Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieproporcjonalna

moje cholerne małe stopy

Polecane posty

Gość anlaya
"Tak szczerze mówiąc małe stopy to teraz nie problem bo można dostać eleganckie buciki w rozmiarze 36 bez problemu 35 też 34 jeszcze nie widziałam ale na pewno też kiedyś zyska na popularonści... Poza tym jeszcze raz mówię że lepiej jest mieć numer 36 niż 42..." Bez problemu? Przykladowo buty na zime (kozaki). Przeszukane najwieksze centra handlowe w miescie, wlaczajac w to popularne obuwnicze sklepy typu CCC i Deichmann (o tych ekskluzywnych salonach nie mowie, bo jesli "bezproblemowo" to i "bezproblemowo" dla portfela). I co? par w rozmiarze 36 bylo najmniej, 35 kilka par, 34 - ZADNEJ (znalazlo sie za to kilka zawyzonych 35). Prosze o namiary sklepow wobec tego. To proste, ze trudniej jest znalezc buty o skrajnych rozmiarach, najwiecej w sklepach jest 37-38-39. Ale i 42 nie naleza do rzadkosci. Wg mnie rozmiar 36 jest normalny-nie maly, nie duzy. Wiem, ze sa kobiety, ktore nosza wieksze rozmiary, ale uwazam, ze szczytem kobiecosci sa mniejsze stopy, wielkie kajaki to domena mezczyzn. Ale kazdy kij ma dwa konce, male stopy=duzy problem, duze stopy=duzy problem. Najlepiej miec rozmiar 38 i nie miec zadnych klopotow.

Gość kim_90
"Bez problemu? Przykladowo buty na zime (kozaki). Przeszukane najwieksze centra handlowe w miescie, wlaczajac w to popularne obuwnicze sklepy typu CCC i Deichmann (o tych ekskluzywnych salonach nie mowie, bo jesli "bezproblemowo" to i "bezproblemowo" dla portfela). I co? par w rozmiarze 36 bylo najmniej, 35 kilka par, 34 - ZADNEJ (znalazlo sie za to kilka zawyzonych 35). Prosze o namiary sklepow wobec tego. To proste, ze trudniej jest znalezc buty o skrajnych rozmiarach, najwiecej w sklepach jest 37-38-39. Ale i 42 nie naleza do rzadkosci." Ja ostatnio znalazłam sobie buciki kozaczki eleganckie botki numer (35 pasują jak ulał) za jedyne 59,99 a tak na mnarginesie tych najmniejszych butów nie mozna szukać w ekskluzywnych salonach bo wtedy ceny są wyższe. Ja jestem z tomaszowa mazowieckiego i jest tu jeden sklepik z butami zimowymi i letnimi dużymi i małymi damskimi i męskimi, które są ułożone na pólkach nie fasonami kolorem czy czymś innym ale właśnie rozmiarem najmniejszy jest 34 a największy 50coś

\"GirlFriend\" To było genialne.... I masz rację, ludzie piszą o ważnych sprawach a ta wyskakuje z małym rozmiarem 38??!!! Dorośli, którzy mają 35 mają problem, a 38... Lepiej mieć mniejsze stopy niż wielkie \"KAJAKI\".

Gość kim_90
masz rację 38 to nie problem 35 też jeszcze nie jest problemem

Gość anlaya
Jesli mozesz, podaj adres tego sklepu, z przyjemnoscia sie wybiore i kupie wreszcie buty.

Gość jeszcze
35 nie problem???? nie rozsmieszajcie mnie,normalnie mam 34,ale na zimę o nr większy może być,po kilku rajdach po sklepach czułam się jak upośledzona,owszem znalazłam może ze trzy pary,ale były po prostu brzydkie ryłko ma skrajne rozmiary,ale bardzo mały wybór,u niego 35 jest poza tym trochę zawyżone i cholewki szerokie jak cholera

Gość Kim_90
cholewek nigdy nie dobierzesz dobrze...a jak ci źle z małymi stopami to rób buty na zamówienie, albo chodź boso jak Cejrowski...

Gość chyba oszalalas
ja mam 170 i rozmiar buta 36,a letnich 35 wiec chyba nie wiesz co to mala stopa.

Gość Kim_90
wiem na zimę kupuje sobie 36 i zakładam grube skarpetki bo są za duże a na lato jest już lepiej bo łatwiej jest coś znaleść...

Gość o co w ogóle cmon
masz tez problem dziewczyno!!!!!!!idz do psychiatry...!!!!!!ludzie maja powazniejsze problemy..a ty masz problem małych stóp..hmmm tez mi problem...ja mam zespół jelita nadwrazliwego i mniej sie uzałam nad soba!!!...Gimme a break!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość anlaya
"Kim_90 (kim_90@onet.eu) cholewek nigdy nie dobierzesz dobrze...a jak ci źle z małymi stopami to rób buty na zamówienie, albo chodź boso jak Cejrowski..." Buty na zamowienie... Masz racje, bede chodzic boso, bo jak widac swiat dyskryminuje osoby z malymi stopami. Przeciez nas nie jest malo, mogliby sie dostosowac i zyskac klientow.

Gość lubie spiewac dla siebie
kobieta co ma 158 i ma 36 , a wlasciwie 35;) tylko takich nie produkują, wyglada proporcjonalnie jak moja mama. Ale znam osobe co ma 172 i ma buta nr 36..wyglada to jakby ktos jej uciął nogę..jakby była o połowe zakrotka. Bardzo nieładnie to wyglada. Tak nieproporcjonanie...

Gość Kim_90
anlaya "Masz racje, bede chodzic boso, bo jak widac swiat dyskryminuje osoby z malymi stopami. Przeciez nas nie jest malo, mogliby sie dostosowac i zyskac klientow." Jeśli mówiąc świat miałaś na myśli mnie to jesteś w błędzie...Przeczytaj moje wcześniejsze wypowiedzi a dowiesz się, że też mam małe stopy... Tylko, że ja w przeciwieństwie do ciebie się nieużalam nad sobą...To nas właśnie różni...

Gość No coż
a co przewracasz sie słaby punkt podstawy heheheh:D

Gość takatamjedna
kurczę, a co ja mam powiedzieć?? Mam 170 i 36;/

Gość glissdeczka
heh a ja tak bardzo chcialabym wygladac starzej.....

Gość glissdeczka
hmm chyba nie ten temat sory :D

ja mam 170 cm. i numer buta 36...i jestem zadowolona..nie mam problemu z kupnem butów a we wszystkich stopa wygląda ładnie...

Gość kmljl
nojno

kobieto ile ja bym dala za taki rozmaiar buta...mam 175 cm i 41!!!

Gość Kim_90
Masz rację...Małe stopy są ładne a jak chcesz założyć buty, które nie są balerinkami i mają długi czubek to wygląda to troszkę jak płetwa przy rozmiarze 42 czy tam jakimś innym są też buty które optycznie powiększają stopę jak komuś się wydaje za mała ale uważam, że ten problem jest zupełnie bzdurny!!!!!!!!

Gość andzilua28
Widze że nie tylko ja mam taki problem. Mam 28 lat i nosze rozmiar 35. Chociaż ostatniego lata mierzyłam takie ładne klapki 35 i okazały się za duże :(. Faktycznie ciężko dostać taki rozmiar na normalnych stoiskach dla kobiet. Najśmieszniejsze jest to że moja 7 letnia córka ma już większąstope niż ja. O jakiś 1 cm :D

Gość Kim_90
Ale macie problemy... To nie rak na to się nie umiera, a nawet nieraz da się z tym żyć...

Gość eliaa
witam nie spodziewałam się, że tyle osób ma taki problem jak ja. choć to egoistyczne cieszy mnie to, bo: 1) jesli nas tak dużo, to może zaczna produkowac buty od roz. 34 2) w grupie raźniej :) mam 25 lat, 163 cm wzrostu, stopy roz. 35, z tym że prawa stopa jest jeszcze mniejsza i bardzo wysokie podbicie . więc wiem co czujecie Ananke,izz_a, Elles,LillAnn, zaba 1505,anlaya, kim _90 ... kiedy miesiącami szukacie po sklepach. proszę o jakieś linki, namiary na sklepy. może jak się zjednoczymy i zorganizujemy jakąś petycję, marsz małych stóp w Wawie :) jak zobaczą że nas jest tak dużo to może się coś zmieni. a to prawda, że po ciąży czy w trakcie rosną? pozdrawiam ps stopom 38 zawsze będę zazrościć, a powyżej 40 współczuję tak jak tym małym, chociaż szczerze mówiąc bardzo mi imponują duże dziewczyny i zawsze chciałam taka być i patrzeć z góry na świat.

Gość eliaa
witam nie spodziewałam się, że tyle osób ma taki problem jak ja. choć to egoistyczne cieszy mnie to, bo: 1) jesli nas tak dużo, to może zaczna produkowac buty od roz. 34 2) w grupie raźniej :) mam 25 lat, 163 cm wzrostu, stopy roz. 35, z tym że prawa stopa jest jeszcze mniejsza i bardzo wysokie podbicie . więc wiem co czujecie Ananke,izz_a, Elles,LillAnn, zaba 1505,anlaya, kim _90 ... kiedy miesiącami szukacie po sklepach. proszę o jakieś linki, namiary na sklepy. może jak się zjednoczymy i zorganizujemy jakąś petycję, marsz małych stóp w Wawie :) jak zobaczą że nas jest tak dużo to może się coś zmieni. a to prawda, że po ciąży czy w trakcie rosną? pozdrawiam ps stopom 38 zawsze będę zazrościć, a powyżej 40 współczuję tak jak tym małym, chociaż szczerze mówiąc bardzo mi imponują duże dziewczyny i zawsze chciałam taka być i patrzeć z góry na świat.

Gość Kaha06060
Ja mam rozmiar 34/35 jak jest zima to mozna jeszcze chodzic w butach o numer za duzych ale kiedy przyjdzie lato to az mi sie chce płakać ... rok temu byłam na węgrzech w wakcaje i tam numeracja butow zaczyna sie od 34 w kazdym sklepie i nawet kupilam sobie dwie pary pieknych szpileczek, ale marza mi sie takie wycinane balerinki bez noska ale przeciez nie bede jezdzic na wegry po buty ...eh.... zycie...zycie...

Gość to nie prawda
do mnie prawda!ciesz sie ze masz takie stopy!ja mam 13 lat 170 cm wzrosu i rozmiar 41!nawet nie wiecie jak ciezko znalezc jakies fajne buty....jak sie jakies podobaja to sie okazuje ze nie ma na ciebie rozmiarow, atak 38 39 zawsze jest pełno!

Gość Margeuritte
a ja mam 170 i rozmiar buta 39. Wiec mysle ze autorka topiku nie ma problemu do zmartwien to dobry rozmiar i wcale stopa nie jest jakos drastycznie mala. A co do nieporoporcjonalnej moze jeszcze urośniesz zazwyczaj jest tak ze najpierw sie robi duza stopa a potem sie rosnie. Spojrz np na 11-12 latki jakie sa nieproporcjonalne. Nie masz cyzm sie martwic. a z Ty 39 nei zawsze jest tak jak mowisz to najpopularnijszy numer i wlasnie czesto jego nie ma. Jak sa przeceny buty 39 znikaja w zawrotnym tempie a zostaja tylko duze lub bardzo male rozmiary

Gość anlaya
Właśnie, mi też się marzą: " balerinki bez noska" najlepiej na obcasie jakims. Nie uzalalabym sie nad soba, gdybym mogla znalezc ladne i niedrogie buty o takim malym rozmiarze. Kupuje czasem w Rylko, ale musze powiedziec, ze ich buty sa nie dosc, ze STRASZNIE niewygodne, to jeszcze niezbyt ladne i cholernie drogie. Szukam jakiejs alternatywy. Moze ktos zna adresy sklepow, gdzie sa takie buty. Lokalizacja nie ma znaczenia. Najlepiej w ogole, zeby to byl sklep internetowy, moze byc zagraniczny, byleby byl sprawdzony.

Gość to sobie wyobrazcie
..mnie. mam 165 cm i stopy 41 a tak waskie jak chyba 33.