Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

KREM LIKWIDUJĄCY BLIZNY Z MANGOTV ELLEZZA KTOŚ WYPRÓBOWAŁ? DZIAŁA CZY TO ŚCIEM

Polecane posty

też myślałam o kupnie, bo mam plamy potrądzikowe na przedramionach, zwłaszcza teraz latem to dla mnie masakra... miesiąc temu na twarzy miałam trądzik hormonalny spowodowany odstawieniem pigułek antykoncepcyjnych (w tym diane35) i tez przechodziłam to co Wy-deprecha na całego, wybrałam sie wreszcie do dermatologa, dostałam tetralysal (antybiotyk) i cetaphil do mycia twarzy (rewelacja!!!) Okazało sie ze w moim przypadku 2tygodnie stosowania antybiotyku były wystarczające! Musiałam oczywiście unikać słońca bo antybiotyk jest fotouczulający ale spoko Pare dni temu wybrałam sie do salonu kosmetki estetycznej gdzie poddałam sie mikrodermabrazji diamentowej (głęboka) wszelkie plamy zeszły, pory zwężyły sie a skóra odświeżyła POLECAM! na głębsze przebarwienia zastosowałam zas laser IPL i czekam na efekty No wiec cere mam świetną tyle ze wciąz przez jakies 2tygodnie musze słonca unikac albo po prostu stosować filtr UV 60

nie wiem, czy wiecie, ale ta wspaniała wydzielina ślimaka to nic innego, jak zwykła alantoina, którą zawiera np. Alantan Plus, który kosztuje 6 zł!

Gość katrina33
na razie nie widzę żadnej poprawy ale może to za szybko?

Gość 56666
ANKA 83 prosze Cie napisz cos wiecej otym kremie Ellezza... czy on faktycznie Ci pomogł? albo chociaz daj jakies namiary zebysmy mogły byc w kontakcie np. nr gg ODPISZ :)

Gość 56666
katrina33 Ciebie rownież prosze zebys pisała na tym forum czy ten krem cos pomaga czy to kolejna sciema... z gory dzieki buzka :)

Gość KATRINA33
na razie nie widzę żadnej różnicy.Może to jednak za krótki czas? Więc stosuje dalej i codzinnie rano patrze z nadzieją w lustro.

Gość KATRINA33
56666 będe informowac o kolejnych zmianach.Mam nadzieje ze na lepsze.Pozdrawiam

Gość Polecam gorąco
Dla mnie idealna na blizny potrądzikowe okazała się maść PERŁA INKÓW.Działa na blizny i przebarwienia.Ja osobiście zamówiłam ją w aptece.Kosztuje około 40 zł za 30ml i ok.70 za 50 ml.Słyszałam nawet od samej farmaceutki że to rewelacja.Widziała naprawdę ciężki przypadek blizn po trądziku a pożniej efekt kuracji.To na pewno nie żaden chwyt reklamowy bo jest ona moją znajomą.

Gość dżastinkaaa
Alantoinę zawiera także inny niedrogi produkt a mianowicie Linomag plus. Kosztuje on tylko 8zł i ma takie same działanie jak ta ellezza. Więc po co przepłacać.

Gość DDDD
Czekamy na dalsze informacje od osobób uzywajacych "ellezzaA na tradzik i mam nadzieje ze Wam pomoze bo jestem bardzo ciekawa nawet tata mi ostatnio powiedział ze mozna by go dla mnie kupic ale naprawde jestem bardzo ciekawa efektów! PISZCIE! nie zapomnijcie o nas =)) pzdr

Gość 56666
KATRINA 33 mam pytanko :) jak długo jus uzywasz Ellezzy? bo pisalas ze "na razie nie widzę żadnej różnicy.Może to jednak za krótki czas? " :P jakby sie cios dzialo to pisz :) dzieki wielkie :D pozdrowionka

Gość lil kim pervers team
up up up

Gość inka222
GORĄCO POLECAM a jakiej firmy jest Perła Inków? można opalac sie używając tego kremu? leczy trądzik czy tylko usuwa blizny? prosze daj znac

Gość KATRINA33
KREMU UZYWAM OD 27CZERWCA, WIEC OK.2 TYGODNIE.NA RAZIE NIC NIE WIDAC.NAPEWNO NIE ZAPOBIEGA POWSTAWANIU NOWYCH PRYSZCZY.ALE NIE PODDAJĘ SIĘ. I WALCZE DALEJ:):):):)

Gość Davo
Ania 83 i jak pomoglo cos??napisz to wazne!!

Gość Davo
DO KARINA 33-sluchaj jaki typ tradziku masz w tym czasie(okresie)Czy pozostawaly ci plamy i wychodza ci tylko punktowe od czasu do czasu wypryski czy masz gorszy tradzik?Ja niemam blizn ale mam plamy potradzikowe i jak myslisz pomoze Ellezza??Stosujesz go juz troche i co sa jakiejs efekty pozytywne??napisz prosze bo to wazne jak dla mnie chce sie juz pozbyc tego !!CZEKAM buźka:)))

Gość Ujemny
Karina33, jesteś tu jeszcze? Jakie efekty? =) A co do TV Mango. Nie obrażając to idealny sklep dla Polaków; kobiet, które w 1 tydzień chcą stracić 10kg na wadzę - sama masa mięśniowa, i efekt oczyszczenia jelit, tkanka tłuszczowa zostaje - i obu płci, które liczą na to, że kaloryfer da się zbudować wysyłając do mięśni elektro-impulsy - a wystarczyłaby dobrze zbilansowana dieta wysoko białkowa.

moja koezanka na kolonii \"przeszła przez szybę\" i miała potężną bliznę( na cały brzuch) i jakimś właśnie na zniknięcie blizn się przez rok leczyła i znikło!(a blizna była spora...)

Gość małuta
ja go nie próbowałam, narazie zbieram na niego kasę bo mam rozstępy i wierzę ze mi się uda

Gość katrina33
czesc.jak pisalam wczesniej na razie nic nie pomaga a syfy nadal wyskakuja.zaczynam watpic w moc tego "cudownego"kremu.

Gość Ujemny
Witaj, A możesz opisać jakimi środkami przepisanymi przez dermatologa walczyłaś z trądzikiem? Ile trwała kuracja danym produktem, itd.? Pytam, bo zakup środka w TV Mango odbieram, jako ostateczny akt rozpaczy. W końcu 90% społeczeństwa zdaje sobie sprawę z wątpliwego działania ich produktów. I jeszcze jedna uwaga na przyszłość. Zauważcie, że każda reklama kwitowana frazą: światowa nowość. Hasło to zastanawia, gdyż większość materiałów jest stara wieko, począwszy od ujęć kamery, jak i samych zdjęć (słaba ich jakość). Już nawet nie trzeba wspominać, że zdjęcie PRZED to obraz kobiety po staniu z łóżka, a obraz PO to kobieta po nałożeniu makijażu.

Gość KATRINA33
witam dzis poraz drugi.Moj tradzik pojawial sie okresowo i pomagaly mu dostępne w aptece środki(benzacne,brevoxyl itp.)Od pewnego czasu nie moge sobie z nim poradzic.brałam tetrarysal i smarowałam sie róznymi masciami, specjalnymi mydłami myłam twarz i nic....teraz jem unidox, stosuje ellezze......i nadal nic.......moze jestem za bardzo niecierpliwa i chciałabym od razu widziec efekt........jesli to nie pomoze to chyba odpuszcze sobie i nie będę nic stosowac......pozdrawaim

Gość inka222
ja walcze juz z trądzikiem 8 lat,próbowalm juz chyba wszystko co jest mozliwe,tamtej zimy miałm robione kwasy, pomoglo na chwile,teraz jest jeszce gorzej. zazwyczaj schodzi mi wszystko w lecie a tym razem nic.juz nie mam sily. każde wyjscie na slonce powoduje że wszystkie plamy sa jeszcze bardziej widoczne. zastanawiem sie nad mikrodermobrazja,ale czy to dziala tylko na blizny czy rownież leczy? blizn mam calą mase,a ciągle wyskakuje coś nowego

Gość Ujemny
Karina33, Unidox podczas okresu letniego? Zaraz, zaraz. Moja wiedza o lekach jest znikoma, jednak ten preparat bardzo dobrze znam (praktyka). Stosuję się go tylko i wyłącznie w okresie ziomkowy, a nie letnim! To jest ogólna zasada, że trądzik środkami antybiotykowymi leczy się tylko w okresach chłodnych, czyli od października do marca/kwietnia. Najprościej rzecz ujmując wysoka temperatura wzmaga pracę gruczołów łojowych, a przez co leczenie środkami nic nie daje, a wręcz przeciwnie, jest coraz to gorzej. Zapewne na opakowaniu znajdziesz informacje, że nie należy stosować leku i wystawiać ciało na działanie promieni słonecznych. Kolejna uwaga. Zapewne popełniasz ten sam błąd co większość osób, które maja problemy z trądzikiem. To jest mieszasz kurację, teorie, itd. To największy błąd. Aby nie leczy trądziku 8 lat, należy stosować się tylko i wyłącznie do rad lekarza, o ile nie jest to terrorysta skóry, który przepisuję leki na antybiotykach i zaprasza do solarium. Nie chce, być odebrany, jako osoba która się tu mądrzy. Ale sam przez wiele lat byłem nastolatkiem piętnowanym przez otoczenie z powodu okropną cerę. Sam przez 2 lata miałem gdzieś rady dermatologa, łączyłem kurację, itd. Nic mi to nie dało. Rada na koniec. Po odebraniu leku z apteki, przeczytaj od deski do deski ulotkę informacyjną. Dowiesz się z niej wszystko to co można, i co nie można robić. jakie poza tym środkiem preparaty stosować, jakie łykać witaminy, w co wzbogacić dietę, a przede wszystkim dowiesz się, ze okres od 10 do 30 dnia może być okresem wysypki na twarzy. Ta ostatnia informacja jest na tyle ważna, ze większość osób po 20 dniach rezygnuję z używania preparatu! Ja z wymienionego przez ciebie leku byłem bardzo, ale to bardzo zadowolony (po okresie 2 miesięcy miałem nową twarz, nie idealną, ale o jakieś 60% mniej pryszczy). Po skończonej kuracji zabrałem się za Zinerit. To tyle. Pozdrawiam, aha jedz teraz dużo warzyw i nie stosuj leków antybiotycznych!

Gość KATRINA33
piszesz ze unidoxu nie stosuje sie latem?Przecież zapisał mi go dermatolog.....tyle ze mam sie nie opalać......

Gość Ujemny
Przeczytaj ulotkę zamieszczoną w opakowaniu leku. Opalanie, a wilgotność powietrza i jego temperatura to dwie inne sprawy. A wszystkie wpływają na gruczoły łojowe. Możesz stosować, ale nie uzyskasz optymalnych efektów, a szkoda zmarnować 3 miesiące kuracji tym środkiem. Zmarnować to jest, bakterie to cwane lisy, bardzo szybko się uodparniają na dane środki. Taka jest moja opinia, i mojej Pani dermatolog dzięki któremu zredukowałem wyskakiwanie pryszczy do tak zwanych okazyjnych (mój stan był fatalny, na samych policzkach miałem pryszcz na pryszczu). Jak idziesz do dermatologa o nie ograniczaj się w rozmowie na stwierdzenia ten lek mi nic nie daję, tylko wykorzystuj sytuację i zarzucaj lekarza pytaniami odnośnie leku. Zapytaj o wakacyjne miesiące.

Gość katrina33
a jak brałes ten lek? w jakich dawkach?

Gość Ujemny
Unidox: o ile pamięć mnie nie myli, bo było to zeszłej zimy; 2 tabletki dziennie przez pierwszy tydzień, później przez 2-3 tygodnie po 1 tabletce, i przez 4-5 tygodni 0,5 tabletki na dzień. Lek stosowałem ~8 tygodni. Efekty: twarz, wręcz zmiana o 180 stopni. A na plecach bez rewelacji, chociaż też na +. Ale to było w zimie, a nie w lecie.

Gość katrina33
ja biore pół tabletki dziennie.......mam nadzieje ze pomoze.Teraz znikam na jakis czas......URLOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pozdrawiam.papapa

Gość sahbi
Ale dacie sie nabrać ,a w naszych aptekach i drogeriach mozna kupic kremy z zawartoscią wlasnie alantoiny tak tak . Już od dawna jest alantoina dodawana do kosmetyków szczegolnie dziecięcyc np. pudry,oliwki, kremy bo swietnie goja podraznienia pieluszkowe i zabespieczaja przed odparzeniami. Sama stosuje krem Linomag z alantoina.....,ale za 10 zł ,a reszte z tej wysokiej kwoty przeznacze na zakup bielizny. Czego nie robi wytrenowana reklama...........