Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

DERMABRAZJA TO CHYBA JEDYNY SPOSÓB NA GŁADKĄ SKÓRĘ

Polecane posty

Gość katasia nie basia
a mnie to nie pomogło :(

Gość magdalond
Jakis czas temu korzystalam z zabiegow dermabrazji. Zdecydowalam sie na to, tylko dlatego ze moje problemy z tradzikiem byly coraz wieksze. Zanim jednak poszlam na piersze zabieg, dostalam od dermatologa zastaw lekarsw (robionych w aptece; tanich) a po 2 tygodniach udalm sie na pierwszy zabieg. Cena jednego zabiegu: 100zl. Zabieg ten powtorzylam ok. 4 razy i z reka na sercu musze przyznac, ze efekt byl szokujacy, tj. cera wygladala o niebo lepiej!!! Jednak ze wzdgelow finansowych nie kontynuowalam daleszej kuracji, aczkolwiek wiem ze tego typu zabiegi sa duzo drozesze niz cena, ktara ja placilam. Trudno mi powiedziec, czy dermabrazja usuwa blizny natomias rewelacyjnie oczyszcza skore (pory)! Uzywalam kosmetykow wielu firm i nawet te najdrozsze, najbardziej renomowane nie sa w stanie oczyscic skory tak dobrze, jak dermabrazja. Osobiscie, bylam bardzo zadowolona z tej kuracji aczkolwiek mysle, ze duze znaczenie mialy rowniez te lekarstaw, kore zalecil mi dermatolog. Konczac - polecam dermabrazje, jako sposob skutecznego oczyszczana twarzy!!!

Gość magdalond
Jakis czas temu korzystalam z zabiegow dermabrazji. Zdecydowalam sie na to, tylko dlatego ze moje problemy z tradzikiem byly coraz wieksze. Zanim jednak poszlam na piersze zabieg, dostalam od dermatologa zastaw lekarsw (robionych w aptece; tanich) a po 2 tygodniach udalm sie na pierwszy zabieg. Cena jednego zabiegu: 100zl. Zabieg ten powtorzylam ok. 4 razy i z reka na sercu musze przyznac, ze efekt byl szokujacy, tj. cera wygladala o niebo lepiej!!! Jednak ze wzdgelow finansowych nie kontynuowalam daleszej kuracji, aczkolwiek wiem ze tego typu zabiegi sa duzo drozesze niz cena, ktara ja placilam. Trudno mi powiedziec, czy dermabrazja usuwa blizny natomias rewelacyjnie oczyszcza skore (pory)! Uzywalam kosmetykow wielu firm i nawet te najdrozsze, najbardziej renomowane nie sa w stanie oczyscic skory tak dobrze, jak dermabrazja. Osobiscie, bylam bardzo zadowolona z tej kuracji aczkolwiek mysle, ze duze znaczenie mialy rowniez te lekarstaw, kore zalecil mi dermatolog. Konczac - polecam dermabrazje, jako sposob skutecznego oczyszczana twarzy!!!

Gość ewelina21
A na przebarwienia posloneczne dobra jest mikrodermabrazja??? Prosze o odpowiedz

Gość anja nl
magdalon!ty raczej mialas zabieg MIKRODERMABRAZJI zgadzam sie ze jest to fajne oczyszczenie twarzy, ale ma niewiele wspolnego z DERMABRAZJA! Ludzie nie mylcie pojec.... Dermabrazja to bardzo drastyczny zabieg medyczny a nie oczyszczenie twarzy u kosmetyczki pt mikrodermabrazja. ja mikrodermabrazje mialam robiona w serii 10 zabiegow, duzo kosztowalo lecz efekt znikomy, super odswiezona skora ale blizny jak byly tak sa! Polecam CHEMABRAZJE KOLOROWA (blue peel) po 3 zabiegach blizny plytsze mniejsze o 30 % , rowniesz super na przebarwienia po sloneczne i na piegi . Pozdrawiam :)

dziewczyny wszystko zalezy od problemu i typu skory jaki macie. ja mam blizny i przebarwienia na plecach i dekolcie. mialam robione bardzo mocne kwasy u dermatologa w skin-laser studio w katowicach i nie bylo efektu, ale za to mialam ogromne przebarwienia o kilka tonow ciemniejsze od moje skory. pozniej byla mikrodermabrazja u kosmetyczki - fajny zanbieg jesli ktos ma niewielkie problemy z zanieczyszczeniami i taka zszarzala skore. jednak nie myslcie ze usuniecie tym blizny!!!! (nie mowie teraz o brazowych przebarwieniach, ale o bliznach ktore sa np wypukle i wyczuwalne). pozniej znowu sie skusilam na kwasy i znowu w skin-laser i znowu pudlo.znowu mam przebarwienia, skora pozostala problematyczna, a blizny jak byly tak sa. dermatolog mi powiedziala, ze moga byc przebarwienia, a blizny nie zejda, bo zmiany siegaja zbyt gleboko. jedyne co mozna osiagnac to ewentualna porawe kolorytu i \'oczyszcenie\"skory. no u mnie niestety nic z tego sie nie stalo. teraz mysle o dermabrazji, ale sie boje, ze znowu wydam ogromne pieniadze (nie wiem nawet ile, ale jesli twarz kosztuje ok tysiaca to ile za plecy??) a efektu nie bedzie i powstana nowe blizny i przebarwienia. wymyslilam, ze poprostu pogodze sie z moimi bliznami choc to trudne i bede dbac o oglona kondycje skory, zeby nie dopuscic do powstawania pryszczy i zaskornikow. na razie moja skora wariuje i mam chyba wszystko co na skorze moze czlowekowi wskoczyc. jest to bardzo krepujaca przypadlosc bo w duzej mierze oganicza moje zycie i wplywa nie tylko na cialo ale na psyche. no ale coz zrobic...

Gość guliwer
miałam dermabrazje chirurgiczną w polanicy znamię w postaci pieprzyków bardzo ,bardzo bolesne efekt b.dobry,po paru latach stopniowo odrosło ale jest lepiej niż przed operacją

Gość justyna99953
Kochani, gdzie można zrobić dermabrazję??? bo jakoś ciężko mi znaleść jakiś namiar! i nie pytam tu o mikrodermabrazje ale DERMABRAZJĘ Dzięki

Gość Wildw
Witam. Dermabrazja to na pewno bardzo skuteczna metoda na usunięcie powaznych blizn potrądzikowych, podobnie skuteczny jest zabieg laserem (dermabrazja laserowa), ale jeśli ktoś nie ma potężnych blizn, to polecam kwas glikolowy - to nie to samo co oferowany przez niektóre kosmetyczki i dermatologów glikopeel ! - kwas prawdziwy jest dużo silniejszy. Ja byłam na kilku zabiegach i efekt jest bardzo dobry. Jeden zabieg kosztuje 100zł. Trzeba powtórzyć go kilka razy, przy większych bliznach potradzikowych, i zabiegi są bolesne, ale można wytrzymać:) Polecam salon Thalgo w Opolu na Ozimskiej 25, sprawdzony przeze mnie. U dermatologa też można zabieg taki wykonać, ale wtedy płaci sie drożej, a można też zostac oszukanym:) No i na koniec dodam, że zabiegi kwasami silnymi, powodujące mocne rozgrzanie skóry nie nadają się za bardzo dla osób o cerze naczynkowej.Życzę Wam udanych i zadowalających zabiegów!

Gość Piaskooka
Tak jak ktos wczesniej wspomnial, nie mozna uzywac armaty do zabicia wrobla. Na zaskorniki, cz rozszarzone pory dermbrazja to za duza ingerencja, wystarczy cos lagodniejszego np ja mialam robiony peeling azjatycki dwa razy u bardzo dobrej kosmetyczki w rzeszowie i jestem bardzo zadowolona. Skora jest wyraznie gladsza, pory sa mniejsze, zaskornikow mniej, zniknely mi tez wszelkie problemy z blyszczeniem sie twarzy, czyli zniknal lojotok i nie ma juz zadncyh krostek. Zabiegi mialm dwa, kazdy po 500 zl raz w roku, po czyms takim nie musisz przez najblizsze kilak miesiecy w ogole oczyszczac skory. Peeling polega na wmasowaywaniu w skore twrzy naturalnych ziol z Azji, przez 10 minut, troche rzeczywiscie piecze, ale da sie wytrzymac, na drugi dzien skora jest jakby opalona, a potem przez najblizsze dwa dni luszczy sie bardzo. A potem juz pieknie. Polacam

Gość Adam i Bunia
Dermabrazja wykonywana jest w bardzo niewielu miejscach w Polsce,kosztuje ponad 2000 zeta.Po zabiegu wykonywanym w szpitalu,wymaga dodatkowych funduszy na specjalne antybakt. i antywirusowe kompresy do twarzy bowiem miast skóry zostaje podatne na infekcje niemal samo mięso!Rekonwalescencja trwa 3 mies.

Gość anja nl
NARESZCIE KONKRETNA WYPOWIEDZ! WLASNIE NA TYM POLEGA DERMABRAZJA A NIE MYLONA Z TYM ZABIEGIEM MIKRODERMABRAZJA... POZDRAWIAM I PODZIWIAM ODWAZNYCH... JA WYMIEKLAM JUZ JAKIS CZAS TEMU! STARAM SIE ZYC Z BLIZNAMI NA TWARZY. POZDRAWIAM

Gość radio_ma_ryja...
... a ja mam twarz... Rowniez z bliznami potradzikowymi. Ech, zmeczyla mnie ta Wasza dyskusja, drodzy forumowicze. Co chwile ktos miesza pojecia MIKROdermabrazji z DERMabrazja, inni zwracaj na to w kolko uwage, a Panstwo od MIKRO dalej swoje - ze dziala czy nie dziala... Po przeczytaniu wszystkiego dalej nic nie wiem o dermambrazji wlasciwej. Mialam kilka razy MIKRO oraz rozne chemiczne peelingi i efekt znikal po kilku tygodniach. Dlatego zdecydowana juz bylam na dermambrazje. I wtedy natknelam sie przypadkiem w jednym z 1000 odwiedzonych gabinetow na jedna pania PO przebytym zabiegu DERMAMBRAZJI, ale mowila ze tez BEZ REWELACJI. Pomoglo moze w 50% :( Wiec tym bardziej po tym co tu przeczytalam, ze krew sie leje i 3 miechy bez wychodzenia zdecydowalam sie rowniez zyc z moimi bliznami :( Przytocze tu jeszcze porade jednego sensownego dermatologa, ktory jako jeden z niewielu nie mial dolarow w oczach i mowil szczerze, bez naciagania: Jak blizny sie wygoja i zaczniesz kontrolowac swoj tradzik wybierz sie na SILIKONOWE WYPALNIANIE BLIZN. Coz, jeszcze musze troche poczekac, ale kiedys sie wybiore i wtedy napisze o tym tutaj, porownamy efekty. Milo czytac ze nie tylko ja mam takie problemy. Buzka ;)

Gość radio_ma_ryja...
ale podam Wam jeszcze sposob w jaki najlepiej splycic blizny. Duze lepiej niz wszystkie te kwasy i zluszczania. Otoz - pozbylam sie faceta, przy ktorym czulam sie niedoawrtosciowana. Wymienilam na lepszy model, ktory akceptuje mnie w zupelnosci taka jaka jestem i dla uwaza za najpiekniejsza kobiete na swiecie. Ten zabieg sprawil, ze moje blizny czasem nawet znikaja w 100%. Po prostu o nich zapominam. POLECAM! :)

Gość bacoma 24
ja sama przeszłam 7 zabiegów mikrodermabrazji i musze powiedziec ze efekty są niestety nie taskie jak oczekiwałam ale nie jest tak źle jak niekórzy z was piszą. Nie ma nic odrazu!!! Co prawda blizny po trądzku nie znikneły mi zupełnie ale znacznie sie zmniejszyły i zamierzam dalej kontynuować te zabiegi, gdyż są niezbyt bolesne dają efekty i sotunskowno nie najdroższe. Poza tym mysle ze małymi kroczkami do celo:) pzdr wszystkich z podobnymi problemami:) powodzenia i nie poddawajcie sie :)

Gość marinas
Rewelacyjnie działa na blizny także po trądziku Kolagen Naturalny. Proszę napisać do mnie to wszystko wyjaśnię szerzej

Gość niestety kolegen
naturalny nie dziala na zadne blizny .Sprawdzilam i ja i znajomi.Nie kupujcie ,nie dajcie sie nabic w butelke przez sprzedawcow.

Gość colio
To prawda colagen wygładza blizny tymczasowo sam miałem 4 butelki po 100 ml i za 300zł jeden i nie widze efektu moze pomaga w tradziku ale blizn nie wypełni naciaga skore na chwile jak maseczka z białka jajka he he dobry jes jednorazowo jak idziesz na impreze to wtedy wygladasz super skora napieta jak po liftingu pozdrawiam...

Gość colio
To prawda colagen wygładza blizny tymczasowo sam miałem 4 butelki po 100 ml i za 300zł jeden i nie widze efektu moze pomaga w tradziku ale blizn nie wypełni naciaga skore na chwile jak maseczka z białka jajka he he dobry jes jednorazowo jak idziesz na impreze to wtedy wygladasz super skora napieta jak po liftingu pozdrawiam...

Gość marinas
Kolagen Naturalny działa rewelacyjnie,tylko trzeba go stosować reguralnie przez 3 miesiące mim,2razy na dzień.Jeśli stosuje się nieregularnie nie należy oczekiwać efektów.Oczywiście cudów nie ma,ale blizny robią się prawie niewidoczne.Ja mialam bliznę pooperacyjną itak się zmniejszyła,że mój lekarz dziwił się,że jej prawie nie widać.Córka mojej znajomej miała blizny po trądziku i też jej się zmniejszyły,ale była cierpliwa i stosowała regularnie.

Gość marinas
Działanie kolagenu naturalnego potwierdza też dr.S.A.BATIECZKA-doktor nauk medycznych,który odbywał staż w Niemczech,Ameryce,Chinach,Japoni i Szwajcarii. Został też nagrodzony międzynarodowym orderem "Laury Chwały" w2003r za współpracę w dziedzinie ochrony zdrowia i wdrażania nowych technologii medycznych

Gość marinas
Dr.Brajczewska-Fischer rownież poleca aplikować kolagen regularnie i długotrwale na różnego odzaju blizny pourazowe i pooperacyjne.Mówi ona ,że przynosi to doskonały efekt kosmetyczny.

Gość niestety kolagen
nie dziala i nie zadziala na zadne blizny potradzikowe.Stosowalam regularnie 2 x dziennie przez 3 miesiace i to chyba jest wystarczajacy okres czasu zeby wiedziec ze nic ,doslownie nic nie zmienilo sie na lepsze.Nie dziala i nie zachwalajcie tego kolagenu bo juz sie to robi zalosne.Sprzedawcy pisza wszedzie o tym nic nie wartym preparacie jaki to jest "cudowny".Nikt juz nie chce tego kupowac? i wcale sie nie dziwie.

Gość marinas
conajmniej dziwna dla mnie ta wypowiedź,nie jestem sprzedawcą a że działa to wiem po sobie i znajomych

Gość to ze nie dziala kolagen
wiem po sobie i moich znajomych ,nikomu nie splycil zadnej blizny, a jedynie zawartosc portfela.

Gość radio_ma_ryja...
Tak, tak, Johnny B. z Kentucky tez stosowal kolagen, oraz mikrodermabrazje i niebieski peeling, ale nie przeslal lancuszka do 10 znajomych w zwiazku z tym nie bedzie uprawial seksu przez nastepne 7 lat.

Cześć. Zrobiłam sobie mikrodermabrazję razem z ultradźwiękami i różnymi maseczkami, koszt to 300 zł. Przed zabiegiem moja cera była w powiedzmy nieładnym stanie, była strasznie wysuszona-myłam twarz mydłem siarkowym, i okropnie zanieczyszczona. Po zabiegu cały martwy naskórek-ten suchy i ok połowy zanieczyszczeń zeszło. Na zabiegu byłam w miniony piątek, po tyg czyli w najbliższy piatek idę znowu na zabieg, tym razem na ultradźwięki, peeling i jakies serum bakteriobujcze, koszt to 200 zł-ultradźwięki powodują tak jak mikrodermabrazja, usuwanie zanieczyszczeń. Co do efektu-dziś jest poniedziałek tak jak pisałam wczesniej jest poprawa, buzia po zabiegu była mocno zaczerwieniona ale na ulice dało się wyjść. Mam nadzieję że po kolejnym zabiegu bedzie już diametralnie lepiej. Napisze za tydz jak cera wygląda. Pozdrawiam Joanna

Gość luiza25
może to troszkę nie na temat, ale ja sobię robiłam dermabrazję na blizny po ranach ciętych. w młodości byłam bardzo niegrzenym dzieckiem. wpadłam w złe towarzystwo. byly tam dziewczyny, które cieły żyletkami swoje ręce żeby zaimponować chłopakom. miałam wtedy 13 lat. rodzice wiecznie w pracy nie zwracali na mnie uwagi. najważniejsze dla nich było to żebym zajmowała się młodszym bratem od rana do wiezora. a ja byłam też dzieckiem i miałam tego dosyć. pewnego dnia i ja wzięlam żyletkę i zaczęłam ciąć moje ręce. to było straszne. całe ręce od góry do samych nadgarstków były pokryte wielkimi ranami, które póxniej musiałam zszywać na pogotowiu. nie będę pisać jak się wtedy czułam. mijały lata na moich rękach blizny były coraz bardziej widoczne. jak miałam 18 lat na rękach były ogromnie blizny wypukłe i koloru fioletowego. po zdaniu matury poszłam na prawo. kiedy dostałam upragnioną pracę w sądzie byłam najszczęśliwsza na świecie. jedynym koszmarem było to, że nigdy przenigdy nawet w 30 stopniowy upał nie założyłam krótkiego rękawu. zawsze chodziłam w bluzkach z długim. koleżanki w pracy zaczeły wypytywać co się dzieje i czemu się tak męczę. wymyślałam różne głupoty. pewnego dnia niczego nie przeczuwając poszłam do pracy i zostałam zwolniona. któraś z koleżanek widziała mnie w łazience jak myłam ręce i niechcący powinęłam rękaw. potraktowali mnie jak kryminalistę. wtedy to się stało coś we mnie pękło. chodziłam po lekarzach każdy odmawiał. wkońcu trafiła się doktor, któa się podjęła. ribi mi dermabrazję. piszę, że robi bo to będzie mój już 7 zabieg. Blizn prawie nie widać. Niedługo po 12 latach założe koszulkę na ramionczka i przejdę z podniesioną głową całe miasto. początki oczywiście były ciężkie, ale te straszne blizny naprawdę znikają. niedgługo będę szczęśliwa i już nikt mnie nie będzie źle traktował. może niedługo znajdę fajnego faceta, przy którym rozbiorę się przy zapalonym świetle.

Gość izabelka08
Cześć!! mam pytanie czy wiecie może czy przed zabiegiem Easy TCA ( kwas trojchlorooctowy) buzia musi być po oczyszczeniu? bo właśnie wybieram sie na ten zabieg. ale troche sie boje żeby nie było jakichś powikłań po tych kwasach:( pozdrawiam buzka

Gość izabelka08
jeszcze jedno czy znacie centrum medycyny estetycznej i dermatologii SOLMED w częstochowie? czy ktoś już robił tam jakieś zabiegi?