Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasianeczkaa

MATURA - kiedy tak naprawdę wzieliście się do nauki?? szczerze!

Polecane posty

Gość 4 maja
niesmiała128 zdaje historiei .......o matko boska rosyjski...bo znów jest na topie

Tak szczerze, to zaczelam sie przygotowywac do matury na jakies 2 tyg. przed terminem własciwym.Poswiecalam wowczas cale dnie i noce na nauke.Tak na marginesie, matura to pikus w porownaniu z dalszymi egzaminami(np. na studia)

Gość 4 maja
prezentacje juz mam a konpekt wymaga drobnych poprawek w kwestii podmiotu i przedmiotu bo sie pomotalam:)

a ja prezentacji jeszcze nie mam:P jutro mam mature probna z angola:P jak widac bardzo jestem zaangazowana w nauke:P ojojoj....ale ze mna bedzie jak tak dalej bede czynic;) 🌻

Gość 4 maja
ja z probnych wyszlam zwyciezka reka ale to nic nie znaczy.:Dpisałam w grudniu i od tego czasu nie wiele sie ucze.ale mnie to nie przeraza.co ma byc to bedzie.trzymaj si i nie dołuj sie mala:D

a no widzisz jednak wyszlas obronna reka:) a ja kurcze dzis juz polski pisalam i niestety niewiele mi daly opracowania czytane dzien wczesniej...obawiam sie najgorszego- nie zdac matury przez polskiO_o ..oj to by byla porazka:P

niesmiala.. moja frend zdawal biologie.. no i niestety ale to nie jest na tydzien nauki .. :(to akurat jest kupa materialu... a ona to lubi, duzo wie i do tego bardzo chce isc na medycyne... zdawala mature z nami, teraz w sesji zimowj i jeszcze w letniej, bo liczy sie tylko najwyzszy wynik.. a kazdy punkt sie liczy na rekrutacji.. no a taka biologie, chemia i fiza.. o matko :/ bierz sie dziewczyno do roboty ;P nie no zartuje,.. tzn wiesz, fajnie by bylo jak bys sie pouczyla, albo zaczela cos powtarzac.. ale z tego co pamietam, to wszyscy co pisali biologie w zeszlym roku stwierdzili ze byla prosta bardzo.. :)

Gość zulugulk
dziwczyno matura to tylko wielki pryszcz ktorego musisz wyeliminowac! ja sie uczylam do matury ustnej z polskiego w pociagu w wagonie warsa jadac z poznania do lublina przez trzy godziny i zdalam na cztery tylko dlatego,ze pomylilam jedno slowo, a do czegos musieli sie czepic! to czego sie nauczylas jest podstawa, jesli chce ci sie jeszcze czytac to plus. to jest wlasnie nauka. nikt nie jest w stanie nadrobic 4 lat w dwa miesiace. czytaj a maturke zdasz spiewajaca! Gwarantuje!!!! i trzymam kciuki, bo to jest jedna z najlatwiejszych rzeczy w doroslym zyciu!!!!!!!

Najlepsze jest to,że te osoby które zakuwały przez czetery lata aż im się uszy trzęsły nie umiały odpowiedziec na niektore proste pytania bo miały luki w pamięci a ja i moja kumpela które połowę czwratej klasy albo przespałyśmy na lekcjach albo grałysmy w wężyka na komorce zdałysmu bez problemu historię rozszerzoną na piątki i dostałyśmy się na studia:D Nie wiem to zależy od osoby ile musi na to poświęcić ale matura przy tym co jest w sesji do zdania na niektórych kierunkach to jest nic:D Powodzenia i ne stresuj się nie warto;)

Gość dolotkaaa bu bu
nala to gratuluję Ci ogromnej wiedzy .Zdać nową maturę rozszerzoną z historiii na ponad 85%!!!!!JaKA tY MĄDRA MUSISZ BYĆ , PODZIWIAM CIĘ.

Gość hania z m jak m
a ja zdawałam rok temu... ustną z polskiego miałąm w sobotę, w czartek skończyłam pisać prezentację, a w piątek miałąm czas,żeby siejej nauczyć hehehe zdałąm na 100% :-) Z resztą przedmiotów było bardzo podobnie, na każdy poświeciłam średnio tydzień poprzedzający go. dodam,że zdałam z rewelacyjnymi wynikami i cieszę sie,że nie poświęciłam całego roku na tą naukę tylko parę tygodni, bo tylko tyle wystarczyło....

Gość hania z m jak m
DO NALI - dostrzegam niekonsekwencję w Twojej wypowiedzi... skoro zdawałaś rozszerzoną historię, to chyba zdawałaś nową maturę, po 3 letnim liceum, wiec skąd ta czwarta klasa??? :-) dobre dobre

Ja zaczęłam się uczyć na dwa tygodnie przed maturą. No i zdałam. Ale nie polecam nikomu, bo trochę mi się udało. :)

Dawno to było, ale pamiętam że zaczęłam się uczyć miesiąc przed maturą. Udało mi się zaliczyć matę tylko dzięki ściągom i \"grypsom\" krążącym po sali (dobre koleżanki zawsze w cenie). Polski bez problemu. Jednak uważam, ze miesiąc to chyba za mało. Pozdrawiam.

Po maturze. Było mi wstyd, ze poszedlem na leszcza i zdalem. To troche pozakuwalem.

Gość onaaaaaaaaa
zdawałam maturę dwa lata temu, albo ze 3...jakoś tak i z matmy mieliśmy na lekcjach powtórki ale potem musiaąłm sobie powtórzyć ale tak nie wczesniej niż tydzień przed maturą, bo toi się przeciez i tak pozapomina z polaka bez problemu, trzeba było miec pojęcie o paru lektórach i spoko ksiązkach a ściagi to tylko takie z planem wypracowania a do ustnej (z wosu bo z polaka byłam zwolniona-dobrze poszło:)) zaczełam się uczyłąm się dwa dni przed maturą i zdałąm na 6 a orłem nie jestem moze moje metody nie były najlepsze ale wyniki naprawdę genialne więc moim zdaniem szkoda czasu na za dużo przygotowń, ale oczywiście bez popdania w skrajność!! zależy jak oceniasz swoją wiedzę ale naprawdę sądzę ze matura to dużo szumu o nic wielkiego, bo na studiach mam trudniejsze egzaminy w kazdej sesji,, a studiuję zaocznie.... wiec naprawdę luz....... a przynajmniej nie daj się zestresowac przedmaturalną gorączką i powodzenia:)

Gość kloperiaty
2 tygodnie przed na matmę poszłam w ciemno licząc że zdam

Rany ja zdawałam maturę starym trybem! Kiedy były cztery lata liceum i matura tylko z polskiego + dodatkowy przedmiot i ustny język. To buło dwa lata temu i w takim wypadku to ja nie widzę tu niekonsekwencji... I nie było wtedy procentów tylko normalna ocena a historię zdawałam rozszerzoną bo taki miałam profil : rozszerzony polski z historią...

Gość uuuuuuuuuupppppppppp

Gość BEZ MATURY
nie zdawalem bo uwziela sie na mnie rusycystka, w ten sposob zamknela sie dla mnie droga na studia, ktore chetnie (dla pasji) bym skonczyl. Teraz jestem na to za stary, brak kasy, ciagle problemy. Takie zycie...

Gość uuuuuuuuuupppppppppp
buuuu:(

zdawalam rok temu nowa mature. do ustnego polskiego prezentacje robilam 3 dni przed egzaminem, a uczylam sie w noc poprzedzajaca ten exam i jakos tam poszlo ;) do pisemnego polskiego uczylam sie 2 dni przed, tzn. przeczytalam opracowania wszystkich lektur, bo zadnej wczesniej nie czytalam. i tak okazalo sie to zbednym wysilkiem, bo na wypracow. wszystko mozna bylo wyłapac z tekstu ;) do ustnego angola przez 2 dni robilam prezentacje z Oxford Repetytorium plus mialam troche szczescia w losowaniu tematow ;) do pisemnego ang. nie dalo sie za bardzo przygotowac imo. po prostu trzeba znac i rozumiec ten jezyk :) do matmy nie uczylam sie jakos specjalnie, bo wiedzialam, ze beda podane wszystkie wzory i ze jakos sobie poradze. faktem jest, ze mialam baaaardzo wymagajaca matematyce, ale dzieki niej zdalam bez problemu podst + rozsz. w sumie, jesli chodzi o nowa mature - naprawde nie ma sporo nauki. no, chyba ze ktos zdaje historie, biologie czy tym podobne \'pamięcówki\' ;) DOBRZE BEDZIE, NIE MARTWCIE SIE MATURZYSCI! :D

Gość uuuuuuppapapapap

hehe no to nie jest tak ze ja sie nie ucze;) tylko wiecie jak to jest jak uczy sie takiej biologii...trzeba naprawde poswiecic sporo czasu,zeby zapamietac te nazwy wszystkie itd:)mam w sumie 1,5 miesiaca w tym czas swiateczny kiedy moge duzo czasu na nauke poswiecic,wiec jestem dobrej mysli:)powtorze genetyke,anatomie i botanike, bo z zoologia na swiezo jestem:) hehe niech ktos powie ze dam rade:P a jeszcze a\\\'propos matury ogolnie to bardzo duzo rzeczy jest po prostu na logike,wiec wystarczy orientowac sie w temacie a nie trzaskac regulki na pamiec;) ps.a dzisiejszy angielski poszedl nawet nawet;):D 🌻

Gość iwalktheline86
w przyszlym roku zdajesz? ło matko to masz mnostwo czasu o co chodzi? :) ja sie na polski pisemny w ogole nie uczylam,na angielski tez nie bo zawsze mi wchodzil sam do glowy, a z bioli mialam wycisk w lo wiec sila rzeczy uczylam sie na biezaco po prostu. na ustny polski prace napisalam w jedna noc 3 dni przed terminem:/ leń ze mnie straszny ale mi sie upieklo. tak naprawde ludzie zaczynaja sie uzyc po studniowce:) powodzenia!

Gość uppppppppppppppppppp

Gość bed
zdaje biologie, historie i geografię, oprócz polskiego i angielskiego, wszystko rozszerzone mam dość, ale na razie sie nie poddaje mam tez paskudny temat na prezentację, z pogranicza nauk, ale tego nawet nie zaczęłam zastanawiam sie czy jestem narmalna :(

ooo;) to jeszcze tak źle ze mną nie jest;) dzięki Wam za słowa pocieszenia;)) moze nie będzie aż tak źle z takim leniem jak ja:D buziaki