Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podyskutujmy

Czy w Polsce robi sie lepiej czy gorzej?

Polecane posty

nie jest ani lepiej, ani gorzej, jest po prostu inaczej: dawniej wszyscy mieli pieniadze, ale nie bylo co za nie kupowac, a teraz wszedzie pelno produktow, tylko nie ma za co ich kupowac :) a tak na powaznie, to uwazam, ze po chwilowym skoku w gore, spadamy w dol prosto w bagno, i nie pierniczcie mi tu o tym, ze jest internet albo bary dla wegetarian.... nasi wspaniali politycy glownie kloca sie o to, kto ma miec jakie stanowisko, zakladac koalicje, czy nie zakladac, kto z kim, a za co, za chwile zorganizuja nowe wybory, bo normalnie nie maja co robic w tym kraju :O wszystkie najwieksze banki w tym kraju naleza do obcego kapitalu, sprzedane za grosze, a teraz kolosalne zyski zamiast zostawac u nas i napedzac gospodarke, wyfruwaja za granice (przeciez wiecie, jakie u nas sa stopy procentowe, nie mowcie, ze to normalne, i pomyslcie, ile te banki musza zarabiac..) ostatnio wymyslono, zeby opodatkowac pieniadze, ktore ludzie zarobili za granica (i tam przeciez odprowadzili podatek) i przywiezli do Polski, zlodzieje cholerni, zamiast sie cieszyc, ze w ogole jakis kapital na odmiane do nas przychodzi... 😠 ministrem praw dziecka zostala jakas Sowinska na ukladach i ukladzikach, co to uwaza, ze bicie scierka dzieci to swietna metoda wychowawcza :O uczciwych ludzi grabi sie z ciezko zarobionych pieniedzy, podczas gdy przestepcy albo bycza sie w wiezieniach za nasze podatki (ciekawe, ze na wiezienia nigdy kasy nie brakuje, w przeciwienstwie np. do sluzby zdrowia albo na domy dziecka :O ), albo ich procesy ciagna sie w nieskonczonosc; korupcja goni korupcje, i to WSZEDZIE, na kazdym szczeblu, od najwiekszych biznesmenow i politykow, az do dyrektorkow, gownianych placowek; obiecali nam, ze zniknie podatek od oszczednosci (bo i z jakiej kuzwa paki cos takiego w ogole istnieje), ale cos dziwnie rozeszlo sie po kosciach bez komentarzy; jestesmy na przedostatnim miejscu pod wzgledem zamoznosci przecietnego obywatela, w UE (za nami jest tylko Litwa); zaledwie 3% Polakow twierdzi, ze potrafiloby udzielic pierwszej pomocy, ale jak ktos chce zorganizowac akcje edukacji mlodziezy w tym zakresie, to go gnoja, bo jest ateista, jakby tylko kosciol mial tu prawo do robienia dobrych rzeczy (szkoda tylko, ze sie tak do tego nie pali); jestesmy ciagle zadluzeni, ludzie obowiazkowo placa skladki ubezpieczeniowe, a jak przychodzi co do czego, to i tak przewaznie placa znowu lekarzowi prywatnie, bo w panstwowej sluzbie zdrowia to juz takie afery wybuchaja, ze wlos sie jezy na glowie; jesli o mnie chodzi, to nie rozumiem dlaczego co roku place wiecej za akademik, skoro inflacje Balcerowicz zahamowal kilka lat temu :P, dodajmy do tego wszystkiego ojca dyktatora, niby wisienke na czubku torta i mamy cudowny obraz polskiej rzeczywistosci. :( ps. a wegetarianie to SĄ dziwacy i tyle.

Gość jak moze byc dobrze
wreszcie ktos powiedzial cos sensownego! tak ja tez lecze sie prywatnie bo na wizyte u specjalisty po operacji kazali mi czekac 7 miesiecy w kolejce!hehe!do tego czasu dawno moglam sie przekrecic!polska rzeczywistosc!

Gość Do jak moze byc dobrze
Pani nauczycielka i robi byki ... Polecam słownik ortograficzny jako lekture obowiązkową :-D

Gość jak moze byc dobrze
mieszkam w duzym miescie i probowalam juz wszystkiego!mozesz wierzyc lub nie!moje podanie est we wszystkich szkolach w moim miescie a w miescie jest okolo 400,500 szkol i nic!ale nie trace wiary w to ze kiedys wreszcie dostane sie do pracy w szkole!dzieki za rade!usilnie szukam i bede szukac dalej1tylko po prostu doluje mnie ze siedxze 1,5 roku w domu, a jak sie nie ma znajomosci w szkolach to i tak nic sie nie zdzaial ,bo dyrektor jeden czy drugi i tak wezmie tego kogo zna lub kogo ktos tam zna z polecenia!taka prawda! to nie jest tak ze ja siedze nic nie robi i narzekam!tylko czasem orzychodzi taka refleksja ze brakuje sil juz na dalsze szukanie!od pazdzirnika zaczynam drugie studia robie inny kierunek zeby moc uczyc dwoch przedmiotow i zobaczymy!

Gość Niestety PiS
doszedł do władzy i ciągle miesza, miesza, a nie zajmuje się sprawami takimi jak bezrobocie ... Oni po prostu nie maja kiedy rządzić, bo ciągle się kłócą i opowiadają banialuki ... szkoda słów ... mialo byc dobrze, a jak jest każdy widzi ... Jakies komisje, rozliczenia, rozrabianie ... co to komu da, swiat idzie do przodu a my drepcimy ciągle w miejscu ... Nawet prezydent RP nie respektuje prawa, to jak ma być dobrze ?

szlag, jeszcze jedna wtopa, ta Sowinska to nie zadna minister, ale rzecznik praw dziecka.. nie ma chyba takiego ministra przeciez :)

Gość jak moze byc dobrze
spojrz lepiej na swoje byki a nie na moje!nauczyciel tez czlowiek!!!!a to ze pisze szybko i gdzies nie ma wszystkich literek to taka tragedia????nie czytam tego co pisze bo za duzo tego wiec i nie poprawia a jak komus przeszkadza to niech nie czyta! dlaczego ludzie sa tak zlosliwi??co?

Gość jak moze byc dobrze
zgadzam sie z tym ze Pis miesza i miesza!i to niestety skutecznie! straszy juz nie po raz pierwszy wyborami nie robiąc sobie nic z tego że to kosztuje,ciężkie pieniadze,,ktore mozna przeznaczyc na cos innego, w koncu gdzie nie spojrzec to w tym kraju tyle jest potrzeb!

\"nie przesadzajcie. ja mysle, ze caly czas jest podobnie z lekka tendencja ku lepszemu. czemu wy zawsze widzicie tylko to, co zle 10 lat temu wiekszosc z nas nie widziala co to internet albo metro. a to przeciez prawdziwe dobrodziejstwa \" To o internecie też Chin dotyczy:P .A kiedyś wielu nie wiedziało co to analfabetyzm i nie widziało tego:P .

Gość Lyberałzwolennik Po
co wy gadacie,jest coraz lepiej ,ludzie mają komorki,komputery w domach i wogóle,co z tego że 10-15 lat temu ludzie na zachodzie tych rzeczy w wiekszosci nie mieli,tak samo jak w polsce,ja wcale nie uważam że to jest zasługa postępu technologicznego i taniej siły roboczej,ja wciąz myslę ze to jest zasługa najwiekszego polaka w histori(i co z tego ze obrzezanego :P) pana Balcerowicza,jak i naszego noblisty,wilekiego elektryka to dzięki nim jest nam coraz lepiej, w kazdym razie tak piszą ciągle w Gazecie Wyborczej a tam zawsze piszą prawde,a kto się nie zgadza z tym co tam piszą to moher i lewak debilny jest,a te dziury w drogach,niskie pensje,bezrobocie,brak lekow w szpitalach i głodne dzieci na wsi to wina tych wrednych kaczorów i róznej masci lewaków ktorzy gadaja jakies brednie o tym ze ludzia trzeba godnie za prace płacić i podwyzszać emerytury staruchom,słyszeliscie podobne bzdury?? ten marcinkiewicz to nawet chce dzieci dokarmiać w szkołach z naszych państwowych pieniedzy!!!skandal,niech sobie firmy załoza dzieciaki albo ich rodzice zamiast żebrac o jedzenie nieroby!! jak my mamy się rozwijac jak płaca minimalna wynosi już 800 pln. brutto?? jak my mamy konkurowac z chińczykami,rumunami i innymi na zachodnich rynkach?? Jedynie Po jest w stanie to zmienić,sprzedadzą resztki polskiego przemysłu i banków,zlikwidują płace minimalną oraz tych tepych moherowych emerytów a my w końcu staniemy się chinami europy i bedziemy pracować za miske ryżu dziennie,tak nam dopomóz Tusk :D

Gość taaa
buahahahah,aleś texciora dowalił,a z tym dopomóz tusk to mnie totalnie rozwaliło :D :D -100% prawdy,ciekawe jak to "lyberlane" matoły skomentują,pewnie powiedzą ześ lewak i moher :D :D bo tylko to potrafią powiedzieć :)

W Polsce - czyli nigdzie? Ja będąc od zawsze pesymistą (czytaj: dobrze poinformowanym optymistą ) stwierdzam, że straciliśmy tyle szans, iż nie widzę dla kraju dobrej przyszłości.

Gość otwierajcie jak ja interes
ja mam teraz ok,jestem na swoim;)