Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieproporcjonalna

moje cholerne małe stopy

Polecane posty

boze dziewczyno opanuj sie! jaka moda na duze stopy?? a potem bedzie na male, i co? nagle te z kajakami zaczna sobie zmniejszac stopy?? ja mam 177cm wzrostu i rozmiar 39. i bardzo mi to odpowiada.. w zyciu nie chcialabym miec stopy 42, wiesz jaki problem jest ze znalezieniem obuwia na taki rozmiar? daj spokoj... boze, czy ludzie juz nie maja innych zmartwien? nie przesadzaj ze masz tak male stopy...male to sa 36.. moja znajoma 168 i rozmiar 36, ale lubi swoje stopki bo sa zgrabne, a nie dlugie kajaki...

Gość maleta
DAJCIE SPOKÓJ, TO PROWOKACJA I TO GŁUPIA:) TAK NAPRAWDĘ ŁADNE SĄ TE STOPY, KTÓRE SĄ ZADBANE. NAWET DUŻE MOGĄ BYĆ SLICZNE JEŚLI STOSUJEMY PEELINGI I MAMY STARANNY PEDICURE, A JESZCZE LEPIEJ JAK SA OPALONE... CO DO ROZMIARÓW TO POWIEM TYLKO, ŻE JA JESTEM ZADOWOLONA Z MOJEGO 36, BO 37 - 38 - 39 SĄ ROZCHWYTYWANE, A TE SKRAJNE PRZEWAŻNIE JESZCZE UDAJE MI SIĘ UPOLOWAĆ:)

Gość gdby chodziło o cycki
to jeszcze rozumiem. Ale stopy ????? :O Te baby to juz widze że żywcem nie maja czego wymyslać.

Nieproporcjonalna,o ile można Cię tak nazwać :D Masz zupełnie normalne stopy...Poza tym najpiekniejsze kobiece stopy sa do rozmiaru 40 :) Nie ma się czym przejmować...Pozdrawiam.

Gość Niunia89
Sądze, ze nie masz czym sie przejmowac twoje rozmiary są prawidłowe. Ja bym sie takim czyms nie przejmowała!Sa powazniejsze problemy mówie Ci! Ja nie moge dac sobie rady z tradzikiem =(( a to jest 1000 razy gorsze od rozmiarów buta!!!

Gość Asqin
ludzie;/ pisze to tylko po to aby powiedziec ze trzeba byc prawdziwą idiotka zeby robić afery o taką rzecz. Dajcie sobie spokój i nie komentujcie tego. :)

Gość Elless
A co powiesz na to? Mam 163 cm wzrostu i numer buta 35, a prawa stopa jest krótsza od drugiej. Nie mogę sobie dobrać żadnych pantofli, zawsze mam taki problem na wiosnę. Zimą jeszcze pół biedy, w butach zimowych i adidasach jest OK, ale jakieś ładne pantofelki do spódniczki odpadają. W prawym bucie klapie mi noga, wpycham watę, chusteczki i i tak klapie. Dzisiaj założyłam spódniczkę i do tego pantofelki (myślałam, że przynajmniej te mi nie będą klapać, bo chodziłam w domu z pół godziny) ale jak przyszło co do czego i poszłam do szkoły to szłam jak jakaś kaczka. Gdybym jeszcze miała jakis większy rozmiar, a tu 35... chociaż przydałyby sie nawet jeszcze mnijeszy, a nie zamierzam kupować butów dzieciecych, mam 15 lat... Sory, że tak sie tutaj rozpisuję, ale musiałam się z kimś tym podzielić, bo juz nie wytrzymuję. Jak ktos ma podobny problem to niech pisze!

Gość stopaAstopa
Powinnaś się cieszyć kobieto. W ogóle co to za 'problem', że małe stopy masz? Ja ma rozmiar 42, do tego płaskostopie, koślawość i halluxy... Myślisz, że mi jest łatwo buty znaleźć? Ja nie mogę wybierać w tym co jest ładne, tylko to, co w ogóle na mnie pasuje i w czym mogę bez większego bólu przejść kilkadziesiąt metrów... Ja bym chciała mieć mniejszą stopę, ale co mam zrobić, pochlastać się? Akurat tego nie zmienię, mam tylko nadzieję, że z biegiem czasu je wyleczę. Ale zmniejszyć ich nie mogę. Z drugiej strony też się przyzwyczaiłam i w sumie fajnie, że w ogóle mam nogi na których mogę chodzić :] Ale też odwalcie się i nie piszecie takich rzeczy, że "nie chcę mieć dużych stóp jak Yeti" bo to no za miłe nie jest. Jak ja mam się czuć, jak monstrum jakieś, bo mam większy rozmiar buta, czy co?

yy ja mam 170 cm i 37 nosze i jakos nie zauwazylam zeby moje stopy byly nieproporcjonalnie male...sa w sam raz;]

Gość 24
ja mam 1,66 i 36 numer buta i uwielbiam moje malenkie stupki, 38 to juz dla mnie gigantyczny, moze to ci poprawi samopoczucie

Gość do marca musze się
ja mam 155 cm i rozmiar buta 36-37 i jestem zadowolona z małych stóp:-)

Gość clyde22
Błogosławieni zadowoleni, miło, że są ;) Tak czytam i myślę, że ciężko znaleźć powód do radości co niektórym. Sam fakt, że się żyje, już jest cudem. Nie ma lekko, nikt tego nie obiecywał. Można narzekać na wszystko - polska mentalność. Co do stóp, "Nieproporcjonalna" niech się cieszy, że ma dwie. ( a nie cztery np. ) ;))

Gość annettaa
Pfff...Dziewczyno!!! Duże stopy są własnie nie kobiece. Mężczyzn wogóle nie pociągaja kobiety z wielkimi stopami! Tylko z malutkimi , zgrabnymi stópkami. Ty mas bardzo dobrą sytacje. Jesteś wysoka i amsz małą stope. Ja Ci zazdrosze przy takim wzroście mieć taką stópkę. Ja mam 162 i chciała bym miec rozmiar buta 37 albo 36 :/ Pfff...Jesteś jakaś dziwna, ze chcesz miec większe stopy!!!!!!!!!

Gość ja ma m wielkie
giry ... 37/38 przy 160 cm wzrostu, co wy na to??? czy przegrałam ż ycie??? dodam że nikt jeszcze nie powiedział że mam stopy jak kajaki ...hmmm

Gość zfgmzfgymg

Gość zaba1505
chcialabym miec nr buta 38 ale niestety mam 34 mam 21 lat i nie moge dostac butow na obcaise niestety sklepy rylko sa za drogie na moja kieszen czy Ktos zna moze adresy e-mail do sklepow w ktorych moglabym dostac takie male buty??? to moj e-mail zaba1505@o2.pl

Gość lols
haha , mam 178 i rozmiar 42-43 zyję , istnieje , trwa m , jak wolisz akceptowana się czuję i dobrze mi z tym ;]

Gość Frydzia
co??!! to dziwne bo ja mam tak samo przy 170 wzrostu mam stopy 38 tak jak ty i sie z tego ciesze

Gość Anchela
Ty chyba jakaś chora jesteś. Ja też mam 170 cm i rozmiar buta 38. Szaleję z radości, że mogę mieć całkiem wysoki wzrost i niewielką stopę, a do tego jeszcze niewielką wagę. ;) Nawet jeżeli jestem nieproporcjonalna, nie obchodzi mnie to. Moim zdaniem takie stopy wyglądają bardzo dobrze i w życiu nie chciałabym mieć większych, a już na pewno nie 42. Mój tata ma taki rozmiar, a ma 177 cm. Moja mama jest niewiele niższa ode mnie i też ma 38, więc u nas nieduża stopa chyba jest rodzinna. ;) Ty nie masz czym się martwić.

Gość LillAnn1
Dziewczyny chyba Wam sie pomylily delikatnie strony..ten temat jest dla dziewczyn,ktore NAPRAWDE maja malenkie stopki i jest to naprawde dla nich duzy problem.Co mnie np obchodzi,ze jakas ma 160 czy 170 cm wzrozsu i stope 38 lub 39?Moze to jest dla tej dziwczyny jakis problem bo wg niej jest to nie do konca proporcjonalne ale co mamy powiedziec My,ktore maja stope 34,5 albo 35?To wlasnie dla takich jak my-malenstwa powstal ten temat,aby jedna druga wspierala i razem doradzaly sobie gdzie znalezc jakie kolwiek butki dla siebie.Dziewczyny o stopach od rozmiaru 36 do ....nie maja raczej problemu ze znalezieniem butow dla siebie i niezaleznie od tego czy akceptuja swoje nogi czy nie-nie maja problemu z kupnem na nie butow!!!!!!

Gość Kim_90
Mam 1.64 i rozmiar buta 36 a najśmieszniejsze jest to że lubię swoje stópki...Nie martwcie się dziwczyny że macie małe stópki! Ja bym nie chciała nosić kajaków zamiast butów nawet jak bym była wyższa... Wyobrazacie sobie buta o numerze 41 albo 42 z czubkiem a numer 36 jest róznica?!

Gość mala stopa tez
wez dziewczyny małe stopy sa ladne,a nie duze kulfony ;)

Gość Kopniaczka
Ja na ten przykład też mam małe stopy, fakt to głupio wyglada, jakos takoś dziwnie, kupuje 3 numery za duze buty i juz jestem ważniara , gilun w góre, krokiem wojaka szejka przed siebie z pieśnia na ustach krocze w przyszłość.

Gość Kopniaczka
:P gira prawa :P gira lewa :P gira prawa :P gira lewa

Gość kim_90
ja właśne jedną z nielicznych rzeczy jakie lubie w swoim wyglądzie to są właśnie stopy choć często nie mogę na nie dostać butów a pantofli to już notorycznie...

Gość anlaya
Kiedy przeczytalam wypowiedzi niektorych osob na temat "zbyt malych stop", myslalam, ze spadne z krzesla. Jesli dla kogos problemem jest posiadanie rozmiaru 38, powinien trzasnac sie mocno w glowe, najlepiej jakas encyklopedia (przy okazji moze jakas wiedza z tego przyjdzie i fakt ten okaze sie pozyteczniejszy, co bedzie niewatpliwie sporym zaskoczeniem dla tej nienormalnej/zakompleksionej/prowokatorki-niepotrzebne skreslic). Zeby nie bylo, nie chce nikogo obrazac, ale ja czuje sie urazona tym, ze ktos smie nazywac swoje stopy - rozmiar 38 - zbyt malymi, dlatego sie tak pienie. Wyobraz sobie, ze ja mam rozmiar 34, w porywach do 35. Z kolei sandalki (sliczne zreszta) i czulenka kupilam w sklepie Rylko w rozmiarze 33,5 i moj budzet na tym sporo ucierpial, poniewaz buty Rylko sa bardzo drogie dla studentki, ktora ledwo wiaze koniec z koncem, bo musi oplacic czynsz i wynajem mieszkania, wyzywic sie i miec jeszcze jakies pieniadze na wszelkiego rodzaju drobne wydatki-jak to kobieta. Naturalnie, gdybym tylko mogla, z pewnoscia nie rozstawalabym sie z wygodnymi adidasami, pasuje na mnie rozmiar 36 (ktory jest latwo dostepny i oddalabym wiele, zeby moc kupowac sobie buty w tym rozmiarze). Zimowe buty mam na plaskiej podeszwie, cos w stylu bokserki, tez rozmiar 36, bo kobiecych, seksownych kozaczkow w swoim rozmiarze nie dostane, a jak dlugosc wkladki mniej wiecej pasuje, to cholewka jest za szeroka i calosc prezentowalaby sie niezbyt estetycznie-jakbym mamie buty ukradla ;]. Buty na lato musialam kupic na stoisku dzieciecym w CCC, na szczescie nie wygladaja dziecinnie, najpierw znalazlam identyczny model na stoisku dla kobiet i przeszukalam caly sklep, zeby znalezc UWAGA rozmiar 34. Szkoda, ze nie moge kupowac na stoiskach dzieciecych, w koncu jestem kobieta i moja stopa nieco rozni sie od stopy malej dziewczynki, mimo, iz nosze malutki rozmiar. Zreszta moze to i dobrze, nie chcialabym jednakowoz prezentowac rozowo-motylkowej mody na uczelni, na wakacjach, czy tez w knajpie. Cholernie zazdroszcze wszystkim kobietom, ktore maja rozmiar nawet 35 - juz ten jest bardziej powszechny. Ja musze schodzic cale miasto, zanim trafie na cos odpowiedniego, zazwyczaj konczy sie na sklepie Rylko, gdzie ciezko znalezc buty dla 23-latki, bowiem wiekszosc prezentuje sie zbyt powaznie, czasem nawet babcinie. Dlatego mnie nie denerwujcie takim komentarzami...

Gość kim_90
Tak szczerze mówiąc małe stopy to teraz nie problem bo można dostać eleganckie buciki w rozmiarze 36 bez problemu 35 też 34 jeszcze nie widziałam ale na pewno też kiedyś zyska na popularonści... Poza tym jeszcze raz mówię że lepiej jest mieć numer 36 niż 42...

Gość ijuz
ja 166 i 36 ,kazdy sie smieje ze male

Gość GirlFriend
Jak ci życie niemiłe to se kurde buty za duże kupuj. Czy ważny jest rozmair butów?? Nikt nie wącha nam podeszwy na ulicy. a wielkie nogi to tylko odwieczny problem.