Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana....

Rany od tabletek- szybka pomoc, prosze!

Polecane posty

Gość zdesperowana....

Zaczełam brać leki na krązenie od lekarza kilka dni temu ale na skutek uboczny (tak wnioskuje) nagle chyba wyszło jakieś uczulenie bo mam na twarzy czerwone rany, podobne nawet do tradziku, ktore pieka nawet od wody.. byłam właśnie w aptece i dostałam jakas masc natłuszczajaca.. pomyślalam sobie że doradzicie mi co jeszcze moge zrobić aby szybko wszystko wróciło do normy:( Może jakaś maseczka? prosze o pomoc jestem naprawde przerazona tym co mam na twarzy a jutro bardzo wazny dla mnie dzien:( (może ma to jakies znaczenie: mam dopiero 17 lat)

Gość a powiedzialas w aptece
ze masz to od leku? Wydaje mi sie ze mozna bylo dac Ci cos jeszcze oprocz masci natluszczajacej :O Mialam niedawno okropne uczulenie na antybiotyk, to byla niedziela wiec do lekarza nie mialam mozliwosci szybko sie zgloscic. Odstawilam lek (mam nadzieje ze Ty tez to zrobilas) i poprosilam o porade w aptece. Dostalam lek bez recepty, ktory doraznie zlagodzil objawy uczulenia. Moze wybierz sie jeszcze raz do apteki...aha, do jutra raczej te ranki nie znikna nie masz sie co oszukiwac.

Gość zdesperowana....
tak powiedziałam że to od leku. i także ten lek odstawiłam (dopiero wczoraj) a co to za masc dostałas? a może powinnam kupić nowy podkład na jutro? Dla alergików AA? Normalnie używałam Soraya niewiem czy pomoże ale może pogorszy sprawe zdrowotnie:(

Gość elle123344543
Sluchaj a moze nie powinnas klasc podkladu. Na pewno nie pomoze a moze podraznic.

Gość zdesperowana....
teraz nie mam nic .. ale jutro bede musiala aby chociaz troche to zretuszowac jesli to mozliwe w ogóle. macie jakies propozycje co moge kupić jeszcze? może jakas maseczke? z ogórka no niewiem nie zabardzo się znam na tym:(

Gość a jeszcze jedna rada
widze ze jednak kombinujesz z kupnem maseczek i innych takich. Odradzam, zrob cos innego. Idz do jeszcze innej apteki, wez ten lek i popros farmaceute o rade. Bedzie widzial co masz na twarzy, moze doradzi inny specyfik niz tamta masc. Jesli da Ci jakis wybor pomiedzy mascia a tabletkami, to wybierz tabletki - i stosuj je razem z mascia, zawsze to podwojne dzialanie. A jesli juz musisz zamaskowac, to zrob to podkladem, ktorego zwykle uzywasz.

Gość masxc
masc z wiatamina A , tylko niepokojace sa te zmiany wygladajace jak tradzik, to powazna sprawa, musisz isc do lekarza. Najlepiej jakbys dzis pojechala do szpitala i pogadala z lekarzam dyzurnym,bo do pon jeszcze daleko.

Gość zdesperowana....
ojej to aż takie groźne? ja wziełam dopiero 4 tabletki tego leku :( zaczynam byc coraz bardziej przerazona.. moze faktycznie nie kupie tego nowego podkladu.. ale jesscze raz spytam o te maseczke..:( nadaje sie jakas?

Gość masxc
maseczki nie wolno !!!!!!!!!! i zadnych podkaladow , tak jak ktos juz wczesniej napisal pij wapno za pierwszym razem dwie tabletki uderzajaco, pozniej po jednej 3 razy dziennie

Gość zdesperowana....
aha nie zdazylam przeczytac wypowiedzi co do maseczek. czyli odpadaja:( ale do lekarza naprawde? bedzie dyżurny dermatolog?:(

Gość o maseczke tez lepiej
zapytaj w aptece, tam tez mozna je kupic no i na pewno ktos Ci bardziej fachowo doradzi, niz sprzedawczyni w sklepie

Gość zdesperowana....
to wypróbuje to wapno i rumianek. jestescie pewne co do tych 2 rzeczy? :(

Gość nie stosuj maseczki
też radzę napar z rumianku. Może pomoże , ale napewno nie zaszkodzi.

Gość tak wapno na 100
nie wpadlam na to, zeby Ci to doradzic, dopiero jak ktos wspomnial to sie puknelam w glowe. Wapno odczula. Ale i tak radze idz do lekarza jeszcze dzis, a jesli nie masz czasu czy mozliwosci to wyskocz jeszcze raz do apteki.

Gość masxc
na dyzurze jest lekarz ogolny, ktory powinnien sie orientowac tez w takich przypadkach.

Gość masxc
rumianek do smarowania twarzy , moczysz platki do demakijazu i kladziesz na twarz na kilka mninut

Gość zdesperowana....
wapno już wypiłam i będę piła dalej. rumianek mam tez , ale narazie dam szanse tej masci która dala mi aptekarka.. bo mam nią smarowac cały czas mowila.. to moze pomoze.. najwyzej wieczorem dam ten rumianek. dziekuje za tak szybka pomoc..:* mam nadzieje ze beda efekty, siostra powiedziala mi ze juz jakby lepiej chociaz moze jej sie wydaje, cała mam tłusta twarz od maści. ale nie piecze narazie