Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilu_lilu

aerobiczna 6 Weidera - idealny brzuch!

Polecane posty

Bubu ---> jest takie ćwiczenie specjalnie na te fałdy na brzuchu własnie :D polega ono na tym, ze siadasz na krześle, rękami trzymasz się pod spodem krzesła tzn pod tym na czym się siedzi a następnie musisz złączyć nogi i podnosić je wyprostowane i złączone do góry tak, żeby znalazły się na równoległym poziomie co Twój tyłek podobno rewelacyjnie likwiduję ta oponkę własnie ja kilka razy spróbowałam ale jedyne co mnie bolało to mieśnie ud pod spodem wiec nie wiem czy pomoże na brzuch czy nie ale mozna spróbowac :D co do czerwonej herbatki - ja też polecam ja kupuję z firmy BIO ACTIV bo juz mam ją sprawdzoną :D wspomaga przemianę materii a tym samym nic w jelitach nie zalega i brzuch automatycznie jest mniejszy :)

Gość bubu124
dzięki dziewczyny! jeśli chodzi o to ćwiczenie to własnie wyprubowałam i faktycznie czuć jak pracują mięśnie brzucha-będę ćwiczyć, a czerwoną herbate to pije już od bardzo dawna, bardzo mi smakuje i jest rewelacyjna jeśli chodzi o przemiane materii.Diete też stosuje tzn. jem mniej , zero słodyczy i nic po 18 godz. no i efekty są 4 kilo mniej w 2,5 tyg. ( wzrost 169, waga 53 ale musze zejść do 50 jak na wakacjach wtedy sie czułam super) tylko własnie te faudy i boczki doprowadzają mnie do szału, ale musze to jakoś zwalczyć. Kurcze mam stepper skrętny tylko nie wiem jak dokładnie ćwiczyć żeby nie narobić sobie mięśni na nogach tylko je wysmuklić i i wyćwiczyć mięśnie brzucha???? Poryłam po necie ale nie znalazłam nic konkretnego, wiem tyle ze przed i po trzeba sie rozciągać-stretching . A może któraś z was ćwiczy i chciałaby mi pomóc , będę wdzięczna! GG : 4294699

Bubu ---> mówisz o tym ćwiczeniu ode mnie na krześle ?? kurcze jak Ty to robisz bo ja czuję tylko ból w nogach ale w brzuchu nic nie czuję 😭 😭 steppera niestety nie mam wiec nie pomogę ;)

Gość bubu124
teoria--> robie tak jak napisałas, siadam rękami trzymam się od spodu i wyprostowane nogi unosze na wysokość krzesła, naprawde czuć mięśnie brzucha...!

Gość worldmeg
teoria -------------> nie wiem, wydaje mi ze ze kazda która ciwczy 6weidera odczuwa niewielki ból (nie wiem czy to odpowiednie słowo) znaczy sie czuc ze miesnie pracuja ze je napinasz, moze cos zle robisz ze tego nie odczuwasz hmmmm albo jestes tak wysportowana ze dla ciebie to proste:) pozdrawiam ciebie serdecznie:) No ja nie ma zadnego stepera nawet nie wiem jak wyglada :P:P:P buzka

Gość worldmeg
teoria ----------> jaka ja jestem niuwazna hahahaha wybacz a co do tych cwiczen na krzesle ja rowniez odczuwam jak miesnie pracuja wiec moze usiadz na krzesle i podeprzyj sie rekoma o spod ale nie przydtrzymuj zbyt mocno bo tedy ulatwiasz brzyszkowi zadanie i teraz podnies nogi:) powoli do gory:) i utrzymaj je tak chwile:) jak sprobujesz to mi napisz czy cos poczulas:) pozdrawiam

Wordlmeg ---> przy A6W czuję i to jak najbardziej ;) czekajcie zaraz spróbuję raz jeszcze :P ej no 😭 tylko napięcie w nogach czuję :O a siadacie na początku krzesła czy jak ? i opieracie się plecami ?? :D no nic najwyżej mi sie nóżki wyrobią :P :P

Gość bubu124
Ja siadam całą pupą ale sie nie opieram!

Gość worldmeg
teoria -----------------> wiesz co mam pomysł, poszlam sama wypróbowac, usiadz całym tylkiem na krzesle, najlepiej jakim solidnym i z oparciem i nie łap sie od spodu tylko opeleć rece o to tylne oparcie podnies nogi teraz i zobacz , a jak nie to podnies je zgiete :) Czekam na reakcje:):) POZDRAWIAM

Gość bubu124
teoria---> ile razy najlepiej to robić , może seriami, znasz kogoś co to robił i pomogło?

Worldmeg ---> ze zgiętymi działa ;) ;) ;) tzn czuję brzuch w końcu :D Bubu ---> poleciła mi je znajoma z kafeterii ta sama od której dostałam A6W ona jest instruktorką fitness i powiedziała, ze to na krześle jest typowo na oponkę nie wiem może na poczatek zacznij od 50 podniesień dziennie ?? a potem stopniowo zwiększaj ich ilość ;) tak na wyczucie trzeba robić chyba, żeby nie przesadzić :D

Gość bubu124
teoria---> dzięki ! Jak masz taką koleżanke to może podpytaj o stepper, napewno coś doradzi, bo stoi sprzęt i sie kurzy

Gość worldmeg
bubu124 ------> nie moge odtworzyc tego linka, ale co do tabletek to bym ci polecala aplefit zawiera 100 tabletek i kosztuje ok 28 zl, a jesli ty cwiczysz to Lkarnityna jest dobra tylko ze zawiera malo tabletek, jesli ja bym miala kupic to aplefit, a wiesz doskonale ze jablka pomagaja przyspieszyc trawienie dlatego wieczorem zawsze jedno jem, a aplefit jest jak widac po nazwie na bazie jabłuszek:)

Gość maciatko
A ja mam takie pytanko...czytalam o 6 na paru stronach i sa 2 wersje wiec juz sama nie wiem...chodzi o powtorzenia, na niektorych stronach pisza ze kazde cwiczenie nalezy wykonac tylko raz i przejsc do nastepnego - tak 6 po kolei i to jest jeden CYKL. Czyli np robie pierwsze cwiczenie, podnosze jedna noge, opuszczam, potem druga, potem od razu robie drugie czyli podnosze obie nogi - ale tylko raz, potem od razu trzecie czyli znow prawa w gore lewa w gore, potem od razu czwarte...i tak do szostego - i koniec CYKLU. Potem od razu zaczynamy nowy cykl - i tak 6 razy, czyli robimy 6 cykli bez przerwy - i to jest jedna SERIA. Drugiego i trzeciego dnia powtarzamy 2 razy te 6 cykli, z krotka przerwa miedzy jedna a drua seria. Potem od 4 do 6 dnia robimy 3 serie po 6 cykli (czyli mozna robic 2 przerwy) itd, az do 42 dnia kiedy trzeba zrobic 3 serie po 24 cykle... podaje ades jednej ze stron, na wypadek gdybym niejasno to opisala... http://wdziek.info/aerobiczna_6_weidera.html zajrzyjcie tezmoze na to forum, tam tez to tak opisuja: http://wdziek.info/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=22 No i druga wersja: pierwszego dnia kazde cwiczenie powtarzamy 6 razy, czyli np robie pierwsze: podnosze prawa noge, opuszczam, lewa, opuszczam, potem znow podnosze prawa, potem lewa...i tak 6 razy, potem od razu podnosze obie i powtarzam to 6 razy, potem robie trzecie cwiczenie i znow podnosze prawa, potem lewa i tak 6 razy...i tak robie az do szostego cwiczenia - i pierwszego dnia na tym koniec:) Drzugiego i trzeciego dnia znow robie to samo czyli robie 1 cwiczenie 6 razy, potem 6 razy drugie itd az do szostego, robie przerwe i powtarzam wszystko drugi raz, z mala przerwa miedzy tymi dwiema seriami... i np 42 dnia robie trzy takie serie, w kazdej serii robie pierwsze cwiczenie 24 razy,od razu potem drugie czyli podnosze obie nogi 24 razy itd....wiec ktora wersja jest dobra??

Gość bubu124
Cześć! Chciałam zapytać was co myślicie na ten temat: moja siostra jest osobą szczupla ale tak jak i ja ma tam i uwdzie zwłaszcza te faudki na brzuchu i boczki, jej problem polega na tym że czy zje dużo czy prawie nic to tak po południu strasznie jej wydyma brzuch do przodu zwłaszcza tą faudke zaraz pod biustem i czuje jakby połknęła conajmniej wielki kamień a jak już wypije z 2 szklanki napoju to tragedia- dlaczego jej sie tak robi? Przecież jak jest głodna to brzusio powinien raczej zwinąć sie do środka a nie wydymać- przynajmniej tak ma większość- co o tym myślicie??? może jakieś rady??? Znacie jakieś fajne ćwiczonka na uda- wewnętrzna górna część, coś żeby je wysmuklić i pozbyć sie tłuszczyku???? Na boczki to: staje w lekkim rozkroku jedna ręka na biodra druga nag głową i robie głebokie skłony w jedną a potem drugą strone tak po 100 na jedną noge albo więcej. Mówie wam te boczki to mi spędza sen z powiek dostaje szału jak sie widze w lustrze tuż nad kościami miednicy na tej samej lini co pępek wystaje takie dziadostwo jak stane bikiem to ok ale przodem - masakra co robić żeby to zniszczyś i mieć ładniejsze wcięcie w talii- może któraś z Was ma jakieś zajefajne i skuteczne ćwiczenie to prosze powiedzcie albo jakiś link plissssssssssss

Gość mergina
chcialbym sie dowiedziedziec jak wygladaj takie cwiczenia by szybko miec ladny brzuch

Gość bubu124
dziś nikogo tu nie ma?????? nikt mi nie odpowie na mije problemy???? dziś cały dzień czytam i czytam i głowa mi pęka. Ta 6 to raczej dla chcących wyrobić mięśnie a jeśli sie ma zalegający tłuszcz to efektu nie będzie, najpierw trzeba spaliś nadmiar zalegającego tłuszczu przez jakieś treningi aerobowo-siłowe _ nie wiem o co tu chodzi a dopiero póżniej rzeżbić mięśnie....porażka jednym słowem Ma ktoś coś takiego: Aerobic low impact ????? Ale mam dola sie naczytałam że głowa mi spuchła ( jak sie nie spali tłuszczu ta ponoć talia robi sie jeszcze szersza....to jakiś koszmar )

Gość worldmeg
bubu124---------------------> co do brzucha ja jedynie moge ci poradzic to ze faktycznie najpierw trzeba spalic tluszczyk a potem rzezbic cialo, ja duzo biegałam. Jogging to dobry pomysł, taniec tez jest swietny i przyjemny, skakanka to tez likwidator tłuszczu:)

Gość bubu124
wiecie gdzie moge znaleść TAMILEE WEBB - ''chce mieć taki brzuch" , podobno to coś dobrego ale w eMule kicha a w necie nie moge tego znaleść?

Gość worldmeg
a moze spróbuj w BearShare??? jak na moj gust jest lepszy od Emule:)

Gość bubu124
Sorki dziewczyny! ale ze mnie gapa ale to już zmęczenie siedze cały dzień przy kompie, znalazłam tu na kafeterii własnie coś tam ściągam już musze zobaczyć co to jest bo podobno fajne rezultaty na spalanie tłuszczu

Gość t. webb
t. webb ściągnęłam przez eMula, odcinek o brzuchu, ciało, stary odcinek z aerobikiem.

Gość pfffoo
Miedzy seriami można robić 5 minutowe przerwy ? Czy wszystkie muszę od razu ?

Gość _penny
A ja jestem na 11 dniu A6W:) Zaczelam walke z muffinowym brzuszkiem od 1 stycznia i narazie wygrywam! przede wszystkim koniec plastikowego jedzenia, filizanka jogo kazdego dnia. Wstaje o 6.00, cwicze szostke i 8min Buns (czasem padam z golu miesni;), oprocz tego porzadne rozciaganie ( marze o szpagacie..). Potem aromatyczny prysznic i godzina o poranku tylko dla mnie!! Ten poranny wysilek wymusza na moim brzuszku nie wolanie o ciezkostrawne pysznosci. Do tego zaczelam jesc tylko sniadania obiady i kolacje ( trzeba bylo skonczyc z ciastkami w pracy i tymi wszystkimi pysznomi sztycznosciami:( Cole zamienilam na Kubusie, Pysie i tym podobne (dla poprawienia kolorytu skory;P) A jeszcze niedawno mi sie wydawalo, ze mozna umrzec od takiej zdrowizny;) A efekt? Nieprawda, ze nie mozna od tych cwiczen zrzucic faldek i boczkow. Moje sa dwa razy mniejsze. A wierzcie mi. Przywiozlam po roku w Anglii niezle faldki, bo przytylam 11 kg ( z 54 wyjsciowo). Od poczatku miesiaca zjechalam z rozmiarem spodni z 40 na 38 i wreszcie spodnie nie sa obcisle na udach tylko wisza!! Jak zaczelam cwiczyc chcialam tylko umocnic miesnie nog przed nartami. Teraz: ramiona szykuje na kajaki a brzuszek na plazowanie:) Bez czytania o waszych efektach nie udaloby sie na pewno...

Gość bubu124
penny------------> naprawde masz tyle tłuszczyku na brzusiu???? i z tymi ćwiczeniami zmniejszył się??????ja mam dwie spore faudy jak siedze to pępka nie widze gdzieś sie topi heheheh Powiedz mi skąd ściągnać 8 min buns

Gość bubu124
Ponawiam pytanie bo nikt mi nie odpowiedział a moze ktoś będzie wiedział co tu poradzić????/?? moja siostra jest osobą szczupla ale tak jak i ja ma tam i uwdzie zwłaszcza te faudki na brzuchu i boczki, jej problem polega na tym że czy zje dużo czy prawie nic to tak po południu strasznie jej wydyma brzuch do przodu zwłaszcza tą faudke zaraz pod biustem i czuje jakby połknęła conajmniej wielki kamień a jak już wypije z 2 szklanki napoju to tragedia- dlaczego jej sie tak robi? Przecież jak jest głodna to brzusio powinien raczej zwinąć sie do środka a nie wydymać- przynajmniej tak ma większość- co o tym myślicie??? może jakieś rady???

do bubu... niech twoja siostra zgłosi sie do lekarza pierwszego kontaktu i powie jak i gdzie ją boli.Prawdopodobnie powinien ją wysłac lekarz do gastrologa i zbadac jelita moze to być od tego. Ja mam prosbe ze swojej strony czy mozecie mi napisać gdzie moge znaleźć wykaz tych ćwiczeń??bo chętnie pozbyłabym sie swojego brzusszka:) pozdrawaim

Gość Promyś
Dopiero dzisiaj odkrylam te forum i wasze komentarze zachecily mnie do cwiczen. mam bardzo duzo do stracenia (wzrost 164 ok90kg) cwiczylam wiele razy efekty byly różne ale zawsze pod koniec się poddawałam i wiadomo czym to się kończyło.Ale teraz musze coś ze sobą zrobic bo moje stawy maja już dość tego ciężaru. TYlko proszę was o link tych cudownych ćwiczeń;) jestem młoda więc myślę że dam rade.