Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość grzybkii

Powiekszanie piersi

Polecane posty

Gość chcęchcęchcęgość
jaki koszt ? jaki termin oczekiwania ?

hmmm jak z terminem to nie wiem ja byłam na konsultacji w lipcu i pojechałam z konkretnym terminem na 7.10 chciałam i nie było problemu :-) koszt 16 tys z implantem okrągłym Moiva

Gość Izabela gość
Dzieki 104daisy za odpowiedz, co do rozmiaru to wszystko zależy od twojego wzrostu wagi i wymiarow pod biustem szczerze o moim rozmiarze zdecydowal lekarz ja mam 162 cm wzrostu, waga 54 kg, upierałam sie przy rozmiarze 400 ale lekarz przekonal mnie do 375 to niby jest cc a 400 to juz D, ale mysle ze jest dobrze tak jak jest zapomniałam dodać że mam okragłe implanty. To trzymam kciuki za twoją operacje. Ja 28.09 mam zdjecie szwów :-) Pozdrawiam Izabela

Gość jeszcze przed JUŻ PO
Cześć! dawno mnie nie było... 27.09 minie 3 miesiące od operacji (mam okrągłe 400ml, wzrost 170cm, waga 54kg)- funkcjonuje już normalnie ale nadal nie mam czucia w piesiach. Pamiętam pierwsze 10 dni-najgorsze noce... problem z podniesieniem, spaniem ogólnie brak znalezienia wygodnej pozycji. od 3 tygodni noszę biustonosze wszystkie tzn miekkie,usztywiane itp. Wkonću uwielbiam odwiedzać skelpy z bielizną-przypomne wyjsciowe miałam AA a teraz mam 65 D lub E

witam,czy któras z Was powiększała piersi u dr Kasprzyka w Krakowie,czy mozna prosić o opinie??

Gość gość  1234
Izabela gość, ja czułam sie okropnie przez 9 dni, ciezko mi było mówić bo bolały mnie mieśnie na klatce piersiowej. W pierwszych 2 dniach ledwo oddychałam. A w 10 dniu nagle przełom :) Teraz jestem 3 tg po operacji i nadal boli, zwłaszcza w nocy, ale w dzien daje rade funkcjonować i wykonywać większość ruchów :)

Gość brunetaaaaaaaaa86
Ja w Poznaniu polecam dr Tomasza Dydymskiego. Wspanialy czlowiek i lekarz! Wszystko wytlumaczyl, doradzil - chcialam duze piersi i dal mi max jak na 1. operacje. Dalej bedziemy powiekszac po mojej ewentualnej ciazy albo jak juz nie wytrzymam ;). Teraz jestem 3 tygodnie od operacji i jest bosko :). Praktycznie po tygodniu kiedy zdjal mi opatrunek (szwy mialam rozpuszczalne) piersi byly piekne, rowne, okragle - takie o jakich marzylam! Czucie w 1 mialam od poczatku, a o czucie w 2 walczy moj chlopak ;). Praktycznie od samego poczatku czulam sie ekstra, po tygodniu prowadzilam samochod. Jedyne nad czym ubolewam to zakaz nawet jazdy na rowerze przez 8 tygodni. Probowalam negocjowac z lekarzem zeby zgodzil sie chociaz na rower po 6 tygodniach ale niestety ;). Pozwala jedynie na stacjonarny ;). Wie co robi :). Naprawde polecam!

Gość jeszcze przed JUŻ PO
Ja też miałam operacje powiększania piersi u Doktora Dydymskiego- i równiez z całego serca go polecam !!!!!!!!!

Gość gość  1234
A no właśnie, jak jest z kwestią rowerka stacjonarnego ? Można juz po 4 tyg ? Chce sie wziac wkoncu za treningi i planuje zaczac delikatnie od rowerka stacjonarnego.

Gość gość
Dziewczyny, mam na początku listopada operację powiększenia biustu. Martwi mnie jednak długość pobytu w klinice. Z tego co wyczytałam większość z Was spędziła w klinice dobę lub dwie. Ja mam zabieg rano, a wychodzę do domu już wieczorem. Czy nie uważacie że to trochę za krótko? Potrzebna Wam była w nocy opieka pielęgniarki/lekarza?

Gość 104daisy
gość no dziwnie trochę bo powiem Ci szczerze, że nawet jak byłam na małym zabiegu ginekologicznym w szpitalu to nie chcieli mnie wypuścić w ten sam dzień a tu jednak pełna narkoza i dość poważny mimo wszystko zabieg. Ja mam zabieg w piątek rano jako pierwsza i mam wyjść w sobotę

Gość gość
104daisy, dzięki za odpowiedź. No właśnie lekarz powiedział mi że zabieg mam rano, a wieczorem wychodzę do domu, no chyba że byłabym z innego miasta lub nie byłoby nikogo w domu wtedy mogę zostać na noc ale jest to dodatkowy koszt - 1200 zł. Nie wiem co robić, chyba jednak dopłacę... :(

Gość gość  1234
Gość ja miałam operacje po 12 i nie wyobrażam sobie powrotu do domu po kilku godzinach. Na drugi dzień było mi ciężko wstać, byłam półprzytomna i ledwo pamiętam droge powrotną. U jakiego chirurga robisz ?

Gość gość
Robię w Warszawie i klinice Linea corporis. U nich zabiegi są rano, a wieczorem się wychodzi. Chyba porozmawiam z doktorem i zapytam czy jak się będę źle czuła będę mogła zostać na noc. Na razie nie wyobrażam sobie powrotu do domu po kilku godzinach, no ale zobaczymy.

Gość Gotowa na zmiane
India4, ja byłam już u doktor Michalskiej na konsultacji a do doktora Kasprzyka ide 13.10. Czytałam ze u niego można zrobić wizualuzacje. Muszę wiedzieć mniej wiecej jaki bedzie efekt. Mam bardzo wysoki mostek a chciałabym jak najbardziej naturalny efekt.

Gość gość
Dydymski Tomasz - byłam przez niego operowana. Mój stan jest tragiczny. Przestrzegam!!!

Gość derbinka
a co się dzieje? co się stało? może coś więcej napiszesz?

Gość mondzia636
hej dziewczyny, czytam i czytam codziennie co i jak, konsultacja juz umowiona na listopad, operacje bede miec 3go stycznia, nie moge sie doczekac i szkoda ze tak daleko. Na chwile obecna mam 75 pod biustem, ok 88 biust, 164 cm i 60 kg wagi, w pasie mam 68 a w tylku prawie 100, chce powiekszyc dosc znaczenie, propocjonalnie do figury. czytam i czytam, az mi sie cycuszki snia po nocach. Robic bede u dr. Rykaly w Este de Larte w Lodzi. przylatuje do PL dzien wczesniej i zostaje 2 tyg u mamy (mieszka pod lodzia) na razie sama nie wiem na jakies implanty sie zdecydowac, kazdy mi mowi zeby lezki, ale chyba zdecyduje sie na okragle jako ze mam troszke swoich piersi. mam nadzieje ze doktor doradzi co i jak. Sprawdzam na stronie i napisana jest cena zabiegu + protezy, czy to znaczy, ze wliczone one sa? oraz ktos mial tam robione moze napisac jakich implanotw oni uzywaja, i czy zakladaja dreny po? wiem ze mi odowiedziec moga na te pytania na konsultacji, ale to jest tak daleko, ze sie nie moge doczekac i mnie to glowi, zaliczke juz zaplacilam, bo mi zalezalo najwczesniej w styczniu, ze wzgledu na przestoj w pracy zajmuje sie tatuazem takze raczek duzo uzywam, myslicie ze bedzie spoko wrocic do pracy po ok 2.5 tyg po zabiegu? zazwyczaj goje sie szybko z bolem radze sobie calkiem wporzasiu :)

Gość gość
Witam Jestem 2 doby po operacji (podniesienie + powiekszenie) i wlasnie zauwazylam plamke krwi (przeciekl opatrunek) na biustonoszu, ktory mam teraz caly czas nosic :-( Czy ktoras z Was tez tak miala? Zmiane opatrunku mam miec w srode (28.09) i nie wiem czy czekac czy jechac od razu w poniedzialek... Niestety do dr mam 350km :-( Poza tym strasznie uciska mnie pod pachami ten pas sciagajacy :-(

Gość gość  1234
Gość mi sie od pasa pod pachami rany zrobiły, oj namęczyłam sie z tym. Doktor na kontroli dopiero mi powiedział ze jak pas obciera to mozna sobie wsadzić w tych miejscach waciki takie do demakijażu. Moje opatrunki tez byly brudne od krwi ale nie oznaczało to nic złego :) Doktor je ściągnął po tygodniu i załozył nowe :) Bądź dzielna, najgorsze są pierwsze dni, później juz tylko lepiej ;)

Gość gość
gość 1234 dziekuje za odp., na chwilę mnie uspokoilaś, ale dziś rano zauważyłam, że plamka nieco się powiększyła :-( wysłałam już maila w tej sprawie do dr (nie chcę dzwonić w weekend i przeszkadzać, bo mam nadal nadzieję, że jednak nic złego się nie dzieje). Dzięki za poradę odnośnie tych wacików, jak tylko mąż się obudzi to włoży mi je (sama się trochę poki co boję wykonywać niektórych czynności) i mam nadzieję, że to pomoże, bo bardziej odczuwam ból w tych miejscach niż w okolicach cięć.

Gość gość
Dydymski - odradzam!

Gość gość  1234
Gosc, ja sie dlugo balam jakies ruchy wieksze wykonywac, nawet jak probowalam to czulam ze sie piersi napinaja. Czekaj spokojnie, dla mnie poczatek byl mega trudny. Jedynie sama jadlam, nawet w ubieraniu spodni po sikaniu maz mi pomagal :D w fotelu lub lozku przesiedzialam te 9 dni kiedy bolalo, a pozniej juz coraz lepiej :)

Gość gość
gość 1234, ja też się boję, ale z drugiej nie chcę tylko leżeć, bo wtedy znów pojawi się problem z kręgosłupem :-( Na szczęście, czuję się coraz lepiej :-) dziś 4 doba po, przespałam już praktycznie całą noc - po 23.00 przyjęłam Ketonal i za chwilę już spałam i tak aż do 7 rano :-) Myślałam, że uda mi się dziś odstawić już ten Ketonal, ale niestety na to chyba za wcześnie, bo ból dalej czuję :-( A Ty kiedy miałaś operację?

Gość gość  1234
Gość 30.08 miałam operacje, juz niedługo miesiac minie :) Ja nie miałam ketonalu, jakieś inne cos przeciwbólowe. Zażywałam 5 dni 2x dziennie bo na wiecej nie starczyło :) Ja miałam dziwna reakcje po operacji bo kiedy mnie wybudzali to zaczełam walczyc z chirurgiem. Zorientowałam sie dopiero jak powiedział zebym przestała sie szarpać. Później sporo krwawiłam bo mówił ze możliwe że sobie cos pozrywałam od tego szarpania. Ot taki egzemplarz ze mne ;) Pewnie dlatego tak mnie bolało później że oddychać nie mogłam :)

Gość gość
No to niezła jesteś ;-) Ty też miałaś podnoszenie+powiększenie? A co do oddychania, to ja też mam często takie momenty, że ciężko z tym :-( Generalnie jednak nie jest tak źle, tylko ta nieporadność w wielu czynnościach :-( a muszę już koniecznie umyć włosy :-( mam nadzieję, że z pomocą męża jakoś to ogarnę ;-)

Gość gość  1234
Mi mył mąż :) Najgorzej z rozczesaniem bo mam długie do połowy pleców i nie bardzo umiał sobie poradzić :) Mam tylko powiększone, ale tak bardzo mnie bolały na początku że oddychać nie mogłam a dwa pierwsze dni nawet mówić było cieżko. Ale minęło :D

Gość gość
Mam nadzieję, że po zdjęciu szwów, tego typu czynności, jak np. mycie włosów czy ubieranie bluzy, będę w stanie już sama ogarnąć... Jak Ty teraz funkcjonujesz po prawie m-cu? Masz jeszcze jakieś ograniczenia poza podnoszeniem (tego mi lekarz zabronił przez 2 m-ce)?

Gość gość
Dydymski - potencjalnym pacjentkom radzę poczytać : "Kafeteria - nieudane operacje nosa - Forum dla kobiet" bądź "Kafeteria- dr Tomasz Dydymski opinie - Forum dla kobiet". Zdecydowanie nie polecam tego człowieka !

gość mąż na pewno pomoże Ci z myciem głowy, a razie czego raz na jakiś czas suchy szampon ;) początki są trochę trudne ale dla tego efektu warto! :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się