Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 a jak to zrobi艂a艣 bo mi Pzu odm贸wi艂o. powiedzia艂o ze ka偶dy pobyt w szpitalu i operacja tak z wyj膮tkiem plastycznych :-( chyba 偶e mia艂abym nowotw贸r to wtedy tak.... Grejs

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
a w moim ubezpieczeniu od 4 dni w szpitalu p艂ac膮.... tylko nie za plastyczne operacj臋..... Wrrrrr Grejs

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem 2 tyg. po operacji i mam ZA MA艁E PIERSI. jestem za艂amana. Z 70J mam 70C. Mo偶e i marzycie o takich ma艂ych piersiach, ale dla mnie s膮 zdecydowanie za ma艂e. Czuj臋 si臋 za ma艂o kobieca i podejrzewam 偶e wi臋kszo艣膰 ubra艅 b臋dzie teraz na mnie za du偶a w biu艣cie. Znowu b臋dzie stres w sklepach - wtedy wszystko by艂o ciasne, a teraz za lu藕ne. Jedynie z zakupem stanik贸w nie ma problemu. Ale raczej nie o to mi chodzi艂o. Mo偶e raczej cieszcie si臋 niewielkim zmniejszeniem, ni偶 mia艂onby by膰 za du偶e. Za艂amana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Za艂amana, bardzo mi przykro, 偶e nie jeste艣 zadowolona z rozmiaru. Wsp贸艂czuj臋 Ci, bo sama jestem mega niezadowolona, tylko w drug膮 stron臋. Ja umawia艂am si臋 na c, a mam g (z J). Wzruszy艂 mnie Tw贸j wpis. To trudne emocjonalnie i ja w rok po operacji nadal mam 偶al i pretensje do lekarza. Na jaki rozmiar si臋 umawia艂a艣? Gdzie robi艂a艣? Mo偶e z czasem znajdziesz pozytywy tej sytuacji. A swoj膮 drog膮, jeste艣 chyba pierwsz膮 osob膮 z forum, kt贸ra jest niezadowolna z zza ma艂ych piersi. Tak, czy inaczej - jesli rezultat jest inny od oczekiwanego - jest rozczarowanie i boli tak samo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta7770
Tosiu czy wymieni艂a by艣 si臋 zdj臋ciami? :) Niezadowolone dziewczyny- ja mia艂am K/L, nie tyle zwisaj膮ce co bardzo pe艂ne piersi, teraz mam F , wydaj膮 si臋 du偶e ale s膮 bardzo okr膮g艂e i pe艂ne, chcia艂a bym mie膰 mniejsze takie D ale to chyba by mi musia艂 upierniczy膰 ca艂y cyc i da膰 silikon

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kochana, ja r贸wnie偶 wsp贸艂czuj臋 Ci 偶e jeste艣 tak bardzo zawiedziona. To prawda, rozczarowanie jest najgorsze. Ale prawd臋 m贸wi膮c mog臋 mie膰 偶al tylko do siebie - sama zgodzi艂am si臋 na taki rozmiar. Wszyscy lekarze u kt贸rych by艂am na konsultacji (a kilku ich by艂o) m贸wili 偶e jak b臋dzie D to max - w sensie najmniejsze. R贸wnie偶 m贸j doktorek m贸wi艂 偶e wi臋cej nie da si臋 bezpiecznie zmniejszy膰. Ja po latach m臋czarni z ogromnym i zwisaj膮cym "do kolan" biustem chcia艂am jak najmniejszy. Nawet B cha cha. Kiedy tu偶 przed operacj膮 dr powiedzia艂 偶e zrobi C, troch臋 si臋 przestraszy艂am, ale dr z ogromnym do艣wiadczeniem stwierdzi艂, 偶e to b臋dzie ok. rozmiar dla mojej sylwetki. Sama si臋 zgodzi艂am, wi臋c nie mog臋 mie膰 pretensji do nikogo. Co jest fajne, od pierwszego dnia mia艂am czucie w sutkach. Teraz wygl膮dam troch臋 chudo, tak przynajmniej twierdzi m贸j m膮偶, cho膰 wcale taka chudzinka nie jestem. Boj臋 si臋 te偶 reakcji w pracy - to ma艂e 艣rodowisko i ma艂e miasto, wi臋c sensacja mo偶e by膰 wielka. Kole偶anka lata temu (jakie艣 15) powi臋kszy艂a cycki i do dzisiaj stanowi to temat, brrrrr. Ale c贸偶 decyzj臋 podj臋艂am, cel osi膮gn臋艂am, mo偶e nie do ko艅ca taki jak chcia艂am, a teraz b臋d臋 ponosi膰 konsekwencje. A Wy dok艂adnie przemy艣lcie rozmiar jaki chcecie mie膰. Acha, operacj臋 robi艂am w Czechach prywatnie. Tu偶 przy granicy z Polsk膮 jest jedna z najwi臋kszych w Czechach klinik specjalizuj膮cych si臋 w plastyce. Cena prawie o po艂ow臋 ni偶sza ni偶 w Polsce. Doktor, klinika i opieka super. Je艣li kto艣 jest zainteresowany, to mog臋 poda膰 bli偶sze szczeg贸艂y. Za艂amana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta7770
za艂amana robi艂a艣 u polaka czy furmanka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Za艂amana, mnie przecie偶 lekarz obieca艂 c, po operacji powiedzia艂, 偶e wysz艂o d, a ja mam g. Rok to przezywam i je艣li za rok nadal b臋d臋 tak niezadowolona, a finanse pozwol膮, to tym razem zrobi臋 prywatnie. mam max 2 godziny autem, wi臋c o 5 godzin mnie ni偶 do 艁臋cznej, w kt贸rej nie zdecydowa艂abym si臋 na powt贸rn膮 operacj臋. Bo jesli znowu zrobi膮 mi z G na e? to nadal do ce pozoztsje 2 rozmiary. Ile p艂aci艂a艣 w czechach? jak d艂ugo by艂a艣 tam w szpitalu? gdzie jezdzi艂a艣 na wyci膮gnie szw贸w i zmian臋 opatrunku?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
marta7770 Ja robi艂am u Furmanka i uwa偶am, 偶e jest doskona艂ym fachowcem. A klinika jest pa艅stwowa, ale w por贸wnaniu do naszych polskich szpitali to po prostu kosmos. Szkoda 偶e nie mo偶emy wybiera膰 kraju w kt贸rym chcemy si臋 leczy膰. To 偶e jestem niezadowolona, jest tylko moj膮 win膮. Pozdrawiam, Za艂amana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta7770
za艂amana a jeste艣 ze 艣l膮ska? ja robi艂am u polaka, mieszkam przy granicy ale robi艂am w raciborzu, te偶 bardzo chcia艂am u furmanka ale ja chcia艂am na ju偶 , polak mia艂 termin a furmanek te偶 ale na 2015...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Kurcze, widz臋 偶e ca艂kiem niema艂o jest zawiedzionych wynikiem operacji. Jako艣 wcze艣niej tego nie zauwa偶a艂am, tylko Zdesperowana68 si臋 偶ali艂a. Jej te偶 bardzo wsp贸艂czu艂am, ale mia艂am nadziej臋, 偶e mnie si臋 uda.... W Czechach wysz艂o mnie to ok. 6.000 z艂., w tym cena stanika pooperacyjnego, kt贸ry zawiera si臋 w cenie rezerwacji terminu op. Na operacj臋 czeka艂am od listopada 2013 i my艣la艂am 偶e si臋 ju偶 nie doczekam. Dr specjalizuje si臋 w op piersi - zmniejsza i zwi臋ksza, wg gustu. W klinice 艣wietnie mo偶na porozumie膰 si臋 po polsku - a mo偶e w wyniku szoku wszystko rozumia艂am ;)) W szpitalu by艂am 2 noce. Chyba bym si臋 zap艂aka艂a, gdybym musia艂a opu艣ci膰 klinik臋 nast臋pnego dnia. By艂am zdecydowanie za s艂aba. W razie potrzeby - je艣li tak zdecyduje lekarz - pobyt mo偶na przed艂u偶y膰, oczywi艣cie odp艂atnie (jakie艣 1300 koron za dob臋) Zadnego wyci膮gania szw贸w bo wszystkie s膮 rozpuszczalne. Zupe艂nie wystarczy艂o mi wyci膮ganie dren贸w :). Na kontrolnej wizycie by艂am u dr kt贸ry mnie operowa艂, bo mam niedaleko. Wizyta w cenie operacji. Pierwsza zmiana opatrunku - tylko plasterk贸w, kt贸re nalepiono po operacji w trakcie wizyty kontrolnej (robi to osobi艣cie lekarz, kt贸ry nawet pomaga si臋 ubiera膰 mimo obecno艣c****el臋gniarki). Plasterki mia艂am nosi膰 jeszcze 1-2 dni a potem tylko ma艣膰 na blizny. Jak dot膮d wszystko ok, oby tak dalej. Pozdrawiam Za艂amana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gogusia78
Witam. Wczoraj by艂am u lek.i przy okazji zapyta艂am jaka ma艣膰 lub plastry pomog膮 mi pozby膰 si臋 wielkich blizn...ogl膮dn臋艂a je z widocznym zdziwieniem i odpowiedzia艂a,i偶 niestety mam sk艂onno艣膰 do przerostu blizn i w tej sytuacji nic nie pomo偶e opr贸cz lasera lub chirurgicznego usuni臋cia blizn.Niestety laser jest drogi a ponowne "krojenie"si臋 nie gwarantuje ,偶e przerosty nie b臋d膮 si臋 ponownie robi膰.Co teraz...nie wiem....blizny s膮 grubo艣ci ok 1cm,twarde,ci膮gn膮 i przy za艂o偶onej bieli偶nie bol膮. Ale i tak nie za艂uj臋 operacji...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta7770
za艂amana ma艂o zap艂aci艂a艣, fajnie... ja tak 偶a艂uj臋 tego furmanka ale nie mog艂am a偶 tyle czeka膰 bo chc臋 by膰 w ci膮偶y a tak to musia艂a bym czeka膰 do przysz艂ego roku nie wiadomo kiedy, potem a偶 sw贸j czas minie itp tak偶e ze 3 lata pewnie by to trwa艂o.... Napisz prosz臋 sk膮d jeste艣

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Marta, jestem ze 艢l膮ska i mawet my艣la艂am o Raciborzu, ale Polak mia艂 r贸偶ne opinie, a Furmanek tylko dobre (przynajmniej innych nie znalaz艂am). Zreszt膮 Furmanka znalaz艂 m贸j m膮偶 i powiedzia艂 on albo wcale, 偶artuj臋 oczywi艣cie. Faktycznie terminy masakrycznie d艂ugie, ale si臋 doczeka艂am, co by艂o ci臋偶kie, bo nastolatka od bardzo dawna nie jestem. Odno艣nie polskich lekarzy - nie mog艂am znale藕膰 nikogo, kto by mi odpowiada艂 bo albo za daleko (np. 艁臋czna, Warszawa itp.), za drogo, albo dopiero raczkuj膮, a ja nie potrzebuj臋, 偶eby si臋 na mnie uczyli. O pobliskich Katowicach nie ma co gada膰 ......, a u Furmanka mn贸stwo Polek. Ewentualny temat do przemy艣lenia dla tych co jeszcze przed. Za艂amana

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta7770
to prawda nie do艣膰 偶e dobry to jeszcze tani i dlatego ma takie terminy. a jaki mia艂a艣 rozmiar przed? Mi Polak zrobi艂 bardzo ladnie chocia偶 liczy艂am na troch臋 mniejsze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
marta7770 jak ju偶 pisa艂am mia艂am 70J wrrrrr, teraz mam pi臋kne piersi. Mo偶e troch臋 niesymetryczne, ale to widz臋 chyba tylko ja po dog艂臋bnym przygl膮daniu si臋, a mo偶e to si臋 wyr贸wna, bo w ko艅cu 2 tygodnie to troch臋 ma艂o. Cycuchy mam jak 18-stka, ale 偶e mam wi臋cej lat to jednak takie troch臋 dopasowane do wieku by艂yby chyba lepsze.... Chocia偶 przyjaci贸艂ka kt贸ra je widzia艂a, powiedzia艂a m臋偶owi 偶e ju偶 nie potrzebuje nowych mebli, tylko chce nowe cycki :). A sama ma ca艂kiem fajne. Musz臋 si臋 z nimi pogodzi膰 - nic innego mi nie pozostaje. Mo偶e jakie艣 staniki wypychane... Za艂amana

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta7770
Ja bym na Twoim miejscu si臋 cieszy艂a, chocia偶 jestem zadowolona z moich, przy wzro艣cie 176 cm mam fajne cycki, bardzo kobieco to wygl膮da. Jak by艣 chcia艂a to ch臋tnie wymieni臋 si臋 zdj臋ciami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Za艂amana, dzi臋kuj臋 za informacje. 6 tys. to nie tak drogo, a w Katowicach dr W. bierze 12. Zaraz poszukam kontaktu z tym Furmankiem, ja mog臋 czekac, bo potraktuj臋 ten czas oczekiwania jak na zastanowienie si臋. Co do niezadowolonych, to znam 7 dziewczyn niezadowolonych po 艁臋cznej, dok艂adnie w takiej samej sytuacji jak ja. Nie wypowiadaj膮 si臋 z w艂asnych przyczyn. Jedna po operacji nosi te same staniki co przed. Trudno si臋 przyzna膰 do rozczarowania. Moja rodzina w og贸le unika tematu, ale us艂ysz艂am, 偶e nic si臋 nie zmieni艂o. Nie m贸wi膮, bo nie chc膮 mnie do艂owa膰. Wystarczy, 偶e sama to robi臋 patrz膮c do lustra. Fakt, 偶e piersi maj膮 艂adny kszta艂t i s膮 j臋drn臋 jak u 17stki, tylko.... nadal du偶e. Jeszcze raz dzi臋kuj臋 za info.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Za艂amana, robi艂a艣 w Trzy艅cu? bo taki adres Furmanka znalaz艂am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
widz臋, G. 偶e nie odpuszczasz... Zapisz si臋 do tego Furmanka, ja poczekam, jak Ci zrobi fajnie, to ja te偶 pojad臋 ;-) A.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 i po co ta z艂o艣liwo艣膰? Nie rozumiesz problemu, to mo偶e znajd藕 sobie forum, kt贸re bardziej ci臋 zainteresuje. Czasami pojawia si臋 tu kto艣 tylko po to 偶eby innym zrobi膰 przykro艣膰. Szkoda. go艣膰 14:05 Tak robi艂am w Trzi艅cu. Podobno tylko tam dr operuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Za艂amana, to nieporozumienie. A. nie jest z艂o艣liwa, tylko znamy si臋 dobrze i wie, 偶e to pisz臋 ja:-))))) A. buziaki i u艣ciski

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A to przepraszam. Czasem pojawia艂y si臋 tu osoby chc膮ce tylko nam膮ci膰, co im si臋 zreszt膮 udawa艂o. Dobrze 偶e wszystko zostanie w rodzinie :). Pozdrawiam Za艂amana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 leemm
Znam Furmanka robi艂 mi brzuch i mia艂am do niego termin na 10 pa藕dziernik 2014 kt贸ry odda艂am dziewczynie na beauty odda艂am bo mia艂am zmiany a on nie bardzo chcia艂 je wyci膮膰 trafi艂am tu i za艂atwi艂am 艁臋czn膮 Furmanek pi臋knie szyje i szpital jest super nie ma si臋 czego ba膰 jednak powiem 偶e s膮 osoby po operacji u niego twierdz膮ce 偶e zrobi艂 im tylko plastyk臋 i r贸偶nica jest tylko jednego rozmiaru! Mo偶e jednak dotar艂y do niego te 偶ale i teraz faktycznie redukuje ile si臋 da :) jedno jest pewne mo偶na tam jecha膰 jak w dym! lekarz 艣wietny i opieka te偶, radz臋 jednak wybra膰 si臋 osobi艣cie do Trzy艅ca na konsultacje i ustali膰 termin bo e-maile ton膮 w oceanie wiadomo艣ci - a jak si臋 pojedzie to termin zaklepany. Ja kocham moje nowe 艁臋cz艅skie cycki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tosia jaki mialas rozmiar przed i czy mialas ciecie pod biustem czy tylko pionowo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam wszystkich! troch臋 poczyta艂am Wasze forum, i naprawd臋 nie wiem co mam robi膰 ju偶. Nosz臋 si臋 z zamiarem zmniejszenia piersi, wstydz臋 si臋 ich bardzo, nie mam mowy o dekoltach 偶adnych, nie chodz臋 na basen, na pla偶e, nigdzie. Og贸lnie jestem w miar臋 wymiarowa biodra 98 cm, natomiast nie "trawi臋" biustu z wymiarami( normalnie mierzonymi) 73/106

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Za艂amana, prosz臋 powiedz mi jeszcze jak z badaniami przed operacj膮? Musia艂a艣 przyjecha膰 z kompletem, czy robili Ci w szpitalu po operacji?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tzn. przed operacj膮:-))

Udost臋pnij ten post

U Trzy艅cu robi膮 badania rano przed operacj膮 najlepiej stawi膰 nie p贸藕niej ni偶 na 10 rano na czczo, je艣li rano ok 7 wypijesz wod臋 nic si臋 nie dzieje. I tak bez papu musisz wytrzyma膰 do popo艂udnia do operacji, zazwyczaj zmniejszanie i brzuchy s膮 robione na ko艅cu bo trwaja d艂uzej ni偶 np implanty czy powieki. Musisz jednak mie膰 USG piersi (mo偶e mammografie zale偶y czy lekarz karze na konsultacji).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
leemm, dzi臋kuj臋 za informacj臋. Czy wiesz, ile kosztuje konsultacja?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋