Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

DERMABRAZJA TO CHYBA JEDYNY SPOSÓB NA GŁADKĄ SKÓRĘ

Polecane posty

Gość On 25
Mialem robiona dermabrazje laserową, twarzy- blizny,efekt nie jest widoczny pozatym 2 tygodnie po zabieggu nie da sie wyjsc z domy, pozatym pół riku bez wychodzenia na słońce. Radze sie zastanowic, to nie przynosi efektów.

Gość brzydulabeti
Witam, chciałabym zasięgnąć opini na temat: PASKUDNE BLIZNY POTRąDZIKOWE CZY JAK TO SIE ZWIE... otuż jakieś 7lat temu pseudo kosmetyczka wyciskała mi syfy i chyba przekuła mi się do skóry właściwej bo mam paskudne blizny jakich nie miałam przez zabiegiem to jakaś sadystka byla:/ mówiła że konieczne jest oczyszczanie i powyciskała mi coś czego nie miałam zostały mi straszne blizny wstydze się wychodzić z domu:( musze nawalić kilo tapety ale i tak widać:( POMOCY!!!

Gość geocentra
hej. ja miałam dermabrazje robioną ponad tydzień temu, miłam robione całe czoło i nos w celu usunięcia blizn powypadkowych. Blizny były nie równe. I już jestem zadowolona z zabiegu ponieważ widzę że mam ładne równe czoło i nos. Co prawda wszystkich efektów jeszcze nie widać bo za mało czasu minęło i twarz jest jeszcze czerwona. Ale narazie i mi się podoba :)

Gość Kaczuszka22
Czesc wszystkim. Skusilam sie na mikrodermabrazje. Umowilam sie na konsultacje z lekarzem dermatologiem w prywatnej klinice( nie uznaje kosmetyczek, bo moga wiele zaszkodzic, a nie pomoc). Rozne przebarwienia, blizny po tradziku, to jest choroba skory, ktory powinien obejrzec lekarz. Przynajmniej taka jest moja opinia. Po konsultacji u lekarza dermatolog a, utwierdzilam sie w przekonaniu, ze ten zabieg jest w 100% dla mnie. Mialam kiedys bardzo powazne problemy z cera, jak kazda kobieta w zwiazku z tym kompleksy na punkcie swojego wygladu. Leczenie zajelo rok czasu, musialam zazywac antybiotyki i roz\ne kremy i masci( na noc, na dzien, stosowanie punktowe, itp.). Lekarz dermatolog polecil mi mikrodermabrazje, poniewaz zalecana jest ona osobom, ktore mialy problemy z tradzikiem i zostalo po nich wspomnienie w postaci blizn, przebarwien i nierownosci. Sam zabieg trwa nie dluzej niz 20 minut. Przed zabiegiem, skora zostaje nawilzona mleczkiem( makijaz musi byc zmyty dokladnie), pozniej lekarz przechodzi do zabiegu:( Osobiscie uwazam, ze nie jest to bardzo przyjemne i odczuwalam nawet bol( zwlaszcza, ze poziom byl max) , ale trzeba pocierpiec rzeczy byc piekna. Maszyna do mikrodermabrazji ma taka metalowa koncowke na ktorej sa krzysztalki( dzialaja dodatkowo jako peeling) i ta wlasnie koncowka mozna powiedziec, ze masuje, wygladza i sciera obumarly naskorek. Po zabiegu skora jest zaczerwieniona, ale po 30 minutach kolorych wraca do stanu pierwotnego. Poleca sie do 10 zabiegow, najwieksze rezultaty otzrymasz, jesli zrobiszje z co najmniej 2-tygodniowa przerwa. Jesli chodzi o mnie, to widze, ze moja skora jest gladsza i blizny sie zmniejszyly. Polecane sa kosmetyki La Roche Posay lub Avene abu nawilzyc skore po zabiegu. Niestety La Roche Posay nie ma w UK, ale mozna zamowic ze Stanow i powiem Wam, ze ceny sa o wiel bardziej dostepne niz nawet w Polsce. Na drugi dzien skora zaczyna sie luszczyc, wiec najlepiej nie uzywac za duzo podlkladu, bo wyglada to nieestetycznie. Zrobilam sobie jak narazie 8 zabiegow i przymierzam sie do nastepnych. Jesli chodzi o ceny, pierwszy zabieg kosztowal mnie 360zl(80zl konsultacja), kazdy nastepny 280 zl. Polecam goraco i pozdrawiam Was kobietki. Asia

Gość Jolanta123456
Dermabrazja , mechaniczna, chemiczna to już z lamusa wzięte. Dzis stawia się na lasery, osobiście stosowałam fraxel na blizny, lekarze tez wciskali mi dermabrazję, aż do momentu gdy trafiłam na Dr dysponującego Fraxelem. To drogi ale skuteczny sposób, jest to nr 1 na świecie, w walce ze zmarszczkami, bliznami, przebarwieniami. Tylko że nie w każdym gabinecie go mają, więc proponuja dermabrazję chem i mechaniczną.

Gość vkarelka
Ale co to ten fraxel i czy znikają po nim blizny na czym to polega??

Gość Jolanta123456
Jest to laser nowej generacji, który słuzy do usuwania blizn po operacyjnych, po tradzikowych. zmarszczek, bruzd, przebarwień, a także do gruntownego odmładzania (fotoodmładzanie) całej twarzy, dekoldu itp. Jest to numer jeden na świecie, w Polsce posiada go tylko około 10 gabinetów. Dlatego tak mało dermatologów go poleca, bo go nie maja. Sa jeszcze lasery typu fraxel, jednak nie wiem jak skuteczne. Nie wyjasnie działania fraxela, bo nie jestem specjalista, a tylko pacjentem. Zajrzyj na ich oficjalną strone, tam jest opisane.

Gość ala2 4
powiem krótko ŻADNA DERMABRAZJA ani diamentowa ani korundowa ani glinkowa ,po nich poprostu masz zniszczoną skórę tak jakbyś papierem ściernym potraktowała twarz TO JEST TRAGEDIA!!!! skóra zaczerwieniona , zdarty naskórek ,nawe mogą być strupy!!!!o laserze fraxel też czytałam to napewno super sprawa tylko sporo kosztuje , a dermatolodzy nie chcą za dużo inwestować wolą naciągać na to co mają!!! ale ale jest alternatywa OXYBRAZJA to REWELCJA bez podrażnień , bez bólu , bez zasinień , działa na zmarszczki- spłyca je okrutnie , odswieża i rozświetla skórę już po pierwszym zabiegu, koszty takie jak przy zwykłej dermabrazji ale jakość skóry i komfort nieporównywalny , spróbójcie i tyle nie będę więcej gadać powiem tak W ŻYCIU NIE PRZYPUSZCZAŁAM ŻE TO POMOŻE TO POMAGA NA 1000% to REWELACJA .osobiście robiłam to w GDYNI i jestem B.B.ZADOWOLONA z efektów POLECAM

Gość PAWELL 1
CZESC ,RAZ MIALEM ROBIONA DERMABRAZJE W POLANICY ZDROJ,ZABIEG DROGI BO 5 TYS,A EFEKT PRAWIE ZADEN,NIEDAWNO SKONCZYLEM 8 MIKRODERMABRAZJE U KOSMETYCZKI I TEZ NIE WIDZE NIC SPECJALNEGO ,NIECHCE WAS DOLOWAC ALE USUNIECIE BLIZN NA TWARZY JEST PRAKTYCZNIE NIEMOZLIWE DO KONCA,I NIE WIEZCIE LEKARZOM I KOSMETYCZKOM W ICH SWIETNOSCI, BO ONE WAM POMOGA ALE OCZYSCIC KIESZEN.TAK NAPRAWDE TERAZ ZASTANAWIAM SIE NAD PRZESZCZEPEM SKORY NA TWARZY -MIAL MOZE KTOS TAKA OPERACJE - PISZCIE

do Ala 2 4 : sory, ale oxybrazja nie wiele rózni sie efektem po zabiegu od mikodermabrazji, miałam robioną i diamentowa i oxy i widziałam. Poza tym jestem kosmetologiem i mam jako takie pojęcie na ten temat. Nie opowiadaj ludziom nieprawdziwych rzeczy. Oczywiście zabieg odświeza skóre, ściera wierzchnie wartswy naskórka i wygładza skóre ale nie likwiduje żadnych blizn ! POzdrawiam

Gość czarnulka-tychy
hey:) 4 lata mialam klopoty z tradzikiem w koncu go wyleczylam ale niestety zostaly mi po nim blizny i dziury na buzi.. wiec postanowilam podjac sie dermobrazji twarzy.. zabieg mialam robiny 6 marca bylam strasznie szczesliwa ze w koncu bede miala ladna buzie ale niestety nie na dlugo.. pierwszy tydzien po zabiegu wygladalam jakbym z pozaru uciekla .. mialam cale napuchniete oczy idt lekarze pocieszali mnie ze to przejdzie.. no i mieli racje przeszlo .. dzisaj jest 26 maja i niestety moja buzia nie wyglada tak jak miala wygladac.. co prawda te najbardziej sine blizny mi zeszly ale nie moge np. myc buzi w cieplej wodzie bo wyskakuja mi czerwone kwadraciki (skutki uboczne zabiegu) i moje dziury sa dalej takie jak byly.. prosze was doradzie mi co mam robic z tymi dziurami bo ja juz nie wiem...

Gość Bluebe
Czy ktoś robił easy peel lub blue peel w Kielcach bądż okolicy? proszę o adresy.

Gość ayami
ile koszuje dermabrazja?

Gość tescunio
witam!!nie miałam okazji robic sobie zabiegu dermabrazji jednak ze chodze na studium kosmetyczne i moge ci cos powiedziec na temat tego zabiegu:jest to powazny zabieg wykonywany pod narkoza przez lekarza dlatego bardzo wazne jest by był to sprawdzony specjalista. okres leczenia po tym zabiegu to ok10 dni przebywania w szpitalu,jezeli boisz siue dermabrazji moze zdecduj sie na mikrodermabrazje:)jest wykonywana w gabintetach i nie ma skutków ubocznych.usuwa blizny,zmarszczki ,tradzik i przebarwienia.mozesz zapytac o dermabrazje diamentowa lub korundowa...ja moge ci udzielic wiecej informacji jednak najlepiej zapytaj w salonie

Gość tescunio
witam!!nie miałam okazji robic sobie zabiegu dermabrazji jednak ze chodze na studium kosmetyczne i moge ci cos powiedziec na temat tego zabiegu:jest to powazny zabieg wykonywany pod narkoza przez lekarza dlatego bardzo wazne jest by był to sprawdzony specjalista. okres leczenia po tym zabiegu to ok10 dni przebywania w szpitalu,jezeli boisz siue dermabrazji moze zdecduj sie na mikrodermabrazje:)jest wykonywana w gabintetach i nie ma skutków ubocznych.usuwa blizny,zmarszczki ,tradzik i przebarwienia.mozesz zapytac o dermabrazje diamentowa lub korundowa...ja moge ci udzielic wiecej informacji jednak najlepiej zapytaj w salonie

Ja tydzień temu byłam u kosmetyczki... Miałam robiony zabieg dermabrazji,kawitacyjne oczyszczanie , Lampa bioprton te 2 ostatnie zabiegi codziennie przez 9 dni tzn jestem już po 7 zostały jeszcze 2 a stan skóry jest o niebo lepszy tylko \\\"powiem\\\" jedno cena jest śmieszna bo tylko 80 zł :D Jestem zadowolona... a i kosmetyczka poleciła mi skinoren i cetaphil (emulsja do oczyszczania twarzy) i tu cena nie była już taka śmieszna. Skinoren 50 zł, cetaphil 40zł. Jeśli macie problemy z trądzikiem to udajcie się do dobrego dermatologa a na pewno nie pożałujecie....

Gość ala 12221
HEJ:) Znacie jakiegoś DOBREGO dermatologa w KRAKOWIE????

Gość monia kraków

Gość monia kraków
HEJ:) Znacie jakiegoś DOBREGO dermatologa w KRAKOWIE???????????

Gość psychidae
dobra dermabrazja kosztuje 3000-4000 zł :-P

Gość psychidae
jeśli macie problem z trądzikiem to polecam LYSANEL GEL MOUSSANT - moja siostra miała straszny trądzik - nic jej nie pomagało a po tym żelu po 2 dniach nie miała nic na twarzy a kolagen - jakiś efekt widać dopiero po 4 miesiącach regularnego korzystania - bo tyle trzeba czasu na wymianę kolagenu pozdrawiam

Gość MYSIAPYSIA75
Ja ścieram moją twarz co roku i co roku pojawia się co raz to lepszy zabieg, zaczynałam od kwasów parę lat temu, potem peeling migdałowy, następnie mikrodermabrazja korundowa ( NIE POLECAM!), potem mikrodermabrazja diamentowa a w tym roku chcąc odrestaurować skórę po lecie skorzystałam z najnowszych osiągnięć w tej materii tj. Hydradermabrazja czyli Hydra Facial i to jest to! Naskórek jest ścierany na mokro, więc zabieg jest b.przyjemny, zanieczyszczenia od razu są wciągane do maszyny i nic się potem nie łuszczy, no i to co jest najważniejsze to to że w tym zabiegu jest od razu nawilżanie kwasem hialuronowym. Twarz po zabiegu wygląda niesamowicie, po żadnym z poprzednich zabiegów tak nie wyglądała, jest poprostu rozświetlona i gładka jak jedwab, bez żadnych masek na koniec zabiegu i kremu. Koszt 1 zabiegu 300pln. I to jest warte tych nakładów. Wystarcza do 5 zabiegów żebypozbyć się większych problemów.

Gość aniakazmierczyk
witam jestem po 6 zabiegach dermobrazji diamentowej i efktow nie widze zupelnie zadnych (zanim kosmetyczka zaczyna scieranie naklada mi kwasy) zabieg dosc bolesny po zabiegu przez 5 dni wygladam fatalnie .Jutro ide na kolejny zabieg no i zobaczymy spodziewam sie ze przynajmniej minimalnie cos na mojej twarzy sie ruszy bo jak dotychczas nie widac zmian.acha mam blizny dziurki po tradziku ktore chcialabym zlikwidowac.tak bym chciala lepiej wygladac kasa nie gra roli.napisze po 10 zabiegu czy cos mi to dalo.

Gość maclwicz
Dziewczyny !! to bieg i nigdy nie zadziała nawet za 5 zabiegiem przy dużych bliznach!!! i proszę, ale wykonujcie ten zabieg u lekarza dermatologa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dominis
Witam. ja miałam przeprowadzana dermabrazje na poczatku grudnia 2008r. jest juz poczatek marca i w tym miejscu co mialam przeprowadzany zabieg mam okropnie zaczerwienienie ktore praktycznie wogule mi sie nie goi bladnie. Zabieg jest bardzo bolesny a przedewszystkim znieczulenie po zabiegu jest strasznie wszystko ropieje leje sie krew i jesli ci tylko troszke to zaschnie to odrazu peka bo np ruszasz sie itp. pozniej robia ci sie strupki ktore po ok 3 tyg odchodza . ja sie obawiam ze to czerwone miejsce takie zostanie i ze mi to nie zbladnie ja mialam przeprowadzany ten zabieg na brzuchu ale chyba raczej na twarzy nigdy bym sie nie zdecydowala przemysl sobie to dobrze bo to jest takie miejsce ktore w pierwszej kolejnosci sie zuca w oczy . daj znac jak bedziesz po

Gość Oluuusica
Hejka :) co do dermabrazj uwazam ze jest droga a nie zawsze pomaga. Ale moge wam doradzic ze bardzo dobrze dziala na blizny przebarwienia i tradzik kwas glikowy. Bylam na 4 zabiegach po 160 zl i moge stwierdzic ze pomaga. Nawet moge wam doradzic dobrego dermatologa ktory wykonal mi ten zabieg. Nazywa sie Pawel Brzewski przeprowadza zabiegi na ulicy dlugiej 74 w Krakowie. A po za tym jest mlody i MEGA przystojny hihi :) Wiec samo uczesczanie na te kwasy sa mile ;*

Gość Agnesss007
oj dziewczyny ja sie rowniez mecze z bliznami..... zastanawiam sie jakie blizny maja osoby ktore pisza o tym ze zabiegi ktore przesżły sa NIESKUTECZNE! ja mam widoczne blizny....głownie chodzi mi o dziurki..bo przebarwienia utrzymuja sie tylko troche po zejsciu syfka ale zastanawiam sie jak glebokie i liczne sa wasze dziurki? i dolki.. ja mam dołki tylko raczej na policzkach..pod kosciami policzkowymi i za to nad kosciami mam tylko rozszerzone pory.. a na czole zaskorniaki. Moje blizny bardzo mi przeszkadzaja zwlaszcza w niektorym świetle..kiedy bardziej je widać... ale osobiscie wiem i widzialam np ludzi na ulicy ktorzy maja duzo wieksze blizny.. i zastanawiam sie czy osoby krytykujace rozne zabiegi nie sa wlasnie osobami ktore poprostu maja baardzo duze te blizny jak mysliscie?? ja oceniam ilosc i glebokosc tych wszystkich moich blizna hmm jakos tak na 5 przy czym 0 to idealna skóra a 10 to totalna masakra wiecie duze glebokie troche jak po ospie... Pizdrawiam wszystkich walczących:) kurcze patrze wlustro i zaslniam sobie poliki zeby nie bylo widc blizn i tak sobie mysle jaka sliczna bym była:) heh walczmy o swoje buźki :) :*

Gość Agnesss007
oj dziewczyny ja sie rowniez mecze z bliznami..... zastanawiam sie jakie blizny maja osoby ktore pisza o tym ze zabiegi ktore przesżły sa NIESKUTECZNE! ja mam widoczne blizny....głownie chodzi mi o dziurki..bo przebarwienia utrzymuja sie tylko troche po zejsciu syfka ale zastanawiam sie jak glebokie i liczne sa wasze dziurki? i dolki.. ja mam dołki tylko raczej na policzkach..pod kosciami policzkowymi i za to nad kosciami mam tylko rozszerzone pory.. a na czole zaskorniaki. Moje blizny bardzo mi przeszkadzaja zwlaszcza w niektorym świetle..kiedy bardziej je widać... ale osobiscie wiem i widzialam np ludzi na ulicy ktorzy maja duzo wieksze blizny.. i zastanawiam sie czy osoby krytykujace rozne zabiegi nie sa wlasnie osobami ktore poprostu maja baardzo duze te blizny jak mysliscie?? ja oceniam ilosc i glebokosc tych wszystkich moich blizna hmm jakos tak na 5 przy czym 0 to idealna skóra a 10 to totalna masakra wiecie duze glebokie troche jak po ospie... Pizdrawiam wszystkich walczących:) kurcze patrze wlustro i zaslniam sobie poliki zeby nie bylo widc blizn i tak sobie mysle jaka sliczna bym była:) heh walczmy o swoje buźki :) :*

Gość po co się wypowiadać
skoro ludzie nie potrafią odroznić mikrodermabrazji od dermabrazji????

Gość dominis
no to skoro ty potrafisz to czemu tego nie wytumaczysz osoba ktore sie na tym nie znaja i chca sie doradzic .