Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to coś poważnego

Kłucie w okolicach serca

Polecane posty

Gość Vapimar
ja mam cos jakby palenie w okolicy serca i zaczyna mi sie krecic w glowie, czasem tez problem z oddychaniem, nie pale ale lubie wypic czasem, prawda jest ze nie prowadze zbyt zdrowego trybu zycia, czy tu witaminki pomoga?

Gość Spotlight
Lekarz powiedzial mi ze te bole (klucie przy wdechu i wydechu) sa albo spowodowane stresem, albo sa to skurcze miesni miedzyzebrowych ktore promieniuja od kregoslupa! Pozdrawiam!

Gość _paulinkaaa_
Mam 14 lat czesto mam klucia serca to normalne w wieku dojrzewania bylam u lekarza i powiedzialno mi ze mam jesc Mg B6 jezeli moje bole beda sie powtarzac bede miala ekg bol trwa okolo 10 minut =/ Ma ktos podobnie???? Podobno to nerwo-bole cos w rodzaju nerwicy serca...;)

Gość _paulinkaaa_
Gdy sie denerwujesz to bol sie powieksza wiec nie denerwuj sie bo to tylko zaszkodzi

Gość evelink_aaaaaa
Ja takze mam takie bóle i to od dawna dobre 4 lata byłam u lekaża i powiedział mi żebym sie nie denerwowała. No ale jak w dzisiejszym swiecie sie nie denerwować ?? To studia, to nażeczony , to rodzice i tak w kółko :( Jednak ostatnio zaczełam zauważac dziwne kucie jak podnosze reke w okolicy pachwiny - i piersi, a co najgorsze nie moge w tedy głeboko oddychac bo cos mnie przytyka i okropnie kłóje !!!! Myslice ze to także sa nerwobóle ?? Dodam jeszcze, że byłam 3 miesiace temu u ginekologa i wykryła mi mały guzek na piersi ale powiedziała ze to moga byc zmainy hormonalne. Mam chyba jakas paranoje :( pozdrawiam

Gość Boggumilla
TEz mam klucia serca, dosyc czesto. Nie lapia mnie skurcze, nie pije raczej kawy (raz na jakis czas na wzmocnienie tylko), nie palę, nie piję, nie ćpam. Ze stresu raczej nie... w wakacje przeciez sie nie stresowalam, a klucia nadal byly i to czasami bardzo mocne. Kazdy lekarz mowi mi to samo- nic takiego, niedobor witamin... Eeeee. Juz sama nie wiem... Mam 15 lat... mało... A serce mnie pokluwa juz od kilku lat.

Gość _paulinkaaa_
evelink_aaaaaa.. Nie wiem co z tym guzem ale ja tez mam tak ze nie moge wziasc glebokiego oddechu... jem magnez lub tabletki vita-miner i to pomaga.. moze sprobuj tez:):) pozdrawiam 3maj sie:*

Gość _paulinkaaa_
Boggumilla ja mam 14 lat i mam te klucia juz przez okolo rok.. calkiem mozliwe ze to brak witamin.. ja tez go mam i dlatego jesm albo magnez albo vita-miner i to pomaga.. moze sprobuj tez?? Bylam ostatnio poraz kolejny u lekarza i powiedziano mi ze mam zrobic jakies badania na anemie.. bo czegos mi brakuje w organizie... idz jeszcze raz i skonsultuj sie z lekarzem:):) pozdrawiam:* 3maj sie

Gość Misiek 23
Witam, dzisiaj w nocy ok godz 2 tez zacząłem odczuwać taki bóle myślałem że moze rano jak sie wyśpie to przejdą, ale niestety dalej mnie kłuje w okolicach serca. Są momenty ze ból troche ustępuje ale od czasu do czsu staje się intensywniejszy. Licze na to ze za dzien dwa samo przejdzie, jak nie to pojde do lekarza.

Gość _paulinkaaa_
No tak lekarz najlepiej Ci powie:):) wiesz to moga byc nerwobole :):) pozdrawiam:*

Gość Paulina098
Ja mam 17 lat i martwi mnie kłucie w sercu. często budzę się w nocy i nie moge się ruszyć ani oddychac.Nie wiem czym jest to spowodowane.

Gość jaguskaa
Ktos tu napisal o skrzypie Od 3 tygodni zazywam skrzyp (Belissa) i mniej wiecej od tego okresu mam kłucie w okolicach serca Nie wiedziałam, że to ma coś wspólnego czy to prawda?

Gość jaguskaa
upp Ktos wie cos o działaniu Skrzypu dodam ze Belissa ma najwyzsza mozliwa jego dawke 200mg jak dobrze pamietam

Gość swistak
zamiast faszerowac sie lekami, lepiej na poczatku przyjrzec sie swojej diecie i sposobowi zycia. czy palisz, czesto odzywiasz sie w fast-foodach, jesz tlusto i nieregularnie, malo sie ruszasz, masz duzo stresow? warto tez zrobic podstawowe badania, cisnienie, poziom cholesterolu, ewentualnie ekg gdy tak zaleci lekarz.

Gość jenny70
przerazajace w jak mlodym wieku ludzie zaczynaja odczuwac sercowe dolegliwosci!!! po prostu wciaz za malo sie mowi o tym, za malo ludzi regularnie wykonuje potrzebne badania! a tylko wlasciwa profilaktyka moze w tym przypadku pomoc! i lekarze, ktorzy nie beda bagatelizowac naszych dolegliwosci i szukac przyczyny, a nie zapisywac leki na chybil-trafil!!

Gość cortez
mnie kłuje czasem po lewej stronie klatki piersiowej.mam to od paru lat ale z długimi przerwami nawet kilka miesięęęęęęcy. Gdy mnie kłuje to np nie moge brac wiekszych odechów bo zaczyna kłuc jeszce bardziej wtedy zaczynam oddychac płytko i po jakims czasie przechodzi ale mozliwe ze wróci po kilku minutach róznie to bywa. Nie wiem co to jest ale jezeli ktos wie to prosze o napisanie lub jezeli ktoś m,a podobny problem

Gość serce nie boli
to są nerwobóle; czasem mięsnie bolą w tym miejscu melisa, gimnastyka, spać 8 godzin :)

czesc Wam,podobnie jak reszta,też mam te okropne kłucia w okolicach serca...2 lata temu bylam u kardiologa i wszystko ok,zapisal mi jakies krople nasercowe na recepte i cos na uspokojenie(bo stwierdzil nerwice)ale nigdy tego nie bralam bo przestraszylam sie ze sie od tego uzaleznie(wiem glupia bylam,ale lekarz powiedzial ze bede to brala az ustapi wszystko,nawet do 2 lat-nie chcialam sie stac lekomanka:/) chcialam te leki wykupic ostanio bo stwierdzilam ze jednak cos musze z tym zrobic-recepta byla juz dawno po terminie oczywiscie a tych drugich tabletek juz nie mozna dostac.wiec ide znowu do lekarza w pn. wiem ze to wszystko zapewne wina nerwow(jestem potwornie zestresowana!!-mimo ze sen mam niedzwiedzi;D) ale troche sie boje bo moj dziadek i tata zmarli w mlodym wieku na zawal:( czesto tez mam wysokie tetno,skacze mi bez powodu-np po jedzeniu(wiem,spozywanie posilkow jest takie meczace...) pije kawe ale te skoki tętna są odczuwalne na dlugo po jej wypiciu(nawet 10godz...) a jesli chodzi o cisnienie to zazwyczaj mam niskie więc wszystko sie nawzajem wyklucza;) najgorsze są jednak te kłucia-nie moge oddychac i straaaaasznie boli;/ ale kardiolog tez mi gadal: prosze sie tyle nie przejmowac bla bla bla.STRASZNIE BYM CHCIAŁA ŻYĆ BARDZIEJ NA LUZIE,ale nie pomaga mi takie gadanie-nie przejmuj sie,wyluzuj... troche mi ulzylo ze sie wyzalilam Wam;)

Gość jozefinka
cd

Gość jozefinka
cd

Gość jasneee
wiadomo, że każdy sie obawia takiego kłucia. mnie też to dotknęło, mam 23 lata ajuż mnie to spotkało, od jakichs dwóch tygodni kłuje mnie serce , nie tak mocno, ale czuje to, zwłaszcza, że nie mam oprzerw, kłuje mnie bez przerwy.. kawe pije w bardzo małych ilościach, zreszta od kilku lat, ostatnio od jakiegos miesiąca codziennie wypalam jedengo mentolowego papierosa, ale nie sądzę, żeby to było od tego... zażywam od trzech miesięcy codziennie centrum, więc wutamin raczej mi nie brakuje, poza tym chodze na aerobik 3 x w tygodniu, więc dlaczego mnie to dotknęło???

Gość dr.J
Tzw."kłucie serca" to bardzo często skurcze mięśni osierdzia spowodowane stresem. Rada to Aspargin 2 razy dziennie przez jakieś 2 tygodnie plus Deprim lub podobny ziołowy uspakajacz plus ruch na świeżym powietrzu. Jednak należy się przede wszystkim przebadać (EKG)!

witam ja od kilku dni czuje lekkie, choć nieustępliwe kłucie w sercu. Po za tym od roku, moze dwuch w sytuacjach stresowych odczuwam BARZDO GŁEBOKIE pojedyncze udezenia serca. Ponadto przy nagłych reakcjach (np. przy wyskoku przy grze w siatkówke) , choć bardzo rzadko, przez od kilkunastu, do dwudziestu kilku sekund serce bije mi z czestotliwoscia 3/5 na sekunde, trudno to nawet nazwac biciem, bardzo dziwne uczucie... mam 20 lat nie pale nie zażywam narkotyków... Jeśli ktoś wie co ze mną nie tak, prosze o odpowiedz

Gość ....finka
Proponuje picie nalewki z glogu- p rzy roznych dolegliwosciach sercowych.

Gość Oj to niedobrze
masz nerwice i tyle,a co Ci jeszcze dokucza????

Gość wwwwwpppppp
mam 21 lat i czasem odczuwam kłucie w klatce piersiowej z lewej strony nasilajace sie przy w dechu lub silym wydechu , jednak nie sadze by było to od papierosów ponieważ pierwsze takie cos odczułem gdy miałem około 10 lat a zacząłem palic gdy miałem 19 ból mija po kilku chwilach spokojnego oddychania , ale kiedys kuło mnie tak chyba ze dwa dni , nie wiem czy powinienem z tym iść do lekarza gdyz zdarza mi sie to zaledwie raz na kilka miesiecy.

Gość Iwona1026
Witam!!I ja mam ten sam problem pojawił mi sie na wakacjach.Podczas snu ok godz 5 rano.trzymało mnie jakieś pól h.Ani oddychac ani lezec nic.To był tak okropny ból że az mi łyz ciekły... Pozniej zaczeło sie to czesciej powtarzac. Byłam z tym u lekarza zrobili mi przeswietlenie ale nic nie wykazało i dali mi skierowanie do neurologa,ale ze trzeba było czekac ponad 2 miesiace to zapomniałam o dacie swojej wizyty.Po jakim czasie bóle ustapiły,ale teraz to samo mi się pojawia.Czesto wybija mnie to ze snu lub poprostu przy wykonywaniu normalnych czynnosci... To jest straszne mam prawie 23 lata i juz mam nerwice... :(

Gość _paulinkaaa_
Już od prawie roku nie mam kłuć serca...:) Nieraz lekko mnie zakuje na parę sekund :) Wiecie co zrobiłam?? Zaczęłam jeść regularnie, Brałam "Vita-Miler" Mniej się denerwowałam No i to schudłam parę kilogramów! To wszystko bardzo mi pomogło:) Oczywiście prędzej byłam u lekarza Z resztą pisałam już to wyżej :) Pozdrawiam:*

Gość diabliq
Witam, przyczyn kłucia w okolicy serca może być multum, ja osobiscie polecam, Aspargin( 1 tab dzien.) , Milokardin (2 x 20 krop.)- na pewno nie zaszkodzą a w 90 % pomogą no można jeszcze zażywać Bellergot , a jeśli to nie pomoże to nie jest to nerwica i należy zwrócić sie do kardiologa na badania!!!!!!!!!!! P>S PRZED zażywaniem JAKIEGOKOLWIEK LEKARSTWA idźcie do lekarza rodzinnego, SKONSULTUJCIE SIE Z NIM , a jak tam już będziecie to niech zrobi EKG trwa to dosłownie 3 min i każdy ośrodek zdrowia taki aparat posiada (przynajmniej powinien), Pozdrawiam!!!!!!!!!!!