Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Gość gość
iwapoz, mnie obiecywali rozmiar c, po operacji powiedzieli, że wyszły ciut większe, czyli d,a finalnie mam 70 g. Zmniejszyli mi piersi o 2 rozmiary. Gdybym wiedziała, że taki będzie efekt nigdy bym się nie zdecydowała. Tyle bólu, strachu, stresu dla 2 rozmiarów. Nadal mam duże piersi i wciąż te same problemy. A znam co najmniej 2 koljene, które są niezadowolone. Na pytanie o powtórną operację, lekarz powiedział, że nie ma szans. Więc jestem po operacji zmniejszenia piersi, bez efektu i bez nadziei na zmianę. Chyba, że prywatnie, ale mnie nie stać na to. Z drugiej strony nie wiem, czy zdecydowałabym się na powtórną operację w Łęcznej, bo znowu mi zmniejszą o 2 rozxmiary? A co potem? trzecia operacja, żeby dojść do C? Najbardziej boli mnie to, że całe życie marzyłam o operacji, a teraz jestem bez szans na nfz. Zzadroszczę tym,które są zadowolone ze swoich małych piersi i nie przezywają tego co ja.

Gość iwapoz
gosc a mozesz podeslac zdjecia jakie mialas a jakie masz by faktycznie ocenic ze masz je takie złe??? grajowa@op.pl kto byl prowadzącym u Ciebie w Łecznej? Wlasnie ja nie kieruje sie pojedynczymi przypadkami bo rozmawialam z killkoma co byly zadowolone i dwie spotkalam w Łecznej co tez chwalily...prywtanie a NFZ myslisz ze jest roznica czasami robia te operacje Ci sami lekarze? U uwazam ze jak ktos jest kraglejszy nie da sie zrobic B czy C bo bedzie wygldalo to dziwnie co innego jak laska jak wazy 50kg - dobiera sie tez rozmiar do figury jak czytalam... I tez to rozumiem ze nie da sie tak ze stanikiem rowno zmierzyc ze obiecuja C bedzie C ja nawet bede zadowlona jak bede miala F mowiac szerze wazne by je podniesc i zmiejszyc ... Podstawa to dobre podejscie i tego sie trzymam:)

Gość gość
iwapoz - jesteś pewna że chcesz pełnej amputacji? że powikłania, martwice częściej się zdarzają ? Akurat miałam jedną internetową znajomośc gdzie dziewczyna miała pełny przeszczep i akurat u niej fajnie się wszystko wygoiło. Miałaś już konsultacje ? Tak lekarz proponował? To jaki masz rozmiar ? Ja miałam 70 H Freya angielska- w Silimie (staniku pooperacyjnym) mam teraz 80c (lekko przymaławym), ale w srodku poupychane są opatrunki jeszcze.

Gość Emilia78
To wyżej ten gość to ja Emilia78

Gość Mała Mi77
A jakich lekarzy na Orłowskiego polecacie?

Gość Mała Mi77
Rozumiem że mam dzwonić do przychodni przyszpitalnej a nie na oddział? Pod ten numer 22 58 41 237? A moze pojechać osobiście i się umówic? Mieszkam pod Warszawą. Czyli najpierw ortopeda potem skierowanie od ogólnego do poradni w szitalu na konsultację?

Gość gość Grejs
w Orłowskim polecam dr Ulatowski Emilka mówiłam że będzie dobrze :-) pozdrawiam Grejs

Gość gość
gość wczoraj , a jaki masz wzrost? bo to gra rolę; ja przed operacją miałam 70JJ angielskie (116 cm w biuście), po mam 70FF (równiutkie 100 cm, w polskich firmach chyba 70H ale jeszcze nic nei kupiłam to nie wiem na pewno), i jak dla mnie to jest OGROMNA różnica, i przy moich 165 cm wzrostu obecny biust jest akurat i wizualnie, i odczuwalnie choć też wolałabym jeszcze trochę mniej; ale na niższej osobie to już może zupełnie inaczej wyglądać...

Gość anna7810
Dziewczyny po operacji w Łęcznej, czy naprawdę lekarz nie pyta się przed jaki rozmiar oczekiwany jest? Któraś z dziewczyn dobrze napisała, że rozmiar powinien być dobrany do sylwetki, bo głupio to potem wygląda. A chyba nie w każdym przypadku zmniejszają tylko o 2 rozmiary w Łęcznej. Dziewczyny napiszcie jak było bo jakiegoś stracha dostałam, bo rzeczywiście zmniejszenie o 2 rozmiary (z J na H) dużo nie da. Czy lekarz rozmawia przed samą operacją?

Gość gość
Uważam, że 70H przy 165 cm to jednak duży biust. Ale każdy ma inne preferencje. Ja mam 164 i chciałabym miseczkę C maksymalnie, w obwodzie też mam 70

Gość gość
Dlatego nie startuję do Łęcznej, bo tam małych biustów niestety nie robią!

Gość iwapoz
Zamiast sobie pomagac to robicie jakas psychoze z tymi rozmiarami i szpitalami...wiec niech bedzie ze na Orlowskiego robia cudowne piekne bez sznyt i male bez komplikacji a w Łecznej duze i z bliznami tylko ze ja piersi z Łecznej przed i po widzialam u kilku jak zrobili a laski kazda co na Łeczna narzeka tu i pisze piesze ale jak prosze o fotki to jakos zadna nie podeslala mi jeszcze...

Gość iwapoz
gość wczoraj nie bede miala ambutacji sytka hahaha jak masz duze piersi (mierza miara od dolu do sutka i na tej podstawie ustala sie metode przenoszenia sutka) to nawet prywtanie tylko i wylacznie jest medota pelnego przenoszenia sutka jak masz mniejsze to mozna zastosowac tak ze przenoszone są po odcięciu od gruczołów na szypule skórnej zawierającej naczynia krwionośne i nerwy jak masz wieksze tak sie nie da...

Gość Emilia78
Iwapoz w Łecznej robią takie jak sobie wymarzyłaś-pomogłam Ci? Każdy pisze co czuje i jakie ma doświadczenia. Psychoza... To nie to forum

Gość iwapoz
Zrobia jakie sobie wymarzysz jak polozysz na stol 15tys prywtnie a nie na NFZ ... troche zdrowego podejscia - i ciagle wierze ze panny co w Orlowskim robily podesla mi fotki - to moze zmienie zdanie co do Łecznej...

Gość iwapoz
Wlasnie Emilia78 widzisz piszesz ze robia w Łecznej sznyty a swoich nawet nie widzialas jeszcze zaznaczylas wiec skad jakie masz - odnosisz sie do jakich zdjec ze tam sa duze ciecia a gdzie sa mniejsze? To ze jednej osoby lekarz nie zapytal jaki chce rozmiar to nie znaczy ze kazdy nie pyta ... prawda?

Gość Emilia78
Moja droga do Warszawy była długa. Najpierw miałam termin u byłego ordynatora prywatnie. Nawet nie wiesz jak mnie potraktował za 14 tysięcy które właściwie juz mu placilam. Wystarczy cofnąć się o 250 stron żeby poznać moja historie. Uznałam że spróbuję na nfz skoro pieniądze sprawy nie załatwiły. Potem byłam zakwalifikowana we Wrocławiu w szpitalu, następnie Łęczna i w końcu Warszawa. Więc Tak naprawdę miałam 4 chirurgów i 4 konsultacje. Co do sznyt -zamiast się ze mną spierać zapytaj się po prostu lekarza. Bo w Warszawie lekarz przedstawił wygląd cięć. Ale jak zaznaczyłam jeszcze ich nie widziałam. Zobaczę jutro na zmianie opatrunków. Sorry że burzę Ci twój plan ułożony w głowie, nie taki mój cel. Ja jestem już po - szczególnych rad już nie potrzebuję. Raczej chiałam podzielić się doświadczeniem i pomóc niż cokolwiek utrudniać. Także jak ktoś ma pytania to zapraszam na priv. alimes@interia.pl Tu już nie będę się udzielać. Wolę konstruktywne rozmowy.

Gość iwapoz
I kolezanka foch widze... :) Zrobilaś gdzie zrobiłaś - w Łecznej moze zrobili Ci tak samo...tego nie wiesz... ja ze swojej strony Ci zycze szybkiego powrotu do sprawnosci ... Ja jednak zrobie gdzie sie umowilam i jedno wiem jak ktos bedzie chcial foto podesle bez probemu nawet tutaj by innym dziewczynom pomoc - a widzę jak by prośby mojej nie widziano...

Gość gość
iwapoz, nie wysyłam fotek, bo nawet nie mam. Przed operacją uzgadniałam z lekarzem miseczkę c, jak już pisałam wyżej. Mam 158, waże 60 kg, rozmiar stanika po operacji w Łęcznej 70 G. Tyle. Nie najeżdżam na Łęczną, jestem po prostu rozżalona. Fajnie, że inne są zadowolne z Łęcznej. W moim przypadku operacja lekarzom się nie udała i tyle. A co do blizn, to nie mają dla mnie znaczenia.

Gość Mała Mi77
Kurcze dziewczyny, nie sprzeczajmy się bo szkoda czasu i nerwów. Jeśli ktoś ma ochotę podzielić się fotkami to poproszę kwiatekbratek.77@wp.pl do gość Grejs czy dr Ulatowski tylko operuje czy też przyjmuje w przychodni przyszpitalnej. Byłam na stronie szpitala i tam go nie ma" Plan pracy lekarzy w Poradni Oddziału Klinicznego Chirurgii Plastycznej w godz.9.00-14.00 Zapisy od poniedziałku do piątku w godz:9.00-13.00 Tel: 22 58 41 237 Uzyskanie informacji również drogą e-mailową : por.chir.plastycznej@szpital-orlowskiego.pl Plan pracy lekarzy w Poradnii Oddziału Chirurgii Plastycznej w godzinach 9.00-14.00 Poniedziałek prof. dr hab. med. Józef Jethon lek.med. Katarzyna Osiak Wtorek prof. dr hab. med. Józef Jethon lek. med. Katarzyna Osiak lek.med. Mariusz Adam Szabela Środa prof. dr hab. med. Józef Jethon dr med. Kamil Pietrasik lek. med. Bogusława Śmietańska-Ładny Czwartek prof. dr hab. med. Józef Jethon dr med. Marek Molski lek. med. Bogusława Śmietańska-Ładny Piątek prof. dr hab. med. Józef Jethon lek. med. Maciej Kulicki lek. med. Bogusława Śmietańska-Ładny" nie wiem do kogo mam się umówić. Zadałam kilka pytań na wizaz ale nie dostałam odpowiedzi na wszystkie, czyktóraś z Was poświęci czas i mi pomoże? 1. Napiszcie mi proszę jak to wygląda z wizytami na NFZ. Od paru dobrych lat mam prywatną opiekę od pracodawcy więc nie korzystam z wizyt w publicznej służbie zdrowia. 2. Czy oriętujecie się ile się czeka na wizytę do specjalisty typu ortopeda - czy mogę iść prywatnie? 3. Czytałam wpisy z 2011 że powinien być również neurolog i psycholog - czy też muszą być z NFZ? 4. Który specjalista wystawia ostatecznie skierowanie do poradni - internista czy ortopeda? 5. Czy faktycznie muszę mieć na RTG wykrytą wadę kręgosłupa, plecy mnie bolą ale czy RTG coś wykaże, nie wiem 6. Czy, a jeśli tak to po jakim czasie pozbyłyście śię dołków na ramionach po ramiączkach? z góry dziękuję zapomoc

Gość Mała Mi77
Kurcze dziewczyny, nie sprzeczajmy się bo szkoda czasu i nerwów. Jeśli ktoś ma ochotę podzielić się fotkami to poproszę kwiatekbratek.77@wp.pl do gość Grejs czy dr Ulatowski tylko operuje czy też przyjmuje w przychodni przyszpitalnej. Byłam na stronie szpitala i tam go nie ma" Plan pracy lekarzy w Poradni Oddziału Klinicznego Chirurgii Plastycznej w godz.9.00-14.00 Zapisy od poniedziałku do piątku w godz:9.00-13.00 Tel: 22 58 41 237 Uzyskanie informacji również drogą e-mailową : por.chir.plastycznej@szpital-orlowskiego.pl Plan pracy lekarzy w Poradnii Oddziału Chirurgii Plastycznej w godzinach 9.00-14.00 Poniedziałek prof. dr hab. med. Józef Jethon lek.med. Katarzyna Osiak Wtorek prof. dr hab. med. Józef Jethon lek. med. Katarzyna Osiak lek.med. Mariusz Adam Szabela Środa prof. dr hab. med. Józef Jethon dr med. Kamil Pietrasik lek. med. Bogusława Śmietańska-Ładny Czwartek prof. dr hab. med. Józef Jethon dr med. Marek Molski lek. med. Bogusława Śmietańska-Ładny Piątek prof. dr hab. med. Józef Jethon lek. med. Maciej Kulicki lek. med. Bogusława Śmietańska-Ładny" nie wiem do kogo mam się umówić. Zadałam kilka pytań na wizaz ale nie dostałam odpowiedzi na wszystkie, czyktóraś z Was poświęci czas i mi pomoże? 1. Napiszcie mi proszę jak to wygląda z wizytami na NFZ. Od paru dobrych lat mam prywatną opiekę od pracodawcy więc nie korzystam z wizyt w publicznej służbie zdrowia. 2. Czy oriętujecie się ile się czeka na wizytę do specjalisty typu ortopeda - czy mogę iść prywatnie? 3. Czytałam wpisy z 2011 że powinien być również neurolog i psycholog - czy też muszą być z NFZ? 4. Który specjalista wystawia ostatecznie skierowanie do poradni - internista czy ortopeda? 5. Czy faktycznie muszę mieć na RTG wykrytą wadę kręgosłupa, plecy mnie bolą ale czy RTG coś wykaże, nie wiem 6. Czy, a jeśli tak to po jakim czasie pozbyłyście śię dołków na ramionach po ramiączkach? z góry dziękuję zapomoc

Gość nowiutkapanienka
ja jestem jeszcze w trakcie załatwiania, ale mogę Ci powiedzieć tyle że w moim przypadku mam skierowanie do poradni chirurgii plastycznej od internisty, od internisty dostałam tez skierowanie na rtg kręgosłupa i do ortopedy, z wynikiem rtg byłam u ortopedy, wystawił mi zaświadczenie o bólach kręgosłupa i napisał coś jeszcze o chyba gigantomasti. Teraz czekam do sierpnia na wizytę w poradni w Warszawie. Do ortopedy czekałam 2 tygodnie, ostatnio jak rejestrowałam koleżankę to miesiąc ma czekać. Wiem że dziewczyny pisały tu wcześniej o możliwości prywatnej wizyty. Jak na razie pytałam w tej poradni czy mam załatwić coś jeszcze przed wizytą to powiedzieli że nie, jednak z własnej inicjatywy umówiłam się do neurologa.

Gość ibiza65
Mała Mi77 - odpowiem na kilka Twoich pytań: 2. ortopeda może byc prywatnie, nie ma to znaczenia, bo ostateczna decyzja o kwalifikacji do zabiegu podejmuje lekarz z poradni chirurgii plastycznej 3. nikt nie wymagał ode mnie zaświadczeń id neurologa czy psychologa 4. internista - lekarz POZ 5. tak naprawdę skrzywienie kręgosłupa widać bez RTG, ale mogą wymagać zrobienia zdjęcia - jednak nie muszą 6. jestem wprawdzie dopiero 10 tygodni po zabiegu, ale powiem tak: dołki się nie zmniejszyły ( i chyba szanse na to są minimalne), ale "lekkie" piersi nie powodują już bólu Teraz czekam na wizytę kontrolną, a także jedzie na konsultację moja córka i mamy nadzieję, że załapie się na zabieg. Przy wzroście 163 cm ma rozmiar 65J - jakieś takie rodzinne te duże piersi u nas :(

Gość gość
Ibiza, a możesz napisać jaki miałaś rozmiar, a jaki masz po operacji w Orłowskim?

Gość nowiutkapanienka
ibiza65- a gdzie miałaś operację? ile twoja córka ma lat? Ja tak bardzo się boje, że mnie nie zakwalifikują :(

Gość ibiza65
zabieg miałam w Polanicy, rozmiar 85K teraz mam DD / E. Córka ma 21 lat i nie wiem czy wiek nie będzie przeciwwskazaniem do zabiegu

Gość Mała Mi77
Dzięki kochane za informacje - czy w przychodni przyszpitalenej mozna sie umówic do lekarza który bedzie robił zabieg czy to bedzie ktos inny? Czy któraś próbowała umawiać sie osobiście?

Gość gość
Na stronie Orłowskiego jest informacja, że można się kontaktować mailowo.

Gość gość
Czy któraś z was miała całkowity przeszczep brodawki?

Gość Wisienka660
Hej dziewczyny, Noszę się z zamiarem zmniejszenia piersi od 15 roku życia. Zwlekalam tak długo bo chciałam urodzić dziecko. To mam już za sobą :) mam do Was kilka pytań. 1. W jakim czasie po skończeniu karmienia można poddać się operacji? Słyszałam że ok 6 miesięcy, czy nie można wcześniej? 2. Czy są tu jakieś Panie które zmniejszyły piersi we Wrocławiu? Jeśli tak proszę napiszcie w którym szpitalu i jaki lekarz. 3. Jaki jest czas oczekiwania na konsulatcje/a pozniej zabieg we Wroclawiu? Podajcie prosze na swoim przykladzie. 4. Czy można lekarzowi zasugerować jaki rozmiar piersi by się chciało? :) 5. Jeśli są jakieś Panie chętne do pokazania cycuszków przed i po proszę o zdjęcia na wisienka660@wp.pl Zazdroszczę wszytskim po.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się