MaggieK 0 Napisano Wrzesień 17, 2016 Hej dziewczyny :) czytam was juz od dawna, ale dopiero teraz zaczynam działać w kierunku... Mam juz skierowanie do chirurgii plastycznej, ale potrzebuje opinii od ortopedy :( byłam juz u jednego ale oczywiście nie zgodzil sie bo ... wlasciwie sam nie wiedzial dlaczego. Śliski temat... Czy ktoras moze polecić ortopede z okolic Poznania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jagoda65K Napisano Wrzesień 17, 2016 MaggieK ortopeda może być prywatnie. Jedynie skierowanie do poradni musi być od lekarza który ma umowę z NFZ. A ja już odliczam, jeszcze 15 dni... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Donia841 0 Napisano Wrzesień 18, 2016 Polecam Lisowiec Zuske babeczka rewelacja słyszałam ze w poznaniu przyjmuje ona mi wypisała rewelacyjnie to neurolog Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Donia841 0 Napisano Wrzesień 18, 2016 Dziewczyny jak mnie dzis cycki bola masakra okres mam mieć dopiero ok 23 kurna bo oszaleje tez tak miałyście???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 18, 2016 a ja mam obecnie rozmiar 70 K i przed operacją obowiązkowo muszę jeszcze zrobić mammografie w kilku dodatkowych projekcjach. Czy tylko tak jest w moim przypadku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 65nn Napisano Wrzesień 18, 2016 Donia i mnie dzis tak cycki bola, ze az sobie tabletke wzielam i chyba na noc druga wezme ;( . albo idzie na okres albo to na zmiane pogody??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karmi71 Napisano Wrzesień 18, 2016 Donia no właśnie te cycki czasem tak bolą, to sygnał, że trzeba odpoczywać, nic się nie martw tylko poleż sobie jutro i jak najmniej rób. Pamiętasz, że mnie bolały w środku i to długo, także nie przejmujcie się dziewczyny, bo tak po prostu jest, że bolą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karmi71 Napisano Wrzesień 18, 2016 Gość 21.36, każda musi zrobić usg, albo mammografię. Ja byłam ma kwalifikacji z mammografią, na operację już nie dowoziłam nowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 18, 2016 Donia841...Ja dostalam okrws trzy dni po operacji,boli okropnie i sa strasznie spuchniete,probuj smarowac arnika zel albo lioton1000...Aggie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 18, 2016 Do Karmi71 ...ale chirurg powiedział, że obrazy wnętrza piersi muszą być wykonane w każdej części biustu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaggieK 0 Napisano Wrzesień 18, 2016 Jagoda65K dzięki za info. Ten u ktorego byłam też był prywatnie, ale nie chciał się podjąc tematu.Spróbuje u tej lekarki która poleciła Donia841, chociaż jak dzwoniłam do przychodni ( Polanica) to kobieta powiedziała, że ortopeda albo neurochirurg :( skąd ja jej neurochorurga wezmę :) sprobuje sie dodzwonic i o tego neurologa zapytać. Jagoda65K zazdroszczę, że już tak blisko przed Tobą ten szczęśliwy dzień. Trzymam kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 18, 2016 Gosc z 70K ...byc moze przy tak duzym biuscie musi byc zrobine bardziej dokladne USG...Aggie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 18, 2016 Do MaggieK ...neurochirurg Jacek Janicki Centrum Neurochirurgii i Neurologii ul.Morawskiego 2F Poznan Ortopeda...Poznanskie Centrum Rehabilitacji i Ortopedii dr.Michal Walczak ul.Przemyslowa 15/17 lub Ortop Poliklinika ul.A.Kosinskiego 16 Aggie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 19, 2016 Pojutrze mam zabieg. Tylko że będę miała okres. Czy to jest przeszkodą? Jakie są Wasze doświadczenia z tym tematem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 65nn Napisano Wrzesień 19, 2016 ja mialam zaswiadczenie od ortopedy i mammografie a takze opis przeswietlen kregoslupa szyjnego i piersiowego. Wszystkie dokumenty mi zwrocono. Mam wrazenie, ze tylko dr Madry rzucil okiem i koniec. Ortopeda na podstawie rtg kregoslupa napisac moze odpowiedni tekst, ze operacja zmieniejszenia piesi znaczaco poprawi komfort zycia i odciazy kregoslp w odcinku piersiowo-szyjnym. tak cos mialam napisane (dr napisal mi jeszcze, ze leczenie nie dalo zadawalajacych rezultatow). W przypadku kobiet mlodych obowiazuje USG, u kobiet starszym mammografia. W sytaucjach jakis niejasnych i jedno i drugie. Uff dzis mnie prawie nie bola, a wczoraj ......byla masakra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karmi71 Napisano Wrzesień 19, 2016 65 nn to tak trzymać, ale nie martw się jak będziesz miała jeszcze bardziej bolące dni. ja na zaświadczeniu od ortopedy miałam napisane tylko jakie mam schorzenie kręgosłupa, jedno zdanie dosłownie, żadnego zalecenia do operacji. Mądry powiedział, że zaświadczenie jest dobre. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karmi71 Napisano Wrzesień 19, 2016 gośc 9.07 ja nie mam doświadczenia, ale z tego co dziewczyny pisały to w Łęcznej nie operują w pierwsze 3 dni okresu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Natalka271 Napisano Wrzesień 19, 2016 Cześć dziewczyny, ja jeszcze 2 tygodnie i tez będę już tuż przed operacją; ) mam w Gdańsku, dzwoniła któraś z Was przed operacją jeszcze do kliniki? Albo oni dzwonili? Bo ja z tego stresu juz się zastanawiam czy oni będą o mnie pamiętać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 70K Napisano Wrzesień 19, 2016 Tyle mam tych różnych badań przed operacją, że mam już naprawdę dosyć!!! Usg potem dodatkowe projekcje obu piersi podczas mammografii i oprócz EKG jutro jeszcze dodatkowo echo serca. Czy Wam też tak zalecono? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Donia841 0 Napisano Wrzesień 19, 2016 75k z moich zaleceń to było tylko szczepienie na żółtaczkę a gdzie masz operację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Judyta83 Napisano Wrzesień 19, 2016 Kochani ja już w domku. Jakie to cudowne uczucie znów przytulić synka, położyć się we własnej pościeli i obejzec M jak miłość w dużym ekranie :) . Moja opinie na wielkie Plus. Pielęgniarki super, lekarze również szczególnie dr Wasilewska. Słowem opieka rewelacyjna. Gość jeśli chodzi o okres w momencie kiedy pielęgniarka kazała włożyć koszule przed zabiegiem poczułam ze właśnie dostałam. Ja poprostu użyłam tampony. Operacje miałam o 9.00 o 14 już wysłałam zdjecie mężowi a przed kolacją byłam już sama w wc. Ale to każdego indywidualna sprawa, ja zaryzykowalam. Często się zdarza nawet jeśli to nie termin na okres ze w po operacji dziewczyny dostają okres ponieważ piersi są związane z hormonami. Ingerencja w nie wywołuje przyspieszenie okresu. Nie operują podczas okresu ponieważ do zabiegu rozbierasz się całkowicie no i pielęgniarki nie będą ,,pielegnowaly "Cię po zabiegu bo i tak maja dużo pracy. musisz sama ocenić czy będziesz w stanie sama sobą się zająć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 19, 2016 A po co zdejmuje się majtki do operacji biustu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Donia841 0 Napisano Wrzesień 19, 2016 Po to żeby zachować sterylność dostajesz ich wdzianko sterylne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaggieK 0 Napisano Wrzesień 19, 2016 Do gosc. Wielkie naprawdę wielkie dzięki. Jestem bardzo wdzięczna. Naprawdę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 20, 2016 MaggieK...nie ma sprawy :-) Ja mialam zabieg w Poznaniu w Mandali u dr. Samira...Aggie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaggieK 0 Napisano Wrzesień 20, 2016 Aggie - ja niestety muszę na fundusz. Mam nadzieje, że sie uda. Piersi są duże więc myśle, że oprócz oczekiwania nie będzie problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 20, 2016 MaggieK ...ja nie moglam na fundusz bo nie mam w Polsce ubezpieczenia..niestety Odkladalam przez dwa lata ale warto bylo :-) Ale nie martw sie widze ze wiekszosc dziewczyn jest zadowolona z NFZ...porob badania i do dziela :-) Aggie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 20, 2016 Ja75H co u Ciebie Aga bo jakos zamilklas ? Aggie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 70K Napisano Wrzesień 20, 2016 Wczoraj wieczorem juz nie odzywałam się bo miałam już dosyć tych wczorajszych badań przed operacją. Najgorsza była dla mnie mammografia i te dodatkowe projekcje obu piersi.Po wykonanym także wczoraj EKG spoczynkowym,dzisiaj miałam także zrobione echo serca, ale było znośne choć badanie trwało prawie pół godziny. Ocena obrazów całego serca w miarę niezła. Czy u Was też są robione przed operacją aż tak szczególowe badania? Proszę o odpowiedź!! Póki co pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Donia841 0 Napisano Wrzesień 20, 2016 70k gdzie masz operacje w Łęcznej miałam usg piersi tylko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach