Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kindziaaaa

Jak się pozbyć tych paskudnych wągrów z nos??

Polecane posty

Gość niunia007
żebu pozamykac dziurki po wagrach nalezy myc twarz zimna woda. aha nie wycickajcie ich bo one wracaja i to w wiekszej ilosci

Gość zimi
kochaniutkie z ta moka i woda to sciema najlepszy sposob dla wszywstkich i to pomaga ze znikana wam wagry to jest najpiewr przemyc nos sokiem z cytryny alb plasterkiem cytryny a nastepnie posmarowac nos pasata do zebow raz jak zaschnie zmyc i tak codzienie rozbic efekt morowany nigdy nie bedizecie maily wagrow pozdrawiam

Gość Wągry na nosie
A ja polecam płatki oczyszczające na nos. Moczy się go wodą i nakleja na nos. Potem odkleja i na płatku stoja takie pionowe wągry, polecam! Wiadomo, że wszystkich od razu nie powyciąga ale często powtzarzana ta czynność przynosi zdumiewające efekty!

te wszystkie kosmetyki tylko powierzchniowo oczyszczaja skore. a potem zamykaja pory i pod spodem gromadzi sie tluszcz i robia sie pryszcze i wagry. najlepiej po prostu zdrowiej sie odzywiac, myc twarz 2 razy dziennie dokladnie szarym mydlem i uprawiać jakiś sport żeby się wypocić. Sauna to też b.dobre rozwiązanie. Pozdrawiam :)

Gość Ewuś1325
a jak długo trzeba tą pastę i plasterki z cytryny stosować żeby poznikały

Gość ja94754
ja też mam pełni wągrów na nosie policzkach brodzie i czole denerwuje mnie jak ktoś pisze że pomagają te plasterki, bo one takich dużych czarnych wągrów nigdy nie wyciągną kosmetyczka jak oczyści twarz, to po tygodniu jest wszystko od nowa jakies tam kosmetyki co reklamuja sa do niczego zaczęłam używac brevoxyl, ale efektów jeszcze nie ma, zobaczymy a i peelingi - na duże czarne wągry też nic nie pomogą, to wszystko można stosować, ale profilaktycznie!! jak już wągry są i skóra się przetłuszcza, to nie wiem co pomoże...ale jak się dowiem, to napiszę :)) chyba puder najlepszy i głowa do góry, są gorsze problemy na świecie.

Gość Ewuś1325
Racja.Ja używam peelingów dwa razy w tygodniu i to mało a właściwie nic nie daje wcześniej miałam wągry tylko na nosie teraz mam na brodzie i czole a nawet na policzkach aż tak bardzo mi nie przeszkadzają chyba że się taki wielki zrobi to wyciskam:D A jak gdzieś wychodzę to pudruje twarz i już:D:D:D

Gość cala twarz w wągrach
jak sie ich pozbyc moja kolezanka ola powiedziala mi ze czeba wypic pol kubka melisy a potem przetrzec wacikiem z melisom twarz i to schodzi

Gość dziecko zlote
ty nie sluchaj glupot,tu potrzeba czegos bardziej inwazyjnego, ziolka na to nie pomoga... Na to pirunstwo to juz chyba nic nie pomoze

Gość Malwiss
hm . Nie mam pojecia co moze na to pomoc.. uzywam systematycznie pilingi np Clean Clear na wagry ale nic nie pomaga. Pilingi, zele itd, nic nie pomagaja. Slyszalam ze od wyciskania sameemu zostaja blizny do konca zycia a jak pojdziesz do kosmetyczki to bedziesz musiala chodzic caly czas bo pozbyjesz sie ich tylko na jakis czas a niedlugo znow powracaja i jeszcze w wiekszych ilosciach. Nie wiem wyproboje ten BREVOXYL moze cos pomoze.. ;d Pozdro.

Gość oczyszczona
Czesc:) ja tez wiem cos na ten temat. Mam jeden sprawdzony sposób.Musicie wicisnac sobie sok z cytryny i rozcieczyc go z woda (tak zeby sobie buzi nie popazyc a zarazem zeby nie sama woda)i po umyci pszetszec tym buzie.To jest naprawde skuteczne sama to wypróbowałam. Pozdrawiam

Gość sparki87
hej Ja także polecam brevoxyl- na pryszcze, krosty, WĄGRY... i na wszystko co z tym związane;D A do tego REGULARNE STOSOWANIE Clean&Clear z serii na wągry ja stosowałem peeling z perełkami z jojoby i do tego tonik przeciw wągrom... brevoxyl- gojenie sie, stany zapalne itp. peeling- złuszcza naskórek, oczyszcza czarne kropki (powierzchnia wągra), ściąga pory tonik- oczyszcza i przede wszystkim zamyka pory!!! brevoxyl na noc, peeling 2x dziennie po każdym peelingu dokładne przemycie tonikiem. POMAGA POD WARUNKIEM REGULARNEGO STOSOWANIA!! !ŻADNA KURACJA NIE POMOŻE JAK BĘDZIE STOSOWANA RAZ DWA NA MIESIĄC P.S. także polecam płatki NIVEA jak na cenę tych kosmetyków to pomagają(brevoxyl ok 20 zeta, tonik i żel peelingujacy po 13-14 zł) link do płatków nivea: http://allegro.pl/item194139173_platki_nivea_oczyszczajace_nos_tylko_1zl_.html pozdrawiam wszystkich

Gość syś
Dziwne mówi się, że nie powinno się samemu wyciskać wągrów... Mi dermatolog powiedził,żege moge to robić,kosmetyczka też (iemożliwością jest żebym chodziła do kosmetyczki co miesiąc;/ ) Ważne jest natomiast,żeby przy wyciskać zaskórniki zaraz po umyciu twarzy,mamy wtedy czas ok 2 min. na to zanim pory się zamkną.Pozatym nie wolno odkażać tych miejsc spirytusem salicylowym!!!!!(zostawia plamy),jedynie wodą utlenioną.I jesli wagier nie chce wyjsc nie robmy tego na sile,za mocne przyciskanie zostawia slady i w konsekwencji moze tez blizny.Jest taki żel na wagry,Benzapur poobno niektórym pomaga.

Gość mam spokoj.
Ja sie pozbylam : biodermine krem drozdzowy differin

Gość a tak przy okazji...
ile kosztuje wizyta u kosmetyczki na oczyszczanie??:)

JA też miałam ten problem, kombinowałam jak się dało, aż wyczytałam w necie, że jest dobry krem ( a dokładnie maść apteczna) na trądzik podskórny i zaskórniki (czyli wągry w języku potocznym). Wprawdzie trądziku nie mam, ale problemy z cerą i zaskórnikami miałam spore. A teraz troszkę o maści, która się zwie BREVOXYL. Zapłaciłam za nią ok 20 zł, ale jestem zachwycona efektami. Ponoć widać je po 3 tygodniach regularnego stosowania, u mnie widać było już po kilku dniach. Trochę przesusza skórę, dlatego zamiast 2 razy dziennie, stosuję ją tylko na noc, a na dzień krem nawilżający. Do tego 2 razy w tygodniu peeling i zapomniałam, czym są czarne kropeczki na nosie :) Polecam z całego serca, żaden kosmetyk nie zastąpi preparatów aptecznych. Pozdrawiam wierne czytelniczki :)

Gość goohaa
ja bozbylam sie wagrow taki sposob ze gotowalam wode wlewam do miski daje recznik a glowe nastawiam twarz nad miska i siedze tak z 15 minut a pozniej niektore wyciskam i przestalam je miec

Gość tygryseczek
a ja uzywałam kosmetyków firmy herbalife do oczyszczania i skóry i wągierki juz sie nie pojawiły:)

Gość faraonkaOo
Mi bardzo pomogło smarowanie twarzy codziennie wieczorem octem jabłkowym i przecieranie wodą z sokiem z cytryny ;) stosuje to ok. miesiąc i efekty są bardzo widoczne :)

Gość uuuuuuuuu
po occie to mogly sie wybielic jedynie ale watpi zeby to poznikalo

Gość dotty
Ja też stosuję Brevoxyl, ale wągry nie chcą mi zniknąć :( Do tego mam wrażliwą cerę i nie mogę zbyt często jej męczyć wyciskaniem (ślady utrzymują się długo). Myślę nad serią peelingów kawitacyjnych. Spory wydatek, ale może jednak coś pomoże...? Wiem, że z wiekiem mi to nie przejdzie, bo moja mama ma wągry do dzisiaj :O Mniej, ale jednak są :(

Ja polecam ten nowy wynalazek z Garniera z serii Czysta Skóra ... żel, peeling i maseczka w jednym :) Stosuję to od około 2-óch tygodni i efekty są super :) - zero wągrów, zero niedoskonałości i matowa skóra przez cały dzień, nawet w te okropne upały !!! :) Aha oprócz tego stosuję jeszcze tonik z tej samej serii :)

Gość aangel
Ja też polecam GARNIER czysta skóra 3w1 stosuje go codziennie i mam coraz mniej wągrów.

Gość Kasssssiaaaa
Chciałabym mieć czystą skóre jak noworodek.. Ale to nie mozliwe... Mam czarne wągry na nosie i nie wiem cio z nimi robić!! Chodzę do dermatologa ale on przepisze mi krem i tak on nie pomaga... Znacie jakiej różne rzeczy aby mi to zeszło??

Gość wągrowa laska
ja też mam pełno wągrów zwłaszcza na nosie i brodzie nie potrafię się ich pozbyć a wyciskanie boli jak nie wiem!!!

Gość EllePsyche
Tak sobie czytam wasze wypowidzi i naprawde widze dzo rozwiazan kore wyproboje. Tylko kazdy przy swojej wypowiedzi ozywiscie pise ze to ona tyko pomoga a reszta nie. ;/ Kazdy ma inna cere i co innego mu pomoga.

Gość kroliczek83
mi pomagają plasterki na nos Nivea (niestety dostepne tylko z allegro)- wyciagaja te pory na zewnatrz raz wyciagaja ich wiecej raz mniej, zalezy jak dobrze sie przyklei (skóra musi byc oczyszczona i nie tłusta - trzeba przed dokładnie umyc, bo wagry nie przyczeo\pia sie do plasterka)- dobre i tyle maseczki i inne żele, peelingi - niezbędne choc na niewiele sie zdaja w tej kwestii obecnie mam C&C zel peelingjacy przeciw wagrom- kolezanka go chwali a mi jest przecietny

Gość ludzie P
ja juz wiem od czego sie robia wagry!!!!!!!!!!! od C12H22O11:) i od innnych cukrów!!! jak nie jem slodyczy ( i owoców) to wągry sie nie pojawiają. więc laseczki --------> mniej cukru!!!!!!!!

Gość izkaa
wszystko zalezy od rodzaju skóry niektórym pomagają zwykłe kremy lub inne preparaty a inni choc nie wiem co by zrobili nadal maja te straszne czarne punkciki ;(

Gość wagrowa
tak czytam wasze rady i wyprobuje wiekszosc........ ale jedni pisza, ze pomaga im to, a reszta nie! a drudzy na odwrot. nie kazdy ma taka sama cere i kazdemu pomaga cos innego. pozdrowka;)