Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Betia

Czy testy ciązowe oszukują???????????

Polecane posty

Gość Smmmutek
ale po dwóch tygodniach od zapłodnienia czy zagnieżdżenia?

Gość Mirabell24
Chciałabym również podzielić się swoją opinią na temat testów ciążowych. Kilka dni temu zrobiłam aż 3, choć oboje z mężem wykluczaliśmy możliwość ewentualnej ciąży. Jednakże pewne objawy spowodowały, że zdecydowałam się wykonać test. Pre-test wykazał dwie kreski, więc w wielkim szoku sięgnęłam po dwa inne - tym razem płytkowe (Kindertest i Unitest) i nic. Brak ciąży. Pomimo tego moje symptomy nie dawały mi spokoju, ale po dzisiejszej wizycie u ginekologa okazało się, że w moim przypadku to testy płytkowe zdały egzamin. Pozdrawiam i życzę owocnego \"testosowania\"!

Gość jdjdjdjdjdjdjlalalal
Hej. Mam ogromne pytanie. W sierpniu mialam swoj pierwszy raz, zabezpieczalismy sie. pod koniec wrzesnia dostalam okres. od tam tej pory nic. okres spoznia mi sie okolo 15dni. dzisiaj zrobilam test. wyszlo ze nie jestem w ciazy. czy jednak jest mozliwosc ze jednak jestem.? czym jest zwiazane ze nie mam miesiaczki.? mam 16 lat.. czekam na odpowiedz.

Gość gosia:)
czesc!!dziewczyny staramy sie z mezem o dziecko stosunek odbyl sie 13listopada ostatni okres doatalam 31 pazdziernika wczoraj zrobilam test rano i wyszedl brak ciazy!ale jestem dopiero przed miesiaczka czy dlatego mogl wyjsc negatywny!prosze o odp

Gość mloda112
mam pytanie kochajc sie z zabespieczeniem zadna guma nie pekla ani nie sunela sie a okres spóźnia mi sie juz 10 dni ? zamiast okresu leci mi taka bila wydzielina ? fak ze mialam troche stresuf bo moj chlopak wyjechal na dlugi czas czy to moze wyplywac na to ze sie spoznia ? czy oznacza to ze bede mama

Gość lalila
witam mam pytanie okres mam nieregularny.lekarz zapisal mi cyclo progynowa natomiast bralam to tylko przez miesiac ostatnia miesiaczke mialam w lutym podczas brania i dostalam 3dniowy tylko, dzis jest 1 kwietnia i okresu brak wspolzyje bez zabezpieczenia i mija 41 dzien bez okresu. wczoraj robilam test wyszedl negaywnie, mam wrazliwe piersi czuje sie zle, gol glowy czasami zawroty glowy, bol brzucha. czy to moga byc objawy ciazy?

Dziewczyny, testy ciążowe obecnie w 99% są obiektywne. Test należy wykonać w dniu spodziewanej miesiączki-nie wcześniej, a można później. Testy są bardzo wrażliwe na obecność hormonu hcg-charakterystycznego w okresie ciąży, który pojawia się w naszym organizmie po zapłodnieniu i umiejscowieniu zarodka w ściance macicy. Najpewniej jest zrobić go w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki i jeśli wykonamy go prawidłowo, tzn zgodnie z instrukcją, to daje praktycznie 100% obiektywnej odpowiedzi. Test wykonujcie rano-gdyż stężenie hcg jest wtedy największe(choć inne pory dnia sie nie wykluczają!). Na ulotce jest napisane, w jakich przypadkach poza ciązą może wyjsć pozytywny-głównie dotyczy to poważnych chorób-no ale, gdy wychodzi pozytywny, wtedy zawsze idziemy do lekarza i szczęście w nieszczęściu może nam to uratować zycie.

Gość fhsjfsjhdf
Nie tak ławtwo, totalna bzdura zależy od pary. ja kochalam sie z chlopakiem kilka razy i jestem w ciązy;)

najwczesniejsze testy jakie można wykonać to widzialam 6 dni przed spodziewana @ a nie 6 dni po owulacji hmm dziwne......

Gość misia8876
witam ,na poczatku roku mialam zapalenie przydatkow wszystko bylo wyleczone i po tym na uregulowanie miesiaczki dostalam diane 35 i lekarz powiedzial ze po tym jest prawdopodobienistwo zajscia w ciaze gdyz bardzo z mezem chcemy miec dziecko no i odtstawilam tabletki w lipcu w sierpniu normalnie dostalam miesiaczke a w we wrzesniu juz jej nie bylo zrobila kilka testow i wszystkie wyszly pozytywnie czy to mozliwe ze jestem w ciazy? bo wyczytalam takze ze wynik pojawia sie takze pozytywne jesli sie ma zapalenie jajnikow w od wczoraj strasznie boli mnie podbrusze..dodam ze w najblizszym czasei nei moge wybrac sie do lekarza....czy to moze byc ciaża pozamaciczna?

Gość kaska300
najlepiej,to idz do gina. Chociaz jak testy dodatnie,to pewnie ciaza jest,ale to czy pozamacicyna,czy nie,to tylko lekarz ci powie