Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady...

Walka z CELULITEM!!!!!

Polecane posty

Czy ktos wie jak skutecznie pozbyc sie celulitu?!Juz nie moge na siebie patrzec!!! Moze jakies tabletki??

Mi pomogl Pilates i Tae-Bo. to niestety nie sa tabletki, ale cwiczenia ;)

te cwiczenia nie męcza i nie rozbudowuja masy miesniowej. raczej skupiaja sie na redukcji tluszczu i ujedrnieniu skory. sa lekkie, ale powtarza sie je wielokrotnie. duzo jest rozciagania. Ja sobie sciagnelam z netu filmy, \'Pilates for Dummies\' i \'Tae-Bo for Dummies\' (3 stopnie zaawansowania) i tam tlumacza dokladnie jak cwiczyc. Z reszta patrzysz jak koles wykonuje te cwiczenia i robisz to samo. Dla mnie to bardzo przyjemna odskocznia po meczacym dniu. A przy tym b.pomaga na cell. :)

Gość przeniesienie
11:08 luki laki skup sie na cwiczeniach tych partii gdzie masz cellulit- posladki , uda........ Najlepiej wykonywac cwiczenia w domu........bo tak jest najtaniej wystarczy do tego fajna muzyczka i troche zapału. jak sie nie weźmiesz za siebie to nic z tego nie bedzie...........i nie ma sensu kupowac zadnych tabletek bo to wszystko to jedna wielka trucizna. Proponuję tez basen- jest zbawienny dla sylwetki. Poszukaj w internecie- tu jest pełno info na temat cwiczen.....posciągaj sobie filmiki- ja tak zrobiłam. 11:13 Ines22 Celulit to problem niemalze kazdej kobiety,jak nie kazdej doslownie Denerwuja mnie te wyszpikowane i wygladzone modelki z tv Ciekawa jetsem czy faceci wiedza na co sie tak slinia??W tv pieknosc,a na zywo bleeee!!!Widac w gazetach zdjecia z ukrycia To az ech...To niesprawiedliwe!! 11:15 Lady... Prawda,musze sie wziac.Tyle,ze moja kolezanka,ktora chodzi na silownie i cwieczy juz bardzo dlugo wyglada okropnie.Niedosc,ze jest cala twarda jak kamien,to na nogach ma koszmarny celulit.Obecnie jest ochroniarka Mi po silowni zmalam biustWiec wybieram cwieczenia w domu ,chocby wlasnie ztego wzgledu,ze taniej 11:16 Nimfa009 Niewiem czy dobrze jestem poinformowana,ale slyszalam,ze picie wody tez bardzo pomaga. " Dla Ciebie istnieje... Dla Ciebie oddycham... Dla Ciebie...pachne grzechem " 11:18 tragiczna To mój koszmar...mam już tak zaawansowany... widać gołym okiem ...stosuje cla-max..zobaczymy... Tylko musoiałabym zrezygnować ze słodyczy 11:20 Nimfa009 Co trzeba a czego nie wolno jesc by uniknac celulitu??A takze co pic,a czego nie?? " Dla Ciebie istnieje... Dla Ciebie oddycham... Dla Ciebie...pachne grzechem "

Gość przeniesienie
11:21 Tluszcz przedewszystkim zero tluszczu moje panie!!!!!! 11:22 yasmin ja się pozbyłam cellulitu całkowicie a to az dziwne bo miałam naprawde zaawansowany. No ale cóż.......wzięłam sie za siebie, ćwicze juz rok czasu......dzien w dzien......nie potrafie juz spokojnie polozyc sie spac jesli się trochę nie porozciagam. Dużo mi to dało- mam swietną sylwetkę i kondycję a cellulitu- zero!!!!!!!!!!! uda są wygładzone, posladki od cwiczen podniosły się, zmniejszyły i teraz swietnie wyglądam w kazdych spodniach Polecam! a żadne tabletki tu nie pomogą.Jedynie fizyczny wysiłek. I odpowiednia dieta. Grapefruit i ananasy są swietne na cellulit! 11:22 Lady... Mam zostac wegetarianka?? 11:24 Lady... yasmin//Witaj!!Jak cwieczylas i ile razy dziennie??Zdradz nam cosI tez co jadlas by sie pozbyc goja oszaleje zaraz!!O plazy to ja se moge pomarzyc!! 11:30 azi JA pomimo to, żę jestem szczupła, ćwiczę, chodzę na siłownie, stosuję kremy to i tak jak ściskam skórę rękoma na udach to widzę grudki. A tak nawiasem to nie widziałam dziewczyny, która miałaby idealne nogi czy pupę, bez cellu., u innych jest bardziej widoczny, a u niektórych mniej.Ma to związek z układem krążenia. Nie ma chyba złotego środka. 11:30 yasmin Oto kilka żelaznych zasad dietetycznych, które pomogą w walce z cellulitem: 1. Dieta to nie kilkudniowa rezygnacja z pewnych potraw, ale zmiana sposobu żywienia na całe życie. 2. Zrezygnuj z papierosów i innych używek. 1 kawa dziennie całkowicie wystarczy. 3. Ogranicz spożycie soli, która może powodować obrzęki i nadciśnienie. Zamiast soli można stosować zioła. 4. Obrzęki redukuje również potas. Znajdziesz go np. w pomidorach, ziemniakach czy sałacie. 5. Wyeliminuj z diety fast foody i ogranicz spożycie słodyczy. 6. Jedz dużo lekkostrawnych potraw, zostaną one szybciej strawione. 7. Dostarcz do organizmu witaminy i mikroelementy pochodzące z warzyw i owoców. 8. Spożywaj ryby co najmniej 2 razy w tygodniu, oliwę z oliwek, orzechy. Zawierają kwasy tłuszczowe poprawiające metabolizm tkanek z rozwijającym się cellulitem. 9. Jedz produkty bogate w witaminę B: kiełki zbóż, drożdże, jaja. 10. 2-3 litry niegazowanej wody mineralnej wypłuczą toksyny z organizmu. 11. Trawienie przyspieszysz jedząc 5 mniejszych posiłków w ciągu dnia zamiast 2-3 dużych i pijąc zieloną herbatę. 12. Spożywaj produkty bogate w błonnik: ciemne ryże, grube kasze, jabłka. To tyle jak narazie ja cwiczyłam codziennie z początku rano- jak nie pracowałam jeszcze- i wieczorem, po 30 minut. Teraz cwicze tylko raz dziennie- tak do 30 minutek. Ćwiczę na brzuch duzo- mięśnie proste i skosne oraz na dolne partie ciała- pupa i nogi. Z internetu mam pełno filmików z cwiczeniami- mój ulubiony to 8 min abs oraz- ja chcę miec takie mięśnie brzucha- cwicz z Tami Lee. Popijam sobie również 3 razy dziennie po fizlizance slim figury 11:31 czekoladowa kreacja poczytaj: http://www.poradnikzdrowie.pl/21_462.htm i poćwicz: http://agk.20a.w.interia.pl/CWICZENIA%20glowna.htm http://www.modeling.pl/?sub=artykuly&fil=lista&dz=11 a z pewnością będą efekty 11:32 kika1 no własnie! ile razy w tygodniu trzeba ćwiczyć? i czy sama siłownia pomoze??? 12:02 coccinella Czytałam, że idealne są ćwiczenia w komorze próżniowej. Bierz życie jakim jest i pomyśl, że na drugie nie masz szans. 12:09 coccinella http://www.bodyhit.pl/site/pol,2,2.html Bierz życie jakim jest i pomyśl, że na drugie nie masz szans. 12:28 gabi 29 na celulit super jest pelling i okłady kawowe z olejkiem cynamonowym naprzemian z okładami balsamem/kremem z olejkiem grejpfrutowym. poprostu rewelka-stosuje juz 3 tygodnie systematycznie(jeden dzień pelling i okład z kawy, drugi dzień okład z kremu(nivea+olejek grejjpfrutowy) 3dzień zwykły balsam nawilzajacy. i skóra napieta sprezystai mieciusia, celulit sie ZNACZNIE zmniejszył, zmniejszył sie obwód ud,kolan bioder pupci.-no REWELKA oczywiscie bez cwiczeń nie pozbedziemy sie go tak całkowicie ale juz sie robi cieplej wiec zmobilizuje sie do chociaz biegania i moze jakis w domu. ps.o okładach z kawy nawet pisz w tym artyk. co podała jasmin 12:31 gabi 29 (ps pillingu nie robie przez pół godz.-niewytrzymałabym tyle) Wymieszaj fusy (ja daje ok 3 łyżeczek) z kawy takiej parzonej jak do expresu,czy po turecku z dowolnym byle jakim balsamem. A potem przez jakies 30 minut wcieraj w nogi, biodra pośladki, zaczynając od dołu. Po takim masażu posmaruj się kremem antycellulitowym. Masaż kawą rób co 2-3 dni. Ja jestem już po 3 takich masażach, skóra jest niesamowicie mnięciutka, napięta. Cellulit widać, ale to już nie to co wcześniej. Ja stosuję po masażach i codziennie po prysznicu żel Avonu Cellu Stop. I drugi sposób. Wymieszaj jakies 6-8 kropelek olejku cynamonowego z balsamem, grubą warstwą wcieraj od nóg w górę, owiń się taką przezroczystą folią spożywczą, wskocz w jakiś dres. Zawiń się w koc elektryczny, ustaw na ciepłą temperaturę i siedz w takim zawinięciu ok 40-60 minut. Ja jeszcze tego nie próbowałam, ale moonika_xl robiła to już kilka razy na zmianę z masażami kawowymi i po jakiś dwóch tygodniach masaży i diety ubyło jej 3 cm z bioder, bez ćwiczeń Monika też mówiła że skórę ma coraz bardziej wygładzoną, napiętą i ujędrnioną. Aaa i dodam że też jest po 30-stce Tego jeszcze nie próbowałam, bo czekam na olejki i koc elektryczny (powinnam mieć to w następnym tygodniu już). Ale taki sam zabieg z cynamonem w gabinecie kosmetycznym kosztuje ok 120 zl. A domowym sposobem wychodzi równie skutecznie i 10 razy taniej. Koszt olejku to ok 8-9 zł. Ja kupiłam je na www.mydlandia.pl

Gość przeniesienie
12:34 jassmina ja teraz przeciw celulitowi uzywam olejku geraniowego, niestety nie moga go uzywac kobiety stosujace antykoncepcje hormonalna. olejek przyjemnie pachnie i co najwazniejsze dziala!!(ale równie skuteczny dla tych co stos. tabl. antykoncep. jest olejek grejpfrutowy) stosuje zel pod przysznic anty i krem, rowniez antycelulitisowy, no i do kapieli dodaje 8 kropli olejku. raz na tydzien robie sobie foliowanie, tzn. do kubeczka plasitowego wlewam dwie lyzki balsamu i dodaje 5 kropli olejku geraniowego i cynamonowego. zawijam folia spozywcza nogi, brzuch, uda i pod koldre na godzinke. efekt jest rewelacyjnu. juz prawie pozbylam sie celulitu 12:40 kasia 26aaaa jak robic aby były najlepsze efekty? 12:47 lolitka mała pelling kawowy- zaparzacie kawe(wody tylko tyle aby zaparzyc i aby była papka)+ dodatki wg. uznania tzn. +żel do mycia i olejek cynamonowy(ja zanim kupiłam olejek dodawałam cynamonu ale niemiał az takich własciwosci) +oliwka(z olejkiem lub bez) +dziewczyny dawały taz balsam(dla mnie najlepsza jest ta wersja z kremem lub balsamem ale gęstym do okładów bo lepiej trzyma sie ciałka i nie spada) +sam olejek cynamonowy(dla mnie ta wersja jest najlepsza do pellingu) i trzemy,scieramy pelingujemy(delikatnie) od dołu ku górze,a potem spłukujemy. Potem mozna posmarowac sie jakims balsamem np. antycelulit. lub zwykłym + olejek cynamonowy i grejphrutowy(lub 1 z nich lub geraniowy -tylko te babki co niebiora tabletek anty) cudo, bo kofeina+ ciepełko gryzie celulit. i na przemian mozna robic domowe body wreaping(niewiem czy dobrze napisałam)krem+olejek cynamonowy lub krem+ol vynam.+ol. grejpfr. i owinac sie folia i pod kocyk na 30-40 min i pod kocyk cudo, bo kofeina+ ciepełko gryzie celulit. jak widziecie jest wiele kombinacji. olejki mozecie kupic w skl. zielarskich, ze zdrowa zywnoscia ,w herbapolu,w takich skl. jak ja mówie czary-*mary(astrologia,feng shui itp.-ja w takim kupiłam )i w niekturych kwiaciarniach.10ml-6-8zł ach i na internecie. acha olejku cynamonowego daje sie max 3-4 krople( na masaz i pelling 4-6kropli-ale lepiej mniej i zobaczyć jak skóra reaguje) bo jest to silny olejek i niezle rozgrzewa. 17:58 myszka maja łał to jest rewelka,tez zaczne stosowac regularnie! 18:03 mala odnaleziona własnie zaczelam kuracje . Zobaczymy jak działa. Dobry pomysł z tym tematem. WIOSNA sie zbliza zaraz bedzie lato 18:03 Nimfa009 Ciekawe tylko ile kosztuje taka kuracja w komorze??Chetnie bym sie podjela jelsi mnie stac by bylo i o ile jest to w Polsce. " Dla Ciebie istnieje... Dla Ciebie oddycham... Dla Ciebie...pachne grzechem " 18:06 _NODI_19 ja równiez, tak jak juz ktoś tu wczesniej polecam olejki zmieszane np z balsamem antycell eveline + owijanie folią.