Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Deleter

Edyta Górniak zgwałcona!!!!

Polecane posty

Gość taka tam jedna
wklejam to co napisałm już wcześniej wcześniej, bo chciałabym żeby ktoś ustosunkował się do wniosków, które mnie się nasuwają: Jeśli mamy rozpatrywać to w kategorich molestowania przez pedofila to: Edyta poznała owego wujka w wieku lat 15-tu i teoretycznie miał molestowac ją przez następne 2 lata czyli do 17 roku życia ustalmy jedno - 15-17 latka to już nie dziecko (5 czy 10 letnie), a człowiek mniej wiecej ukształtowany i taki, który powinien wiedzieć co jest dobre, a co złe i w takim razie nie zastanawia Was fakt dlaczego facet, który teoretycznie gustuje w dzieciach nie dobierał sie do MŁODSZEJ SIOSTRY EDYTY - Małgosi? skoro woli dzieci nie zabierałby się za prawie pełnoletnią Edytę tylko za młodszą siostrę inny aspekt - w wieku 16 lat Edyta już miała ugruntowaną pozycję i brała udział w spektaklach Metra - właśnie w tym czasie miało miejsce następujące zdarzenie - Edyta zakochała sie w starszym koledze, który jednak na wiadomość o tym ,ze dziewczyna jest niepełnoletnia odrzucił jej umizgi i wtedy to Edyta w akcie rozpaczy z powodu odrzucenia jej uczucia oskarżyła owego kolegę o gwałt przypominam wszystkim, że było to w tym samym czasie co rzekome molestowanie Edyty przez wujka dlaczego pani Górniak oskarżyć o gwałt potrafiła kogoś kto nie zrobił jej nic złego, a o rzekomym oprawcy nie wspomniałą słowem? nie wydaje Wam sie to być dziwne? dlaczego ta sprawa dopiero dzis ujrzała światło dzienne, po tylu latach? ja mam sporo wątpliwości

Gość Precz z cyganicha
Edyta to kłamczucha,wyszła nawet książka na jej temat,miano zablokować jej rozpowszechnianie. Ona jest niezrównoważona psychicznie,gówno ma w mózgu! Ona cygani!

Gość ona ona ona...
co do pierwszej wątpliwosc-dlaczego nie dobierał się do młodszej?- dla mnie to żaden argument ani dowód na to,że E. kłamała...Tacy ludzie, gwałciciele, pedofile, ludzie ze skrzywioną psychiką są nieobliczalni. może akurat ona mu się spodobała?Może miał taki kaprys?Może jednak bardziej podniecające dla niego było ciało 16latki i fakt kochania sie z taka dojrzewającą dziewczyną. niż z 10letnim dzieckiem bez kształtow kobiecych...Tacy ludzie naprawde nie są schematyczni. zawsze może cos dbic, zmienic się, . druga wątpliwsc- nie znam życia edyty..nie znam tej historii, wiec nie wiem..Ale jej takie dziwne, mozna powiedziec dziecinne zachowanie w tym wypadku:" odrzucil mnie, a ja go chce, wiec sie zemszcze"...moze równir dobrze swiadxzyc o jej rozhwianiu emocjonalnym..Może naprawde bała się mowic o tamtym,moze Jej grozil, może bała sie,że nikt Jej nie uwierzy w molestowanie "dobrego wujka",bo często własnie takie są obaswy..to porządny człowiek, kto by uwierzył,zę on moglby tak ...itd itp. wiec swqoją frustracje, bezsilnosc, te wszystkie emocje skierowała w inną stronę, oskarżając kogos innego...może to było teżz jej strony pewne wołanie o pomoc, chęc sprawienia, że ktos sie nia zainteresuje, zwroci uwage, pomoże.. Oczywisce ja tylko spekuluje..nie jestem niczego pewna, nie wiem, nie znam Jej, nie znam jej życia, jej mysli, uczuc..Mogłobyć tak, nie musialo. dlatego nie wypowiadam się co do prawdziwosci tych wszystkich faktów i wydarzen.ale myśle, że wszystko da sie wytłumaczyc, bo wszystko jest możliwe, ludzie naprawdę róznie reagują.Niektorym może się cos wydać przegięciem, przesadzone..ale róznie bywa ..ale czy te "tłumaczenia" są prawdziwe...teg juz nie wiem.

Gość taka tam jedna
szymcia------> zatem może Ty ustosunkujesz się do tego co napisałam? chyba mam prawo do własnego zdania, punktu widzenia i tu go przedstawiłam. Chyba nie napisałam jakiś obraźliwych rzeczy ani niczego z kosmosu dlatego bardzo proszę wyprowadź mnie z błędu jeśli mój tok rozumowania jest błędny.

Gość ona ona ona...
:-) Niestety, ludzie mają to do Siebie, że potrafią bardzo fajnie i ładnie pouczać, mowic "Gdybym ja...to to bym zrobil tak"..."gdybym był na jej miejscu..to..." "powinna" "nie powinna" Słowa są takie proste...często naprawde mamy własne ideały, zasady, wartosci, którymi deklarujemy się kierować w życiu..niestety często konfrontacja z problemem, bywa duzo bardziej zaskakująca, trudna, niż mogło nam się wczesniej wydawać.. Naprawde do konca nigdy nie można byc pewnym tego, jak się w danej sytuacji cżłowiek zachowa..można mieć ideały, wyznaczniki..nieraz pozniej okazuje się, że wcale nie jest tak prosto, jak to sie myslalo...dlatego trudno jest oceniac, mowic o prawdziwosci czy nieprawdziwosci tych wydarzen, jej uczuc, zachowan...Na pewno niejednej osobie zdarzylo się mowic: Ja?Ja bym tak nigdy nie zrpobił-la. nigdy w zyciu" a pozniej przyszl;a sytuacja taka a nie inna..i zrobilo się własnie tak, jak się deklarowało nie robic...czesto to decyzja chwili, emocje, rozne uczucia lęku, bezsilnosci dyktują nam rozmaite, często irracjonalne, i na trzezwo patrzac pozniej "głupie zachowania"... Nie oceniam Jej. Naprawde mi Jej żal.I mam nadzieje,że uda Jej się jakoś to wszystko ?poukladać" i odnaleźć spokoj.

Gość taka tam jedna
szymcia------> wszystko ok, ale nie napisałaś nic co mogłoby obalić moją tezę. Ja mam swój punkt widzenia na tę sprawę, Ty masz inny więc uargumentuj i odeprzyj moje zarzuty jeśli twierdzisz, że się mylę:)

Gość taka tam jedna
szymcia------> no wiesz, zarzucasz mi, że nie potrafię się wczuć w czyjąś sytuację, sama nic nie piszesz od siebie tylko przytakujesz innym... ja przynajmniej mam swój punkt widzenia, a nie piszę tylko, że zgadzam się z kimś albo nie zgadzam i krytykuję każdego kto ma inne zdanie... i jak tu dyskutować?

Gość ona ona ona...
nie da się tu niczego "udawadniac" "obalać" bo naprawde wszystko moze byc prawdą albo kłamstwem. wydaje mi się, że mając SWOJE jakies zdanie na ten temat, trzeba jednak zdać sobie sprawe, że tak wcale nie musi być, wziąc pod uwage inne storny, aspekty tego..takim mysleniem tunelowym, wąskotorowym można naprawde czasami kogoś bardzo skrzywdzic. "Bo ja tak mysle, to moja teza, mojew argumenty, i jestem pewna że są wystarxczające do tego, żeby to sie okazało prawdą" dlatego, nawet gdybym była całkowicie przeciw temu, co zrobila E, przeciw temu, w jaki sposob to zrobila, miala Swoje zdanie na ten temat, całkiem odmienne,nigdy bym nie osmielila isę Jej potępic, przekreślic, bo nie mam do tego prawa ani wystarczających powodow, czy dowodów. Te negatywne opinie, w dużej mierze dyktowane są uprzedzeniami, preferencjami, roznymi emocjami.

Gość ona ona ona...
masz racje szymcia, ta dyskusja nie ma sensu, bo nie doprowadzi do żadnej sensownej odpowiedzi, wyjasnienia, ustlenia wspolnych wniosków i wersji wydarzen.. można wymienić się własnym zdaniem na ten temat,ale na pewno nie przekonywac siłą do własnego punktu widzenia. Trzeba by naprawde obiektywnie na to spojrzeć.. podyskutować zawsze mozna...ale nie warto się denerwować:-) pozdrawiam.

Gość taka tam jedna
szymcia-------> bez wątpienia zarzuciłaś mi, że nie mam w sobie za grosz empatii, to też nieprawda? więc wyjaśnij mi dlaczego tak sądzisz? ja przecież wyraziłam tylko swoje zdanie w tym temacie jak większość tutaj z resztą

Gość wstyd
Kobietki jesli wam zal tyłeczki sciska to moze tez wymyślcie podobną bajeczke i idzcie do tvn jesli oni rzeczywiście lubia takie historyjki to moze i wasza im sie spodoba wstep moze byc taki Zostałam szkrzywdzona .... przerwa na łezki ja tez chcialam mu dac ... ale wolał Edyty. Bez urazy ale te wasza dysputa jest dosc załosna.

Gość wstyd
Zastanówcie sie chwilke, ale nie rozumiem to znaczy ze co powinna siedzieć cicho czy iść do innej telewizii np regionalnej a jeżeli miałaby iść jak to któraś z was powiedziała do jakieś kobiecej gazetki myślicie ze NAJ byloby najlepsze co za BZDURA. Ciekawe co byście wymyśliły gdyby zdecydowała sie milczeć ale gdyby jednak cala s prawa ujrzała światło dzienne spróbujmy zgadnąć hm... moze np>Edyta to młodociana prostytutka po prostu wstyd mi za Was.

Gość wstyd
Jak to mówi moja mamusia takie duze a takie głupie?

Gość edytor
Tak czytałem tego twojego bloga kominek i zauważam pewien schemat wszystko jest popierdolone a kazda kobieta to kurwa. Uwierzc mi nawet teksty tego typu powtarzane w nieskonczonośc staja sie mdłe. Niby tak twardo stoisz na ziemi i nie masz zadnych złudzeń a takie naiwne tekściki zamieszczasz, powiadasz że niby Edyta powinna iść na policje aby opowiedzieć co jej sie przytrafiło? tylko po co wiadomo ze policja zanim podjeła by jakiekolwiek działania musiała by złapać naszego potencjalnego pedofila na gorącym uczynku tzn musieli by widziec jak ten bandyta rżnie Edyte. Więc nawet nie dziwie sie Edycie ze nie poszła z tym na policje a ty?

Gość mol
szkoda że niema filmów z gwałtem Edyty

Gość mol
szkoda że niema filmów z gwałtem Edyty w internecie jak ją zgwałcił wój

Gość hahaha...teraz jest sławna to
hahaha...teraz jest sławna to może powiedzieć, że była zgwałcona, bo to jest najprostsze do powiedzenia a rozbierane sesje zdjęciowe to niby co?? nie wierze w jej fałszywe łzy i jakiekolwiek ambicje!! osoba zgwałcona jest nieufna, skryta, nie chce się otworzyć przed światem, ma problemy zazwyczaj ze współżyciem..a ta? jeszcze zadowolona się rozbierała przed fotografami i pozuje,nie widzę u niej żadnego oporu w takiej rozbierance, jej się to chyba bardzo podoba i bywa normalką:)

Gość Dżola
Sama zostałam kiedys zgwałcona i dlatego wiem jak Wasze komentarze mogą dotknac panią Edytę, jeżeli jest to prawda, a z tego co sie orientuje to jest bardzo wrażliwa kobietą. Zdaje sobie sprawe, że nie wszyscy muszą ją lubić, ale niektóre Wasze komentarze są naprawdę nie na miejscu...a coś takiego zostaje w człowieku do końca zycia...i nawet nie zdajecie sobie sprawy jak ją możecie zranic takimi słowami. Ja osobiście bardzo lubie i szanuje p. Edytę;) pozdrawiam

Gość myslimyze
dzis wszystkie kobiety byly zgwalcone i molestowane przez wlasnych ojcow,albo wujkow...... " JAK KARAĆ KOBIETY PEDOFILKI? 25-letnia Karine długo płaciła cenę za życie z taką parą rodziców. Ojciec bił ją i gwałcił, dopóki nie uciekła z domu w wieku 19 lat. Matka dotykała jej, nastolatki, pod pozorem, że "się o nią troszczy". 19-letnia Céline również przeżyła piekło. Gwałcona przez ojca, zmuszona ustępować matce, która żądała, by dziewczyna przychodziła rano do jej łóżka. Podcza

Gość myslimy ze
JAK KARAĆ KOBIETY PEDOFILKI? 25-letnia Karine długo płaciła cenę za życie z taką parą rodziców. Ojciec bił ją i gwałcił, dopóki nie uciekła z domu w wieku 19 lat. Matka dotykała jej, nastolatki, pod pozorem, że "się o nią troszczy". 19-letnia Céline również przeżyła piekło. Gwałcona przez ojca, zmuszona ustępować matce, która żądała, by dziewczyna przychodziła rano do jej łóżka. Podczas procesu w Angers Céline wzburzyła sędziów, gdy wypowiedziała te słowa: Mamo, nie zrozumiem tego nigdy. Tobie, tato, przebaczam... Martine Nisse wyjaśnia: Kazirodztwo ze strony matki, która jest zobowiązana chronić dzieci, to przeżycie nie do zniesienia. Stąd też kłopoty w leczeniu takich przypadków. Kazirodztwo to w zasadzie nic innego jak PEDOFILIA RODZINNA. Dla torunianki Bożeny Matejko pedofilskie gwałcenie małoletniego synka skończyło się tylko pozbawieniem praw rodzicielskich, ale po pewnym czasie mimo sprzeciwu rodziny sąd zezwolił wyrodnej matce widywać dziecko. Jak widać, sąd bardziej chroni interes zboczonych kobiet niż ich małych ofiar! To także problem dla wymiaru sprawiedliwości, który najczęściej nie wie, jak traktować takie kobiety. - Tak bardzo odbiegają one od popularnego obrazu dobrej matki lub kobiety jako ofiary, że opinia waha się między dwiema skrajnościami - mówi sędzia Xavier Lameyre, specjalista w zakresie przestępczości seksualnej. - Kobiety są w takich przypadkach albo lżej karane, bo budzą współczucie, albo też przeciwnie - otrzymują czasem surowszą karę, gdyż ich czyny wydają się niepojęte. Wyobrażenia mimo wszystko się zmieniają. - Coraz powszechniej myśli się o szerszym ściganiu kobiet za tego rodzaju przestępstwa. Być może w końcu zaczęto postrzegać molestowanie jako zjawisko podobne w przypadku obu płci - podkreśla sędzia Lameyre. Oto znak czasów: feministyczne stowarzyszenie walczące przeciw gwałtom niedawno zaczęło badać także przypadki molestowania ze strony kobiet. Dla 14-letniej Océane w tym właśnie cała nadzieja: Mówcie o tym, proszę, żeby w końcu nam uwierzyli!!! Czy polscy sędziowie sądów rodzinnych, a w około 100 % to kobiety, są w stanie pojąć te przypadki pedofilii?

Gość paro
kiedy ja zgwalcili i kto bo nic nie wiem

Gość paro
predzej czy puzniej musialo ja to spotkac jak chodzi z majtkami na wieszczu

Gość ruchatek
nawet nie wiecie jak bardzo mi szkoda mi krzywdzonych kobiet bardzo chciałbym wam pomódz

Gość ja chce wiedziec..pp
Kto ja zgwałcił kiedy i jak ja chce wiedziec wszystko..!!!!!!

Gość melan
Edyta pomimo swojej tragedii i braku wsparcia ze strony rodziców wiele osiągnęła i zawalczyła o ot by być szczęśliwa. Podziwiam tę piękną,utalentowaną i wrażliwą kobietę. Jest dowodem na to,że nawet będąc zgwałconą w dzieciństwie można wstać z kolan i zostać największą gwiazdą w Polsce. Kocham i szanuję Edytę Górniak.

Gość gość
ona cale swe zycie byla gwalcona :D wedlug jej teorii chora Kobita czas aby sie udala do psychologa ,chyba ja na to stac !