Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sisi1111

MATKI POLKI W WIELKIEJ BRYTANII

Polecane posty

Mamo E- co u Ciebie?? U mnie calkiem spokojnie,Niki to straszny lasuch,karmie go butelka co 2,5-3 godz po 100-120 ml. Sonia akceptuje nowego czlonka rodziny, caluje go i chce trzymac na rekach. Oczywiscie korzystmay z urokow wiosny,co dzien chodzimy na spacer :-) Pozdrawiam

no nareszcie! dobrze slyszec ze wszystko uklada sie jak trzeba u Ciebie! Ja czuje sie jak wieloryb, ale jeszcze nie zaczelam chodzic jak kaczka ;) Mala jest bardzo ruchliwa i lubi mame po jajnikach kopac (za jakie grzechy sie pytam??????) A tak to czekam juz z niecierpliwoscia na koniec maja kiedy to w koncu przechodze na macierzynski, jesli nic nie zacznie sie dziac wczesniej. Pogoda wspaniala to nie chce sie siedziec w biurze :o Caluski dla Soni i Nika! no i dla mamuski tez ;)

LadyCaramel, dziolcha bedzie ;) na 100% bo zrobilam gender screening dwa tyg temu i widzialam tego \"hamburgera\" :) Co prawda dla nas plec nie robila zadnej roznicy, ale Evelyn od dawna mowi juz do brzusia siostrzyczko, wiec chcialam wiedziec czy musze zaczac akcje persuazyjna. Wozek po Myszy, lozeczko, ciuchy wszystko mamy. Ja patrzalam na streety i musze powiedziec ze mi sie podobaja, ale mamy juz loole po malej, wiec zaoszczedzilismy wydatek. Co do imienia to jeszcze nie jestesmy przekonani, jak za pierwszym razem poczekamy az mala sie ujawni ;) Pogoda sie popsula :( z nieba cieknie a ja parasola dzis przy sobie nie mam...

Gość malgorzatka80
czesc dziewczyny mamo e ty tez z brzuszkiem? milo slyszec. u mnie tez druga dziewczynka w drodze. starsza cora juz odchowana. a wogole pamietasz mnie jeszcze? wieki to nie zagladalam ale wiecie jak jest hehe.

Malgorzatko, pewnie ze pamietam :) no ja tak ;) Jak Julcia? Mowisz juz odchowana? Gratulacje Brzusia!!! No to co, bedziesz teraz czesciej zagladac Malgorzatko? Bo potrzeba ten topik troszke uaktywnic!!!

pewnie, ze bede. mam czasu teraz troszke, bo juz w domu ,,leniuchuje". znowu mam cholestaze:( i znow sie martwie choc wiem ze ostatnio wszystko dobrze sie skonczylo. w ktorym tygodniu jestes? ja 31szy teraz. opowiedz o swojej myszce

Hello! Ale tu ucichlo.... malgorzatka - gratuluje drugiego dzieciaczka - na kiedy termin? :) mamo E - jak tam ciaza? Ja wlasnie nie moge uwierzyc,ze moj maluszek konczy roczek w poniedzialek :D Na weekend planowalam jakas atrakcje na dworze, ale cos zapowiadaja deszcze, wiec trzeba bedzie cos w domu pokombinowac...

Gość sztefka
Małgorzatko powodzenia,pamiętam jak mnie pocieszałaś przy mojej cholestazie :)

Oj cos mnie stad przewialo ostatnio :( Malgorzatko nie zazdroszcze cholestazy, musi byc meczace - trzymam kciuki zeby wszystko dobrze poszlo! Sztefciu, jak Wy? Olus? Felicity, ojejku, to juz roczek? no moja Mysz konczy 3l 28go, tez nie moge uwierzyc! czas tak szybko leci... dzis koncze 36 tydzien, wiec juz niedaleko, choc wolalabym dojsc na spokojnie do konca bo dom jeszcze niegotowy - jak zwykle zawsze jakas niespodzianka wyjdzie i tak sie borykamy juz czwarty tydzien z remontem salonu ... a tu jeszcze lazienka i garaz nasz czeka ... narazie Mamcie, lece na eurosision :)

Hej! Mamo E - widze,ze Ty juz na koncowce :) Ale fajnie... czyzby twoja Ewelinka i nowe bobo mialy miec urodzinki blisko siebie? :) Moja Ola tez konczy 3 lata - ale w pazdzierniku ;) Co do remontu - to mialas racje, jak mi kiedys pisalas - u nas zaczelo sie i chyba jeszcze dlugo bedzie trwac... Wczoraj wzielismy sie za inny aspekt domu - ogrodzenie z przodu domu - czesc juz stala, a czesc postow i innych czesci byli wlasciciele zostawili, bo nie zdazyli zrobic...Tak wiec roboty mielismy co nie miara - zwlaszcza,ze wlasnorecznie to stawialismy... Tort dla Filipa juz prawie gotowy jeszcze tylko ozdobic :D Kobiety - piszcie cos!! Pozdrawiam

Felicity, oj nie ciesze sie ze Wam tez to wykrakalam :o ja mam tylko nadzieje ze zdarzymy posprzatac przed przyjsciem malej... Hihi, wychodzi na to ze bedzie roznica dwoch tygodni miedzy imprezkami, z czasem pewnie bede laczyla razem bo i tatus z 25go maja ;) :p Koncowka, tak tak, z jednej strony juz sie nie moge doczekac ale z drugiej jestem pelna obaw.... i znowu zycie przewroci sie do gory nogami :)

Mamo E -> a Ty juz na macierzynskim czy jeszcze pracujesz? Nie wiedzialam,ze cala Twoja rodzinka to Blizniaki ;) moj maz z 20.06 ale tez jeszcze Blizniak :) Ja tam sie ciesze,ze Filip zalapal sie jeszcze na Byczka. U nas to mniej wiecej syn ma urodziny na miesiac przed tatem, a corka na miesiac przed mama :D

no to fajnie sobie zaprogramowaliscie, jesli ;) ja tez tak chcialam ale \'wpadlismy\' o wiele wczesniej, jekies 6 miesiecy :D Jeszcze prauje, ale to juz moj ostatni tydzien - juz nie moge sie doczekac konca! Potrzebuje zaczac sie przygotowywac do szpitala, no i z rzeczami dla malenkiej, bo jak narazie ro sa porozrzucane albo popakowane w milionach reklamowek, nawet sama nie wiem co ja mam :) ale mieszka Wam sie dobrze w nowym domku (no juz nie tak nowym) prawda?

Witam wszystkie mamusie :) Mam 29 lat i 6-cio tygodniową Olivke.Mieszkamy z mężem koło Southampton od prawie 3 lat.Bardzo fajne forum.Z tego względu że jestem sama bez rodzinki i to moje pierwsze dziecko mam nadzieje że pomożecie w razie potrzeby.Pozdrawiam

agusia -> witaj! Nie przejmuj sie jak czestotliwosc odpowiedzi nie bedzie taka duza....ten watek kiedys kipial zyciem...teraz troche slabiej...ale ja tam sie udzielam ;) mamo E -> mieszka sie dobrze - ale powiem,ze posiadanie duzego ogrodu (w koncu taki sie chcialo;) ), to takze duzy obowiazek pracy fizycznej :) Wczoraj na przyklad musialam skopac ogrod z przodu domu, bo juz ponad miesiac temu mialam posiac trawe a tu dalej nic ;) No i wyrownywanie - bo wlasciciele zostawili tu ogromna gore ziemi... Zycze milego weekendu - pogoda ma byc podobno piekna....Zobaczymy

Witaj Agusia :-) Mamy dzieci w tym samym wieku!! Moj synek przyszedl na swiat 6 kwietnia.

Witajcie :) Felicity 001 i Ladycarmel Rzeczywiście częstotliowośc nie jest taka duża :P. Jak sie chowa twój synek ladycarmel ?? Ja dzisiaj musiałam z Olivka pójśc do lekarza ,bo bidulka dostała czerwonych krostek na ciele i teraz w sumie sama nie wiem czy to przeze mnie,że coś nie tak zjadłam czy przez coś innego:(podejrzewam pistacje) dostałam kremik,zobaczymy.A czy ty ladycarmel karmisz małego piersią?? Felicity 001 a gdzie ty mieszkasz?? Pozdrawiam serdecznie

Hej W stosunku do Ciebie -> bardzo na polnoc - Sheffield. Nie wiem czy juz sie chwalilam,ale Filip od kilku tygodni ladnie sam smiga na 2 nozkach :D W ogole trudno mi uwierzyc,ze nie jest juz taki maly i bezradny ;) Agusia - a Ty pracowalas przed dzidziusiem? mamo E -> mam nadzieje,ze Ty juz w koncu jestes na macierzynskim!! Normalnie podziwiam Cie,ze tak dlugo pracowalas. Ja z Ola w ciazy nie pracowalam wcale, a z Filipem na 8 tyg. przed terminem bylam juz na macierzynskim (wynudzilam sie jak mops ;) )

Agusia-karmie malego butelka. Mam jeszcze 2 letnia coreczka i trudno byloby mi karmic malego na kazde zadanie. Sonia (tak ma na imie mala) jest bardzo aktywnym dzieckiem,wiec musialabym biegac za nia z malym na reku :-(

Ladycaramel -> nie dziwie Ci sie. Jak Filip sie urodzil Ola miala 19 miesiecy i niestety z apetytem mojego syna, caly czas wisial na cycu...Wytrzymalismy 3 miesiace...Potem juz butla - syn syty, a ja mialam tez czas dla Oli.

Dziewczyny, pewnie bedziecie w stanie odpowiedzieć na moje pytania: Ile w Anglii należy się macierzyńskiego i wychowawczego i na jakich zasadach. I czy jeżeli kobieta mieszka z ojcem dziecka, ale nie ma z nim ślubu to jest samotnie wychowującą matką i należą jej się z tego interesu jakieś dodatki, ulgi? Pytam bo mam kuzynke w Anglii która niby jest w ciąży i mam wrażenie, że jakoś mnie bajeruje :-/

niewielka -> podstawowy platny macierzynski trwa 39 tygodni (jesli pracowalo sie co najmniej 6 miesiecy u obecnego pracodawncy - to on wyplaca; jesli sie przepracowalo 26 tyg. z 66 - przed 25 tyg. ciazy ale niekoniecznie u jednego pracodawcy - to nalezy sie macierzynski od panstwa - teraz chyba ok.117f tyg.). Od pracodawcy moze byc wiecej macierzynskiego ale to zalezy. Poza tym - jesli kobieta mieszka z partnerem - niewazne czy mezem - to nie jest samotna matka. Jesli mieszka z ojcem dziecka, ktory nie jest jest partnerem, to na pewno ciezko bedzie jej udowodnic,ze nic z nim ja nie laczy. Jesli bierze z tego tytulu jakies zasilki, a udowodnia jej,ze klamie, bedzie musiala wszystko co wziela, oddac. aaaa - pojecia wywchowawczego jako takiego tutaj nie ma. Po 39 tyg. mozna wziac jeszcze 13 tyg. wolnego (czyli w sumie rok) ale nie jest to platne.

Witajcie :) Felicity 001 :>>tak pracowałam na pełny etat,na macieżyński przeszłam na 7 tygodni przed terminem porodu, bo już nie dawałam rady Ladycarmel -> więc nie dziwie sie Tobie,na pewno nie masz na nic czasu,ja mam tylko Olivke i czasem nie daje rady :) nie mam tutaj nikogo oprócz mojego męża więc tylko 2 dni w ciągu tygodnia mam więcej luzu .Pozdrawiam :)

Jestem 🖐️, jeszcze w dwupaku, ale od piatku na urlopie :) jeszcze nie macierzynskim, ale juz na urlopie :) :) Macierzynski zaczne 15go lub w dniu urodzin jesli bedzie to wczesniej. dopoki dojezdzalam do pracy i latalam dookola jak glupia baba to mialam sil a sil, natomiast teraz jestem ciagle zmeczona :o nie moge sie jeszcze zabrac za porzadne sprzatanie bo remont jeszcze w toku.... ach, chyba sie zanudze, dobrze ze jutro 3 urodzinki Myszki, to chociaz cos do zorganizowania ;) A z tym wychowawczym to jest to na dodatek tak ze nie mozna tych 13 tygodni brac wszytkich na raz :o no i bezplatne :o spadam do plackow ziemnieczanych (nie lubie trzec) sciskam wszystkie mocno mocno

Agusia-jak chowa sie Twoja Oliwka?? Masz z nia jakies problemy?? Mamo E-ciesz sie z tego nic-nierobienia,bo pozniej nie bedziesz wiedziala co to jest odpoczynek. Wiem cos o tym... Wszystkiego Naj dla mojej malej imienniczki :-)

Witajcie ;) Ladycarmel ->Olivcia chowa sie barszo dobrze,w sumie nie mam z nią żadnych problemów.Czerwone kropeczki już całkowicie zeszły ;).Z mężem za niedługo będziemy chcieli przenieśc Olivcie do jej pokoiku,bo na razie śpi jeszcze z nami w koszyczku ;) ale coś za bardzo nie lubi swojego łóżeczka,bo w ciągu dnia staram sie ją tam położyc ,to po krótkiej chwili już sie budzi. To prawda Mamo E -odpoczywaj ile wlezie ;)))potem nie będzie na to czasu

hej babki! Czy u was tez tak goraco? :) Nareszcie... Korzystajcie z pogody - zycze milego weekendu !!