Go艣膰 dzwonki Napisano Maj 15, 2013 Gosia68 Jakby艣 jednak wola艂a bli偶ej - wybierz si臋 do doktora prywatnie. Konsultacja to 100 z艂 - terminy prywatnie s膮 szybkie - a i na takiej konsultacji lekarz powie ci czy mo偶e ci臋 zakwalifikowa膰 na NFZ. Reklamuj臋 ca艂ym sercem - bo tam robi艂am i zawsze dobrze b臋d臋 wspominac. Na cokolwiek si臋 zdecydujesz - 偶ycz臋 powodzenia i szybkiego terminu, trzymam kciuki;-) A ci z Sosnowca wypalili z wymiarami gigantomastii - ale przecie偶 to nie jest jedyna przyczyna zmniejszania! Ja np mia艂am makromasti臋 plus problemy z kregos艂upem szyjnym z objawami neuro i zagro偶enie dyskopati膮... A wiesz co艣 o Euroklinice? Te偶 maj膮 kontrakt,a Wilgus jest chwalonym plastykiem...Jestem ciekawa, czy robi膮 redukcje na NFZ... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Gosia-68 Napisano Maj 15, 2013 Dzwonki, rozumiem,偶e w Bielsku robi艂a艣 piersi? Faktycznie, mo偶e lepiej wybra膰 si臋 prywatnie z Katowic do Bielska, ni偶 do 艁臋cznej. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 cycasta ma艂gosia Napisano Maj 15, 2013 Gosia58, 5 kg jedna pier艣? Pogi臋艂o ich totalnie!!??????? Chyba z palca to sobie wyssali!!! Gigantomastia jest, jak piersi maj膮 pojemno艣膰 powy偶ej litra albo p贸艂tora - ju偶 dok艂adnie nie pami臋tam. Poza tym wcale nie jest jedynym wskazaniem do oepracji, chyba 40-stka kiedy艣 obszerniej o tym pisa艂a. Nie musi by膰 gigantomastii, 偶eby du偶e piersi powodowa艂y problemy z kr臋gos艂upem i wtedy operacja te偶 si臋 nale偶y. Chyba za wiele u nich nie ugrasz, skoro maj膮 takie podej艣cie.:( Moim zdaniem to w og贸le jaka艣 informacja z kosmosu, 偶eby艣 si臋 od nich odczepi艂a. Ja w 艁臋cznej mia艂am skierowanie od rodzinnego i opini臋 od ortopedy, ale o ile skierowanie by艂o konieczne, opinia niezbyt go interesowa艂a. Najwa偶niejsze by艂y ogl臋dziny i pomiar - u mnie od mostka do brodawki te偶 33 albo 34cm, ju偶 nie pami臋tam dok艂adnie - szybko wypar艂am t臋 niezbyt przyjemn膮 informacj臋;-) zdesperowana, nie przera偶aj mnie z t膮 kolejn膮 mammografi膮. Te偶 nie chc臋 kolejnej dawki rtg, robi艂am ju偶 tyle prze艣wietle艅 w tym roku:( Powodzenia jutro w 艁臋cznej:-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 cycasta ma艂gosia Napisano Maj 15, 2013 Nowa-C GRATILACJE!!!! I szybkiego powrotu do formy:-) Ale Ci zazdroszcz臋! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 psiarka Napisano Maj 16, 2013 Nowa-K super, teraz to ju偶 g贸rka, no troch臋 z t膮 gor膮czk膮 niefajnie, czy mo偶esz napisa膰 kto ci臋 operowa艂 bo o ile dobrze pami臋tam w ostatniej chwili zmienili ci lekarza, pilnuj by dok艂adnie powyci膮gali szwy,pozdrawiam Dziewczyny niestety trzeba mie膰 du偶o cierpliwo艣ci i determinacji by przeskoczy膰 nasz膮 biurokracj臋, ale walczcie, ja jestem 8 tygodni po zabiegu jest ok musz臋 jedynie dba膰 o blizny, masowa膰 i naciera膰 ale samopoczucie boskie,pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 40-stka Napisano Maj 16, 2013 5 kg!!!! cycasta ma艂gosia ma racj臋 , specjalnie tak膮 zaporow膮 informacj臋 podaj膮, 偶eby nikt nie mia艂 kwalifikacji, albo pozostaje jeszcze jedna opcja - osoba, kt贸ra o tym m贸wi艂a nie do ko艅ca by艂a zorientowana i strzela艂a bez prochu byle co艣 powiedzie膰 Ja te偶 mia艂am 33 - 34 cm, a teraz pi臋kne 22-23. U mnie fanie wida膰, bo nad otoczk膮 na piersi mam pieprzyka i kiedy艣 ten pieprzyk by艂 wysooooko na otoczk膮, a teraz jest 2cm nad ni膮 :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dzwonki Napisano Maj 16, 2013 Gosia-68 My艣l臋, 偶e najlepiej si臋 podowiadywa膰 o termin w 艁臋cznej. Tam dziewczyny szybko dosta艂y - a my jednak mieszkamy w du偶ym regionie, a nie ma wielu klinik. Je偶eli Bielsko ma konsultacje na przysz艂y rok - mo偶e to oznacza膰, 偶e kontrakt NFZ si臋 im sko艅czy艂 i nawet po prywatnej wizycie bedziesz musia艂a poczeka膰 na nowy. Jest po艂owa roku - wi臋c to nic dziwnego. Dowiesz si臋 co i jak tam - bedzie szybko mo偶esz korzysta膰 - ale zawsze masz druga opcj臋 na Sl膮sku. To zale偶y jak pilnie chcesz zabieg i czy nie przeszkadza ci taki dojazd. Z drugiej strony fajnie wog贸le wybra膰 si臋 na tak膮 konsultacj臋, dowiedzie膰 si臋wszystkiego, pozna膰 lekarza - nawet je艣li koniec ko艅c贸w wybierzesz co艣 innego ;-) Wiedzia艂aby艣 czy w twoim przypadku mia艂aby艣 szans臋 u nich, pokaza艂a dokumentacj臋 medyczn膮... Pr贸buj tu i tu Gosiu ;-) Ja z mojej strony szpital polecam. Wiem, 偶e jest kilku lekarzy - ja mia艂am u dr Sirka. Opieka super, 艣wietne piel臋gniarki, rewelacyjny anastezjolog. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kola52 Napisano Maj 16, 2013 zdesperowana68 ja mamografie mia艂am robion膮 wczesniej , lekarz na wizycie zobaczy艂 tylko wynik i mi odda艂 a w szpitalu robili mi tylko ekg i przeswietlenie p艂uc Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Maj 16, 2013 Hej :) By艂am dzisiaj w 艂臋cznej, termin operacji mam na 3 czerwca, wskoczy艂am w termin, kt贸ry si臋 zwolni艂, pan doktor powiedzia艂, 偶e po艂o偶y nas na jednej sali, bo dzie艅 po mnie ma drug膮 tak膮 sam膮 operacj臋, Arlecin to o Ciebie chodzi艂o, spotkamy si臋 w szpitalu na dw贸ch s膮siednich 艂贸偶kach! Ale jaja! Kola52, mam takie niedyskretne pytanie: czy jak Ci臋 cewnikowali, to Ci臋 ogolili? mo偶e sama w domu to zrobi臋.... Boj臋 si臋, jak cholera, ale jeszcze bardziej ciesz臋, to za nieca艂e trzy tygodnie! Hurrraaaa!!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
BIMBA艁艁艁KI 0 Napisano Maj 16, 2013 kajtusia: dziewczyny operowane w e Wroc艂awiu udziela艂y si臋 kiedy艣 u na forum, mi si臋 wdaje, 偶e gdzies w po艂owie forum znajdziesz i poleca艂y tam tez szpitale i lekarzy:) duuuuu偶o ciekawych wypowiedzi tam znajdziesz:) ja tez si臋 tym interesuj臋 bo w przysz艂o艣ci - mam nadziej臋, 偶e bli偶szej ni偶 dalszej, tez bym chcia艂a si臋 we Wroc艂awiu zoperowa膰...na razie tylko czytam i kibicuj臋 dziewczynom tutaj:) bo kask臋 musz臋 zbiera膰 bo nie mam ubezpieczenia w Pl... NOWA-C kiedy艣 K: GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kola52 Napisano Maj 16, 2013 zdesperowana68 nie musisz si臋 golic to nie potrzebne pozatym gratuluje i trzymam kciuki za ciebie i arlecin. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Arlecin Napisano Maj 16, 2013 zdesperowana68 GRATULACJE!!!!Rzeczywi艣cie "Ale jaja!"Bardzo si臋 ciesz臋 偶e nie b臋d臋 sama,przez to forum jakby艣my troszk臋 si臋 zna艂y:)A tak w og贸le to cewnikuj膮 do takiej operacji? Ja do ortopedycznej,kt贸ra by艂a ok 3 godz nie by艂am cewnikowana.Ja to poluj臋 na pi偶am臋 rozpinan膮,bo jak na razie wszystkie mo偶liwe jakie widzia艂am nie s膮 rozpinane.A z tym goleniem to jak trzeba to lepiej w domu:)chyba te偶 powoli zaczynam trz膮艣膰 portkami,ale chocia偶 jeden problem z g艂owy,dosta艂am miesi膮czk臋 tak wi臋c na 04.06 nie powinnam ju偶 mie膰:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dzwonki Napisano Maj 16, 2013 te偶 jestem troch臋 zszokowana tym cewnikowaniem.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dzwonki Napisano Maj 16, 2013 dziewczyny ale wam fajnie, 偶e b臋dziecie razem... ja mia艂am te偶 bardzo fajn膮 wsp贸艂towarzyszk臋 le偶akowania szpitalnego. Razem narzeka艂y艣my sobie na spanie na plecach - ona te偶 nie mog艂a na brzuchu bo by艂a po liposukcji. Pid偶amka rozpinana - wygodna rzecz - te偶 si臋 swojego czasu nachodzi艂am... Jak nie znajdziesz nic - poszukaj na allegro.Znalaz艂am par臋 fajnych, nawet s膮 zkr贸tkim r臋kawem(linka nie wkleje, bo mnie wyrzuca za spam) Powodzenia, ju偶 nied艂ugo... ;-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Arlecin Napisano Maj 16, 2013 W艂a艣nie szuka艂am,znalaz艂am dwie,nie mog臋 si臋 zdecydowa膰:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Arlecin Napisano Maj 16, 2013 Kola zobacz znalaz艂am biustonosz z Triumpha. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Arlecin Napisano Maj 16, 2013 nie mog臋 linka doda膰:( szkoda bo fajny jest. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kasiol2013 Napisano Maj 16, 2013 hej, ta pizama powinna byc z przodu rozpinana? ja mam zazwyczaj takie podkoszulkowe, chyba po operacji jest sie obandazowanym i rozbiera sie tylko na obchodzie, chyba ze sie myle??? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Maj 17, 2013 kasiol tak na ch艂opski rozum, to rozpinana wygodniejsza, bo po takiej operacji chyba ci臋偶ko podnie艣膰 r臋ce do g贸ry, 偶eby si臋 ubra膰 w pi偶am臋 wk艂adan膮 przez g艂ow臋, co nie? do operacji cewnikuj膮, tylko niekt贸re chyba o tym nie wiedz膮, mo偶e ju偶 im to robi膮 po narkozie? Te偶 musz臋 tak膮 pi偶amk臋 z gatkami do kolan i rozpinan膮 g贸r膮 z kr贸tkim r臋kawem poszuka膰, na allegro pewnie b臋dzie :) Boj臋 si臋 tylko, 偶eby jakiej艣 infekcji nie pod艂apa膰, no i fajki rzucam, wol臋 dmucha膰 na zimne :) Boj臋 si臋 ale i ciesz臋. Arlecin fajnie, 偶e b臋dziemy razem :) Pyta艂am lekarza, co ze sob膮 mie膰 (o badania i takie tam mi chodzi艂o) powiedzia艂, 偶e tylko wynik mammografii, reszt臋 bada艅 sami sobie robi膮, nawet grup臋 krwi. No i jeszcze drobne dwuz艂ot贸wki na telewizor :)) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 agniesiacycus Napisano Maj 17, 2013 zdesperowana 68 nie ma sie czego obawiac cewnikuja dopiero jak cie uspia a obudzisz sie juz bez cewnika tylko pozniej poczujesz malutkie szczypanie przy pierwszym oddawaniu moczu ja tak mialam . Tak ze g艂owa do gory i nie bac sie , tylko cieszyc ze to juz nie d艂ugo . Jestem po operacji juz 2 miesiace i kazdego dnia mam jeszcze takie motyle w brzuchu ze szczescia ze jestem 3 kg lzejsza Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
gogusia78 0 Napisano Maj 17, 2013 A偶 mi艂o poczyta膰....Dziewczynki trzymam za was kciuki! Ja niestety wczoraj mia艂am kolejna wizyt臋 u mojej Pani neurolog (lecz臋 si臋 na epilepsje) :( S膮dzi艂am,偶e pomo偶e mi w kompletowaniu dokument贸w,wynik贸w bada艅 do chirurga ale niestety.... Po tym jak powiedzia艂am jej,偶e chcia艂abym zmniejszy膰 biust bo ju偶 d艂u偶ej nie wytrzymam tego ci膮g艂ego b贸lu kr臋gos艂upa i odparze艅,kt贸re zn贸w od pewnego czasu s膮 moja najwi臋ksz膮 zmor膮,us艂ysza艂am,偶e bardzo j膮 dziwi moje podej艣cie do w艂asnego cia艂a.S膮dzi bowiem,偶e to jaki艣 chory kaprys poniewa偶 w tej chwili mn贸stwo kobiet powi臋ksza sobie piersi a tu masz-ja chc臋 si臋 go pozby膰.I takie tam...normalnie,na codzie艅 jestem bardzo wygadan膮 osoba,pyskat膮 ale niestety w obecno艣ci tej kobiety nie potrafi臋 by膰 sob膮,czuj臋 si臋 jakbym by艂a nienormalna (to tak偶e wynik mojej choroby-ludzi postrzegaj膮 nas jako osoby psychicznie chore). Nie zwraca艂a uwagi na moje pro艣by o dokument stwierdzaj膮cy,偶e operacja ta jest mi potrzebna,wypisa艂a skierowanie do kriokomory i tyle.Podzi臋kowa艂a za wizyt臋. O moich dolegliwo艣ciach zwi膮zanych z padaczk膮 tak偶e niewiele si臋 wypowiedzia艂a-"tak ju偶 b臋dzie,mo偶e si臋 nawet pogorszy膰"....Wysz艂am ze 艂zami w oczach,nagle wizja operacji p臋k艂a jak ba艅ka mydlana... Za kilka dni wizyta u ortopedy...oby nie by艂 takim "fachowcem" jak neurolog :((((((((((((((((((( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 40-stka Napisano Maj 17, 2013 gogusia trzymam kciuki gratuluj臋 zbli偶aj膮cych si臋 termin贸w - lato b臋dzie Wasze! Pi偶ama rozpinana przydaje si臋. 艁atwiej si臋 rozebra膰 na zmian臋 opatrunk贸w czy do mycia, jest po prostu wygodniej tak偶e polecam. Jak nie mo偶ecie nic ciekawego kupi膰 to zastosujcie rozpinan膮 koszul臋, tak膮 lu藕niejsz膮. Cewnikowana nie by艂am wcale, ale to s膮 chyba zwyczaje w danym szpitalu, a nawet oddziale. Za to warunkiem opuszczenia sali pooperacyjnej by艂o oddanie moczu, a z 艂贸偶ka nie pozwalali wsta膰 czyli...basen. To by艂a najmniej przyjemna sprawa w ca艂ym pobycie szpitalnym, reszta to pestka. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dzwonki Napisano Maj 17, 2013 Ja nie by艂am banda偶owana - tylko stanik i w 艣rodku opatrunek. Na obchodzie by艂o szybko, dzi臋ki rozpinanej pid偶amce. A cewnikowania te偶 nie by艂o, podczas operacji mog艂am zosta膰 w spodniach z pid偶amy. gogusiu 艣ciskam ci臋 ;-) nie martw si臋;-) jak nie ona - kto艣 inny pomo偶e Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kukaburra66 Napisano Maj 17, 2013 Dzi艣 by艂am na zakupach i kupi艂am m贸j OSTATNI biustonosz! jeszcze miesi膮c do konsultacji... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Maj 17, 2013 gogusia je偶eli by艣 si臋 zdecydowa艂a jednak na operacj臋 w 艁臋cznej, to nie musia艂aby艣 mie膰 偶adnego za艣wiadczenia od ortopedy, czy neurologa, tam wystarczy tylko skierowanie od rodzinnego i prze艣wietlenie kr臋gos艂upa, nawet bez opisu i finito. troch臋 dalej ale szybko i bez problem贸w, warte przemy艣lenia :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hejj wiecie Napisano Maj 17, 2013 czy moge pytac o dodatkowe zaswiadczenie u rehabilitanta u ktorego cwicze kregoslup? tylko ze nie wiem czy ma umowe z nfz Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hejj wiecie Napisano Maj 17, 2013 zdesperowana68 powiesz mi wiecej o tej klinice ile trzeba czekac itp? bardzo prosze o pomoc Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hejj wiecie Napisano Maj 17, 2013 podaje maila grazynka.32@vp.pl Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hejj wiecie Napisano Maj 17, 2013 wlasnie to mnie martwi - jak pojde do lekarza na wizyte prywatna (bo mam za 2 dni, a na nfz musze czekac 3 mies) ale lekarz przyjmuje tez tam na nfz czy moge dostac takie zaswiadcznie? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
MagdaO22 0 Napisano Maj 17, 2013 Witajcie, pisa艂am kiedy艣 tutaj na forum ale w ostatnim czasie nie udziela艂am si臋. Dzi艣 postanowi艂am napisa膰 pniewa偶 wczoraj uczyni艂am pierwszy krok w stron臋 zabiegu redukcji piersi. Zadzwoni艂am i zarezerwowa艂am konsultacj臋, niestety okaza艂o si臋, 偶e wolny termin to dopiero 1 lipiec. Boj臋 si臋 i mam obawy, jak ka偶da z nas kt贸ra boryka si臋 z problemem du偶ego biustu ale postanowi艂am nie zwleka膰 d艂u偶ej ze swoj膮 decyzj膮. Operacj臋 planuj臋 zrobi膰 jeszcze w tym roku. M贸j kr臋gos艂u ju偶 d艂u偶ej tego nie wytrzyma. Chc臋 w ko艅cu by膰 ma艂obiu艣ciast膮! :) Mam w sobie du偶o pozytywnej enerii i opytmizmu. Ca艂e forum przeczyta艂am od deski do deski. Bardzo pomog艂o mi to w podj臋ciu jak偶e wa偶ej decyzji w moim 偶yciu. Wierz臋, 偶e wszystko p贸jdzie dobrze i w ko艅cu pozb臋d臋 si臋 mojego najwi臋kszego kompleksu i ci臋zaru jaki nosz臋. Pozdrawiam wszystkie kobitki przed jaki i te po zabiegu:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach