Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Jak dzwoni艂 do mnie go艣膰 z ovb 偶eby zaprosi膰 na rozmow臋 kwalifikacyjn膮, na moje pytanie "jaka to firma?" us艂ysza艂am "prowadz臋 swoj膮 dzia艂alno艣膰". Podobnie w og艂oszeniu o pracy nie by艂o nazwy firmy. Z wiadomych wzgl臋d贸w - ma艂o kto wys艂a艂 by cv wiedz膮c 偶e to ovb. Firma kt贸ra nie wstydzi si臋 swojej nazwy i nie ma czego si臋 ba膰 je艣li chodzi o zainteresowanie ni膮 przez przysz艂ych potencjalnych pracownik贸w, bez problemu umieszcza w og艂oszeniu o pracy swoj膮 nazw臋! Na rozmowie nawet nie pad艂o okre艣lenie nazwy stanowiska. Nie dopytywa艂am si臋 bo domy艣li艂am si臋 o co chodzi. Nie radz臋 nikomu anga偶owa膰 swojej energii, czasu i pieni臋dzy na rozmowy i prac臋 w tej firmie!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
呕eby nie by艂o nie jestem pracownikiem OVB. Jestem tu z ciekawo艣ci. Wyjasnienie do odpowiedzi wy偶ej Ot贸偶 firmy takie jak OVB a mianowicie MLMy nie mog膮 w og艂oszeniach podawa膰 swojej nazwy poniewa偶 zostaj膮 one usuni臋te przez administrator贸w Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zosta艂am zaproszona na rozmow臋 w sprawie pracy do ovb. Id膮c tam oczywi艣cie nie wiedzia艂am 偶e id臋 do tej firmy, poniewa偶 w og艂oszeniu o prac臋 nie by艂o 偶adnej wziamnki o nazwie firmy! Jak my艣licie dlaczego? Firma kt贸ra nie wstydzi si臋 swojego wizerunku i kt贸ra nie ma sobie nic do zarzucenia, zawsze poda swoj膮 nazw臋 w og艂oszeniu. Anonimowe umieszczanie og艂osze艅 jest wed艂ug mnie conajmniej niepowa偶ne. Na rozmowie nie by艂am w stanie dowiedzie膰 si臋 o jakie stanowisko pracy si臋 ubiegam. Przez ca艂e 30 minut go艣ciu wypatywa艂 mnie o moje cechy osobowo艣ci, doswiadczenie oraz ile chcia艂abym zarabia膰. Po przyj艣ciu do domu wys艂a艂am mu maila z informacj膮 偶e nie pojawi臋 si臋 na kolejnej rozmowie na kt贸r膮 zosta艂am zaproszona poniewa偶 nie chc臋 mie膰 nic wsp贸lnego z ich firm膮. Napisa艂am r贸wnie偶 偶e gdyby w og艂oszeniu jasno poda艂 nazw臋 firmy oszcz臋dzi艂by m贸j i sw贸j czas bo nie aplikowa艂abym w贸wczas na tak膮 ofert臋. Moja wiadomo艣膰 by艂a kr贸tka i na temat bo nie zamierza艂am marnowa膰 wi臋cej czasu na t膮 firm臋. A wiece jak膮 odpowied藕 otryma艂am w zamian? D艂ug膮, przemy艣lan膮 a przede wszystkim usprawiedliwiaj膮c膮 si臋 jakby autor za wszelk膮 cen臋 chcia艂 zaprzeczy膰 moim przekonaniom na temat jego firmy i zmusi膰 do przemy艣le艅! Kt贸ry pracodawca wysila艂by si臋 na t艂umaczenie si臋 jakiemu艣 niedosz艂emu pracownikowi z tego 偶e jego firma nie jest taka jak ja my艣l臋! O艣mieszy艂 sam siebie i swoj膮 firm臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Opinie kt贸re si臋 tu pojawiaj膮 nie bior膮 si臋 z nik膮d bo albo od os贸b kt贸re tam pracowa艂y albo ich znajomych albo tych kt贸rzy zostali zaproszeni na rozmow臋 z kt贸rej jasno wynika 偶e przca w ovb jest n8c nie warta (delikatnie powiedziane). Dlaczego nie ma tylu negatywnych opinii o innych firmach typu szko艂y, urz臋dy pa艅stwowe? Ja nie twierdz臋 偶e praca w tych miejscach jest idealna, bez zastrze偶e艅 i przedstawia si臋 w samych superlatywach. Opinie negatywne znajd膮 si臋 zawsze w ka偶dej firmie. Ale w normalnej firmie, na stabilnym i powa偶nym stanowisku b臋d膮 przewa偶a艂y pozytywne opinie a negatywy b臋d膮 si臋 zdarza艂y sporadycznie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Budi
Po rocznej pracy w oddziale OVB przy Alejach w Krakowie mam s艂ab膮 opini臋 o tej firmie. Mo偶liwe, 偶e akurat biuro przy Alejach by艂o s艂abe, bo firma cz臋sto zas艂ania si臋 przed krytyk膮 m贸wi膮c o zr贸偶nicowanym poziomie panuj膮cym w poszczeg贸lnych biurach wynikaj膮cym z r贸偶nego podej艣cia lokalnych kierownik贸w. S膮dz臋 jednak (na podstawie komentarzy i plotek nt w艂a艣cieli firmy rozpowszechnianych przez znanych krakowskich biznesmen贸w), 偶e sytuacja wygl膮da podobnie wsz臋dzie. Co nie gra艂o? Ma艂o przejrzysty system wynagrodze艅 - rozumiem prac臋 z prowizji, ale w OVB trzeba by艂o spe艂ni膰 du偶o wymaga艅 formalnych, walczy膰 z mas膮 papierk贸w, kruczk贸w czy niedorzecznych sytuacji wynikaj膮cych z zaniedba艅 ludzi w centrali. Prze艂o偶ony wcale nie pomaga艂. W efekcie cz臋sto zdarza艂y si臋 kilkumiesi臋czne op贸藕nienia wyp艂at lub niekt贸re po prostu gdzie艣 znika艂y. Prze艂o偶ony to bagatelizowa艂. Kierownik oddzia艂u nie radzi艂 sobie z kierowaniem zespo艂em (prawdopodobnie jest to win膮 tego, 偶e w OVB tak szybko dochodzi si臋 do takich pozycji). G艂贸wnie wciska艂 motywacyjne gadki, natomiast sp贸藕nia艂 si臋 ze swoimi zadaniami lub zapomina艂 o zadbaniu o r贸偶ne rzeczy, o kt贸re klienci prosili. W takich sytuacjach oczywi艣cie pracownik musi 艣wieci膰 oczami, bo najcz臋艣ciej pierwsi klienci, to s膮 znajomi i rodzina. Wi臋kszo艣膰 pracownik贸w przyjmuje si臋 zreszt膮 tylko po to, 偶eby opchn膮膰 kilka produkt贸w ich rodzinie. Serwis i obs艂uga posprzeda偶owa? Istnieje w teorii, ale praktyka kuleje i sami szefowie firmy to przyznaj膮. Atmosfera na pocz膮tku wydaje si臋 by膰 ciekawa - mami si臋 艣wie偶aka kas膮, szybk膮 i przejrzyst膮 艣cie偶k膮 kariery, polem do popisu dla w艂asnej przedsi臋biorczo艣ci, spotykaniem ciekawych ludzi. W biurze jest lu藕no i nieoficjalnie, ale dla niekt贸rych picie piwa z prze艂o偶onym w miejscu pracy, mo偶e wydawa膰 si臋 niepowa偶ne. Mnie odstrasza艂 brak szacunku dla klient贸w i pracownik贸w prezentowany przez prze艂o偶onego w prywatnych wypowiedziach. W firmie panuje atmosfera Wy艣cigu Szczur贸w i nieudanej imitacji Wilka z Wall Street. Szkolenia nie daj膮 w og贸le 偶adnej wiedzy na temat rynku i produkt贸w - s膮 raczej zorganizowane jako pranie m贸zg贸w... eee motywowanie. W praktyce jest to robota akwizycyjna - wciskamy ludziom s艂abe produkty, o kt贸rych mamy s艂abe poj臋cie, bo akurat g贸ra je w obecnym czasie lansuje i szef tak ka偶e. OVB jest niemieck膮 firm膮 i najcz臋艣ciej w moim biurze sprzedawa艂o si臋 prawie wy艂膮cznie produkty niemieckich i austriackich firm. Przypadek? Firma reprezentuje moim zdaniem wszystkie patologie systemu finansowego i si臋 do nich aktywnie przyczynia. Na pewno s膮 ludzie, kt贸rym si臋 udaje w takim tworze jak OVB zakr臋ci膰. Je偶eli jeste艣 sprytnym cwaniakiem, kt贸ry umie wywiera膰 presj臋 na kliencie lub nim manipulowa膰, jest got贸w na po艣wi臋cenie prywatnego 偶ycia dla firmy i ma艂o przejmuje si臋 takimi rzeczami jak etyka... ta firma jest dla Ciebie. Nie musisz ni膰 wiedzie膰 o rynku finansowym - liczy si臋 garnitur, pracowito艣膰, dobre zarz膮dzanie czasem, u艣miech i gadane :) We藕cie ludzie lepiej zak艂adajcie w艂asne przedsi臋biorstwa i sp贸艂dzielnie, 偶eby rozkr臋ci膰 ten kraj - OVB to jest kolejna zagraniczna firma, kt贸ra drenuje pracownik贸w i klient贸w. Jak jeste艣 potencjalnym klientem, to poszukaj autentycznych, niezale偶nych doradc贸w i korzystaj z us艂ug odpowiednich portali. Pracownicy z OVB (co wida膰 tutaj w komentarzach) pr贸buj膮 wkr臋ci膰 ludziom, kt贸rzy zobaczyli jaka firma jest, 偶e s膮 nieudacznikami i to oni si臋 nie nadawali. By膰 mo偶e. Co艣 jest jednak na rzeczy skoro firma sama szuka ludzi na rozmowy kwalifikacyjne, zaprasza byle kogo i nie m贸wi na czym tak naprawd臋 polega praca. Co艣 jest te偶 nie tak skoro OVB tak bardzo si臋 boi reklamy - prze艂o偶ony zaleca艂 nie podawa膰 nazwy obdzwanianym klientom, 偶eby nie sprawdzali opinii w internecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Leehu
Pracuj臋 w OVB od 1,5 roku. Nigdy nie sprzedaj臋 czego艣 co bym sam nie kupi艂. OVB daje wyb贸r. Co do poprzedniego komentarza, 偶e niby produkty s膮 niemieckie itp. a jakie maj膮 by膰? Niech mi kto艣 wymieni du偶膮 firm臋 ubezpieczeniow膮 znan膮 na terenie Europy i w dodatku by艂aby to polska firma? W OVB nie mam parcia na prac臋. Je艣li mam ochot臋 w tym miesi膮cu zarobi膰 1000 z艂 to odpuszczam z robot膮. OVB to nie praca dla ludzi pierdz膮cych w sto艂ki i wierz膮cych, 偶e umowa na sta艂e w korpo jest pewna. Nieprawda. Ka偶dego mo偶na zwolni膰 w miesi膮c nawet jak ma umow臋 na sta艂y etat. Dlaczego tylu ludzi pracuje w call center i sprzedaje garnki lub po艣ciele ? Czy jak kowalski p贸jdzie do budki i kupi oc i ac w compensie to jest dobrze ale jak sprzeda mu to przedstawiciel OVB to ju偶 jest 藕le.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Leehu dzi艣 Pracuj臋 w OVB od 1,5 roku. Nigdy nie sprzedaj臋 czego艣 co bym sam nie kupi艂. OVB daje wyb贸r. Co do poprzedniego komentarza, 偶e niby produkty s膮 niemieckie itp. a jakie maj膮 by膰? Niech mi kto艣 wymieni du偶膮 firm臋 ubezpieczeniow膮 znan膮 na terenie Europy i w dodatku by艂aby to polska firma? W OVB nie mam parcia na prac臋. Je艣li mam ochot臋 w tym miesi膮cu zarobi膰 1000 z艂 to odpuszczam z robot膮. OVB to nie praca dla ludzi pierdz膮cych w sto艂ki i wierz膮cych, 偶e umowa na sta艂e w korpo jest pewna. Nieprawda. Ka偶dego mo偶na zwolni膰 w miesi膮c nawet jak ma umow臋 na sta艂y etat. Dlaczego tylu ludzi pracuje w call center i sprzedaje garnki lub po艣ciele ? Czy jak kowalski p贸jdzie do budki i kupi oc i ac w compensie to jest dobrze ale jak sprzeda mu to przedstawiciel OVB to ju偶 jest 藕le. 艢wi臋ta prawda. Ja pracuje rok i jeszcze 偶aden klient nie skar偶y艂 si臋 na nasz膮 firm臋. Raczej s膮 wdzi臋czni 偶e za艂atwiamy im ca艂膮 robote papierkow膮. My sprzedajemy tylko to co sprzedaj膮 inne agencje ubezpieczeniowe, tylko po prostu do tego jeste艣my do ich dyspozycji 24h na dob臋. Przynajmniej u mnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Leehu
Jak kto艣 ma czas to niech zliczy ile jest pozytywnych opinii na tym forum oboj臋tnie jaka firma. Gwarantuje, 偶e 90% to negatywy i 偶e jeszcze taka firma nie powsta艂a, kt贸ra by dogodzi艂a wszystkim. W OVB masz wyb贸r co chcesz sprzedawa膰. Kto艣 powiedzia艂, 偶e pracownicy OVB to niedouczeni agenci. Proponuje zadzwoni膰 do jakiejkolwiek firmy ubezpieczeniowej i zapyta膰 czy mo偶na ubezpieczy膰 auto na niemieckich blachach w polskiej firmie ubezpieczeniowej, na podstawie umowy kupna sprzeda偶y. Za艂o偶臋 si臋 , 偶e po艂owa z nich b臋dzie kr臋ci膰 i nie da jasnej odpowiedzi, a to przecie偶 doradca z konkretnej firmy ubezpieczeniowej. Przyk艂ady mo偶na mno偶y膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olteres
Ja tam po przeczytaniu opinii na forum gowork.pl/opinie_czytaj,79287 raczej zrezygnuje z aplikacji.

Udost臋pnij ten post

witam i bardzo prosze o pomoc odnosnie ankiety potrzebnej do pracy magisterskiej. ankieta dotyczy pogarszania sie warunkow pracy (mobbing, ignorowanie praw pracowniczych, praca ponad sily, umowy smieciowe itd.) wraz ze wzrostem poziomu bezrobocia. chodzi o wykazanie faktu, ze im wieksza stopa bezrobocia, tym bardziej pracodawcy pozwalaja sobie na wyzysk i gorsze traktowanie pracownikow. ankieta dotyczy lat 2008-2013 i o wypelnianie bardzo prosze osoby, ktore pracowaly w tych latach (niekoniecznie caly czas oczywiscie). z gory bardzo dziekuje za pomoc. http://ankiety.interaktywnie.com/ankieta/55d4981c73331/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam, Czytam te wasze hejty na temat OVB , te same hejty sa o ING , aXA I TYM podobnym firmom ubezpieczeniowym. Wniosek nasuwa mi sie jeden, nie ka偶dy mo偶e by膰 agentem !!! trzeba czu膰 t膮 prac臋 i by膰 w niej cz艂owiekiem przecie偶 ubezpieczenia to jak misja powinno sie pom贸c drugiemu cz艂owiekowi dobra膰 najlepsza ofert na rynku tak aby by艂 zadowolony . Je偶eli kto艣 liczy na szybkie pieni膮偶ki to d艂ugo nie poci膮gnie w tej bran偶y . I nie r贸bcie z naszego spo艂ecze艅stwa durniami wystawiaj膮c takie opinie, spotykam si臋 z wieloma lud藕mi i ich wiedza o ubezpieczeniach i inwestowaniu jest ponad norm臋 co mnie cieszy bo z inteligentnym mi艂o sie rozmawia a czasami czego艣 nowego si臋 cz艂owiek dowie . Pozdrawiam, wszystkich niezadowolonych z 偶ycia .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 llla
WARTO ! W OVB pracuj臋 kolejny rok i to co czytam wy偶ej przyprawia mnie o bia艂膮 gor膮czk臋. Zazwyczaj jest tak, 偶e takie negatywne opinie pisz膮 ludzie, kt贸rych z jaki艣 powod贸w zwolniono z firmy, kt贸rzy sami sobie na to zapracowali, bez powodu w tej firmie nie zwalniaj膮. Niestety dzisiejsza rzeczywisto艣膰 jest taka, 偶e ma艂o zadowolonych klient贸w/pracownik贸w pisz臋 pozytywnej opinie (bo po prostu o tym nie my艣l膮, nie maj膮 na to czasu, s膮 zadowoleni i dziel膮 si臋 pozytywn膮 opini膮 w艣r贸d swoich znajomych, a nie na jaki艣 bezsensownych forach), sama jestem Klientk膮 OVB od 4 lat i jestem bardzo zadowolona z indywidualnego konceptu jaki przygotowa艂 mi m贸j dotadca. My艣l臋, 偶e ka偶dy ma prawo do swojej opinii, ale r贸wnie偶 ka偶dy ma prawo do w艂asnych dedycji czy i艣膰 na rozmow臋 do firmy i zobaczy膰 oraz przekona膰 si臋 samemu czy te偶 tch贸rzy膰 i nie dawa膰 sobie szans na rozw贸j. Tylko ludzie niezaradni i nie maj膮cy w艂asnego zdania sugeruj膮 si臋 opini膮 innych, a tym bardziej opini膮 na r贸偶nych forach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaaddff
Nieudacznicy s膮 wszedzie nawet w ovb. jeden z drugim co zarabia 1200 i siedzi i pisze bzdury

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ju偶 si臋 cieszy艂am, 偶e znalaz艂am prac臋... Umia艂by kto艣 doradzi膰, czy b臋d膮c bez pracy lepiej i艣膰 do OVB, czy mo偶e nadal szuka膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andrewo
Spr贸bowa膰 zawsze mo偶esz, w tym systemie jaki oferuje ta firma nic nie b臋dzie ci臋 kosztowa膰 opr贸cz czasu i ewentualnie paliwa, praca agenta jak kto艣 tu wspomnia艂 nie jest dla ka偶dego, ale nie dowiesz si臋 tego jak nie spr贸bujesz by膰 mo偶e odniesiesz sukces. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GST OVB
Pracuj臋 rok ju偶 w firmie OVB. Praca w OVB jest dobr膮 prac膮 dla 艣wiadomych ludzi. Przyszed艂em do firmy z jedn膮 my艣l膮 "nauk膮 kontaktu z klientem". Wed艂ug mnie to 艣wietna praca dla os贸b, kt贸re chc膮 si臋 uczy膰. Poza tym, jak widz臋 偶e znajduj臋 lepsze produkty od tych kt贸re maj膮 klienci to nie uwa偶am, 偶e naci膮gam ich. Bo klient kt贸ry poszed艂 do jednego z najwi臋kszych ubezpieczycieli w Polsce czyli PZU i tam w sk艂adce 60 z艂 bliscy mogli dosta膰 5 ty艣 z艂 na wypadek 艣mierci to co艣 jest nie tak. Poza tym ka偶dy klient, kt贸ry podpisuje ze mn膮 umow臋 oszcz臋dno艣ciow膮 jest 艣wiadom tego 偶e inwestycja jest d艂ugoterminow膮. Je艣li czytam w forum wypociny ignoranta inwestycyjnego, kt贸ry m贸wi 偶e rodzina zacz膮艂a inwestycje w 2007-2008 roku (wypowied藕 z 2009 roku) i wtedy ka偶dy doradca OVB m贸wi艂 偶eby inwestowa膰 regularnie to jestem ciekaw jak wygl膮da teraz rachunek tej rodziny :) Bo ka偶da osoba interesuj膮ca si臋 chocia偶 troch臋 inwestowaniem to dobrze wie 偶e najwi臋cej zarabia si臋 w czasie kryzysu. A co do wykorzystywania ludzi do tego aby namawiali swoj膮 rodzin臋 do tego aby przeprowadzi膰 z nimi analiz臋 to moi wsp贸艂pracownicy maj膮 wyb贸r: albo znajomi/rodzina albo zimne kontakty kt贸re dosta艂em od znajomego kt贸ry mia艂 multiagencje. Tylko najwa偶niejsze co wpajam ka偶dej osobie to s膮 Rekomendacje, nie to ile zarobisz pieni臋dzy na pocz膮tku ale to ile os贸b powiadomisz czym si臋 zajmujesz, p贸藕niej to si臋 przek艂ada w PLN :) . Ale te偶 nie ka偶dy musi pracowa膰 w OVB, wi臋c czekam na nast臋pne hejty :) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Praca w takich firmach na pewno uczciwa nie jest. Raczej dla kr臋taczy, cwaniak贸w itp., kt贸rzy bez opor贸w wcisn膮 klientowi g贸wniany produkt. Dlaczego w tych firmach jest tak du偶a rotacja pracownik贸w? A dlatego, 偶e nikt normalny tam nie wytrzyma. A jak chcecie zak艂ada膰 dzia艂alno艣膰 gospodarcz膮, to lepiej otw贸rzcie sklep z ciuchami albo budk臋 z fast-foodem, wi臋cej zarobicie, z czystym sumieniem i co najwa偶niejsze-b臋dziecie pracowa膰 faktycznie na w艂asny rachunek, a nie dla jakiego艣 po偶al si臋 Bo偶e kierownika czy prezesa z inteligencj膮 ameby. Zreszt膮 wszystkie tego typu firmy, pracuj膮ce na akwizycji, w ten spos贸b dzia艂aj膮. Ja kiedy艣 pracowa艂am w firmie sprzedaj膮cej us艂ugi telekomunikacyjne- internet, telefon itp. Tam dopiero by艂y jaja. Na pocz膮tek dnia g艂upie piosenki i pranie m贸zgu-niby maj膮ce zmotywowa膰, kierownik po zawod贸wce, nie potrafi膮cy si臋 wys艂owi膰 w艂asnymi s艂owami, tylko klepa艂 formu艂ki. Wciskanie drogich um贸w klientom, najcz臋艣ciej starszym ludziom, albo np. internetu osobom, kt贸re nawet nie mia艂y komputera... pora偶ka. Na szcz臋艣cie nie by艂a wymagana w艂asna dzia艂alno艣膰, tylko by艂a jaka艣 lipna umowa, nigdzie nie zg艂aszana, do skarb贸wki, ani do zusu...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Katarzyna555555
Jestem klientem ovb od 5 lat ,jestem bardzo zadowolona z wsp贸艂pracy z OVB . Doradztwo finansowe na 5 ! Profesjonalna obs艂uga klienta , sta艂y kontakt oraz serwis. Panowie z ovb potrafi膮 doskonale i szybko przygotowa膰 najlepsz膮 ofert臋 na rynku ! Polecam firm臋 OVB . Katarzyna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rafa艂 ovb wroclaw
Uwa偶am 偶e te wszystkie negatywne komentarze s膮 wystawiane przez zawistn膮 konkurencj臋 , 偶e pracownicy ovb mog膮 osi膮gn膮膰 sukces i zarabia膰 dobre pieni膮dze ... wystarczy tylko chcie膰 i si臋 zaanga偶owa膰 w prac臋.. Ja obecnie pracuje w ovb od ponad roku i jestem bardzo zadowolony z pracy , atmosfery i zarobk贸w . Lepiej nie mog艂em trafi膰 . Dla niedowiark贸w mam rad臋 .. zamiast s艂ucha膰 tych wszystkich z艂ych opinii przekonajcie si臋 na w艂asnej sk贸rze , 偶e jest to firma w kt贸rej mo偶na dobrze zarobi膰 ! Pozdrawiam Rafa艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mariusz2627
OVB to jedna z najlepszych firm finansowych na rynku. Mog臋 pole膰 ich us艂ugi wszystkim znajomym . Przemili ludzi , z ogromn膮 wiedz膮 finansow膮. Ubezpieczam u nich od kilku lat swoich 200 pracownik贸w , samochody firmowe itp. Sprawna i sukcesywna wsp贸艂praca z panem Krzysztofem . Bardzo polecam !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaijeszczerazja
OVB to fajna alternatywa. 艢wie偶o po studiach, zamiast siedzie膰 na bezp艂atnych sta偶ach,zarabiasz prawdziwe pieni膮dze. Dodatkowo w OVB nie p艂acisz za 偶adne szkolenia. Te wszystkie negatywne komentarze bior膮 si臋 st膮d. 偶e dla niekt贸rych wielkim zdziwieniem jest fakt, 偶e trzeba pracowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Micha艂 ovb11
Jestem pracownikiem ovb od 10 lat , na pocz膮tku nie by艂o 艂atwo jak w ka偶dej pracy , ale dzi臋ki du偶ej motywacji mojego mentora pana Marcina osi膮gn膮艂em sukces i obecnie jestem dyrektorem regionalnym i zarabiam dobre pieni膮dze . Jestem dumny ze swojej pracy , poniewa偶 mog臋 pomaga膰 swoim klientem .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
co za propagandowe brednie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zdecydowanie polecam unikania struktury Zieleniewski. Wyzysk, plany i nieludzkie wymagania! W dodatku traktowanie cz艂owieka jak psa. Sama firma dobra - jak ka偶da multiagencja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Super praca
Witam. Pracuj臋 w OVB w strukturze austriackiej od jaki艣 4 miesi臋cy. Atmosfera super, co tydzien wyj艣cie do klub贸w, kr臋gielni i na inne imprezy za kt贸re oczywi艣cie nie musze wyda膰 ani grosza. Przez pierwszy miesi膮c zarobi艂em okr膮g艂e 0z艂. Du偶o szkole艅 nauki analizy finansowej produkt贸w. W drugim miesi膮cu zacz膮艂em juz du偶o rzeczy sam robi膰. W miesi膮cu mia艂em moze ze 4 analizy z czego 3 dosz艂y do spotkania i mia艂em 2ch klient贸w. Ludzie mieli s艂abe ubezpieczenia, to znale藕li艣my 2x (dos艂ownie) lepsze i w tej samej cenie + zabezpieczenie emerytury i OC samochodu. 500z艂 na jednym kliencie z 艂atwo艣ci膮 mo偶na zarobi膰. Stosunek czasu po艣wi臋conego do zarobk贸w bardzo dobra. W ka偶dym kolejnym miesi膮cu wi臋cej klient贸w, wieksze zarobki. Same analizy i doradztwa to co艣 przyjemnego. Opr贸cz tego 偶e na pocz膮tku spotkania s膮 stresuj膮ce to po paru minutach przekszta艂ca si臋 w mi艂膮 rozmow臋 i na koncu (na doradztwie) zakonczona przyjemnym zarobkiem. W chwili obecnej zarobki na poziomie 2000 - 3000z艂. Planuj臋 za 5 miesi臋cy awansowa膰 na kierownika i podwoi膰 zarobki. BARDZO POLECAM T膭 PRAC臉. Sukces zale偶y od samego siebie. Ile wk艂adasz pracy tyle zarobisz. Opr贸cz super wyjazd贸w co 2-3 miesi膮ce w pi臋cio-gwiazdkowch hotelach, super atmosfera i 艂atwy pieni膮dz. Praca marze艅. Pozdrawiam hejter贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jorg1975
to nie praca dla wszystkich... pracowalem tam dlugo dochodzac w pol roku do kierownika okregu i zarobkow rzedu 20tys miesiecznie.. ale to wszystko zalezy od Twojej menatlnosci... fajne jest to ze 160 firm w ofercie masz i jestes prawdziwym posrednikiem a nie biegasz i krzyczysz ze masz jeden produkt i jaki on to nie z***biscty... ja nigdy nie dzownilem na zimno... zawsze z polecenie.. dostajesz skrypt i poprostu czytasz.. 10telefoow z polecenia i polowa z tego spotkan ;-) sluchajcie.. firma jest olbrzmymem nie dlatego ze cos z nia nie tak ale dlatego ze dba o kazdy szczegol... ja bardzo bylem zadowolony i jakbym nie musial wrocic do szwajcarii do rodziny tam to dalej bym OVB byl:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OjpNavratilowajuzniegra
Mnie sie podoba OVB. A zwlaszcza profesjonalny, zarabisty, niepowtarzalny i obejmujacy KAZDEGO klienta.. co? A SERWIS! Zwlaszcza w strukturze NAwrat贸w!!!! No klekajcie narody! Kazdy klient ma na 10000% zapewniony taki serwis, ze czas, ktory ta struktura poswieca na obsluge posprzedazaowa zapierttala jak wiatrak! Tylko u nich, tylko w OVB! To pisalem ja - Jarzabek Bogus.. koncz i wstydu oszczedz. NAdal lapiesz doradcoff po maturze? To masz teraz zniwa, nie? ;)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ah te hejty.. trzy mieesiace temu tu bylem... i sie naczytalem.oj naczytalem.. i jednak spobowalem... I powiem tylko jedno.. wszycy jestesmy rozni.. ale wiekszosci namwydaje sie ze jestesmy inteligentnymi... A) jestes bystry? To polecam ksiazkeJohn Bird 7 keys to success a szczegolnoe dzial w ktorym pisza ze my sami wiemy co dla nas najlesze...a opinie ludzi nigdy nie beda bezstronne..nawet rodziny. B) nie wyszlo w ovb pomimo tego ze zaczales..hmm:) Zauwazyliscie ile tu ludziz ovb jest? Zastanawialiscie sie dlaczego sa dalej w ovb i walcza o dobre imie ovb? Pozdrawiam hejtow i ludzi ktorzy zamiast przesiadwac na foru, powinii zadbac o swoje poczucie wartoscibardziej...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ja da艂em si臋 nam贸wi膰 na podpisanie umowy agencyjnej na sta偶 w ovb i na szkolenie, ale chyba podzi臋kuj臋... i nie chodzi mi o hejty w necie, ale wydaje mi si臋, 偶e lepiej bezpo艣rednio ubezpieczy膰 si臋 w takiej np. Hestii, je艣li ma si臋 potrzeb臋, a nie przez po艣rednika, kt贸ry jakoby dobierze ofert臋 pod nas :P poza tym materia艂y szkoleniowe maj膮 zap臋dy sekciarskie, nie b臋d臋 tu cytowa膰, bo szkoda czasu... wiem, 偶e ludzie robi膮 w takich firmach kariery, ale na to trzeba mie膰 twardy ty艂ek i co to za polityka ukrywania nazwy, 偶adna szanuj膮ca si臋 firma tego nie robi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DAREK GRACJAN
witam sprzedam bmw m3 !!!!!!! mw m3 e30 bmw m3 e30 bmw m3 e30

Udost臋pnij ten post