Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrrrrrr boje się

Czy miał ktoś robiony głeboki peeling u dermatologa na blizny?

Polecane posty

Gość grrrrrrr boje się

Bo zastanawiam się który sposób jest najlepszy. Czy blizny napradwę znikają? Po ilu razach? Ja mam dość głebokie "dziury" w twarzy od wyciskania. Czy taki zabieg bardzo boli? Wstepnie dowiedziałam się, że to wygląda jak po oparzeni słonecznym. No własnie, czyli jak? :o Słyszałam tez o takich peelingach, po których trzeba chodzić w bandażach. Miał ktoś z Was cos podobnego? Porosze o kazdą informację :)

Ja sobie robiłam taki peeling:) Także na blizny po trądziku i pomogło. Owszem- tzreba ten zabieg powtarzać co minimum miesiąc aby osiagnąc oczekiwane rezultaty gładkiej skóry. Czy boli...No własnie.. Mi pani kosmetyczka robiła to peelingiem ziołowym- takim z ostrymi drobinkami... Miałam powiedzieć jej, kiedy bede czuła igiełki w skórze- ja twardka jestem, więc jak poczułam lekkie kłucie to nic ni epowiedziałam.. Jak zaczełó bolec bardziej to dopiero- i wtedy sie zaczęło- no..nie było to przyjemne, myślałam że mi szkliwo pęknie od ściskania zebów :( ALe nie trwa to długo.. Potem Pani to zmywa Pierwszy dzien wygląda, jakbys siedziała za długo na solarium- skóra jest zaczeriweniona mocno, nie mozna jej dotknąć- odradzam więc zakładanie golfów, czy ciasnych koszulek- lepij cos rozpinanego... Drugi -skóra brązowieje- wygląda na opalona bo jej brązowa- komórki naskórka obumierają Na 3-4 dzień zaczynasz się łuszczyć- ale to tak porządnie!! Nie wolno odrywac skórek!!Niech se wiszą..Po co robic rany?? Moze dojśc do zakażenia. Przez tydzien nie wolno sie smarowac kremami, ani maczać twazry w wodzie- to niweczy proces. Po tygodniu- po złuszczeniu się skóry, idziesz na odzywienie. CO jest miłe:) Przez nastepny miesiąc nie możesz chodzic na solarium, oszczędzac sie ze słońcem:) No- powiedzmy sobie szczerze- najgorsze są te 3minuty tego tarcia peelingiem u kosmetyczki... Potem juz jest ok:) A efekty sa widoczne:) Pozdrawiam i życze powodzenia Bedzie dobrze:)

ja tez mialam robiony polski peeling ziolowy 2 razy i jestem bardzo zadowoloa z efektow. Nie powiem, bo ten pierwszy raz dosyc bola, jakby kto papierem sciernym tarl o moja twarz, potem bylo czuc takie igielki (to nie bylo jz takie bolesne), ale znowu nie ma co przessadzac. Kobiety rodza dzieci i tak nienarzekaja:) Poza tym o nie trwa niewiadomo jak dlugo, a efekt bys supe wiec warto.