Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ninnna 18

NATURALNE ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW.

Polecane posty

czesc wszystkim. mam wlosy w kolorze bardzo ciemnego blondu a w sloncu rude. nie wiem co zrobic by nie uzywac arby ani wody utlenionej a zeby staly sie jasniejsze czy w kolorze blond. prosze o madre rady. pozdrawiam.

Gość ktosss D
Hm... Abuniaa cytryna włosy sie mocno rozjaśniają ale na słońcu...jak dasz na włosy cytryne w domu to Ci sie bardzo nie rozjaśnia...wiec nie masz sie o co martwić ;) pozdrawiam ;)

Gość gwiadeczka
Mam pytanie czy można rozjaśnic czarne włosy do orzechowego brązu, tak aby nie wyszły rude? Bardziej interesowałyby mnie jakieś naturalne metody , proszę o odpowiedź na maila diablotkaa@wp.pl

Gość mooonis
Czy tym sprayem z Joanny rozjaśnia się włosy na stałe, czy ta farba schodzi po kilku myciach tak jak szamponetką? Bo nie chciałabym mieć problemów z odrostami, a mam włosy ciemny blond i szamponetki nie rozjaśniają mi włosów. Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość motylekh
Chmiel - wpływa przeciwzapalnie, przeciwgrzybiczo, usuwa łojotok i łojotokowe zapalenie skóry czytalam na samym poczatku i odrazu odpowiadam ktos głupot Ci nagadał hehehe

Gość motylekh
najlepszym sposobem jest płukanie włosów w rumianku Doskonałym sposobem na rozjaśnienie włosów blond są systematyczne płukanki z cytryny lub rumianku.

Gość motylekh
do ktosss no oczywiście ze sie nie rozjaśnią za pierwszym razem ale jak bedziesz stosowac przy kazdym umyciu włosow jako "płukanke" oczywiscie nie spłukując to rozjaśnią się troszkę

Gość aaaaaaasaaaaaaaaa
joanna w sprayu jest rewelacyjna, mam od lat, blond włosy - 0 odrostów (oczywiście trzeba stosować odżywki jka do włosów farbowanych) pzdr

Gość pieknosc2
w jaki sposob mam uzywac cytryny do naturalnego rozjasnienia wlosów? Wcierac bezposrednio na suche wlosy? Czy tez na mokre? Płukać je ? Czy jak? Prosze o pomoc :) Pozdrownia dla wszytskich ciemnych blonynek ktore chca miec jasniejsze wlosy :) :*

Gość chce
mam czarno/brązowe włosy (zafarbowane) bardzo chce mieć taki blond jaśniutki. ile mnie to bedzie kosztowalo, co mam kupic i w ogole ? prosze o porady:) njalepiej na maila :) tofik13@poczta.fm pozdrawiam i zycze powodzenia w koloryzacji :)

Gość marrrrrrrta
Łyżkę suszonych kwiatów nagietka i łyżkę suszonych kwiatów rumianku zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 min. Napar odcedzamy i dodajemy do niego dwie łyżki soku z cytryny. wlewamy go do miski i uzupełniamy ciepłą wodą, tak aby móc całkowicie zanurzyc włosy. umyte i wypłukane włosy trzymamy w płukance mniej więcej 10 min.

Gość marrrrrrrta
oczywiście efekt nie będzie widoczny natychmiastowo. ale już po kilku takich "zabiegach" powoli widać efekty. naprawde polecam, gdyż sama stosuję i widze efekty, mimo ze narazie zrobiłam tak tylko 4 razy :)

Gość marrrrrrrta
aaa. i zapomniałam powiedzieć, że po trzymaniu włosów w tym "magicznym wywarze" nie spłukujcie ich normalną wodą.

Gość od cytryny
to tylko włosy zrobią się szorstkie i matowe, kruszące to samo od wody utlenionej rumianek ani nagietek nie rozjaśnia a jedynie nadaje odcień żółtawy szarym włosom farbowanych czarnych włosów żadna "naturalna metoda" nie rojaśni do blondu....jedynie agresywna chemicznie dekoloryzacja lub czas by dac im odrosnąc

Gość marrrrrrrta
hmm. prawde powiedziawszy nie robią się szorstkie. używam odżywki jeszcze zawsze i są normalne.

Gość marrrrrrrta
odcieniu żółtawego również nie widzę...

Gość dobra duszyczka
mam kolor ciemny blond i coś mi do łba strzeliło sobie to rozjaśniać i poszłam do fryzjera po czym bardzo żałowałam bo chciałam o pół tony jaśniejsze a wyszłam z platynowymi, sztwnymi pasmami, potem załamana poszłam po złotawą farbę żeby wrócić do naturalnego koloru i wyszło mi to troche rude. więc stwierdziłam że nie będę się więcej farbami bawić, bo strasznie mi się włosy zniszczyły i zaczęłam robić płukanki z rumianku. Po mniej więcej 5 płukankach moje włosy zrobiły się ślicznie złote. ale teraz mam mniej więcej 4 cm niby odrosty-ciut ciemniejsze od tych na dole i zaczęłam robić płukanki z cytryny i zaczynają się rozjaśniać. nie ma sensu bawić się farbami bo kolory płowieją i nie zawsze wychodzą takie jakie się chce a skoro można rozjaśniać naturalnymi sposobami to lepiej je stosować w dodatku wychodzą bardzo ładne żywe i naturalne kolory

Gość jUSYNA
nom ja jedyny sposub jaki znam NATURALNY to oczywiscie sloeczko aby rozjasnic wlosy ale niekturym to nawet slonko nie pomaga i trzeba spruowac jakies farby rozjasniaczow np 3 tony albo tak na prubo rozjasnic soie wlosy szamponetka na 2 tygodnie a jaezeli juz nic nie pomaga to FARBA ....,jUSTYNqA OPZDRAWIAM:*

Gość Miiiiiiiiii***
a ja rozjasnilam z ciemnego bladu woda utleniana i w lato jak bym na slonaczku to mialam bardzo ladne jasniutenkie wloski :P:P:P:P tylko woda musi miec 3% nie wiecej i raz w tygodniu sobie tak rozjasniac :):):) pozdrawiam wszystkie bladynki :P:P:P buziaczki :*:*:*:*

Gość AntyWodaUtlenona
NIE! NIE! NIE! NIE! I JESZCZE RAZ NIE! NIE ROZJASNIEJCIE WLOSOW WODą UTLENIONA xD NAWET 3% JA TAK ZROBILAM I ZAMIAST BLOND WYSZLY MI RUDE x( NO CHYBA ZE KTOS CHCE MIEC RUDE ZAMAST BLOND TO POLECAM xp

Gość JOANNA REFLEX BLOND
moze to nie naturalne rozjasnianie, ale naturalnie sie chyba nie da jak nie ma slonca:) ja uzywam sprayu joanna reflex blond http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8372 nie jest to taki typowy rozjasniacz, po pierwszym razie nie widac efektow, ale mozna psikac co kilka dni a jak sie uzyska wlasciwy kolor to potem wystarczt np 2 x w miesiacu. moga wyjsc rudawe wiec ja uzywam szamponu takiego fioletowego do blond i mam sliczne jasniutenkie wygladaja naturalnie jak po sloneczku:)

Gość Ania500
nie polecam rumianku bo wysusza włosy i stają się troche bardziej łamliwe... nie ma dużej różnicy ale po co niszczyć włosy jak są inne metody. Polecam cytrynę... wystarczy wycisnąć sok z cytryny (w zależności od dłudości włosów bedzie potrzebne tyle cytryn-włosy przed ramiona wystarczy połówka a do dłuższych cała...chyaba,że jeszcze bedzie za mało można spróbować drógą...ale wątpie czy będzie trzeba...najlepiej polewać je od czubka głowy ostroznie i żeby wszytko nie spłyneło jak po kurze... nalezy sok delikatnie wmasować...Taką płykankę najlepiej robić PRZED A NIE PO MYCIU włosów ponieważ po cytrynie mogą się troche pozlepiać i zrobić sztywne...potrzymać tak je troche na włosach a potem normalnie umyć... po uzyciu włosy nie tylko nie wysuszają się jak po rumianku ale nawet powiedziałabym,ze są silniejsze...elastyczniejsze a nawet zyskały na objętości... skura głowy jest zdrowa, nie wysusza się, nie pojawia się łupierz jak przy niektórych metodach. włosy po tygodniu lub dwuchmogą rozjaśnić się o 1,2 tony. w tej metodzie nie liczy się ilość ale częstotlowość... należy takie płukanie przeprowadzać codziennie lub co drógi dzień... szybko nie przynosi efektów ale za to po dłuższym stosowaniu nabierają ZŁOCISTEGO ale NIE RUDEGO poblasku, są jaśniejsze i ładniej się prezentują... zauwarzyłam nawet,że to pomogło na moje problemy ze skórą głowy... wcześniej często mnie swędziałą a po takiej kuracji jest zdrowa i bez żadnych podrażnień...POLECAM

Gość Ewelinkaaaaaaaaaaaaaaa
Najlepiej płukać włosy w rumianku !Faktycznie na początku włosy zrobiły mi się jakby rudawe,ale i tak nadal płukałam je rumiankiem ,no i teraz mają ładny odcień blondu.Jednak trzeba go stosować systematycznie.

Gość gosiaaaaak_
po rumianku roia sie rude. do wlosow blond polecany jest rumianek rzymski, z tym, ze jak wyzej juz wspomniano i tutaj liczy sie systematycznosc, czyli cos co mnie jest obce ;p

Gość agatabe
jest taki żel solar sublime loreala do rozjasniania wlosow blond,wlasnie zamowilam go niedawno na allegro, jeszcze nie przyszedl wiec nie wiem jak dziala,jak juz poużywam to zdam relacje:)

Gość oluchxd
Proszę o pomoc! Moje włosy mają odcień ciemnego blondu/brązu. Szukam dobrego rozwiązania na ich lekkie rozjaśnienie. Po przeczytaniu wszystkich Waszych opinii nie wiem, która będzie dla mojego wieku najbardziej odpowiednia (14 lat). Nie chcę sobie zniszczyć włosów, ponieważ i tak są już lekko zniszczone od prostowania... Boję się farbowania, ponieważ mogę uzyskać niechciany kolor, a po jakimś czasie odrosty. BARDZO PROSZE O POMOC :D!!

Gość akinomka
ja mam naturalny jasny blond - od slonca zaczal mi ciemniec, pozniej okazalo sie ze mojej mamie tak samo i teraz jest czarna doslownie zaczely pojawiac mi sie ciemne odrosty moich naturalnych wlosow i zaczelam uzywac wody utlenionej - teraz sa ladne w ogole jasniejsze - wczesniej co dwa dni spryskiwalam je u nasady woda tak, ze byly az cale mokre czekalam az same wyschna - pomagalam recznikiem :) i bralam normalna kapiel teraz raz na tydzien je spryskuje , w szamponie je mylam najlepiej z joanny ktore sa w zakladach fryzjerskich za 5l - place 43 zl nie suszylam ich suszarka bo wtedy woda wyparowuje i nie ma efektu po dluzszym stosowaniu mozna nie radze stosowac wody do ciemnego blondu poniewaz staja sie rude, ale zawsze mozna sprobowac jakies pasemko sa farby profesjonalne ale ich trzeba pozniej uzywac caly czas - odradzila mi nawet fryzjerka tak wiec pozdrawiam i zycze milego rozjasniania ;)

Gość oluchxd
Akinomka: I tak, i tak woda wyparuje z Twoich włosów, ponieważ proces "suszenia" polega właśnie na wyparowywaniu wody. Suszarka może jedynie przyspieszyć ten proces, ponieważ działa na włosy z wyższą temperaturą :)

Gość mikusiaaa
Witam! Mam jasnobrązowy kolor włosów i chciałabym rozjaśnić je na blond ;) Myślicie że szampon koloryzujący załatwi sprawe? :P

Gość Ashyta
Wczoraj rozjaśniałam sobie włosy rozjasniaczem ( u fryzjerki) wyszły mi dosłownie białe włosy z pasmami mojego naturalnego koloru. Po jakim czasie moge znowu farbować włosy? Jaki kolor mi wyjdzie kiedy na rozjaśnione włosy nałoże ciemny blond?