Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaaha

przyszła teściowa - manipulacja?

Polecane posty

Gość ankaaha

matka mojego przyszłego męża jest dziwna... ostatnio nie rozmawiamy ze sobą tylko "dzień dobry-dzień dobry" ma jakieś żale że ja i jej syn jestesmy pochłonieci swoimi sprawami i ze ja nie "zagaduje do niej" ... powiedziała swoiemu synowi ze boi się że jak się wyprowadzi to już wogóle nie będziemy mieli kontaktów a moi rodzice mieszkający dalej będą "ci lepsi"... a my bedziemy mieszkac na jednej posesji ale w osobnych domach... o co tu chodzi?

matka boi się,że straci syna. Zapomina, że zyskuje córkę. Bądz dla niej milsza. Pępowina, która łączy twego przyszłego męża z jego matką nie została przecięta. Ona poprostu się boi. Boi się tego, że on będzie więcej czasu poświęcał Tobie - co jest naturalne i wydaje jej się, że ją przestanie kochać - co jest bzdurą.

Gość ankaaha
no tez tak bym pomyślała, ale mam sporo watpliwości... bo znam ją od 5 lat... wiem że z drugim ukochanym synkiem zrobiła porządek... tz. doprowadziła do tego ze oni jezdzą tylko do niej i on nie chce słyszec o rodzinie swojej konkubiny ( nie mają slubu) chociaż na poczatku jej syn uwielbiał sie z tamtą rodzinką , boje sie ze ona próbuje zrobic to samo ...

nie dopuszczaj do takiej sytuacji, Twoi rodzice mają takie same prawa co przyszła teściowa....rada: ustalcie z przyszłym mężem zasadę: jedne święta u Twoich rodziców, drugie u przyszłej teściowej, albo każde święta u Was z obydwiema stronami, tzn. z Twoimi rodzicami i przyszłą teściową. Powiedz, że liczysz się z jej zdaniem i wybór należy do niej, że szanujesz ją w równym stopniu jak swoich rodziców. Masz przykład z życia brata Twego narzeczonego....pogadaj z nim a ustrzeżesz się podobnej sytuacji.

Gość ankaaha
czy naprawdę chodzi tylko o matczyne uczucia a nie chęć dominacji??? jak postanowiliśmy wyremontować dom i tam zamieszkać, moim rodzicą się to nie podobało ale starali się zrozumiec i pogodzili się z tym i jest super nawet mój tata pomaga przy remoncie... jak ja postawiłam się swoim rodzicom i mieliśmy trudny okres to moja przyszła tesciowa traktowała mnie jak ukochana córeczkę, teraz po kilku miesiacach jak remont jest na wykonczeniu, moi rodzice się przyłaczyli i zaakceptowali sytuację to już sie wszystko zmieniło ... no ja tez sie zmieniłam bo kiedys na poczatku wiecej gadałam z jego mamą ale teraz ten remont, praca , studia brak mi czasu...

Gość dannka zawada
ona to typ osoby dominującej ma zawsze rację, lubi mieć wszystko pod kontrolą, mam identyczną teściową i wiesz co robię? przytakuję i robię swoje. Na początku było mnóstwo zgrzytów, bo też mieszkaliśmy prawie razem: jeden blok i te same piętro, ale przeprowadziliśmy się na swoje mieszkanko i teraz teściowa odwiedza nas raz w tygodniu, moi rodzice też raz na tydzień i teściowa się uspokoiła, chyba zrozumiała, że mamy swoje życie....czasem coś tam wtrąca ale nie walczy do upadłego.

Gość ankaaha
kiciusss - nie przesadzajmy... to jest naturalna kolej rzeczy danka mysle ze jej przejdzie, zna mnie troche i wie ze nie podporzakuje sie jej, a jej synek nie jest mamisynkiem ... naszczescie.

Gość ankitkanitka
ona poprostu dba o swoje interesy :)