Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biblio.

Czy są tu jacyś bibliotekarze???bibliotekarki???

Polecane posty

Gość biblio.

Gość są tacy i co dalej

Gość biblio.
chciałam wiedzieć czy nie jestem tutaj sama

Gość mirra
hejka ja jestem poniekad...bo pracuje w bibliotece od 3 tygodni, ale nie studiuje bibliotekarstwa tylko przyszlam tu mna staz:) mnie sie podoba ta praca, choc studiowac tego bym nie chciala. pozdrawiam:)))

Gość biblio.
a to dlaczego byś nie chciała? hmm? w ogóle panuje jakiś straszny stereotyp, że bibliotekarki to zaniedbane stare panny, że praca bibliotekarza to tylko wydawanie ksiażek, a studia to nauka jak te książki układać na półkach, a rzeczywistość jest zupełnie inna

No ja jestem. :) I studiuję bibliotekarstwo. Wcale nie jest takie straszne.

Gość a na którym jesteś roku

Gość jakie macie przedmioty

To nie są studia magisterskie...na razie. To blyskawiczny roczny licencjat. Przedmioty: Naukoznawstwo Historia Polski Pedagogika Bibiliotekarstwo dla dzieci Informatyka Logika Psychologia Marketing Ekonomia J. niemiecki Filozofia Historia naukoznawstwa Bibliotekarstwo publiczne Tak w skrócie.

Gość ja studiowalam historie
i jedna ze specjalizacji bylo wlasnie bibliotekarstwo - nikt nie chcial na to isc :O

Gość ooo logikę macie i filozofię
i marketing... dziwne połączenie na pierwszy rzut oka;) to znaczy co? jesteś na podyplomowych czy o co chodzi, bo nie bardzo rozumiem?

No pisałam, że licencjat. Zintensyfikowane studia licencjackie. Trwają dwa semestry. Nazywa się to: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo. Można po nich zacząć studia magisterskie, jak się komuś chce :D

Gość a można wiedzieć na jakiej
uczelni?

Gość i co po trzech latach
już się ma magistra, jesli się pójdzie na uzypełniające? rok licencjat+uzupełniające magisterskie 2 lata ??? a wymiar godzin jest bardzo okrojony w porównaniu do standardowego licencjata?

Gość ja pracuję
ja pracuję w bibliotece uczelnianej (nie napiszę gdzie) trochę z przypadku ale praca jest fajna. W dodatku mam do czynienia z nowosciami nie tylko naukowymi, ale i "zwykłymi" więc mogę cos fajnego sobie poczytać:)

Gość zazdroszczę tej pracy
:)

Na Uniwersytecie Warszawskim. Później trzy lata uzupełniających magisterskich. Kocham ten zawód, chociaż na razie mam przerwę w wykonywaniu.

Gość życzę powodzenia w studiowaniu
a ja biegnę do pracy. pa.

Gość bibliotekarka
ja też pracuje w bibliotece już pare ładnych lat i jest super uwielbiam tą pracę pozdrawiam wszystkie koleżanki i życzę miłego dnia pracy :) :) :)

Gość bibliotekarka
oj chyba popełniłaqm gafę jeśli są tutaj jacyś koledzy to ich też oczywiście pozdrawiam ale zazwyczaj w tym zawodzie pracują kobiety

Gość ja bym chciala
pracowac w bibliotece!! praca taka kojarzy mi sie ze spokojem, cisza i zapachem starych ksiazek...SUPER!!!

He he, zapomnij o ciszy i spokoju :D To mity. Tak naprawdę to odpowiedzialna i ciężka praca, wymagająca wiedzy z różnych dziedzin. A także ciągłego dokształcania i bycia na bieżąco. Nie jest łatwa, ale mnie na przykład daje dużo satysfakcji. Gdyby była lepiej płatna, byłoby idealnie ;)

Gość bibliotekarka
zgadzam się z Sylwią _ B ciągle istnieje mit że bibliotekarka siedzi i czeka na czytelnika i nic nie robi tylko książki czyta a na to naprawdę nie ma czasu ale mi to odpowiada i jestem zadowolona ze swojej pracy a z tymi zarobkami to święta racja Sylwia oj tak chyba nikt nas nie docenia :( :( :( ale co tam wazne że robie to co lubie

To masz szczęście. Ja chwilowo niestety nie pracuję w bibliotece, właśnie ze względu na pieniądze. Ale nie wyobrażam sobie, żebym miała nigdy do biblioteki nie wrócić. Nie ma takiej opcji :D Moim zdaniem to nie zawód tylko...nie chciałabym używać patosu :D w wypowiedzi, ale coś w rodzaju powołania. Pozdrawiam wszystkich, którzy czytają książki :)

Gość bibliotekarka
Sylwia życzę Ci żeby Twój powrót do biblioteki nastąpił jak najszybciej tak masz rację ten zawód trzeba lubić nie ma poprostu innej opcji :) ja równierz pozdrawiam wszystkich miłośników książek i oby czytali ich jak najwięcej :) :) :)

I ja i ja jestem bibliotekarka z wykształcenia z zamiłowania i z zawodu:):) pozdrowionka;)

Pozdrawiam i dzięki za życzenia powrotu na łono :D Biblioteki to magiczne miejsca ;)

a mogłybyście powiedzieć, co robi bibliotekarka? bo mi wlasnie stereotypowo wydawalo sie,ze czeka tylko na czytelników i myslalam ze ta praca jest własnie spokojniutka,cichutka i łatwa:)