Gość do money Napisano Maj 6, 2011 Badanie obu stron jest ważne ,biegły obserwuje również Twoje reakcje i wypowiedzi.Daje to szersze spojrzenie na całą sytuację ...mój eks był badany bezpośrednio po mnie w s iedzibie sądu na mój widok np.uciekał,chował się itp. /to już świadczy o tym,że jest mało dojrzały,świadkiem tych zachowań był biegły/. Na badaniu możesz często powiedzieć więcej niż na przłuchaniu stron, gdzie odpowiadasz na konkretne pytanie.Przynajmj tak było u nas... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a z jakich tytułów Napisano Maj 7, 2011 toczy się Twój proces? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasber Napisano Maj 7, 2011 Kochani powiedzcie jak wyglada te spotkanie z biegłym?Moze ma ktos takie pytania jak w tej slynnej ksiazeczce bo one na przesłuchaniu sie sprawdzily u stron jak u swiadkow ,dodatkowo moze ze 3pytania indywidualne ,ja jestem na etapie przesluchiwania ostatniego swiadka juz niebawem Wiec pozniej czeka mnie spotkanie z psychologiem choc to ja jestem strona powodowa a EX podalam jako niezdolnego psychicznie do podjecia istotnych obowiazkow małzenskich ,ale z tego co wiem dwie strony maja spotkanie z bieglym Wiec moze ktos mi powie jak to spotkanie wyglada A gratulacje dla Łomzynianki i szczescia na nowej drodze zycia,niech nam tu wszystkim sie uda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a z jakich tytułów Napisano Maj 7, 2011 toczy się Twój proces? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krysia68 0 Napisano Maj 7, 2011 Chciałabym się jeszcze dowiedzieć. U mnie zawiązanie sporu było pisemne (listowne) czy ja zostanę powiadomiona przez Sąd o tym czy ten spór został faktycznie zawiązany, bo w piśmie z Kurii było pytanie czy się zgadzam na ... taki kanon, a jeżeli druga strona się nie zgodzi na taki??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nie wiem czy pytanie ... Napisano Maj 7, 2011 Nie wiem czy pytanie było kierowane do mnie . Proces toczy się z niezdolności psychicznej po stronie pozwanego i nieświadomości praw i obowiązków przyjmowanych i przekazywanych w małżeństwie również po stronie pozwanego ( ,,eksa"). Pytania zadawane przez biegłego nie są tak schematyczne jak przy przesłuchaniu nie można ich chyba przesłać i przewidzieć. Wszystko zależy od tego co napisaliście w skardze. Ogólnie mówiąc: u nas pytano o reakcje przy zaręczynach, o jego rodzinę o to jak wyglądało wspólne życie,a także o cechy jakie są wg.mnie istotne u potencjalnego partnera,ale trudno mi powiedzieć o co mogą pytać inni biegli sądowi.To bardziej rozmowa niż jakiś schemat, no i tak jak napisałam obserwacja reakcji. Biegły robi notatki Wiem,że gdzieś się rysuje drzewa owocowe(wcześniejsze strony forum),ale u nas nic takiego nie było...pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krysia68 0 Napisano Maj 7, 2011 Nie wiem czy pytania gdzie była składana prośba o unieważnienie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nie wiem czy pytanie ... Napisano Maj 7, 2011 przesłuchanie w stolicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krysia68 0 Napisano Maj 7, 2011 Zazdroszczę wszystkim tym co czekają już na wyrok i te wszystkie formalności mają już za sobą. Obawiam się, że moja psycha tego nie wytrzyma... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nie wiem czy pytanie ... Napisano Maj 7, 2011 do Krysia68 Może się nie zgodzić ,może zaproponować i podać inny tytuł,niż wskazany przez Ciebie-takie ma prawo. Dostaniesz pismo,gdzie napiszą Ci jaki jest ostateczny przedmiot sporu z wymienionymi tytułami. Jeśli eks się nie zgodzi to i tak proces się rozpocznie,jeśli są podstawy do prowadzenia procesu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nie wiem czy pytanie ... Napisano Maj 7, 2011 Nie ma się co stresować ...wszystko będzie ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krysia68 0 Napisano Maj 7, 2011 Bardzo bym tego chciała, ale mój ex jest bardzo mściwy i obecnie żyje z rozwódką więc nie zależy mu stwierdzeniu nieważności. Ale jeżeli jest na tym świecie sprawiedliwość to liczę, że i dla wszystkich na forum kiedyś zaświeci słoneczko. Czego wszystkim życzę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasber Napisano Maj 8, 2011 Dziekuje za odpowiedz w sprawie biegłego ,jesli ktos bedzie miał jakies informacje a szczegolnie z KURI w KATOWICACH to prosze bo moj proces wlasnie tam sie toczy z tytulu NIEZDOLNY DO PODJECIA ISTOTNYCH OBOWIAZKOW MALZENSKICH po stronie ex-a A jesli chodzi o złosliwosc naszych EX jak pisze tu jedna z nas to chyba normalne moj Ex w odpowiedzi na skarge moja napisal do Kuri takie klamliwe oszczerstwa namnie, az wlos mi sie jezyl jak ksiadz, ktory mnie przesluchiwal mi powiedzial ,na zeznaniach pewnie jeszcze gorzej EX mnie oczernil ale miejmy nadzieje wszystkie kobietki ze takich Bog pokara, a my i tak proces wygramy zycze tego sobie i wam tu wszystkim składajacym skargi ,ktorym zalezy zyc w sakramentach w drugich zwiazkach POZDRAWIAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lilka2000 Napisano Maj 10, 2011 Forum umarło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iwoan Napisano Maj 10, 2011 EE żyje tylko nie ma czy się chwalić czekamy!!czekamy i nadal nic się nie dzieje !!jak w piosence " taki tu spokój nic się nie dzieje..nananana...""Pozdrawiam wszystkich!!Czekamy na dalszy rozwój sprawy!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość łomżynianka Napisano Maj 11, 2011 W sobotę był nasz ślub - w kościele tak łamał mi się głos że wszyscy obecni płakali ze wzruszenia, ksiądz twierdzi że takiego ślubu jeszcze nie miał. W niedzielę umarła moja babcia - DOCZEKAŁA - Byłam na pogrzebie przyjęłam komunię świętą, moja córka mówi mamo jaki to niezwykły widok ty i tata u komunii. Jezu jaka jestem szczęśliwa !!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gekona 0 Napisano Maj 11, 2011 Gratululuje łomżynianka. Az ciary miałam jak czytałam teraz Twój post. Masz Anioła po drugiej stronie więc słoneczko już zawsze będzie przyświecało Twojej "ziemskiej" wędrówce... Zabrzmiało patetycznie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krysia68 0 Napisano Maj 11, 2011 Ja również gratuluję Łomżyniance, mam nadzieję, że my wszystkie doczekamy tego szczęśliwego dnia i też będziemy mogły się tak delektować tym faktem. Pozdrawiam wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gryzylda11 0 Napisano Maj 11, 2011 Witam Czy moge prosic o przeslanie ksiazeczki an adres : V_1@o2.pl dziekuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iwoan Napisano Maj 11, 2011 Gratuluje łomżyniance naprawdę warto!!Aż płakać się chce! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Adwokat Napisano Maj 12, 2011 Profesjonalna pomoc w sprawach o nieważność małżeństwa. tel. 661 437 833 j_ko2@wp.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krysia68 0 Napisano Maj 13, 2011 Do Gryzylda 11 Czy dostałaś tę książeczkę?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pabllo12 0 Napisano Maj 14, 2011 Witam wszystkich, Nie wiem, na jakim etapie jestem, dlatego piszę. Pozew złożyłem rok temu, dzwoniłem przez ten czas min. raz na miesiąc i teraz ksiądz z Sądu wyznaczył nam termin, mamy się zgłosić. Powiedział,że nie będzie wysyłał wezwań, skoro rozmawialiśmy przez telefon. Mamy się stawić tego samego dnia za miesiąc. Ile razy mogą być strony wzywane, czy to już będzie właściwe przesłuchanie? Pytam dlatego, bo muszę pokryć koszty lotu byłej do Polski. Dziekuję za odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lilka2000/Nie wiem czy... Napisano Maj 15, 2011 do Pabllo Strasznie to wszystko dziwne,gdzie toczy się Twój proces? Wg.mnie powinni was wezwać do zawiązania sporu i przedstawienia stanowisk na pisemnie,pytanie czy zgadzadzie się,żeby proces był toczony z takich tyt. Dostałeś jakieś pismo,że Twój proces się zaczyna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Arletta Bolesta Napisano Maj 15, 2011 Do Pabllo Witam, z reguły strony przesłuchiwane są jeden raz, czasami zdarza się, iż w trakcie procesu przyjęty zostaje nowy tytuł, wówczas czymś koniecznym jest dodatkowe ich przesłuchanie. dr Arletta Bolesta adwokat kościelny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ksiakasia Napisano Maj 15, 2011 Czy na zawiązaniu sporu są obecni razem małżonkowie? Jak się to odbywa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krysia68 0 Napisano Maj 15, 2011 Ja dostałam pismo z kurii, że mam odpowiedzieć na 3 pytania 1. czy zgadzam się na skład Sądu? 2. Czy istnieje możliwość pogodzenia? (jeśli nie to napisać uzasadnienie dlaczego) 3 Czy zgadzam się na takie tytuły (kanony) z jakich ma być stwierdzona nieważność I na razie cisza. W nagłówku tego pisma było napisane" Zawiązanie sporu" Czy to znaczy, że i tak będziemy musieli się stawić w Sądzie na zawiązaniu sporu, bo trochę się zaniepokoiłam teraz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lilka2000 Napisano Maj 15, 2011 Stawić to się raczej trzeba dopiero na przesłuchaniu stron. Wg. mnie najpierw jest przyjęcie skargi i wezwanie do zawiązania sporu-( pismo- wspomniane trzy pytania),a potem pismo informacyjne: o ustanowieniu przedmiotu sporu w formie wątpliwości-Czy małżeństwo X_Y zostało zawarte nieważnie z tytułu/tytułów. Pewnie każdy Sąd ma własne zasady,ale przyjmuje się raczej,że zawiązanie sporu jest pisemne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ksiakasia Napisano Maj 15, 2011 Bardzo dziękuję za informącje dobrze że robi się to pisemnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moje ptanie Napisano Maj 15, 2011 Mam pytanie ..czy na zeznaniach na które będe wzywana mogę zabrać ze sobą tzw ściąge?Mam na myśli sytuacje które sobie staram przypomnieć z czasów mojego związku ,przypominając sobie zapisuję żeby niczego nie pominąć i nie wiem czy możliwość będzie zerknięcia na kartkę...w celu tylko przypomnienia ???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach