Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help me

Domowe sposoby na wywolanie porodu.

Polecane posty

Gość xxxxxD
cześć jestem w 38 tygodniu ciąży byłam u lekarza i powiedział mi że dziecko jest przygotowane do porodu i że dla bobaska będzie bezpieczniej jeśli sie urodzi na dniach.Pomóżcie mi wywołać poród.....

Gość Ania Bajbak
mi tez pomozcie - juz niewiem co robic termin mialam na 16.08 wczoraj bylam na ktg zero skurczy wszystko pozamykane odeslali mnie do domu - ej no ilez mozna czekac - ja juz chce urodzic .Moze ktos byl w podobnej sytuacji i cos mu pomoglo / plis pomocy!

Gość sekuplekuA
ja myślę, że najlepszym sposobem na wywołanie porodu, jest zapomnieć że się chce urodzić i zająć się czymś innym, porody zawsze zaczynają się w najmniej spodziewanych momentach.. na imprezach, na zakupach, albo jak człowiek chce sobie samcznie pospać.. wtedy kiedy akurat ma się na wszystko inne ochotę tylko nie na porodówkę

Ja dzisiaj mam termin i tez chcialabym juz urodzic. Cholernie ciezko i goraco. Objawy mam juz od 4 tygodni ale jakies takie niemrawe, nieregularne, malo bolesne skurcze, zero rozwarcia, bol podbrzusza. Wkurza mnie juz wszystko chce urodzic bo spac po nocach juz nie moge. Dzisiaj probuje umyc okna i podlogi, seksik od tylu i male piwo. Moze jeszcze powisze na drazku.

Gość mloda...
nie wiem jak wy ale na mnie nie dziala nic z tych domowych sposobow... doslownie nic, ani sprzatanie, chodzienie po schodach, zakupy, sex, robienie czegos z recami do gory ani nawet prace w ogrodzie...wspomne tylko ze jezdze na rowerze i robie przysiady, pije herbaty z malin i nic... nie probowalam tylko oleju rycynowego ale wspominajac moje 5 mies. z glowa w wc nie chce tego powtarzac... macie inne pomysly????????...

Gość RENATKA Z BYDGOSZCZY
JA URODZIŁAM CÓRKE 9 DNI PO TERMINIE. 2 PRÓBY WYWOŁANIA PO 13 GODZIN I NIC, WIEC ZAKONCZYŁA SIE CC. TERAZ JESTEM W 35 TC I OD 38 TC ZACZYNAM DZIAŁAĆ... PODOBNO NAJLEPIEJ POŁĄCZYĆ ZE SOBA KILKA METOD , A NAJSKUTECZNIEJSZE TO: SEKS KILKA RAZY NA DOBE MASAŻ SUTKÓW GORACA KĄPIEL WYSIŁEK FIZYCZNY OCZYWISCIE BEZ PRZESADY CO DO OLEJKU RYCYNOWEGO SIE NIE WYPOWIADAM BO RÓŻNE SA ZDANIA NA TEN TEMAT... POWODZENIA DZIEWCZYNY!!!!!!!

Gość ja ;-)
jesli nic na was nie dziala, jedzcie do szpitala i powiedzcie ze was mocno boli podbrzusze, nie moga kobiety w ciazy odeslac z bolami do domu wiec napewno traficie na oddzial a pozniej.... jeden dzien polezycie a ju.z nastepengo beda brac na wywolanie...jesli to nie pomoze to cc... sprawdzone... a wystarczy pomyslec kobietki kochane

Gość ja wypilam olejek
Ja wypilam olejek dwa dni temu skurzcze przyszly biegnka tez zostawili mnie w szpitalu skurcze ustaly ale teraz czekam na mojego Na oddziale i ma mi pprzywieźć jeszcze jeden olejek i mam zamiar wypic bo teraz szyjka sie miekka zrobila i mam zamiar to wypic i w koncu urodzic! Napisze czy zadzialalo

Gość kasia200134
hej dziewczyny ja jestem w 35 tygodniu ciazy i to moja 2 ciaza. pierwsza corke urodzilam 2 dni po terminie i wazyla 4,400kg, teraz tez urodze druga corke i nie przytylam tak duzo ale moje samopoczucie jest okropne. mam skoki cisnienia, bole glowy, bole brzucha i to dosc silne oraz silne bole plecow. to jest juz nie do wytrzymania gdyz mam te wszystkie obiawy codziennie niemal ze pare razy dziennie. w pierwszej ciazy nic takiego sie nie dzialo. mieszkam w uk i tutaj polozne nawet gdy mam za niskie cisnienie mowia ze to normalne i bagatelizuja wszystko jak wszyscy pracujacy w sluzbie zdrowia w uk. co mam robic doradzcie cos bo czasem nawet niemam sily podniesc sie z luzka a lekarze maja to gdzies.

Gość gość
Hey ja już jestem po terminie już kończę 42 tydz i nic jutro się dowiem co będzie dalej Ale stosowałam to co mi radzili wszyscy wieszałam firanki przemeblowanie robiłam okna myłam wywar z liści malin piłam nawet po dwa schody wchodziłam na czwarte piętro teraz wzięłam nawet olej rycynowy robiłam masaże sutków nawet masowałam brzuch jak był skurcz to nawet spychałam malca w duł a tu nic powiem tak to jest moja druga ciąża ale jest inna i gorsza niema recepty na to dla nie których działa to a dla drogich nie więc powodzenia życzę tym co maja takie problemy z przyspieszeniem porodu pozdrawiam

Gość gość
Podnoszę temat. Jutro mam termin i nic się nie dzieje. W czwartek mam się zgłosić do szpitala i bardzo się boję, że każą mi już tam zostać. :( Piszcie, Mamusie, jakie metody polecacie. Wczoraj pół godziny wchodziłam i schodziłam po schodach jak głupia, wzięłam ciepłą kąpiel, masowałam sutki, ale efekt mizerny. W nocy pobolało jak na miesiączkę i brzuch twardniał częściej niż zwykle, ale nic poza tym.

Gość gość
ojejj..