Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ++++jestem w Angli

ANGLIA-nigdy więcej......

Polecane posty

Gość ++++jestem w Angli

Ludzie jesli tak jak ja wyobrazacie sobie tutaj raj na ziemi i jesli myslicie ze nasi rodacy probuja nas zniechecic do wyjazdu to jestescie w bledzie.Oni nie probuja was zniechecic bo tutaj naprawde jest bardzo ciezko i trzeba zapie@##$$$ i to ostro zeby życ a juz nie wspomne jak ciezko coś odłożyc.Przyjechalam tu i bardzo tej decyzji żaluje, wolę w polsce pracowac za mniejsze pieniadze niz tutaj zapierd@@#@@# ostro i nie moc odlozyc jakis konkretnych pieniedzy

Gość ++++jestem w Angli
:(

Gość ++++jestem w Angli
kto marzy tak jak ja kiedys o wyjezdzie?????

Zarabiam malo jak na Londyn, ale jedna sadze ze warto tu byc. Potrafie zaoszczedzic. A wy ile potraficie zaoszczedzic, i ile zarabiacie.

Gość ++++jestem w Angli
co robie???napewno nie to co chcialabym robic i co moglabym robic jakbym byla w Polsce:)))trzeba tutaj zapomniec o swoich ambicjach (przynajmniej na poczatku) Ziomal facetom jest tu łatwiej, kobiety tak kolorowo nie mają. Z reguly jak zatrudniaja to na pol etatu a na caly etat nie ma kokosow.Ok 600 funtow to wyplata miesieczna na caly etat z czego 60 f na tydzien idzie na oplacenie mieszkania,trawelka tygodniowa 13 f, jedzenie strasznie drogie wiec ile mozna z tego zaoszczedzic??????

Gość kazik2123
moja koleżanka pracuje w Londynie, zarabia ok. 900 f, z czego prawie połowe wydaje na mieszkanie i opłaty, minus wyżywienie, drobne wydatki i przyjemności i zostaje jej może ze 100-200 f, a charuje po 10 godz. dziennie, czasem nawet więcej, przeklina dzień w którym tam pojechała :o odłożyć może najwyżej 1000 zł na m-c i nie ma tam żadnego życia poza pracą :o

Gość ++++jestem w Angli
dokładnie kazik bo tutaj nie jest sie w stanie odlozyc wiecej no chyba ze ktos bedzie zapierniczal caly dzien ale jak mowie kobiety nie sa w stanie wiecewj odlozyc poza tym twoja kolezanka i tak ma szczescie ze moze pracowac po 10 h bo z reguly nie chca tutaj trzymac w pracy po godzinach bo ich to wiecej kosztuje. tragednia jednym slowem glupia bylam bo wyobrazalam sobie ze zarobie tu majatek a tutaj zapierfdzielasz i nie masz z tego nic

Gość kazik2123
ona pracuje w 2 miejscach, rano chyba od 6 do 13 i po południu idzie do drugiej pracy :o i nie ma z życia zupełnie nic i tak dobrze, że może wyciągnąć te 900 f, dużo ludzi zarabia sporo mniej, po 600-700 f, a z tego to już naprawdę ciężko cokolwiek odłożyć, jeszcze trzeba się martwić czy wystarczy na wszystkie wydatki :o

Gość leila22
A moja kuzynka ostatnio się chwaliła ze takie wspaniałe jest życie w Anglii,jej tylko pracuje i stać go na utrzymanie jej i ich dziecka i jeszcze troche odkładają i nie planują wracać do Polski,oboje są po studiach,więc nie jest chyba tak źle

Gość leila22
jej mąż chciałam napisać

Gość ++++jestem w Angli
wiesz nie jest zle jesli ktos sie decyduje tutaj przyjechac na stale to wtedy zyje mu sie napewno lepiej niz w polsce ale jkesli ktos mysli ze przyjedzie tu na np rok na zarobek i odlozy przyzwoita kase to niestety ale sie bardzo rozczaruje

Gość no nie dziwie sie
jesli sie jedzie do Anglii bez jezyka, bez certykifaktow Unijnych i porzadnego wyksztalcenia, to sie za przerpszeniem g*** zaoszczedzi i zarobi!! Pojechaliscie pracowac z pubie, w supermarkecie czy przy innym dziadostwie?? Wiem, ze moj zawod a Anglii ma przyszlosc. Jestem kosmetyczka, tylko w Polsce sa wyzsze studia (kosmetologia) ktore pozwalaja na wieksze mozliwosci, w Anglii wrecz poszukuja polskich kosmetyczek...W takim serdnim salonie kosmetyczka zarabia 16F na godz. i nie charuje po 10-12h!! juz nie mowiac o lepszych salonach. Mozna cos odlozyc na swoj wlasny salon w Polsce. Wiem, bo kolezanka wyjechala (znala jezyk, ale nie miala znajomosci), po 1tyg. znalazla prace i byla z nije bardzo zadowolona... Tak wiec prosze cie: NIE GENERALIZUJ, ZE WSZYSCY POLACY KTORZY WYJEZDZAJA TO CHARUJA I NIC NIE ODKLADAJA!! TO, ZE ROBISZ TO CO ROBISZ, NIE ZNACZY ZE INNI TEZ MUSZA...

Gość yhmmyhmm
Wydawalo mi sie, ze HARUJA pisze sie przez samo "H" pani kosmetyczko :O

Gość aniakl
dlaczego !!! Anglia podobno piekny krakwlasnie jade zwiedzac ja w czerwcu moze ktos by mi poradzil gdie wynajac na dwie noce nocleg dla dwoch osob taniej jak w hotelu ?? bardzo prosze o wszelkie rady

Gość no nie dziwie sie
yhmmyhmm ---> o wybacz wielmozny za ten karygodny blad!!! jestem tak sfrustrowana waszymi wypowiedziami i piszac tak szybko nieuwaznie zrobilam bald:) przyjmij me naglebsze przeprosiny MIODKU!!! co za popierdolona---> wybacz, ale sama jestes zdrowo pierdolnieta skoro obrazasz ludzi!!! nikogo w taki sposob tu nie obrazilam!! A co? moze zazdtoscisz ze mam dobrze platny zawod?:) Poza tym: moze i bede wyciskac ale na pewno nie KROSTY (hmm...zalosne), ale jestem tez kosmetologiem (oczywiscie nie wiesz co to znaczy i jakie sa mozliwosci pracy...). Poza tym chyba wole zajomowac sie Anglikami, ktorzy widac dbaja o siebie, skoro chodza do polskich kosmetyczek,a nasze polskie dziewczyny wola nasmiewac sie z nas na forach, bo wygladaja jak pasztety i wstyd im isc z cellulitem do kosmetyczki czy innym problemem....NIESTETY!! NASZ KRAJ JEST STRASZNIE ZAKOMPLEKSIALY I PO TOBIE TO WLASNIE WIDAC, niezla klase pokazalas swoimi wyzwiskami...nie ma co, nie dziwie sie, ze obcokrajowcy tak o nas mowia...

Gość do historyczka
Powiem Ci w sekrecie, ze czytalam i Dostojewskiego i Tolstoja, wiec za link dziekuje. Powiem Ci tez, ze niewielki procent Amerykanow by za to zaplacil (mieszkalam w USA przez rok). POZA TYM: CALLATE POR FIN! (zapytaj tego z Chile co to znaczy:P)

Gość a ja powiem
a ja sie z wami nie zgodze, jak znasz dobrze jezyk, masz wszystkie dokumentymin;NIN,TAXitd.i nie pracujesz jako kelnerka to masz duze szanse na dobre pieniadze, ja przez ostatnie 1,5 roku pracowalam dla M&S, 2 tyg temu zlozylam podanie do bankow,waszystkich jakie istnieja w londynie i dostalam sie od maja zaczynam bede miec 9f na godzine , mam cudownego chlopaka(angol) staram sie o paszport i obywatelstwa. dziekuje bogu za to ze mi sie udalo,ze mam prwie wszystko ,jedynie czego mi brakuje to rodzice

Gość noniemoge
zycze ci obys szybko nie osiagnela tego sukcesu bo mamy cie juz dosc i nie chcemy cie tu spowrotem a zapamietamy cie raczej jako zeschizowana wariatke ktora przesladuje ludzi i ich wkurwia swoimi wywodami na jeden i ten sam temat zegnamy cie i mamy nadzieje ze odczepisz sie na dobre

Gość JACEK_XXX
ja mam pare słów do autorki tego tematu, która zapewne założyła też temat "ANGLIA-wszyscy narzekają a wracać z niej nie chcą ..." http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3193763&start=180 zadaje kolejny raz to pytanie - gdzie pracujesz/co robisz? czy tak trudno odpowiedzieć? rozumiem że ci źle, ale chyba się tej pracy nie wstydzisz... to pytanie kieruje też do innych osób które pracują w anglii :] możecie też podać godziny i dni w jakich pracujecie, to taka drobnostka, ale może pomóc. dzięki i pozdrawiam, MOKREGO PONIEDZIAŁKU!!!!

Gość no wkoncu
wreszcie jakis podszywacz znalazł sie we własciwym miejscu i własciwym czasie :P pieknie za te hiteryczke/historyczke;)

Gość noniemoge
hahahhahhahahahah nie wierze, nie wierze, nie wierze historyjko niech zgadne???jestes osoba ktorej nie rozumieja ludzie, jestes odludkiem do tego pewnie z nadwaga i wielkimi okularami na nosie, ktora spedza cale dnie i noce na internecie lub czyta swoje ukochane powiesci, ktora nie ma zadnego przyjeciela, nie ma faceta, ma manie przesladowcza i boi sie ludzi a jak wsiadzie do autobusu to zaczyna miec dusznosci i lęki

Gość Liscie
Do zalozycielki topiku --------> to wracaj do Polski . Ja od wielu lat mieszkam poza Polska /w innym kraju niz Anglia/ . A czego Ty sie spodziewalas ,ze przyjedziesz i zostaniesz dyrektorem najlepszej firmy ? Wszedzie na poczatku jest kiepsko . Ja tu skonczylam szkole , mam dobra prace w swoim zawodzie i nie placze . Wkurzaja mnie tacy ludzie ,ktorzy ledwo wysiadaja na lotnisku a juz chca zeby im kwiaty sypac pod nogi . Pozdrawiam wszystkich ,ktorzy nie sa marudami -trzymajcie sie . A Ty dziewczyno wracaj do zapyzialej Polski i pracuj za pare groszy ze swiadomoscia tego ,ze jutro powiedza " na Twoje miejsce czeka ktos inny wiec jak sie nie podoba to droga wolna".

Gość to the bone
to jednak chyba ty, albo masz też jakiś kłopot z osobowością :o http://forum.o2.pl/forum.php?id_f=1 poszukajcie tematów Magdy B, zostało ich mało, ale kiedyś ostro zasypywała tamto forum.

ciekawy temat i ciekawe wypowiedzi. czytam z zainteresowaniem. fajnie byloby gdyby ludzie rowniez podali jak dlugo byli lub sa w anglii obok swojej opinii na temat tego kraju. :)

Gość to the bone
Kawałeczek szynki jaką miałaś prace?