Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość uniewaznienie

UNIEWAŻNIENIE MAŁŻEŃSTWA-co,gdzie,kiedy-poradzcie

Polecane posty

Gość smutasek83
Ja miałam 4 świadków ,3 zeznawało z 4 nie mam kontaktu więc nie wiem... A zgłosil się do mnie 5 świadek sam ,więc podałam jako dodatkowego i w ostatniej chwili wymiękł to jakaś masakra.... :(

Gość PsychicznaWielkopolska
U mnie powiedzieli, że nie będą mieszać się w nie swoje sprawy. Są ludźmi zapracowanymi i nie mają czasu, ani chęci biegać po sądach :( Nie wiem, może jakoś ublagam księżulków aby przyjęli mi świadkaw sumie chyba nie powinno się liczyć to, że jeden, ale, że najważniejszy... Z resztą sami zrobią to, co będą uważali za słuszne, jestem w czarnej d... Szkoda... Ale jeśli prawda ma zwyciężyć to chyba obroni się sama, nawet bez żadnego swiadka... Zobaczymy co się wydarzy do tego czasu, w każdym bądź razie, będę informowała co i jak, może komuś to się przyda... Ok znikam na jakis czas... 3majcie się ciepło i wierzcie, bo ja wiarę stracilam. Życzę Wam powodzenia i POWODZENIA

Gość Maja00000
Czesc, w piatek dzwonilam do sadu i po raz setny uslyszalam ze sprawa juz idzie do wyrokowania przez pol roku powtarzać to samo? ale widze ze nie tylko moja sprawa ta zalega u Nich :(

Gość lusia56195
witam wszystkich . Czy ma ktoś z was może II instancję we Wrocławiu?

Gość Małgoś73
My dostaliśmy prezent na samo Boże Narodzenie. Przyszedł wyrok z II Instancji z Krakowa. Małżeństwo mojego męża zostało nieważnie zawarte :)

Gość MAja000000
MAlgos Ogromne Gratulacje !!!! piekny prezent --- teraz trzymaj kciuki za Nas :)

Gość gość
No nie ma co: hajtnął się nieważnie! Takiego chłopa to ze świecą szukać, który tak się hajta!

Gość Małgoś73
Maja oczywiście. Radosnych Świąt dla Wszystkich :)

Gość gość
Święta, święta i po świętach, kasiora wydana, na forum znowu same bidy z nędzą będą pytać

Gość gość
Gościu Drogi! Wszyscy życzymy Tobie, aby Bożonarodzeniowy Duch nie ominął i Ciebie :-) Wesołych Świąt :-)

Gość gość
nie obchodzę świąt korytowych

Gość Eeemmi
Małgoś- serdeczne gratulacje!!! :)

Gość gośćzaintersowany
Tez chcialbym zlozyc wniosek o uniewaznienie.Czy ktos mi powie jaki jest koszt 1 i 2 instancji we Wroclawiu? Dziekuje

Gość gość
sieroto nie umiesz zadzwonić i się zapytać, może ktoś tu da ci odpowiedź jak składał wtedy gdy były inne koszty, ludzie jak wy zawarliście związek, kondole

Gość gość
Gościu zainteresowany, Koszty bywają naliczane różnie, w zależności od praktyki danej Diecezji i sytuacji majątkowej osoby składającej wniosek. Najczęściej opłata za I instancję wynosi równowartość jednej pensji miesięcznej. Ale słyszałam także o koszcie 3tys zł w Waszawie. Pamiętaj, że możesz złożyć wniosek o rozłożenie na dogodne raty -zazwyczaj wnioski są uwzględniane. Jeśli chodzi o II instancje, to z tego co wiem, jest to koszt znacznie niższy od I instancji, chyba, że sprawa idzie w toku, w którym na nowo prowadzone jest postępowanie dowodowe. Pozdrawiam

Gość gość
Dotyczy do gościa zainteresowanego W moim przypadku I instancja 200 zł przy złoźeniu wniosku + 1600 zł razem 1800zl II instancja tryb uproszczony 800 zł Niewaźność orzeczono w I i II instancji Proces o niewaźność małźeństwa trwała 1 rok 9 miesięcy

Gość Eeemmii
Do Ewcia12 Hej :) Ruszyło się coś w Waszej sprawie? U nas cisza... dzwoniłam dzisiaj do sądu i dowiedziałam się, że sąd wznawia pracę dopiero od 7 stycznia... tak więc trzeba czekać :(

Gość Maja 0000
do Emmii, tam wszystko rusza dopiero od 7 stycznia ? ja ja czekam ze swym TZ na wyrokowanie juz z II instancji po 12 grudnia ,,,eh no tak czas czas czekanie

Gość gość
dobrze, że czekanie, pierwszy związek na łapu capu, a teraz przez czekanie można rozmyślić się i szukać kolejną i kolejnego:) ot ssaki

Gość Eeemmii
Ja dzwoniłam do Warszawy, i ten sąd ma teraz przerwę świąteczną niestety.... Mnie też już męczy to czekanie... dużo rzeczy było by prostszych :( Ale może w końcu się doczekamy :) My jesteśmy dopiero w I instancji.

Gość gość
A na jakim etapie jesteście w Warszawie? Pytam, bo też czekam tu na wyznaczenie terminu przesłuchania stron....

Gość gośćkaro
Jestem bardzo negatywnie zaskoczona ciągłymi kosztami związanymi z opłatami za unieważnienie małżeństwa. Włocławek I instancja 1200 zł plus 300 badanie psychologiczne. II instancja Gniezno 600 zł plus opinia od 150 zł do 400 zł. Razem 2,5 tys!!! Nie spodziewałam się tak wysokich kosztów w II instancji. Czy wasze koszta w Gnieźnie tez byly tak wysokie? Czy nie ma możliwości juz ich obniżyć?

Gość gość
Nie spodziewałam się tak wysokich kosztów w II instancji. Czy wasze koszta w Gnieźnie tez byly tak wysokie? Czy nie ma możliwości juz ich obniżyć? xxx na ślub i wesele nie żałowałaś? to teraz też musisz wydać! chciałaś za złamanie przysięgo zapłacić 100zł??? nie da się!

Gość Maja 0000
wiesz koszta sa pokazne zwalszcza jak co dodatkowy swiadek powolywany jest biegly psycholog itp, jest mozliwosc placenia na raty...ale najwazniejsze by te pieniadze nie poszly na marne gdy wynik bedzie za waznoscia jednak malzenstwa \ Kochani miesliscie albo znacie sytuacje gdy po uniewaznieniu I instancji II byla za waznoscia malzenstwa ? ja z kazdym dniem mam coraz wiecej domysłów złych w głowie

Gość gość
zbierają na weselicho, pieniądze nie pójdą na marne, nawet jak jest negatywka to też napracują się w sądzie, no wy też bawiliście się na weselisku i teraz wyszło, że na marne

Gość gośćkaro
Mam nadzieje ze mało kto po uznaniu nieważności w 1 ,instancji w 2 otrzymuje ważność. Czy jest spośród was ktoś kto otrzymał unieważnienie w 2 instancji w Gnieźnie? I jakie ponosił koszta z tego tytułu? Czy również 600 zł? A jakie koszta za wydanie opinii?

Gość smutasek83
witam u mnie sprawa znowu ruszyła własnie otrzymałam w Sylwestra pismo o przesłuchaniu przez biegłego sądowego . Czy może mi ktoś napisac jak to wygląda i jak długo to trwa? pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się