Go艣膰 Dormim Napisano Marzec 17, 2013 Hej. To znowu ja pisze na dwa dni przed. 19 marzec godz. 9.30 to ja kolejna do zrzucenia zb臋dnego balastu a raczej nale艣nikarni przez dr Piotra Osuch. Siedze nie spakowana bo mam tysi膮c mysli na minut臋. Me偶u zerka na mnie i widze ze tez mu nie do 艣miechu. Wczoraj podszed艂 i powiedzia艂 ze si臋 boi. O losie rozumiem go a ja zaraz zejd臋 a jak co艣 sie nie powiedzie a jak juz zasn臋 na wieki no oszalej臋.Do niedawna moja mama mnie dopingowa艂a by艂a za m贸wi艂a ze ona jako 58 latka ma fajniejszy biust. A dzi艣 po co Ci to modelk膮 b臋dziesz po wybiegi masz zamiar chodzi膰 35 lat chodzi艂a艣 to 35 wytrzymasz. Wiem wiem strach. ale jak zrezygnuj臋 to dupa blada Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 40-stka Napisano Marzec 17, 2013 Dormin nie stresuj si臋 kobieto, wszytskie te nerwy wynagrodzi Ci p贸藕niejsze 偶ycie, nie tak 艂atwo jest przedosta膰 si臋 na tamten 艣wiat - trzeba mie膰 znajomo艣ci :) i nie my艣l za du偶o, bo to m臋cz膮ce :) Trzymam kciuki, powodzenia. Odezwij si臋 jak wr贸cisz do domu. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
NatalLodz 0 Napisano Marzec 17, 2013 Dormin:) wyluzuj:) nie b臋dzie tak 藕le jak my艣lisz! Andzik po wybudzeniu odczuwa艂am tylko senno艣膰:) W og贸le nie odczuwa艂am 偶adnego b贸lu, wcale. Wzi臋艂am jednego dnia pyralgin臋 bo mnie szwy ci膮gn臋艂y, drugiego dnia te偶 bo my艣la艂am 偶e ju偶 zaczyna bole膰 i to na tyle. Co艣 tam mo偶e pobolewa膰 jak po szyciu ale serio pyralginka i ju偶. No oczywi艣cie ka偶dy inaczej odczuwa, dodam 偶e ja jestem raczej z tych delikatnych i wra偶liwych:) no i operacja prywatna, nieca艂e 2h narkoza i nie szarpanie piersi tylko jak najmniej uszkodze艅 wi臋c serio to nie bola艂o mnie nic. Na prawd臋 czasem gorzej si臋 czuj臋 po ca艂onocnej zakrapianej imprezie ni偶 po tej operacji. A ja jak ogl膮da艂am te zdj臋cia ze strony to si臋 spyta艂am doktork贸w jak cz臋sto takie wychodz膮? to si臋 za艣miali i powiedzieli 偶e 99% przypadk贸w. A jak spyta艂am czy ja b臋d臋 tym 1% to powiedzieli 偶e absolutnie nie bo ten 1% to jest przy bardzo brzydkich piersiach, zniszczonych, z innymi problemami itd ale i wtedy rzadko si臋 zdarzaj膮 inne. Ta kobitka ze zdj臋cia 2 od do艂u ma takie fajne D a ja mam lekko mniejsze, takie C/D ale polecam zrobi膰 D bo moje teraz s膮 takie malusie:P B臋dzie dobrze, nie martw si臋. najlepszym sposobem na strach jet przeczytanie wpis贸w na tym forum, przez te wszystkie lata i miesi膮ce. zauwa偶cie 偶e nawet jak jest jaka艣 komplikacja to ka偶da jest zadowolona, szcz臋艣liwa i jedyne czego 偶a艂uje to tego 偶e tak p贸藕no si臋 zdecydowa艂a. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 psiarka Napisano Marzec 17, 2013 Hej dziewczyny, jak dobrze p贸jdzie to mnie ju偶 jutro b臋d膮 ciacha膰, przesz艂am anastezjologa, cho膰 nie podoba艂 si臋 jemu m贸j potas na granicy g贸rnej normy, przeczyta艂am poni偶sze wpisy i podobnie jak dormin zaczynam panikowa膰, trzymajcie za mnie kciuki bo mam cholern膮 ochot臋 cieszy膰 si臋 pe艂ni膮 偶ycia po zabiegu, ufam lekarzom z Or艂owskiego....,pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dzwonki Napisano Marzec 17, 2013 elessi dobrze, 偶e jeste艣 po- relacjonuj na bierz膮co jak sie miewasz i czy jeste艣 zadowolona z efekt贸w. andziku zajrzyj na maila wszystkim "przed" 偶ycz臋 spokoju - nie jest tak 藕le jakby si臋 mog艂o wydawa膰 ;-) nawet je偶eli s膮 drobne niedogodno艣ci - to szybko przemija,zapomina si臋 i zaczyna 偶ycie z now膮 jako艣ci膮. Wszystkim "po" gratuluj臋, fajnie 偶e coraz wi臋cej jest szcz臋艣liwych,mogacych zapomnie膰 o komplekasach, b贸lu i wielkich balonach! Gojie si臋 艂adnie, szybko,szalejcie ciuchowo i stanikowo. Mimimimimimi Kiedy grillujecie? ;-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 40-stka Napisano Marzec 17, 2013 psiarka trzymam kciuki, powodzenia, odzywaj sie po powrocie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 cycastaaga Napisano Marzec 17, 2013 psiarka trzymam kciuki a w or艂owskim jest super atmosfera jak i super piel臋gniarki a lekarze to specjali艣ci w swojej robocie!!!!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mimimimimimi Napisano Marzec 17, 2013 Psiarka...powodzenia :D To widz臋 Ci臋 u Mnie na spotkaniu ju偶 odci膮偶on膮 ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mussuka Napisano Marzec 18, 2013 Andzik, to niesamowite, ze beda nas modelowac i upiekszac tego samego dnia i o tej samej godzinie - tez mam 25.3 o 15-tej:). Jak nie zasne, to bede kciuki za Ciebie tez trzymac:). Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
daisy1234 0 Napisano Marzec 18, 2013 Hej dziewczyny, Ja te偶 stawiam si臋 w Or艂owskim 25 marca ale o 7:00 rano. Jeszcze dwa dni temu bardzo by艂am zestresowana a teraz ju偶 nie mog臋 si臋 doczekac.... W艂asnie pij臋 ostatni膮 kawk臋 bo gdzies wyczyta艂am by 5 dni przed operacj膮 nie spo偶ywac kofeiny. Odnosnie poprzednich wpis贸w- tak NFZ ma zabrac or艂owskiemu refundacj臋 na zmniejszenie piersi i to podobno ju偶 nied艂ugo. Pozdrawiam wszystkie po, przed i te niezdecydowane. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mussuka Napisano Marzec 18, 2013 Ja tez juz sama nie wiem co wolno a czego nie wolno. Mnie powiedziano, ze zero palenia na 2 tygodnie przed i jeszcze zeby odstawic wszystkie produkty zawierajace Omega 3 - pojecia nie mam dlaczego. Teraz dochodzi kawa...niedlugo sama woda zostanie ale co to tydzien, zleci jak z bicza. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
hexe_asuu 0 Napisano Marzec 18, 2013 Powodzenia! Trzymam kciuki! B艂agam nie straszcie, do 27 ju偶 nied艂ugo, ale zaczynam si臋 ba膰, 偶e powiedz膮, 偶e ju偶 si臋 sko艅czy艂o dofinansowanie;( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
andzik179 0 Napisano Marzec 18, 2013 Massuka To faktycznie niesamowity zbieg okoliczno艣ci z t膮 nasz膮 dat膮 i godzin膮:) Gdy b臋dziemy zasypia膰 to po艂膮czmy sie telepatycznie, b臋dzie nam razniej hi hi. Ja jestem spokojna, mam tyle zaj臋膰 jeszcze zaplanowanych do poniedzia艂ku, 偶e w艂a艣ciwie ma艂o czasu mi zostaje na my艣lenie. Gdy dopada mnie stresik czytam sobie mega pozytywne maile od dziewczyn, kt贸re s膮 ju偶 pi臋kne:) Wczoraj przymierzy艂am stanik, kt贸ry kazali mi kupi膰 po operacji i prawie pad艂am bo zmiesci艂a mi si臋 tylko jedna pier艣!!! Stanik jest cudnie ma艂y i nawet ca艂kiem 艂adny. Wymarzy艂am sobie rozmiar 75C ale mam ma艂y problem bo m贸j m膮偶 m贸wi, 偶e wed艂ug niego to taki rozmiar jest za ma艂y:( Mo偶e ma艂e D ?? Du偶a jest r贸znica mi臋dzy C a D??? daisy1234 Z t膮 kaw膮 to jakie艣 dziwne rzeczy bo moja lekarka powiedzia艂a mi, 偶e mog臋 rano sobie zje艣膰 lekkie 艣niadanko i wypi膰 ma艂膮 kaw臋... Ja mam zabieg o 15. Co lekarz to inne teorie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ebiuscik Napisano Marzec 18, 2013 Czesc dziewczyny :) czytam i czytam te wpisy i sie tez gleboko zastanawiam nad zmiejszeniem...mam pod biustem 82 a biust 106cm.Bole kregoslupa szyi glowy.Zastanawiam sie czy wielkosc mojego biustu kwalifikuje sie na operacje.Mieszkam w Wejherowie gdzie jest najblizszy szpital z NFZ? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
andzik179 0 Napisano Marzec 18, 2013 ebiuscik z tego co si臋 orientuje to w Tr贸jmie艣cie juz nie robi膮 operacji na NFZ. Dowiadywa艂am si臋 p贸艂 roku temu i ju偶 od jakiego艣 czasu by艂o wszystko zawieszone bo nie by艂o pieni臋dzy. Dlatego te偶 robi臋 prywatnie bo nie widzia艂am ju偶 innego wyj艣cia. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mimimimimimi Napisano Marzec 18, 2013 Andzik...mog艂膮艣 przyjecha膰 do wawy :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
andzik179 0 Napisano Marzec 18, 2013 Mimimimi Teoretycznie mog艂am ale zale偶a艂o mi na czasie i chcia艂am aby zabieg by艂 blisko domu poniewa偶 mam ma艂e dzieci i nie chcia艂am ich zostawia膰 na d艂u偶ej. Koniecznie tez chcia艂am aby operacje robi艂a mi dr G. i tak wysz艂o jak wysz艂o:) Do Warszawy przyjad臋 na tego grilla, dobrze sobie wydedukowa艂am, 偶e to spotkanie ma by膰 w Wawie?): Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mimimimimimi Napisano Marzec 18, 2013 Tak.... w bliskich okolicach :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 cycastaaga Napisano Marzec 18, 2013 Mimimimimimi spotkanie tylko nie 27, 28 kwiecie艅 bo mam wesele a bardzo chcia艂abym by膰.......................... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ebiuscik Napisano Marzec 18, 2013 A Wy drogie Panie jakie mialyscie wymiary pod biustem i w biuscie??Czytalam forum to dziewczyny pisaly o Gdansku.A moze znacie jakas strone gdzie sa wypisane szpitale z NFZ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Elessi Napisano Marzec 18, 2013 Dzwonki Hey kochana nie wiem czemu ale jak widz臋 cie na forum to mi jako艣 odrazu razniej sie robi :) jeszcze czekam a偶 zejdzie opuchlizna ale ju偶 ta pier艣 wyglada lepiej zobaczymy jak to bedzie ale co艣 czuje ze to jeszcze troch臋 potrwa bo ona teraz ma idealna wielko艣膰 a przecie偶 po艂owa tego t艂uszczu sie wchlonie przez pierwsze 6 miesi臋cy wi臋c czuje ze czeka mnie jeszcze jedna poprawka ale dr mi powiedzia艂 odrazu ze to na dwa razy bedzie trzeba :( ale skoro ju偶 tyle przesz艂am to moge jeszcze te p贸l roku poczeka膰 za 3 miesi膮ce id臋 na pierwsze usuwanie blizn No chyba ze uda sie wcze艣niej :) mam nadzieje ze przyjdzie taki czas ze napisze tu na forum: moje piersi s膮 pi臋kne :))) wygl膮daj膮 jak marzenie.... Hehe ;))) Pozdrawiam i do us艂yszenia.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mussuka Napisano Marzec 19, 2013 Andzik, a Ty wiesz, ze za tydzien o tej porze bedziemy juz PO? Z pieknymi (mam nadzieje) zgrabnymi choc jeszcze lekko sfatygowanymi piersiami? :) Ja poki co stanikow nie mierze, nie kupuje, poczekam az sie wszystko ulozy i uformuje i wtedy sobie zaszaleje. Ale najbardziej to sie ciesze na takie sliczne satynowe koszulki nocne na cieniutkich ramiaczkach - noszone bez stanika. Teraz raczej taki cud odpada ale juz za pare tygodni:)) Mam inne jeszcze pytanie, oczywiscie zapytam tez lekarza ale i Wasza opinie chcialabym poznac - czy po tym zabiegu mozna bedzie korzystac z sauny albo solarium? Oczywiscie po jakims czasie, nie po tygodniu:) Np. za pol roku. Ja mam saune w domu i nie wyobrazam sobie, zebym nie mogla juz do niej nigdy wejsc:( A solarium wiosna to ratunek na zimowe klimaty i cere a'la ziemniak.Macie jakies doswiadczenia w tym zakresie.No i bardzo bardzo chcialabym moc juz tej wiosny/lata wsiasc na rower. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kasiol2013 Napisano Marzec 19, 2013 dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ze juz po :) ja odliczam dni do konsultacji - jeszcze 15, mam nadzieje,ze sie uda :) ebiuscik ja juz nawt nie mierze ile mam w biuscie zeby sie nie zalmac - staniki kupuje 75 j lub k i masakra wielka bo w moim malym miescie to najczesciej kobiety w sklepie patrza sie na mnie jak na ufo i pytaja czy taki rozmiar jest w ogole mozliwy-wiec raz pani odpowiedzialam,ze nie - tylko ze z nudow pytam bo nie mam co robic-niektorzy sa naprawde dziwni. chcialabym po operacji (jezli mnie zakwalifikuja) miec rozamir d-e - calkiem malego biustu sobie nie wyobrazam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ebiuscik Napisano Marzec 19, 2013 To w takim razie masz taki jak ja :) ja tez nosze 75 J ide do lekarza po skierowanie do ortopedy i bede szukac szpitala z NFZ gdzie w poblizu pomorskiego i sie starac.#mam kciuki aby Ciebie zakwalifikowali i o krotki termin :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 40-stka Napisano Marzec 19, 2013 masuka po pol roku to funkjonujesz juz calkowicie normalnie, mysle ze sauna wchodzi w gre wczesniej, rower z reszta tez. kochana ty tak nie pisz o tej prywatnej saunie, bo wszystkie sie wpakujemy do ciebie zeby przygotowac sie do wiosny :-), prosto od mimimimimimi skoczymy zeby sie zregenerowac:-) kasiol to juz blisko, pomysl sobie ze dwutygodniowy urlop tak szybko zlatuje, teraz tez ci czas tak zleci Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
NatalLodz 0 Napisano Marzec 19, 2013 Ebiu艣cik generalnie wielko艣膰 wielko艣ci膮, na NFZ wa偶ne s膮 dolegliwo艣ci dodatkowe zwi膮zane z biustem. Ja mia艂am w biu艣cie co艣 ko艂o tego co ty 106-107cm ale pod biustem mia艂am 71-72cm. Domylam si臋 偶e 75J to rozmiar贸wka PL:) a to 3 rozmiary r贸偶nicy z brytyjsk膮 rozmiar贸wk膮. Andzik r贸偶nica mi臋dzy C i D jest niewielka i we藕 D. One potem spadaj膮! tzn robi膮 si臋 naruralne czyli bardziej puste. Ja za偶yczy艂am sobie C/D i to dosta艂am i s膮 hmm ma艂awe:) wola艂abym pe艂ne D :) A m贸j m膮偶 to nawet jakbym zostawi艂a sobie F to m贸wi艂by 偶e ma艂y:) zr贸b taki jak tobie odpowiada. Niekt贸re chc膮 mie膰 jak najmniejsze a inne wol膮 mie膰 mniejsze ale nadal spore czyli to D w艂a艣nie. Mussuka zapewniam ci臋 偶e wiosn膮 i latem na rower wsi膮dziesz:) a sauna i solarium to po jakim艣 czasie.. nie pami臋tam ale chyba po 3mc ? Ja pyta艂am si臋 o opalanie naturalne s艂oneczne to dr powiedzia艂 偶e je艣li nie topless to nie widzi problemu a to by艂o 5tyg po operacji. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Zuzuzanna 0 Napisano Marzec 20, 2013 Ma艂偶e艅stwo siedzi przy obiedzie. 呕ona do m臋偶膮: - Wiesz Stasiu, jak pomy艣l臋, 偶e nasze ma艂偶e艅stwo trwa ju偶 25 lat, to ciep艂o mi si臋 robi na sercu. M膮偶 na to: - Daj spok贸j Helena, po prostu cycek wpad艂 Ci do zupy. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 marika2702 Napisano Marzec 20, 2013 Dobre Zuzuzanna :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mussuka Napisano Marzec 20, 2013 A moja ciocia opowiadala, ze widziala kiedys na jakims bankiecie jak pewnej paniusi z ogromnym dekoltem faktycznie biust sie byl wysunal i wpadl niemal do talerza:) To dopiero musial byc widok. Milam dzis ostateczna konsultacje i pobieranie krwi no i znow nieco nerw skoczyl, ale w normie. To atmosfera szpitalna tak na mnie dziala. Dostalam wytyczne co i kiedy i ile jesc i pic (jak ja wytrzymam na sucho te pare godzi przed?), jakies specjalne podkolanowki do zalozenia juz rano w dniu operacji i zakaz golenia badz depilacji pach juz od teraz. Tu sie troszke zdziwilam, ale to podobno chodzi o unikniecie jakiegokolwiek podraznienia skory. Operowac bedzie mnie jednak mezczyzna, nie wiem czy to dobrze, zle czy obojetnie:) Chyba to ostatnie, wazne, ze ponoc jest dobry. Pytalam o rozmiar i powiedziano mi, ze najczesciej pacjentki chca B lub C. No ja na pewno B nie chce. Poprosze o D, bo i tak wiem, ze latem schudne i co by mi z przodu zostalo? Marne wspomnienie? O saunie powiedzieli, ze po 4-ch tygodniach juz mozna byle nie chlastac az do 100 stopni. No to super, ja i tak nie lubie sie prazyc tylko przyjemnie grzac:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ebiuscik Napisano Marzec 20, 2013 Ty robisz prywatnie pomniejszanie piersi? ile cie to kosztuje? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach