Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kindziaaaa

Jak się pozbyć tych paskudnych wągrów z nos??

Polecane posty

Gość Mrs M.
ja kiedyś miałam straszne wągry na nosie próbowałam wielu kosmetykó ale nic nie dawały przez nie jeszcze mi się nos błyszczał :[ ... Zaczełam teraz przemywać twarz cytryną , a na noc w miejscach gdzie mam wągry i pryszcze nakładam paste do zębów.Rano gdy zmywam odrazu widać różnice pryszcze się zmiejszają ,ponieważ pasta wysusza tak samo wągry robią się mniejsze :) już nie używam żadnytch kosmetyków bo wszystko to chemia nic nie pomaga tylo jeszcze bardziej psuje skóre.Nie ma to jak naturalne,domowe sposoby ;] Pozdrawiam

Gość x.x.x.x
ja kupiłam sobie clean&clear oczyszczający peeling przeciw wągrom codziennie myłam rano i wieczorem teraz mam tylko malutkie dziurki, prawie niewidoczne na nosie :)

Gość CDN NCD
clean&clear!! pomaga ! ja go stosuje i na mnie działa juz na 2 dzien mam ich naprawde mniej Co prawda nie jest doskonale... ale nie jest tez juz nagorzej ;)

Maseczka oczyszczająco-odżywcza 3 łyżki płatków owsianych zalać 3 łyżkami wrzącej wody, przykryć, odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia. Kiedy płatki napęcznieją i papka stanie się letnia, wymieszać ją z łyżką płynnego miodu. Maseczkę nałożyć na twarz, szyję oraz dekolt. Po 20 minutach zmyć ją letnią wodą, a następnie spłukać skórę strumieniem zimnej wody.

Gość Sandyy
I co z tą maseczką.?? Niby działa .... ? Piszcie produkty jakie polecacie na to.. , :((( Słyszałam , że mydło siarkowe jest pomagające.? Co wy o nim myślicie.? (jeśli oczywiście używacie lub używaliście) .. ,

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx
Ta woda z mąką to dobry sposób. Z tym,że jak się posmarujesz to wygląda to jakby facet Ci się spuścił na twarz ha ha...nie otwieraj wtedy drzwi gdy usłyszysz dzwonek...bo gość może sobie różnie pomyśleć ;)

Gość Sandyy
Co Ci to pomogło.??? Bo mi mało co kiedy próbowałam 'chyba' , bo też już nie pamiętam , bo dawno to robiłam już .

Gość Kasia_21_21
Z wągrami męczyłam się od okresu dojrzewania, przetestowałam chyba wszystkie dostępne na rynku kosmetyki, zaliczyłam yle wizyt u kosmetyczek, że ciężko zliczyć :( Nakładały maseczki, robiły oczyszczanie, polecały kosmetyki 0 oczywiście te do kupiania u nich w gabinetach :O Na to wszystko wywaliłam maaaaaaaaaaaaaaaaaaasę kasy, a pomagało n chwilę :O Wągry i rozszerzone pory to była moja zmora, bleeeaah. Ostatnio moja mama zaciągnęła mnie do kliniki, w której robią zabiegi laserem. Nie jest tanio, ale jak pomyślę, ile do tej pory wydalam kasy na pozbywanie się wągrów, to mnie nie przerażają takie pieniądze, jeżeli faktycznie pomoże. Lekarz (przystojniak :D :D :D ) pokazał mi zdjęcia przed i po zabiegiem, wytłumaczył wszystko, wygląda to naprawdę nieźle i myślę, że się zdecyduję. Trzymajcie kciuki!!! :)

Gość o Franka Franka
a co to za metoda z laserem i ile kosztuje?

Gość NIUNIUNIU
hooop, dobry temat!

Gość Kaczucha ;**
Ja mam je od 3 klasy sp i stosowałam wiele rzeczy i nie pomagają, ostatnio zaczęłam ze sto razy dziennie myć mydłem twarz i troche pomogło, jest ich coraz mniej ale to długo trzeba czekać na efekt

Gość Kaczucha ;**
nie potrzeba laserów, a poza tym to chyba boli i mogą być powikłania

Gość jatezmoge
Po dobrze zabiegu nie powinno być żadnych powikłań. Skóra się ładnie goi i po powrocie do "normy" widać bardzo dużą poprawę.Zabiegi nie są najtańsze, ale uważam, że warto.

Gość CześćKoleżanki
Cześć Wszedłem tu przypadkiem i powiem tak o też miałem tai problem więc mogę wam polecić Toniki/Pilingi i inne te rzeczy ale to po kosmetyczce :) Wizyta u dermatologa hmm dużo nie daje dermatolog zazwyczaj przepisuje drogie maści/tabletki które nic nie dają :) ale możecie spróbować:) A jak wyciskać chcecie same to hmm najlepiej zrobić sobię parówkę wtedy wyciskanie nic prawie nie boli bo wagry sa pulchniutkie :) Pozdrawiam :)

dzięki wielkie za radę zrobiłam sobie maseczkę z cytryny i na drugi dzień obsypało mi mi prawie całą twarz czerwonymi pryszczami co mam teraz robić,żeby się ich pozbyć, pomóżcie

Gość Może kwasy mlekowy i migdałowy
pomogą ja używam i jest ok. Tylko zacznijcie od małego stęrzenia

Gość Może kwasy mlekowy i migdałowy
stężenia:-)

Gość Rastafarianka . xd .
Jeżeli chodzi o wągry , to polecam sok z cytryny . ;D . Jest kwaśny i świetnie radzi sobie z usuwaniem wągrów , najlepiej przemywać twarz kilka razy dziennie tym sokiem . ;)) . Efekty są widoczne po 1-2 tygodni . ;P .

Gość JJrrabbit
A bylas u kosmetologa??? Na 100% poradzi sobie z wagrami:)

Mysle ze zdrowa dieta tez troche opóźnia powstawanie nowych czarnych punktów

Gość kamiilaaa
a ja z natury nie mam wągrów i się cieszę :)

Gość Mleko z kiepem
Pewnie ktoś już to napisał, ale dodam jeszcze od siebie - wągry wrócą, można tylko stosować metody, które spowolnią proces tworzenia nowych. Mi wystarcza raz na jakiś czas oczyszczanie u kosmetyczki, stosuję kosmetyki antybakteryjne, z jednej serii, bo mają wtedy mocniejsze działanie. Dużo zależy ten od diety.

Gość Lusiek
hmm..mam ten sam problem i zadne peelingi nie pomoga..one wysuszaja skore i bedzie ci zlazila z twarzy dlatego polecam rano obmyc twarz woda i sie posmarowac kremem nawilzajacym dla dzieci ;p tylko nie rob tego na noc bo wtedy pory sie otwieraja i je pozatykasz..ranem jak najbardziej ;d ja sie nie sluchalam rodzicow i to wyciskalam a teraz wygladam masakrycznie! nie popelniaj tego samego bledu!

Gość dorii.
Ale toniki, peelingi, kremy nic nie dają. ;/ Sama ma z tym problem. Wyciskam - cały czerwony nos. ; / Nie wyciskam - cały czarny nos. ; / To jest okropne. pozdr. ;)

Gość ppatrycjan
najlepszy sposob na wągry jest spirytus kosmetyczny a aloesem efekty juz po 3tygodniach wystarczy nalac spirytusu na wacik kosmetyczny i wcierac w skore i tak 4razy dziennie... Uwaga umyc twarzy godzine po wcieraniu

Gość Kózkaaa
Ja stosuje maseczke oczyszczajaca do cery tlustej i mieszanej "Be Beauty" jest ona nie droga bo kosztuje ok. 4/5 zl. i wagry znikaja. przynajmniej jak chcem wycisnac to nic nie wychodzi ;))

Gość xxxxxxxaniaxxxxxx
Hej wszystkim, ostatnio pogorszył mi się trądzik, ale z tym to się jakoś uporam, zresztą mam 15 lat więc to naturalne u większości. Dzisiaj jednak z wągrami nie wytrzymałam i wypróbowałam masę sposobów, ale po kolei. Najpierw zrobiłam sobię tzw. "parówkę", zaparzyłam w niej rumianek i jakieś 15 min. się inhalowałam :) potem chciałam wycisnąć te paskudztwa, ale się nie dało, więc użyłam żelu przeciw wągrom z firmy "Clean&Clear", potem zwykłym tonikiem oczyściłam całą twarz (z ziaji, niestety już nie sprzedają, ale jest jakiś zamiennik), na koniec nawilżyłam twarz kremem na dzień z Avonu, (solutions)ale na tym nie poprzestałam, z tego natomiast forum wypróbowałam to: wzięłam się obsmarowałam plasterkami z cytryny, (myślałam, że umrę!!!!;)) które strasznie szczypały, a potem nałożyłam zwykłą pastę.) Udało mi się 2 wągry wycisnąć, zmęczona tym wszystkim postanowiłam jeszcze spróbować ostatni jak na dziś sposób (z tego forum) z mąką i wodą, nałożyłam, ktoś pisał, że trzeba trzymać do momentu kiedy "skamienieje" jednak u mnie gdy przestało się z wierzchu kleić postanowiłam zrzucić tą okropną z wyglądu maskę ;) i POMOGŁO !!!! jestem zachwycona ;D nie muszę już po forach czytać milionów postów i sposobów, codziennie będę mogła sobie takie coś robić i może znikną na zawsze;) dziś wstawię do lodówki, ciekawe czy przetrzyma ta masa do jutra, jeśli nie trudno. Zapomniałam, wcześniej próbowałam myć się szarym mydłem, ale to też nic nie dawało. A masła to w ogóle nie jadam, ostatnio ćwiczę no i tak to miałam. Tylko ja to mam w rodzinie, cóż - pech. Moja mama to ma jak się pod lupę weźmie chyba ;D Spróbujcie - mam nadzieję, że i wam pomoże !!! Nic nie tracicie. ;) A ja idę się cieszyć :D

Gość kamciia.
... Cera sucha , tłusta na nosie... Tak jak i Wy mam ten sam problem a mianowicie wągry. posiadam je na nosie(najwięcej) wokół niego również , na podbródku i na tej przerwie między brwiami. Próbowałam już waszych sposobów a mianowicie wycisnelam sok z cytryny wacikiem wcierałam w nos... bardzo mnie to szczypalo lecz można powiedziec, że stały się ciut mniej widoczne . Mój nos jest wstrętny caly się błyszczy i ma pełno zaskórniaków ... Niie tylko o kolorze czarnym, występują na nim również cieliste krostki które są tak samo obrzydliwe . Urzywałam b. dużo kosmetyków nivea visa young , under twenty , AA , soraya . Uważam że najskuteczniejszym "lekiem" na to są plastry na wągry kupiłam je w naturi . Lecz jak dla mnie to noi tak udręka bo trzeba je stosowac pare razy w tygodniu. Zadne kosmetyki nie działały niestety . Dermatolog (moja ciocia) powiedzała że kosmetyki które dostępne są w sklepach są dobre ale wtedy gdy nie mamy żadnych zanieczyszczeń w ten sposób możemy zabezpeczyc sie przed zaskurnikami. Sama wypisała mi recepte na krem który robią na zamówenie w aptekach dopasowany do mojej cery. On mi pomógł używam go juz ok 2 tygodni i widze że mam mniej wągrów. Używam go codziennie. Natomiast wcześniej uzywałam tormentiol i b. m służył również nadal go używam raz w tygodniu najczęsciej w sobotę jak mam wolne od szkoly nakładam rano dużą warstwę kremu na miejsca w wktórych mam pryszcze i noszę aż wsiąknie (ok 4 godzin) i mam cerę gładziudką jak pupa niemowlaka po 3 użyciu. Spróbujcie ta maśc na serio dziala kupicie ją w aprece za ok 5zł starcza na ok. 10 użyc . ! WARTO . Wrócmy do sposobów wgl próbowałam zrobic sobie tą mąke to zrobil mi się jakiś glud , galaretka coś okropnego !! niewiem może jakoś źle to zrobilam pozdrowienia ! Radzę wam pójsc do dermatologa i poprosic o taka masc ! bo to działa ; **

Gość Paulinkaa_953
Podobno są jakieś fajne maseczki z Avonu na wągry. I podobno naprawde pomagają, a nie tak jak te peelingi i wgl. ;)

Gość Cytyna 100% - nie
Zrobiłam sobie na nosku sokiem z cytryny 100% przez 3 sekundy. Paliło, że szok. Nie polecam. Później pod prysznic i trzymałam tam nosek z 10 minut pod zimną bieżącą wodą. Nic nie pomogło. To było wczoraj. Dzisiaj już porobiły mi się strupki przy końcówkach płatków nosa. Takie z poparzenia. Strasznie bolało :( Najważniejsze, że wągry jak były, tak są nadal. Pozostały czarne kropki, wcale nie jaśniejsze. Dobrze, że nie wpadło mi do głowy, żeby wysmarować sobie całą buzię :) Postanowiłam to napisać, abyście ten sok z cytryny zawsze rozwadniali. Jedno poparzenie na forum chyba wystarczy :)