Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cebulkaaa

maseczka z cebuli na trądzik. Kto stosował?

Polecane posty

Gość nayumi22
Jak mi wszystko zejdzie z buzi to co teraz mam , (blizny ,strupki,przebarwienia i te male ropne ktorych wlasciwie juz nie widac) a powinno zejsc do tygodnia - 2ch ,to napisze..tylko co?Ze mi sie udalo ? Mozliwe ze tym ktore tu pisaly tez pomoglo dlatego ich tu nie widac :P Wiem tez ze jedna ,dwie osoby nikogo nie przekonaja :) Nie jest to przyjemne ,i nie kazdemu sie by chcialo.. Wygodniej jest nalozyc sobie jakas masc na tradzik i isc nyny. Tylko ze gdzies wyczytalam ze problemy z tradzikiem maja kobiety nawet po 30 i to mnie ostatnio strasznie zmrozilo :/ Tez zawsze bardzo dbalam o twarz :) i obserwujac siebie ,reakcje organizmu na to co jem ,wiem ze zewnetrznie nie wystarczy.Wszystko jest wazne,dieta, ruch itd.Napewno o tym wiesz :) 'Ciekawostka' wypisala to co Górnicka radzi robic w kierunku wyleczenia. Justine : jesli wszystko zawiedzie,zawsze mozna tego sprobowac. Tylko musisz byc uparta:)

nayumi22 :) Ja jestem otwarta na ekspetymenty...:) porzeczki, dynia ...nic co pomaga - nie jest mi obce. Jednak z cebulą nigdy już nie spróbuję bo ona jakby wyżerała mi skórę pod pryszczem, widocznie tak na nią reaguję. Jestem teraz na etapie maseczki z porzeczek;) Pozdrawiam;)

Gość nayu22
Tez mialam podobnie..ale to tylko dlatego ze skora POD sie leczyla i zwalczala bakterie:) Ehh ,laska - jak kiedys bedziesz miala dosc ,nie bedziesz wiedziala co dalej to przypomnij sobie o cebuli i ksiazce Górnickiej "Apteka Natury" :) Buziaki.Chociaz moze akurat Tobie sie uda bez jej pomocy :D Hugz!!! :*

Gość medzia
NAPISZCIE MI JAK SIE ROBI Tą MASECZKE Z CEBULI,,BO NIE WIEM...PROSZE ,,JESTEM NASTOLATKą I MOZE MI TO COS POMOZE WIEC PODAJCIE PRZEPIS..DZIEKI

Gość nayu22
No wiec bierzesz cebule,obierasz (mozna ja przekroic na pol) i do gara z woda,przykryc i ugotowac na miękko :D Najlepiej robic to w dzien bo strasznie smierdzi w calym domu. Bardzo uwazaj zeby tej cebuli nie spalic!! Jak juz bedzie mieciutka - co mozna sprawdzic widelcem - wyciagasz ta cebulke i rozgniatasz na papke. Bierzesz gaze lub husteczke higieniczka - kladziesz na buzie - i nakladasz na to tą letnia papke (chociaz nie wiem czy temperatura ma jakies znaczenie).Pamietaj zeby sobie polozyc jakis recznik ktorego sie nie uzywa (lub jakis stary) wokol glowy. Lezy sie z tym 2-3 godzinki. Dobrze jest to robic po obiedzie lub wieczorem:) bo mozna sie zdrzemnac hihi.Niestety jak sie juz z tym lezy to nie mozna zabardzo nic robic, oprocz sluchania muzyki . Potem przemyc letnia woda. [jak juz sie kladzie cebule to pamietajcie prosze zeby pic tez te nalewki ziolowe - to BARDZO wazne zeby robic to wszystko razem!! 'Ciekawostka' wypisala co i jak.]

Gość emileczka
nayumi22 napisz proszę jaki dokładnie pijesz wyciąg z nagietka, bo gdy pytałam w aptece to mieli tylko taki do użytku zewnętrznego

Gość medicin
hej ja od wczoraj zaczelam stosowac ta maseczke z cebuli tylko ja dodaje jeszcze do niej lyzke maki ziemniaczanej (taki przepis znalazlam na necie) i trzymam ja okolo 45 minut pozniej zmywam wywarem z rumianku, prosze niech ktos jeszcze napisze o tych nalewkach dokladnie w jakiej proporji i ile razy dziennie co dojego stanu cery wole sie nie wypowiadac duuuuzo przeszlam, ale nie poddaje sie musi byc dobrze pozdrawiam

Gość Viev Nanve Tutem
mieszanka do jedzenia z krzemu: siarka w cebuli dużeji i kaszy gryczanej (2 torebki)-magnez. do tego krzemu błonnik poprawiający krążenie i 2 jajka pomagające wchłaniać krzem z przewodu pokarmowego. Krzem podnosi ciśnienie w organiźmie i jest dobry nie tylko na skórę, ale i na paznokcie i włosy.

Gość nayumi22
Zaczne od tego moze ze niestety nie bede mogla tego stosowac teraz:( Po 2'giej cebuli okazalo sie ze za tydzien wyjezdzam z kraju i poprostu nie bede miala jak:( . Co do przechodzenia to masakra.Chcialo mi sie wyc bo zaczelo wyciagac na potege.Nie wiedzialam czy sobie uciac rece czy lifting wlasnorecznie. Skoro jednak nie moglam kontynuowac,nakladalam tylko maseczki z drozdzy i nalewki z nagietka , maseczki ze swiezego ogorka (wybielaja blizny a ja mialam sporo potradzikowych) ,miod- platki,i ta porzeczkowa:) a jak sie zaczelo goic a syfki znikac ,to zaczelm oczyszczac twarz plingiem drobnoziarnistym z mikrokrysztalkami bambusa :) Perfecta. Kupilam sobie tez krem Nasto-latka, z tej samej firmy (Kolastyna): nawilzajaco matujacy z wyciagiem z listownicy palczastej (ok 10zl). Kremuje 2'gi dzien i narazie buzia go akceptuje ,chociaz mam juz 22 lata a nie naście:D Po nakremikowaniu wyzej wymienionym,na noc nakladalam na buzie cienka warstwe (na blizny,wydaje mi sie ze przyspiesza gojenie) Benzacne : tą słabszą różową - jest to jedyna masc na problemy tradzikowe ktora pomaga mi w walce:) do ktorej wracam co jakis czas. Co do tapety to nigdy nie stosowalam fluidow ,tylko lekkie pudry a dla zamaskowania ,punktowo Dermacolem - moze dlatego z moja buzia nie bylo tak zle jakby moglo byc. Emileczka: to jest Nalewka z nagietka.Kosztuje cos kolo 10zl bodajze.Nie czaje,do uzytku zewnetrznego?? Jak jest nagietek i jest w plynie to powinno pisac w ulotce co i jak.I o zewnetrznym i o wewnetrznym.Czasami mile panie nie na wszystkim sie znaja takze lepiej samemu sie podowiadywac i pognębić. Medicin: " dodatkowo nalezy popijac Betastol, Cholesol i Nerwosol: dwa razy dziennie po 1 niepelnej lyzeczce kazdego z tych ziol oraz wyciag z nagietka, czyli po 1 lyzeczce Tinctury Calendulae, pic zmieszane razem z pol szklanka wody " - > Smierdzi. Ja sobie wyobrazalam, ze pije jakiś drogi gatunek whisky :D Co do stanu mojej cery teraz (po 2 cebulach tylko,maseczkach drozdzowo-miodowo-ogorkowych ,piciu nalewek (ble!!),zmianie diety itd) to nie ma nic nowego,zadnych syfkow, nie ma tez nic do dziubania,buzia jest ladna, troche tylko sie swieci :) :) :) (kto by sie tym przejmowal?! jak jeszcze jakis czas temu beczalam bo nie moglam na siebie patrzec ,chociaz jestem ladna). Sa wprawdzie niewielkie blizny- przebarwienia (to po dziubaniu :( ) no ale ..nie doprowadzilam znowu do konca kuracji.Ledwo zaczelam z cebula!! Poki jeszcze mam czas to klade te maseczki na wzmocnienie :) Wracam za rok do PL ,jak bedzie zle to zrobimy powtorke z rozrywki :) :) :)

Gość emileczka
jak tam jest ok? mam pytanie: tą drugą maseczkę (odżywczą) też około dwie godsziny trzymać na buzi i też macie ją taką płynną?

Gość nayumi22
Jaką drugą? (nie czaje ,4h snu i glodna, po morfologii :D ) Maseczka powinna byc w takich proporcjach zeby sie jako tako trzymala na twarzy. Jesli jest plynna to moze trzeba dodac wiecej ktoregos ze skladnikow ktory zagęści. btw. Mam gladka skore juz.. zadnych syfkow!!!:) Jedyny problem teraz z tymi wszystkimi malymi bliznkami..:( Kłade ogóra dalej. Pozdrawiam!!! :D

Gość nayumi22
Acha czekaj,chodzi ci o tą z ogorka? Ja najpierw klade na buzi husteczke jednorazowa a dopiero potem zielone:)

Gość emileczka
chodzi mi o ta maseczkę z miodem twarożkiem drożdżami i ziołami

a ja robie inną maseczke z cebuli : ugotuj cebule , zetrzyj na miazge i wymieszaj z łyzeczką mąki kartoflanej i połuz na twarz na 30-45 min i pozniej zmyj wywarem z bratka( tak jest w przepisie na tą maseczke , ja zmywam zwykłą wodą , albo herbatą z ziołami ) warto sprobowac :)

Gość marta30
Cebula jest super na wlosy Bardzo wzmacnia Uwielbiam ja!!!

Gość aallla 23
mam pytanie aprobo tej kuracji cebulowej mam zamiar zacząć ją stosować niedawno kupiłam sobie książke Górnickiej ale nie wiem dokładnie jak pić te wyciągi ? wszystko razem zmieszać z wodą czy osobno po niecałe pół łyżeczki na pół szklanki wody?

Gość anonimka D
hey :) mam podobnie jak wy problem z cera. mecze sie od wakacji. stosowalam rozne masci ale nic nie pomagalo. zaczelam jezdzic do dermatologa i stwierdzil ze mam gronkowca. przepisal mi szczepiosenki uodparniajace, cos do smarowania i antynbiotyk (chyba azitrox). antybiotyk bralam trzey dni pod rzad po jednej tabletce, potem za tydzien jedna i za kolejny tydzien jedna. kiedy to wzielam pojechalam znow do niego (okolo po dwoch tyg.). kolejna wizyta to znow smarowidelko. kiedy smarowalam pojechalam kolejny raz (okolo po dwoch tyg.) i przepisal mi znow smarowidelko i szczepiosenke i jakas maseczke. rozowa. nie pamietam nazwy. teraz zaczyna mi sie konczyc smarowidelko, jestem po drugiej dawce szczepionki i maseczke tez stosuje ale chyba przestane bo nie widze po niej popraw tylko pogorszenie. szczepiosenke musze brac okolo 5 miesiecy (20 dni przerwy i znow 10 tabletek). pozostaly mi jeszcze trzy miesiace. ostatnio znow mnie wysypalo. mam tez blizny. lekarz powiedzial ze najlepsze na nie jest ugotowana cebula. od dzis zaczelam stosowac maseczke z cebuli. ta ktora byla podawana wyzej. ugotowana cebula, rozstarta na miazge i wymiesznaa z lyzka maki, nalozona na okolo 30-45 minut i zmyta rumiankiem. bede to stosowac przez dwa tygodnie. mam nadzieje ze pomoze. ale chcialabym zeby napisala mi ktoras z was jesli sie jakos lepiej orientuje co powinnam do tegostosowac (najlepiej jakas herbatke). mysle ze wezme ta kuracje szczepionkowa czyli jeszcze 3 dawki, przez dwa tyg bede nakladac maseczke i zobacze jakie efekty. bardzo prosze niech ktos mi napisze co jeszcze powinnam stosowac i cokolwiek o tym wszystkim bo juz tyle sie naczytalam ze sie poglubilam. dziekuje i pozdrawiam :* odpisujcie na mojego meila!!

Gość sabinaa
witam dziwczyny hehee!! ja też mam problema z cerą ale to raczej nie jest tradzik bynajmniej tak mi mowią mam nawet nie wiem co to jest na obu policzkach taki jakby podskorne zaczerwienienia i nie idze nawet tego wydusic ani nic z tych rzeczy!! mam jechac jutro do dermatologa wiec noo zobaczymy jak to bedzie mam nadzieje że nie zle!! aaa i oczywiscie mam taaakie wielkie grudki booolace haha! ale noo sie jakos zyje nie przejmuje sie tym tak strasznie bo mam jeszcze 2 inne zmartwienia heeh! :D pozdrawiam was i nie załamujcie sie dziewczyny bo naprawde nie ma czym! nie wszystko złoto co sie świeci!!! i tooo jest wieeeeeeeeeeelka prawda =* buziaki kochane :D Możecie mi cos napisac na poczete :D paa

Gość sabinaa
aaa i jeszcze nie moge uzywac zadnych tych maseczek ani zadnych takich bo mam wrazliwa cere i tlusta bardzo ale teraz ja wysuszam benzacne i mydlem siarkowym!! na takie male krosty poleeecam mydlo siarkowe i to benzacne ale 10%... a i jeszcze baardzo dobra jest maseczka z zielonwj cherbaty z oriflame! poolecam! aaaa i jeszcze moj lekarz powiedzial ze taki wypryski to takze kwestia nerek i przemiany materii! kazał mi pic fitolizyne!! haha parodia ale to nie dziala na mnie i jade jutro do dermatologa(jak pisałam wczesniej) 3majcie sie mocno papaa =*

Gość pietrasowa
ja chce dzis zastosowac ta maseczke z cebuli ale mam pytanie czy trzeba koniecznie zmywac ja rumiankiem?????????? '

Gość haneta
witam! mam pytanie odnośnie wyciągu z nagietka. na ulotce jest tylko wzmianka o stosowaniu zewnętrznym, jak myslicie czy bez obawy można to pic. czy ktoś stosował juz TIncury Calendulae do picia.

Gość ejjjjjjj i jak ta kuracja
cebulowa Gornickiej? jakie macie efekty dziewczyny? trądzik już wyleczony?

Gość wełna
Nigdy nie słyszałam o tym ze cebula działa leczniczo na trądzik:(ja stosuje za to maseczki z drożdzy oraz maseczki ze świezego ogórka!!!ogorek bardzo pomaga:)musze sprobować maseczki z cebuli:)może coś pomoze!!

Gość To POMAGA
Ja usluyszalam od kumpeli ze dobra jest maseczka z cebuli....mysle soebie fujjj z Cebuli...;/ a ona na to tak jest swietna sprobuj kiedys...no ale ja nie mialam nigdy czasu...i kiedys pojechalam do niej na ferie i powiedziala mi jak ja zrobic... nalozylam na 20 min strasznie mi oczy lzawily i w ogole bylo to nie przyjemne...ale wytrzymalam po 2 dniach zobaczylam poprawe pryszcze zaczely znikac...robie sobie ja 2 razy w tyg i jest ok..POLECAM WSZYSTKIM ZDESPEROWANYM LASKOM

Gość Gośka20
Hejka jestem po dwoch tygodniach stosowanaia cebuli i widze efekty, pomogło:) tylko mam pytanie dio Nayumi albo kogos kto wie ile trzeba po cebuli stosować jeszcze te ziola betasol cholesol nervosol i nagietek? a i ile stosowac jeszcze ta druga maseczkez drozdzy i twarozku itd.. ?

Gość Carrolkaa
Czytam te wasze posty. . . i stwierdziłam, ze skoro probowałam juz wszystkiego, a syfy się dalej rozprzestrzeniaja (kiedys miałam tylko na prawym policzku, teraz juz na całej twarzy :( ) ,to spróbuje z cebula. W koncu i tak jestem zdesperowana. Jestem po 3 maseczkach ( robie je codziennie) , ale zamiast poprawy wrecz przeciwnie. . . wszystkie syfy jakby zaczeły wychodzic ze zdwojoną siła :( Myslicie, ze powinnam sobie dac spokoj z cebulą?? Czy byc cierpliwą i probowac dalej?? Bo nie wiem czy to mi szkodzi, czy po prostu cera zaczyna się oczyszczac :(

Gość poparzona
ja stosowalam maseczke przez tydzien,niestety teraz musze przerwac kuracje bo cebula poparzyla mi twarz,nie bezposrednio ona,ale po dlugim opalaniu na sloncu nalozylam na wieczor maseczke a z rana obudzialm sie z 2 stopniem poparzenia,ta maseczka naprawde jest dobra,ale radze unikac dlugiego przesiadywania na sloncu :/