Gość sagih40 Napisano Sierpień 30, 2014 Ja tylko chciałam powiedzieć ze nie zgadzam się z stwierdzeniem że prywatnie za ciężkie pieniądze robią lepiej i na życzenie. W przypadku zabiegów NFZ to jak im wyjdzie. Większość robiących na NFZ jest bardzo zadowolonych z efektu końcowego. Może te panie które robiły prywatnie i są rozczarowane nie słuchały lekarza uważnie, nie zadawały pytań lub nie chciały dopuścić myśli ze nie będzie założonego tylko przez nie efektu. Czasem tak bywa że zaślepienie wizją nowego wyglądu nie pozwala na logiczne myślenie. Nie dotyczy tylko biustów. Ustosunkowałam się do stwierdzenia ze lekarz powinien uwzględnić życzenie pacjentki co do rozmiaru i dlaczego nie chcą robić rozmiaru C osobom o normalnej lub szczupłej sylwetce. Życzenie - życzeniem ale muszą być "warunki techniczne" u pacjentki do spełniania życzeń:). Pomijam przypadki rażącej niekompetencji i niestaranności medyków. Mój "operator" był szczerze zaskoczony że zadaję mu wiele pytań bo najczęściej spotyka pacjentki które wiedzę zasięgają u dr googla:). A później mają zarzuty i pretensje. Fakt sama trafiłam przed zabiegiem na to forum w poszukiwaniu wiedzy oraz opinii i znalazłam tu odpowiedzi. DZIĘKUJĘ WAM DZIEWCZYNY:) Fakt drugi nie wszystkie pytania udało mi się zadać lekarzowi bo po prostu nie wiedziałam o co pytać. Ale jeśli chodzi o rozmiar wszystko szczegółowo wyjaśniłam z lekarzem. Dręczyłam go w tym temacie okrutnie. Chciałam mniejsze ale nie było "możliwości technicznych:)". Ok, w końcu przetrawiłam i przyjęłam do wiadomości ale ciężko było. Przykro słuchać, że niektóre z Was są rozczarowane finalnym rozmiarem i że rzeczywistość miała być inna; ale może to nie do końca wynika z winy lekarza. W moim przypadku nie było zbiegu okoliczności. Świadomie wybrałam szpital i lekarza starając się do niego trafić na konsultację. Fajnie ktoś napisał że trzeba zdać się na zdrowy rozsądek lekarza i nie popadać w skrajności ja dodam że należy także mieć na uwadze swój zdrowy rozsądek. Zadawajmy pytania, zamęczajmy lekarza wątpliwościami a unikniemy rozczarowania. Nie szukajmy wiedzy tylko i wyłącznie w necie lub u bliskich koleżanek "po", zbierajmy opinie. Myślmy rozważając i analizując wiadomości. Omijajmy partaczy i obiecujących wszystko co chcemy usłyszeć. uff.. Dobranoc:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marta7770 Napisano Sierpień 30, 2014 może nie tak do końca że pozbyłam się nawyku garbienie bo czasem jeszcze mój mąż mnie poprawia żebym tego nie robiła ale na pewno jestem bardziej pewna siebie niż kiedyś przez to że mam mniejsze piersi... Moja mama ma piersi trochę mniejsze od moich i lata kupuje na targowwisku miękki bez fiszbin C i także no a ja w życiu bym takiego stanika nie kupiła ale moja mama nie da sobie przegadać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Paulina lina Napisano Sierpień 30, 2014 bardzo wazne! szczepilyscie sie przeciwko zoltaczcde przed operacja? ja mam operacje za 5 tyg i nie w wiem czy sie szczepic, a jesli tak to czy nie obudzilam sie za pozno .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasiol2013 Napisano Sierpień 30, 2014 paulina lina w orlowskim kazali sie szczepic, byla nawet (moze nadal jest) powieszona kartka, ze przed operacjami trzeba sie szczepic. ja tez sie pozno dowiedzialam,ale znajma powiedziala ze jak kiedys sie szczepiono to przed kolejnym szczepieniem nalezy sprawdzic poziom przeciwcial, ja sie szczepilam przed 20-tka, i po kilkunastu latach nadal mam wysoki poziom przeciwcial,szczepic sie nie musialam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2014 Paulina ja się szczepiłam - na konsultacji lekarz o tym nie wspominał więc to zależy od Ciebie czy się zaszczepisz czy nie. Pierwszą szczepionkę miałam w czerwcu, kolejną w lipcu - operację mam za kilka dni :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2014 Witam was dziewczyny! Borykam się już od dawna z chęcią pomniejszenia piersi. Od zawsze miałam duży biust tj 70j. Tylko nie wiem czy mogę z takim rozmiarem starać się na Nfz . Moje piersi nie są już takie ciezkie ,jedrnosc straciły już dawno po 2 dzieci. Teraz to tylko skóra zwisajaca . Ale i tak przez nie boli mnie.kręgosłup. xy z takim czymś mogę do Nfz czy raczej prywatnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2014 spokojnie mozesz na nfz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 31, 2014 Paulina ja się nie szczepilam. operacje tez miałam w orłowskim. Grejs Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Paulina lina Napisano Sierpień 31, 2014 Gosciu z rozmiarem 70J, mam ten sam rozmiar i za miesiac mam operacje , takze nie powinno byc problemu. PS. myslalam ze jestem jedyna na swiecie z takim rozmiarem, hihi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ola1990buziale Napisano Sierpień 31, 2014 dziewczyny J to duzy biust i normalnie mozecie isc na NFZ, ale nie jestescie jedyne są tacy co mają gorzej :) ja mam L :D miłego dnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marta7770 Napisano Sierpień 31, 2014 dziewczyny ja mam pytanie do tych po- jak Wasze kręgosłupy? bo u mnie nie od razu przestał boleć, na początku myślałam że tak ale teraz czasem jeszcze boli krąg szyjny,ćwiczę, chodzę na basen...jak to u Was jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 31, 2014 Witam, Ja też mam rozmiar 70j, byłam tu na forum jakiś czas temu i dostałam od was super informację ze mogę starać sie o zmniejszenie biustu na NFZ .Jedna z dziewczyn super mnie pokierowała (karolcia 76 BUZIAKI) . Skierowanie do poradni bez problemu dostałam na rydygiera termin ustaliłam i klapa. Pani doktor powiedziała mi ze wcale dużego biustu nie mam bo nie waży 2kg,tylko jest obwisły, a estetycznego zabiegu nfz nie prowadzi, jednak jak najbardziej prywatnie się nadaje... Sprawdziła mi jeszcze metkę na biustonoszu czy na pewno mam taki rozmiar i było 70j . Kręgosłup mnie nie boli od piersi tyko od złej postawy i nawet zmniejszenie by mi nic nie dało. Wiem ze można jeszcze w łecznej próbowac tylko nie mam namiarów i boję się czy znowu nie usłyszę ze się nie nadaję. Może one nie sa bardzo ciężkie bo jędrność juz straciły,ale mnie i tak ciągną bardzo do przodu i kręgosłup boli jak nie wiem;( jak macie telefon tam to bardzo proszę o podanie i co w ogóle myślicie o mojej sytuacii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasiol2013 Napisano Sierpień 31, 2014 marta7770 ja od razu poczulam sie lepiej,ale prawdziwa poprawa przyszla z czasem, ja sie nigdy nie garbilam, staralam sie chodzic prosto i plecy mnie bolaly od obciazenia jakim byl duzy biust, a kilka tyg po operacji poczulam ze przy chodzeniu juz nic mi nie ciazy. gosc dziwna ta pani doktor, ja mialam 75J-K i bez gadania dostalam skierowanie na operacje, co prawda mnie wycieli 2 kg i jeszcze zostal sie roz F :) ale tu nie chodzilo o sam ciezar ale takze o odlezyny od zwisajacego biustu, dziewczyny z biustem GG i H maja zmniejszone wiec ty na 100% ze swoim rozmiarem dostaniesz sie do lecznej lub do orlowskiego, gdzie ci bedzie blizej. zycze powodzenia, nie poddawaj sie, naprawde warto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 31, 2014 Dziewczyny z Łęcznej jak to jest z operacją - w dniu przyjęcia badania a cięcie następnego dnia ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 31, 2014 Dzięki będę próbować gdzie indziej, tylko muszę nr. tel. zdobyć . Będzie to wyprawa ale coż czego się nie robi dla marzeń.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 31, 2014 81 752 6531 to numer do sekretariatu w Łęcznej - najlepiej tam dzwonić, powiedzą co i jak. Na wizytę nie trzeba się umawiać. Najlepiej jechać w czwartek z kompletem dokumentów: skierowanie do poradni chirurgii plastycznej, papier od neurologa lub ortopedy no i zdjęcia kręgosłupa jeśli masz. Na wizycie od razu dostaniesz termin do szpitala :) nie zwlekaj bo czas ucieka. Im szybciej się zgłosisz tym szybciej dostaniesz termin operacji - pewnie jeszcze w tym roku :) powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monika1020 0 Napisano Sierpień 31, 2014 Witam.Jestem już po konsultacji w orłowskim,zostałam zakwalifikowana pojawiło się sporo pytań.Proszę powiedzcie mi czy lekarz który mnie zakwalifikował,wyznaczył termin operacji będzie tez operował.Czy mogę wybrać lekarza do operacji,a może operuje kilku lekarzy,Przyjmował mnie bardzo młodziutki nie znalazłam tez żadnych informacji o jego doświadczeniu w zmniejszaniu piersi.Panie które były operowane w orłowskim proszę powiedzcie jak tam jest z wyborem lekarza. pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasiol2013 Napisano Wrzesień 1, 2014 monika1020 do tej pory bylo tak,ze lekarz ktory kwalifikowal to operowal, zawsze jest drugi lekarz robiacy druga piers, zazwyczaj byla to dr kaniewska-mila,sympatyczna kobieta. jak nazywa sie twoj lekarz? na kiedy masz termin? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monika1020 0 Napisano Wrzesień 1, 2014 kasiol2013 dzięki,myślę sobie ,że jesli operuje 2 lekarzy i trwa to ok.3-4 godz.to jest to poważniejsza sprawa niż myślałam.Przyjmował mnie dr.Michał Charytomowicz,termin mam na 7.01.2015 i już się boję. Najważniejsze to dobry specjalista,może polecałabyś kogoś z ekipy w orłowskim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasiol2013 Napisano Wrzesień 1, 2014 monika1020 wszytsko zalezy od tego jakie masz piersi, nie slyszalam,zeby w orlowskim trwalo to 3-4 h, raczej 4,5-5h, u mnie bylo 5h. szybciej jest w lecznej, bo z opisu dziewczyn wychodzi,ze podczas operacji masz 4 lekarzy. o twoim panu doktorze nic nie slyszalam, co nie znaczy ze jest z nim cos nie tak :) bardzo ladnie robi Kulicki, jest jeszcze jeden po 30-tce,ale nie pamietam jak sie nazywa, musialabys przewertowac kilka stron pomiedzy 320a 380 tam powinno cos byc, teraz czesciej panie robia w lecznej - szybszy termin. z jakiego rozmiaru na jaki bys chciala zrobic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monika1020 0 Napisano Wrzesień 1, 2014 kasiol2013 ja mam bardzo duże i szerokie,5 godz -to przerażające,chciałabym możliwie jak najmniejsze ,marzy mi się chodzenie bez stanika chociaż czasami.Zależy mi aby było jak najkrócej bo mam też duze zmiany w kręgosłupie górnym i dolnym -boli tak że żadna pozycja nie jest dobra.strach pomyśleć co będzie po 5 godz. operacji. Jesli 4 lekarzy operuje to jest szansa na krótszy czas.Rozważę wobec tego Łączą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 2, 2014 Monika, jak masz duże i szerokie piersi, to w Łęcznej raczej nie zrobią z nich małych, tylko jakieś F. Zastanów się co lepsze: szybszy termin, czy rozmiar, który chcesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kiciucha2 Napisano Wrzesień 2, 2014 Witajcie, 18.09 mam planowaną operację. Po woli zaczynam się stresować. Zabieg mam w klinice w Szczecinie u dr.Artura Śliwińskiego. Któraś z Was tam robiła ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 2, 2014 Samym zabiegiem nie ma sie co stresowac , ja znioslam go lepiej niz czyszczenie zębów u dentysty. Po operacji moga się pojawic jakieś komplikacje , ale to normalne przy tym zabiegu i wszystko się w końcu ładnie goi. A radość z małych cycków niesamowita. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kiciucha2 Napisano Wrzesień 2, 2014 Mam nadzieję że po fakcie też tak będę mówiła. Będę zmniejszać z 70 F na C, liczę na to że się uda i ze będę zadowolona!!! Boję się bólu i czasu rekonwalescencji. Naczytałam się dobrych i tych złych doświadczeń, stad te obawy. Dr.Śliwiński na konsultacji zyskał moje zaufanie stad ten wybór. Jak któraś z pan miała u niego redukcję piersi to proszę o opinię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 2, 2014 monika 1020. ja byłam operowana w orłowskim. kwalifikował i operował mnie ten sam lekarz - dr. ulatowski. polecam go z czystym sumieniem, nie dość że jest fachowcem w dziedzinie rekonstrukcji piersi to ma opinie lekarza, który robi zabiegi perfekcyjnie i nadaje najładniejszy kształt nowego biustu:). jak byłam na oddziale i czekałam na zabieg to wszystkie pielęgniarki cały czas powtarzały że mam farta trafiając do niego bo robi najfajniejsze cycki:) mówiły że inny lekarz ale nie pamiętam nazwiska też robi ładne ale najładniejsze robi ulatowski. jest przesympatyczny, ciepły i serdeczny podobnie jak cały personel na chirurgii plastycznej. dr ulatowski był na urlopie w sierpniu 3 tygodnie więc może dlatego trafiłaś na kwalifikacje do kogoś innego. Dr kaniewska także. jeśli mieszkasz dość blisko to podjedź do szpitala na oddział i spróbuj ustalić kto Cię będzie operował. on tam mają takie wielkie, opasłe segregatory z planowymi zabiegami i rozpiską kto i co i kiedy operuje:). powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 2, 2014 Wcześniej już wspominałam, że jestem zainteresowana zmniejszeniem piersi mam 75 J. Podeszłam do przychodni w Krakowie dbaj o piersi i tam znajduje sie Pani Doktor Joanna Jędrys operuje w szpitalu Rydgera. Czy przypadkiem wicie może jaka jest co do operacji?. Druga sprawa czy Wy robicie operacje przed urodzeniem dziecka czy po....mam 27 lat i jeszcze obecnie nie rodziłam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kiciucha2 Napisano Wrzesień 2, 2014 Ja robię po urodzeniu dziecka, taki "zdrowy" biust i ani kropli pokarmu, wyobrażacie sobie?!!! Żadnego pożytku tylko kompleksy, ból pleców, ból głowy od ucisku, koszmar przy dobieraniu bielizny itp.... Przyślijcie proszę zdjecia przed i po, muszę się bardziej zmotywować bo strach mnie nachodzi. kiciucha2@gmail.com z góry dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Paulina lina Napisano Wrzesień 2, 2014 Wrrr... ja to mam szczescie. 2 miesiace temu pisalam ze dowiedzialam sie ze mam przepukline brzuszna, wczoraj mialam miec ja operowana... Ale oczywiscie bylam przeziebiona a ponoc w takim stanie operowac nie mozna. A operacja cyckow za miesiac, i obawiam sie ze to tego czasu nie bede miala zoperowanej tej przepukliny., I teraz sie martwie ze mi cyckow nie zoperuja jak mam przepukline :( A nie mam jak zadzwonic do Lecznej bo jestem za granica... Wrrr... Jak myslicie moga mi z tego powodu odmowic? Czy raczej to ie ma nic wspolnego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monika1020 0 Napisano Wrzesień 2, 2014 gośc dzięki za konkretne podpowiedzi,rozumie,że w orłowskim jest większa szansa na zmniejszenie do wybranego rozmiaru piersi.Mieszkam prawie 350 km od W-wy,jak myslisz może telefonicznie zdołam się dowiedzieć kto będzie mnie operował. Kurcze co to zrobić aby był to dr. Ulatowski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach