Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kwitnąca wiśnia

jaki krem do mega suchej skory ? ? ?

Polecane posty

mam problem z wybraniem kremu odpowiedniego do mojej cery,bo niby mam tendencje do tradziku,ale przy tym moja skora jest bardzo sucha (wrecz sie luszczy:/)dlatego chcialam zapytac o jakis krem mocno nawilzajacy dla mlodej cery z tendencja do pojawiania sie krostek... dzieki za pomoc🌻

Gość ja uzywam
ziaja calma hlc do cery suchej i wrazliwej polecam!

Gość ja uzywam
a do tego baaaaaaardzo dobry jest peeling enzymatyczny krem pod oczy i tonik tej samej serii

Gość apsikkk
polecam ALANTAN PLUS - balsam do ciała - tylko w aptece:))) tylko i wyłącznie on mi pomaga

Gość jolcia3410
alantan plus ale krem, mozna kupic w aptece - niecale 7 zl

Gość problemytomojaspecjalnosc
physiogel krem(ok25zl-w aptece) , smaruj, zluszczaj, i skora gladka jak pupa niemowlaczka , powtarzac niestety codziennie hehe :D tez mam problemy z cera i tylko to mi pomaga, zadne krtemy bambino i inne z drogeri w ktorych caly sklad to albo parafina albo glikole.. ;/ jeszcze smaruje bardzo przesuszone miejsca kremem bepanthen (ok13 zl)

Gość aleeeeee
Nutrilogie 2 vichy. Wydatek, ale warty swojej ceny. mozesz kupic w saszetach na allegro i tym samym zaoszczedzic sporo kasy.

Eris Octopirox - dla łuszczącej się, trądzikowej cery wysuszonej np. kosmetykami p/trądzikowymi, matującymi itp.

Gość marcalla
a znacie cos moze do ciala? na baardzo sucha skore? uzywaliscie moze garniere (opatrunek w kremie), takie czerwone opakowanie?

Gość jolcia3410
maracella - zamiast tego kremu polecam ci ten czerwony balsam z garniera o wiele lepszy

na moja sucha skore, ktora po nocy (czyli po 8 godzinach gdy jej nie smarowalam, bo spalam :P ) schodzila platami.. tak sie luszczyla.. ojejku.. wynikalo to z opalania, suchego powietrza itd... pomogl mi tylko garnier ten wisniowy (czy tam czerwony) do skory bardzo suchej...

powiem ci (a raczej wam:P)ze tez uzywalam tego czerwonego kremu z garniera i jest spoko,ladnie pachnie,dobrze sie wchlania...tyle ze paradoksalnie moje cialo nie jest tak wysuszone jak skora na twarzy;)ale polecam,warto sprobowac na pewno;) aha i dzieki za rady wszystkie;)prosze o wiecej:)

Dla mnie najlepsze mleczko to Nivea z wit E i Dove z wit E. Od wielu lat smaruję się nimi na zmianę i moja cera mimo, że po solarium i 2 urlopach w roku na mega słońcu nie jest wcale sucha. Dobre jest tez mleczko Q10 z Nivea (szczególnie na upały) i kiedys miałam tez z L\'Oreala Nutrilift czy coś takiego do suchej skóry i tez mi pasował. Garniera miałam. Może nie był zły ale zapach bardzo mnie drażni, czuje tam coś jakby oliwkę dla niemowląt a ten zapach mnie dobija.

Dopiero doczytałam, że chodzi o kremy a nie balsamy :) Ja mam na twarzy b. sucha skórę (ostatnio mierzyłam sobie w aptece tkim śmiesznym przyrządem) i pani poleciły mi Vichy Nutrilogie 2. Stosuję go juz od początku miesiąca i wydaje mi sie dobry ale chyba w takimrazie pójdę dziś znowu zbadać skórę i napisze jutro czy jest poprawa. Pa

a wiecie cos moze na temat takich kremow jak: soraya kuracja antytradzikowa kojaco-nawilzajacy, dwudzniestka cynk+miedz, DAX cosmetiks czysta cera antybaktryjny-wygladzajacy, ziaja calma , mincer na noc do cery tlustej i tradzikowej ?? teraz tyle ich znalazlam,ze mam problem z za duzym wyborem:P ps.jak to jest? moge uzywac kremow z dwoch firm na dzien i na noc? albo zelu do mycia z garniera a kremu innego?czy to nie jest wskazane? pewnie lepiej z tej samej serii,ale kurcze trudno znalezc jedna serie gdzie wszystko jest dobre dla danego typu skory...co myslicie?