Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robal 36

Acard , bromergon , kto brał te leki w 1 trymestrze i ma zdrową dzidzię

Polecane posty

Gość robal 36

Bo ja mam brać te leki do końca 12 tygodnia i boję się o rozwój dzidzi.

Gość Nie jestem lekarzem...
ale dziwie się,że ktoś Ci kazał brać bromergon w ciąży.Ja też miałam problem z prolaktyną,ale lekarz kazał mi odstawić to świństwo jak tylko dowiem się o ciąży. Jest tu taki topik o prolaktynie.Tam wypowiadała się dziewczyna która brała właśnie chyba bromergon w czasie ciąży.

Gość robal 36
Dwa lata temu też byłam w ciąży odstawiłam bromergon natychmiast jak tylko się o ciążt dowiedziałam i ciąża obumarła . Teraz lekarz powiedział że muszę brać bo dużo jest poronień właśnie po odstawieniu tego leku bo prolaktyna gwałtownie wzrasta i spada drastycznie progesteron . Lekarz mi powiedział że lek ten był jako jeden z niewielu testowany na kobietach w ciąży ( które miały gruczolaka przysadki ) i podobno nie wykazał wpływu na płód . Ja miałam prl po obciążeniu podwyższoną o 15 razy . Teoria teorią i dlatego proszę mamy które brały bromek w ciąży i urodziły już zdrowe dzieci o wpis.

Gość Nie jestem lekarzem...
zapytaj o opinię innego lekarza.Mój twierdzi,że należy natychmiast odstawiać bromergon.Są inne leki na podtrzymanie ciązy. Nie jestem tu od straszenia.Poczytaj sobie topik o prolaktynie.Tam są wypowiedzi dziewczyny która brała bromergon w ciąży.

Gość robal 36
Czytam na bieżąco temat Prolaktyna i wiem o której dziewczynie piszesz ( fasolka XYZ ) , lekarz u którego się leczę pracuje w Klinice Uniwersyteckiej w Krakowie on mi powiedział że są osoby które chorują na serce , mają padaczkę i biorąc tony leków rodzą zdrowe dzieci więc i ja mam nadzieję.................

Robal - przede wszystkim sluchaj Swojego lekarza i miej do niego pelne zaufanie - to podstawa. Ja jestem lekarzem i z tego co moge od siebie napisac to do tej pory nie odnotowano negatywnego dzialania Bromergonu na plod, wiec lek wydaje sie byc bezpieczny - a w Twoim przypadku pewnie nawet wskazany. Acard to nic innego jak aspiryna tylko w bardzo malej dawce - w takiej dawce jest bezpieczna w ciazy - niejednej kobiecie z nadmiernym krzepnieciem krwi pomogla donosic i urodzic zdrowe dziecko. W sprawach medycznych nie szukaj informacji na tego typu forach - bo sie tylko zdenerwujesz, a w Twoim stanie to nie wskazane - radz sie fachowcow a przede wszystkim mysl pozytywnie. Polecam forum http://www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=News&home=1 tam mozna zadac pytanie specjaliscie ginekologowi, wiec jesli masz jeszcze jakies watpliwosci co do lekow to lepiej tam pisz. Glowa do gory, pozdrawiam Doris

Gość robal 36
Wielkie dzięki Doris naprawdę mnie pocieszyłaś bo już raz odstawiłam ten lek i żle się to skończyło a lekarzowi ufam i brać biorę ten lek ale obawy i tak pozostają . WIELKIE DZIĘKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!