Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alex 123

Kiedy zacząłyście brac tabsy i czy ja juz powinnam??

Polecane posty

pewna kobieta brała 8lat i zaszła po 2miesiącach jak odstawiła i ma dwójkę dzieciaczków :P tamto było żałosne kobieto

Gość anii
oj nie wpadajmy w skarjności, bo tabetki anty, to nie żaden cud miód, ale i też nie jakaś plaga egipska, która chce zgłądzić człowieka.

ja birę i nie zaszłam i nie przytyłam, jest jak kiedyś tylko, że wiem kiedy i jka długo będę miała @

Gość anii
Reeva, a co wcześniej miałaś nieregularne okresy? No fakt tabletki dobrze, to regulują. Ja na szczęście mam regularne okresy i nie było jeszcze miesiąca żebym go nie miała.

Gość kig
bzdura o tej ciazy sladowe ilosci kobiet maja problemy z zajsciem w ciaze po odstawieniu pigulek co wiecej wlasnie jak sie je odstawi to jest naprawde duze praawdopdobienstwo ze ciaza bedzie ...MNOGA;-)

Gość najsłodszaaaa
To właśnie śladowe ilości zachodzą w ciąże zaraz po odstawieniu a wyjątek potwierdza regułe.Nie jestem żałosna w przeciwieństwie do Ciebie bo to są autentyczne badania.

Gość i ty jestes psychologiem
??????? profanacja tego zawodu.

owszem, dlatego po odłożeniu tabletek powinno się używac np prezerwatyw przez 4miesiące a potem dopiero starać się o dziecko, bo może to być mnoga ciąża tak miałam nieregularne a teraz to nawet wiem, ze dostaje po południu w niedzilele :)

Gość anii
a według mnie, to po prostu zależy do ogranizmu kobiety, każda pewnie trochę inaczej reaguje.

Gość kig
oj pani psycholog ma swietne metody na to jak rozmawiac z ludzmi...whatever

Gość najsłodszaaaa
Ale czemu na mnie psy wieszacie i podważacie mój warsztat pracy i umiejętności??jestem psychologiem z powołania,studia ukończyłam z wyróżnieniem ,mam mnóstwo pacjentów!To nie ja wymyśliłam te badania więc czemu piszecie, że ja jestem żałosna?!Każdy psycholog i socjolog z którym miałam doczynienia opowiadał mi o takim zjawisku!I czemu niby to ja jestem żałosna?!

Gość najsłodszaaaa
I nie wiem co temat badań ma do mojego sposobu rozmawiania z ludźmi...

Gość anii
Najsłodszaaaa a Ty jak się zabezpieczasz?

Gość najsłodszaaaa
Zabezpieczam się prezerwatywą ale nie dlatego ze nie popieram tabletek tylko dlatego że po wszystkich ,kótre brałam się źle czuję.Wcale nie jestem przeciwniczką tabletek i też mnie te badania zaskoczyły.

Gość kig
teoretycznie nic ale pieklisz sie na lewo i na prawo.Nie wiem moze stareotym psychologa:usmiechniety, opanowyany , nie dajacy sie sprowokowac. A moze wlasnie psycholog tez czlowiek? zmieniam znow temat wracajac do badan:jak tak bedziemy podchodzic do spraw to MOIM zdaniem mozemy dojsc do wniosku ze w PEWNYCH przypadkach wdychanie powietrza z pokoju jest szkodliwe (alergia na kurz )dlatego nie mozna oddychac. naprawde nie popadajmy w paranoje Wyobrazam sobie ze nieplodnosc przez tabletki to musi byc tragedia, kto wie moze mi to nieszczescie za kilka lat sie przydarzy(Odpukac) Ale wlasnie o to chodzi ze przed rozpoczeciem trzeba przeanalizowac kazda mozliwa sytuacje i podjac decyzje zgodnie z samym soba i konsekwencjami.Bo w tym wszystkim chodzi o dojrzalosc

Gość najsłodszaaaa
Jestem uśmiechnięta i opanowana i nie wiem na jakiej podstawie wnioskujesz , że się pieklę na prawo i lewo...Nawet mi odrobinę ciśnienie nie podskoczyło.

co 2 lata trzeba robić 3 miesięczną przerwą albo w ogóle czasem robić przerwę i dzięki temu niemożliwym jest być bezpłodną (chyba, że jest od dawna a nie przez tabsy i an nie zwala hehe)

Gość anii
No pewnie, że chodzi o dojrzałość. Bo dojrzałość, to też myślenie, co może być z naszym zdrowiem po kilku latach brania tabletek. Ja się kilka miesięcy wachałam czy zacząć brać czy nie, teraz już prawie jestem pewna, że nie chcę brać. Choć prezerwatywa nie jest najwygodniejszym sposobem, ale oboje z moim chłapkiem akceptujemy taką antykoncepcję. Być może zdecyduje się brać anty, ale jak na arzie, to raczej nie.

Gość kig
'Nie jestem żałosna w przeciwieństwie do Ciebie' musze przestac czepiac sie szczegolow-wybacz KONTYNUUJMY!

Gość najsłodszaaaa
Tak zapewne jestem bezpłodna i to nawet od urodzenia ,zwłaszcze że mam córeczkę.Heheheheheh.To było zabawne dopiero.

Gość najsłodszaaaa
To że napisałam ze jesteś żałosna nie znaczy ze się pieklę na prawo i lewo.

Gość kig
no wlasnie co z przerwami?czytalam ze przy pewnych tabletkach nie trzeba natomiast przy dwuskladnikowych trzeba.I teraz pytanie na ile po jakim czasie i od czego to zalezy? takie oczyszczenie brzmi sensownie trzeba pozwolic organizmowi wrocic na stare tory ehhh ale czy to znaczy ze znow czekaja mnie bolesne okresy i nieregularnosc?bbbrrr!!

To ja poproszę o pełne dane bibilograficzne tych publikacji, gdzie piszą o problemach z zajściem w ciąże po pigułkach. Rozumiem, że są to prace opublikowane w recenzowanych czasopismach naukowych?

Gość najsłodszaaaa
Wiadomości te pozyskałam na wykładach z psychologii rozwojowej i soscjologii na Uniwersytecie Łódzkim,publikacji nie widziałam gdyż otrzymałam te informacje przekazem ustnym!Nie sądzę jednak aby 2 różne osoby (do tego z doktorskimi tytułami)opowiadali nam głupoty z palca wyssane.

nie no cos w tym napewno musi byc ja slyszalam od mamy co prawda nie jest naukowcem ale cos o zyciu wie;-)

Gość anii
Czasem też naukowcy mówią poglądy z którymi się nie zgadzają, albo które już dawno podważono, żeby dać studentom do myślenia. ;)

Przykro mi, ale nie mogę tego potraktować poważnie. Dwaj pracownicy z naukowi z tytułami doktorskim, jak rozumiem nie z dziedziny nauk medycznych, czy szeroko pojmowanych przyrodniczych, którzy nie przeprowadzali rzetelnych, wieloletnich badań, nie są dla mnie autorytetem.

hihi. poza tym jak się obnosi z tym, że ma wyższe niezła jest :D