Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikroomi

problem z grzybica u mojeog chlopaka, prosze o rade

Polecane posty

Gość mikroomi

lecze sie z partnerem na grzybice, ale to cholersto nie chce dac nam spokoju. Moj chlopak dostal na penisie takich jakby nadzerek-male ranki, ktore po smarowaniu licnzymi masciami prawie znikly. Prawie bo od paru dnich niknace rnaki znowu sie uwypuklaja i powiekszaja, tak jakby sie odnawialy. Czy ktorys z waszych mezczyzn dziewcyzny mial cos podobnnego i cyz udalo mu sie to cyzms wyleczyc?

Gość mieliśmy podobny problem
a dokładnie to była drożdżyca i myślę, że w Waszym przypadku jest tak samo lekarz (jakiś profesor, bo inni lekarze nie mogli na to nic zaradzić - ciągle wypisywali nowe maści, a to nic nie pomagało) przepisał nam obojgu kuracje KETOKONAZOLEM (przez 10 dni doustnie) należało popijać sokiem pomarańczowym, a mnie dodatkowo przepisał jeszcze tabletki (dopochwowo), ale niestety nie pamiętam ich nazwy - były to dwie duże w owalnym kształcie tabletki dosyć drogie, bo albo za dwie zapłaciłam ponad 60zł albo za jedną 60zł (nie pamiętam, bo było to kilka lat temu, ale musiały być dobre, bo to cholerstwo wreszcie się skończyło), powodzenia:)

Gość aniusieneczka
na ta drozdzyce dobra jest masc tormentiol do kupienia bez recepty, albo mozna kupic ziolowa masc szalwiowa na allegro np uzytkownik widziałam ca-mils ma ja

TAk to jest. Ja z grzybicą też walczyłam bardzo długo, bo mnie leakrz przepisywał tabletki, a mężowi tylko clotrimazolum. A to sobie można za przeproszeniem w tyłek wsadzić... Ja się zawsze wyleczyłam, a mąz mnie znów zarażał... Jak się upomniałam o tabletki dla niego to mi lekarz powiedział, że mąż ma z tym iśc do dermatologa :/ W końcu trafiłam na jakiegoś mądrzejszego ginka i dał na obojgu tabletki doustne i mnie jedne dopochwowe i od tego czasu spokój... Niestety nazw Ci nie podam... ale walcz o tabletki i leczenie dla Was obojga, bo maści zazwyczaj tylko podleczają a nie zabijają grzyba...

Gość pawel19981
hmm na grzybice stosowalem clotrimazolum 2 tygodnie prawie i przyznam ze efekt byl jakis ale bardzo maly, mi osobiscie pomogla masc tormentiol i masc szalwiowa, kupi sie ja na allegeo np uzytkownik ca-mils widzialem ma, w aptece ciekzo bylo dostac. wazne jest tez aby maz myl penisa ale nie mydelkiem tlyko plynem do higieny intymnej, lecz tez popros w aptece delikatny bo kobiece maja inne ph i niektore tez moga podrazniac