Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kindziaaaa

Jak się pozbyć tych paskudnych wągrów z nos??

Polecane posty

Gość Zuzka ;)
POLECAM !!! maseczke z białka i soku z cytryny - ubić białko (saamo białko) dodać 1/4 - 2/4 soku z cytryny ( w zależności od potrzeby ) Efekt: zrobiłam sobie ją przed chwilą i naprawdę jestem bardzo zdowolona ;D co prawda wągry nie zeszły ale widać dużą poprawę i to po pierwszym użyciu :) Polecam ;)

Gość tez je mam!
słuchaj ja też je mam i to jest straszne.. jeżeli gdzieś wychodzisz możesz użyć fluidu. wiesz on robi swoje. Ale jeżeli chcesz sie ich pozbyć toto nie możliwe njatomiast możesz poprostu je wyciskać . JA robie tak : -myje twarz mydłem. - potem je wyciskam to boli ale warto. -- po wyćisnięciu nałuż piling na twarz. POWTARZAJ TE CZYNNOŚĆ CO 2 DNI ABY TWOJA SKÓRA SIĘ NIE PODRAŻNIŁA. EFEKTY SĄ SUPER. to chyba jedyny sposób... ;d pozdro a teraz ide odprowadzić orlando bluma do domu po ostatniej bibie xd

najlepszym sposobem na wagry jest kwas salicylowy (nie mylic ze spirytusem). to jest jedyna substancja ktora wnika wglab porow i zluszcza wenatrz. poza tym codzienna pielegnacja - delikatny srodek myjacy, skuteczny tonik (najlepiej z kwasem salicylowym), a potem zaleznie od rodzaju skory (tlustosci) kosmetyk pielegnujacy. przede wszystkim nie podrazniac - alkoholem, cynamonem, rozmarynem, lawenda, cytrusami, mieta, itd. - czyli typowe skladniki w kosmetykach na tradzik :o peeling mechaniczny jest w porzadku, ale nie usunie tego co jest w glebi porow. peelingi chemiczne sa bardziej skuteczne, kwas glikolowy, owocowe, mlekowy, ale tylko salicylowy na wagry, bo tamte dzialaja swietnie, ale na powierzchni skory, natomiast tylko salicylowy wejdzie w srodek porow skory by wyczyscic te ciemne wagry ;)

Gość Meee9481
Ja mam ich stosunkowo nieduzo. tylko w "koncikach" nosa i brody. Pory zatykaja sie bo w organizmie jest mnostwo zanieczyszczen, aby bylo ich mniej trzeba ograniczyc jedzenie chipsów, ostrych przypraw, ketchupu , picie "chemii", slodzonych napojow z duza iloscia substancji koloryzujacych. Oraz stosowac tylko dobre kosmetyki i koniecznie rano i wieczorem myc twarz. po calym dniu jest na niej duzo zanieczyszczen, kosmetykow a w nocy wychodza z nas takie substancje przez pot wiec trzeba je rano poprostu zmyc aby nie weszy pod skore znowu :p Ja codziennie rano myje twarz zelem do mycia twarzy i wieczorem robie peeling. Raz w tygodniu stasuje zel odblokowujacy pory i wyciskam wszystko co chce wyjsc, tak zeby sobie nie "rozkwasic" nosa. Nastepnie przemywam nos spirytusem salicylowym i nakladam paste do zebow mietowa na okolo 10 min. Zmywam ciepla woda i nakladam duza ilosc kremu nawilzajacego. To wystarcza i z tygodnia na tydzien mam coraz mniej wagrów. Łatwiej wychodza i skora jest czystsza. Pozdrawiam

Gość pooolecam sieeweewww
Najlepsza jest maseczka z płatków owsianuch i krem loreal przeciw noedoskonałością polecam bo też mialam z tym wielki problem

Gość wercisz
Niektórym oczyszczanie pomaga, oczywiscie jezeli pojdzie sie tak kilka razy a nie jeden raz, wiec trzeba liczyc sie z kosztami. Kiedys miałam kilka małych na nosie poszłam na zabieg i niestety teraz mam je i na nosie i na czole na brodzie.Masakra co sie pomaluje to za 2,3 godziny makijaz osadza sie na nich i wygląda jak bym była w kropkach ,wyglądam okropnie ,nie polecam ogólnie gdyz jezeli bawimy sie w wyciskanie ich to i tak powacają ale zazwyczaj w 2 razy większym stopniu ;/

Gość likely
Mam ten sam problem. Kupowałam już chyba wszystko ! i nic nie pomaga :'( ale ostatnio w internevie natknęłam się na pewną radę. Do małej miseczki wsypujesz łyżeczkę (od herbaty) żelatyny i łyżeczkę mleka. Wszystko podgrzać w kuchence mikrofalowej na 10 sekund. Jeszcze raz wymieszać i nałożyć palcami na nos, czoło i brodę. Trzymać na twarzy aż stwardnieje i zciągnąć jak maskę. NAPRAWDĘ SKUTECZNE !!!

Gość t6887
tak, po przyłożeniu cytryny wągry znikają, dobre :D. Wszystkie podawane przez was sposoby wysuszają- a jak skóra jest wysuszona to zaczyna się bronić i wytwarza więcej sebum. Efekt? Więcej zaskórników. Peeling codziennie to już w ogóle przegięcie. Najlepsze będą kwasy i wizyty u kosmetyczki (mikrodermabrazja, peeling kawitacyjny) i nawilżanie, dużo nawilżania. Współczuję waszym cerom, że niszczycie je pastą do zębów czy częstymi ostrymi peelingami. Szkodzicie sobie.

Gość jajajajajajaaaaaaaaaaaaaaa
Dluzej bym nie wytrzymala, to byla najdluzsza przerwa w sexie (x2- mam dwoje dzieci) odkad zaczelam wspolzycie w ogole.

Gość jajajajajajaaaaaaaaaaaaaaa
uuu sorki, pomylka :D

Gość jaq
miałam 2 zabiegi kwasu salicylowego u kosmetyczki. efekt - brak wągrów. niestety po paru dniach wrócilo wszystko. moze troche mniej widoczne, ale nadal są. kwas salicylowy czy glikolowy nie nadaje sie dla wrazliwej i naczynkowej cery, dlatego ja zrezygnowalam. podobno yellow peel tez jest dobre, ale wszystko to wymaga systematycznosci i co za tym idzie sporej kasy. niestety, nie ma gwarancji ze po zakończeniu wągry nie powrócą.

Gość ewcia14
To jest twoja uroda nie wal z wagrami za bardzo bo bedziesz miala duze problemy pogodz sie z tym wiekszosc dziewczat ( ja tez) ma wagry to prawienie widac ;)

Gość gość
już pisałem-kurza kupa

Gość gość
Zeby zmniejszyc ilosc wagrow trzeba czesto robic peelingi i maseczki oczyszczajace, np. Drozdzowe a raz w miesiacu wybrac sie do kosmetyczki na porzadne oczyszczanie typu peeling kawitacyjny albo mikrodermabrazja. Do tego na noc mozna uzywac specjalne kremy z mała iloscia kwasu salicylowego, są lagodne np. yves Rocher :)

Gość MałaMini
Ja bardzo sobie cenię żel antybakteryjny anti-acne Flosleka, koniecznie smaruj się po nim kremem, bo mocno wysusza, ale usuwa wagry super.

Gość gość
Ja osobiście wyprobowałam na sobie sok z sytryny, kiedys na papilocie przeczytalam ze trzeba masowac skore plasterkiem cytryny. I pomoglo. Pryszcze przedmiesiączkowe poznikały a wągry na nosie są mniej widoczzne. Ale przyznam. Ze na poczatku nie wiezylam w cudowna moc cytryny. Na papilocie jest nawet taki artykul caly na temat jak uzywac cytryny na rozne sposoby - kosmetyczne, pozdrawiammmm ;)

Gość loll
Weźcie idiotki idźcie do dermatologa, zapisze wam tabletki, wągry złuszczą się razem z naskórkiem i sprawa załatwiona, a nie się p*********e z cytryną -_-

Gość Juliatym
moja corka robi sbie raz w miesiacu peeling kwasem migdalowym( w domu) http://www.estien.pl/kwas-migdalowy-p-97.html i stosuje tonik z kwasem laktobionowym i siarka (miesza z woda) te produkty sa skuteczne zwlaszcza peeling np 30 % to widac jak wychodza biale slupki z czarna "glowka" nie chcialam w to wierzyc i poszlam pierwszy raz do kosmetyczki na ten zabieg i zaltwil pryszcze doskonale, potem zakupilam taki kwas i mieszam da crki z woda tak aby bylo tez takie stezenie, mysle ze to jedna z bardziej skuteczniejszych spoosbow

Gość RaiskaArianka
Kupcie sobie dziewczyny w Sephorze lub przez internet krem z Benefit do porów pomaga tylko trzeba stosować regularnie :)

Ja jestem jakaś inna bo na wągry dosłownie nic nie pomagało, zawsze wyskakiwały nowe. Na szczęscie do czasu kiedy znalazłam ten poradnik :) antywagry.wordpress.com Od czasu kiedy zastosowałam się do tej porady nic nowego nie wyskakuje :)

Gość rafciu
Czerwony Punkt Film w jakości HD dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Czerwony_Punkt Czerwony Punkt w reżyserii Patryka Vegi to film krótkometrażowy, który powstał jako etiuda promocyjna serwisu VOD Showmax wchodzącego na polski rynek. Produkcja jest historią biznesmana, który otrzymuje niepozorny prezent, którym jest wskaźnik laserowy. Wkrótce okazuje się, że wskaźnik przysporzy bohaterowi wielu problemów. W najnowszym filmie Patryka Vegi występują Ewan McGregor, Olga Bołądź, Janusz Chabior, Andrzej Grabowski, Tomasz Oświeciński, Piotr Stramowski.

Gość oasia2565
postaraj się nie robić nic sama, bo mozesz sobie tylko i wyłącznie zaszkodzić. Ja spróbowałam bym pojsc do kosmetyczki i dermatologa, aby zalecili jakies zabiegi. U mnie skuteczna okazała się mikrodermabrazja i peeling kawitacyjny. Jeśli jesteś z krakowa to mogę polecic scm estetic - dobrzy fachowcy.

Gość Wredna dziewczyna281
Ja kupiłam sobie gadżet na wagry. Zwie się odkurzacz do wagrow, i powiem wam że mi pomaga. Najpierw było tego dziadostwa sporo, ale stopniowo coraz mniej. A, mój facet miał cała końcówkę zawalona brudem tłuszczem. Pomaga,ale jest jedno małe ale zluszcza się skóra