Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuka

kto się bał Buki

Polecane posty

Gość buuka

kto się bał Buki z Muminków?:) a może jakiejś innej postaci z bajek naszego dzieciństwa?:D

Ja się bałam Buki :O Ale baśnie braci Grimm czytywałam namiętnie, do zdarcia okładek :D

Gość ty faktycznie był ktos taki

Buki balam sie balam, a w liceum jedna dyrektorke nazywalismy buka:D:D ale pozniej odeszla na emeryture bo sie wybukowala przy nas;pp hehe i kocham muminki:)

Gość buuka
to była taka wielka futrzasta postać co szczerzyła zęby, a jak nadchodziła to razem z nią straszne zimno...

Buka miała futro? Wydawało mi się, że taką biała szatkę, jak habit...

Gość EJ A W MUMINKACH
były jeszcze takie chude białe ludki - też się ich strasznie bałam. ktoś wie jak one sie nazywały? chude, białe i zawsze było ich duuużo :D

Gość ddddddddddddddddddddd
buahahahhahahha:) tez mialam Buke:) babe od niemca w lo:) buka byla straszna... jak sie wyłaniała w muminkach z horyzontu przy tym dzwieku dziwnym...

Gość buuka
o ile pamiętam to futro:D

patifnaci czy patiflaci cos takiego chyba...i sie tak kiwali:)

o rany dostawalam histerii jak ja widzialam a mialam jakies 7,8 lat w koncu...;)

Gość buuka
te ludki to byli hatifnatowie czy jakoś tak:D a Buka jak przychodziła to robiło sie strrrrrasznie,.....:/

Gość EJ A W MUMINKACH
ddddddddddddddddddddd - strazni byli :D niby nic takiego nie robili, ale to bylo wkurzajace jak ttak stali kiwali sie i gapili :P

Nic nie pobije \"Przygód kilka wróbla Ćwirka\" i cynicznego, złośliwego \"Misia Uszatka\" czy jakoś tak, tego co to klapnięte ucho miał :-D

aaaaaa buka:) ale buka z bajki tej "nowszej" chyba miala bardziej płaska buzke hehe:)

Gość buuka
no to chyba taka długa sierść, ale możliwe, że to kubraczek;) brrrr, ferry przypomniałes mi koszmar z dziecinstwa;D

Gość EJ A W MUMINKACH
Hatifnatowie (Hattifnattarna) – zawsze pojawiają się w grupach. Nikt tak naprawdę nie wie, skąd przychodzą, ani dokąd zmierzają. O ich obecności świadczy wyczuwalna w powietrzu elektryczność. Podczas burzy świecą niezwykłym światłem. http://www.bothtec.co.jp/home/kakeibo/moomin/image/htiftnrs.gif :P

"...Buka siedziała na plaży i czekała. Muminek wyszedł naprzeciw niej bez lampy..."

Gość buuka
a powiem wam skąd mi przyszła do głowy Buka;D przeczytałam na onecie ostatnio , ze powtarzają w tv muminki i własnie w zeszłym odcinku była Buka. A w komentarzach dużo ludzi pisało, że jak zerknęli to odnowiła im się trauma z dzieciństwa;)

muminków nie oglądałam, bo się tej bajki na umór bałam :D horror to był dla mnie a nie bajka :D, bardzo lubiłam \"Porwanie Baltazara Gąbki\" a najbardziej płakałam na \"Dżeki i Nuka\" ;))

buka byla fioletowa i nie miala chyba futra.... hehehehe strasznie lubilam muminki ;)

Eeee tam , trauma... Dzieci chyba lubią być troszkę straszone - przeanalizujcie każdą z bajek, jaką karmi się dzieciaki od pokoleń! Wilki, macochy, Baba Jaga, Kościej i cała reszta - grozą wieje od lat! Muminki są urocze! No, Buka może trochę kontrowersyjna, ale Mała Mi rozkosznie wkurzająca, Panna Migotka - słodka blondyneczka, ale z dużym wdziękiem, rycerski Muminek , no i moja osobista ulubienica - MAMUSIA MUMINKA ! Chodząca tolerancja i miłośc - tejej wieczne naleśniki, fartuszek w biało- czerwone paseczki i świeżo zaparzona herbata! Mam wszystkie książki z tej serii - a zbierałam je już jako licealistka! Załóżmy klub wielbicieli Muminków! Co roku w listopadzie mam ochotę najeść się igliwia i zapaść w sen zimowy!

Gość buuuka
No tak, Muminki mają swój niepowtarzalny urok;) a co do dyskusji na onecie to przypomniało mi się, ze ktos napisał, że panna Migotka przypomina mu naszą Pierwszą Damę;)