Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZE O ODP

czy DOXEPIN jest silnym lekiem?

Polecane posty

Gość Tatiana A.
CDN....takze powodzenia...ja biore nadal ten lek narazie mi słuzy...ale czas pokaze...pozdrawiam.

Aktualnie zażywam Doxepin i Afobam. Jeśli chodzi o Doxepin to chyba wcale na mnie nie działa. Serce wali mi po nim tak jakby miało zaraz wyskoczyć i wciąż chce mi się pić.Tak pozatym to nic innego się nie dzieje. Chyba powinnam zadzwonić do mojej Pani doktor i jej o tym powiedzieć ale normalnie nie mam odwagi,wręcz paralizuje mnie strach.Wiem,że to wydaje się głupie ale tak już ze mną jest. Afobam też jakiś niespecjalny,strasznie chce mi się po nim spać. Jeśli akurat wykonuję jakąś czynność to mam wtedy takie wrażenie jakbym wyszła \"z siebie\" i patrzyła na siebie z boku.Takie to mniej więcej uczucie.Niepotrafię inaczej tego pisać.Z reguły nie pamiętam co robiłam kiedy jestem na Afobamie. Nie pomaga mi,biorę od miesiąca.

Gość leon222222
wczesniej bralem PAXTIN ale byla tragedia po nim,teraz mam brac DOXEPIN i sie boje go zaczac brac zeby znowu sie cos nie dzialo ze mna

Gość leon222222
chce jeszcze powiedziec ze mam nadcisnienie i naprawde boje sie go brac,poradzie co mam robic

Gość Tatiana A.
Tak przypominam sobie ze ja dostałam doxepin własnie na cisnienie bo miałam je na tle nerwicowym ale biore tez inny lek, z lekow kardiolgicznych nie badałam sobie chyba juz z pol roku ale chyba jest oki mam wraznie ze wszystkoe sie uspokoiła...ale to zalezy indywidualnie...znam takie osoby co im po tym leku włolsy wypdaja...takze kazdy ma swoje reakcje na ten lek zawyczaj leki te obnizaja cisnienie....hmm a zrezxta najlepiej zapytqac sie lekarza przeciez w koncu sa od tego zeby udzielic człowiekowi info....ten lek to taki średniaqczek jak tu wszyscy pisza...

Gość Tatiana A.
takze nie chce nikogo w blad wprowadzic..najlepiej sie skonsultowac z lekarzem i pow3iedziec co mi dolega jakie leki jeszcze zazywam to jest bardzo istotne i czy ja moge stoswowac ten lek? czy aby napewno nie pogorszy mojego stanu zdrowia>...

Gość Karola21
A propos Afobamu... ten lek w ogóle na mnie nie działał, 0 jakiejkolwiek reakcji! Co do Doxepinu i tycia... zapewniam,że samo przyjmowanie leku nie wiąże się z przyrostem masy. Przybieranie na wadze jest efektem wzmożonego apetytu, który jest spowodowany(jest efektem ubocznym) przyjmowania Doxepinu! Zrozumiałe jest,że się tyje, bo depresja(przynajmniej u mnie) jest stanem,gdy poddajesz się swojemu apetytowi nie myśląc o tym jakie to będzie miało konsekwencje.Nie interesuje Cię to, że możesz przytyć, to jak wyglądasz i w ogóle mało rzeczy Cię nie interesuje. Nie przytyjesz jeśli zdasz sobie sprawę tych faktów i powstrzymasz łakomstwo. Będzie dobrze:-)

Gość lanser
witam jak z alkogolem :) :D :D

Gość nika116
Witam, biore doxepin od tygodnia.stwierdzono umnie nerwice z napadami leku panicznego,depresje i zaburzenia osobowosci. Nurtuje mnie jeden priblem- a mianowicie po kilku dniach zarzywania tego leku zaczelam strasznie sie objadac no i najwarzniejsze bola mnie piersi po bokach tak jak przed miesiaczka. Czy to normalne? Czy ktos tez mial takie objawt?

Gość Bimberek
A ja wziełem z ziomalem po 5 i nic nie jest może bimbrem trzeba podbić zeby pizda weszła:)

Gość jawie
Witam :) Jako antydepresant lek jest bardzo skuteczny. Ma jednak działanie bardzo otępiające. Po dwóch miesiącach brania leku zauważyłem, że nie tyję, ja poprostu puchłem...(tyłem w bardzo szybkim tempie). Wtedy lekarz mi powiedział, że zapomniał mi powiedzieć, że trzeba być bardzo aktywnym i przynajmniej 5 godzin dziennie intensywnie sie poruszać. Jakieś pół roku chodzę na siłownie i dopiero wracam do normalnej wagi. Teraz nie zażywam już leku, a ciągle walczę z kilogramami. Pamiętajcie dużo, dużo się ruszajcie i maksylanie popracujcie nad dietą. Nie mówię tu o ograniczaniu jedzenia, a o dobrym zbilansowaniu diety.

Gość bongo
Ja biore doxepin szósty tydzień i czuję się coraz lepiej.nie chodziłem zamulony,ale spokojniejszy i tego mi było trzeba.Nie rozumiem tępaków ,którzy biorą ten lek bez konsultacji z lekarzem i po jednej tabletce mogą coś powiedzieć jak on działa.

Gość Jolantaaa
Doxepin nie uzależnia więc nie ma się czego obawiać(...) Większość z was pisze, że normalnego/ przeciętnego człowieka zwalił by z nóg- Nie zgadzam się z tym...porostu to zależy od naszego organizmu jak reaguje na dany lek....są tacy którzy nie tolerują małych dawek (żle się czują)...lekarze rozkładają ręce i nie chcą mieć nic wspólnego z tą osobą....a po tzn. "konskich dawkach" czuja się rewelacyjnie- zaczynaja funkcjonować...każdy z nas potrzebuje czegoś innego....i na co inne reaguje.... Ja biorę osobiście jedna tabletkę na noc doxepinu. Ten lek można brać latami jeśli skutkuje bo jak wcześniej wspomniałam- nie uzależnia.

Gość goska_ustka
Witam.Co doxepinu czy to jest silny lek bym musiala sie dlugo zastanawiac ,bralam go przez trzy lata jestem ciezkiej depresij dlatego bralam tyle lat poniewaz moj lekarz stwierdzil ze to jest dlamnie najbezpieczniejsze tabletki dlamnie .Depresij nieda sie wyleczyc ,tylko mozna zaleczyc ja nania choruje od 2000roku .i powroty sa rozne najlepszym lekarstwem na depresje jest sie komus wyzalic co was boli ,ale takiej osobie co was zrozumie .Powodzenia

Gość julkaaaaa
Witam wszystkich ;) U mnie w rodzinie był taki przyadek że mój kuzyn nie mógł spać strasznie bilało go sere ..... Myślał że ma zawał i to było co noc. Aż poszedł do kardiologa i kardiolog nic nie stwierdził. potem zaczeła go boleć głowa, stwierdził że ma guza , aż zrobił rezonans i było wszystko ok. Aż dobry znajomy polecił nam wizytę u psychiatry. I stwierdził mu besenność lekawą. Dostał Doxepinę i narazie już mija pona rok i jest wszystkto ok. Bierze 1 tabletkę na noc 25mg. Alw wydaje mi się że od zasy do czasu wraca mu ta choroba,ale nie że nie może spać, tylko że nnp.kogoś uraził, że coś głupiego powiedział-i tak będzie drążył ten temat aż wszystkich się zapyta czy ni kogo nie obraził-i dopiero mu przechodzi. Mam pytanie czy to jest normalne????? podrawiam

Gość julkaaaaa

Gość MariuszJLB
Witam, stwierdzono u mnie depresje lękową z połączeniem stanów lękowych, biorę doxepin drugi dzien i nadal odczówam lęk naprzemian z uspokojeniem, czy to jest normalne? Po jakim czasie doxepin zacznie działać tak żebym nie odczówał lęku wewnętrznego i niepokoju? Pozdrawiam.

Gość zmęczona chorobą
Witam wszystkich!Mam stwierdzone zaburzenia opsesyjnokompulsywne o podłożu zaburzeń adaptacyjnych.Byłam też w oddziale dziennym, gdzie leczono mnie terapeutycznie z diagnozą nerwicy o podłożu depresyjnym.Na początku stosowano u mnie seronil, po którym czułam się jeszcze gorzej.nasiliły się myśli natrętne i nieracjonalne myśli.Zmieniono mi na Amizepin, po nim było jeszcze gorzej, bo nawróciły dodatkowo myśli samobójcze.Zaczęto stosować Doxepinę i na początku leczenia omamy nocne(obecność duchów) wzrosła I zwiększono mi dawkę.Muszę przyznać, że ten lek działał najlepiej.Mniej boje się nocy i jestem bardziej wyciszona, częściej się śmieję i zaczynają mnie cieszyć częściej różne rzeczy.Dwa minusy okropne zaparcia i tycie, oraz puchnięcie.Żałuję, że na początku brania nie wiedziałam o tych skutkach ubocznych, bo wtedy już zastosowała bym dietę i było by ok, a tak teraz mam nadwagę.Ze względu na nią zmieniliśmy lek na inny, ale zaczęłam sie zachowywać nieracjonalnie, nie obchodziło mnie dziecko, byłam złośliwa i agresywna, dokonywsałam nieracjonalnych zakupów na olbrzymie kwoty.Po namowie partnera wróciłam do Doxepiny, bo wiem, że zdrowie jest ważniejsze, a wagę staram sie kontrolować mniej jedząc i zjadając lekkie rzeczy.Piersi rzeczywiście rosną i bolą, ale za to jakie imponująco duże są;)kształty kobiece, więc i w tym znalazłam plusy.Ruszam się bardzo dużo i zapisałam się na siłownię.Polecam Doxepin z tym ,że trzeba poprostu od początku zastosować dietę i będzie ok;)pozdrawiam

Gość milena85
Witam - nie wiem czy jeszcze ktoś tu zagląda, ale dopiszę się do wątku. Stwierdzono u mnie depresję lękową... Od czerwca br biorę doxepin (na noc), zotral - rano i afobam (pół tabletki doraźnie)... Początek - masakra... pierwsza noc z doxepinem była cudowna - spałam twardo mocno.. tylko rano nie umiałam oczu otworzyć i podnieść głowy... na dzień zotral - zasypiałam na siedząco, na stojąco, przy posiłkach... i tak pierwsze kila dni. Po jakichś dwóch tygodniach zaczęłam odczuwać ulgę... a potem znów znów zaczęła ogarniać mnie panika, lęki... i tak na zmianę... Ale to tylko przez ok 1,5 miesiąca. Miałam wtedy wrażenie, że ten lek nie działa jak trzeba... ale minęły 4 miesiące i zaczynam odczuwać ulgę.. czuję się już NORMALNIE... tzn - zdarzają mi się uderzenia gorąca, ale to chyba jedyny i bardzo rzadki objaw... ale mogę wyjść do sklepu i postać 5 min w kolejce bez obaw, że za chwilę zemdleję, umrę czy dostanę zawału; wychodzę z dziećmi na spacer bez obaw, że umrę po drodze, a one zostaną same; nie myślę jadąc autem - że za chwilę ktoś we mnie wjedzie i mnie zabije: ŚMIERĆ - tego bałam się najbardziej - wręcz obsesyjnie.. A teraz o tym nie myślę - nawet nie wiem kiedy to uleciało, odeszło. Ale wiem, że to dzięki tym lekom, dzięki mojej Pani doktor, która mi je przepisała... Dzięki której wraz z mężem i dziećmi poleciałam samolotem na najlepsze wakacje w moim życiu (i nie bałam się, że samolot za chwilę spadnie i wszyscy zginiemy)... Pewnie wiecie o czym mówię :) No i wszystko byłoby super.. ale zaczęłam tyć - tak jak większość osób z tego tematu. Gdy zaczęłam brać doxepin ważyłam 53 kg - teraz mam 57 i non stop jem i jem i jem... i nie umiem tego opanować. A najwięcej słodyczy i jeszcze obiady na słodko. Urosły mi piersi, tyłek, uda... ledwo wchodzę w spodnie... na tyłku wyskoczył mi cellulit, brzuch - masakra... i bardzo mnie to smuci... od jutra postanowienie - nie jem słodyczy lub baaaardzo ograniczam... ale chcę być zdrowa, dlatego będę go przyjmować jak długo trzeba. Pozdrawiam Was :*

Gość moniapoczątek
mam pytanie zaczęłam brać doxepin i od czasu brania mam ciągłe dreszcze i mdłości czy to jest początkowy objaw terapii

Gość misiek2lucky
Czy normalne? Jak już wielokrotnie ktoś pisał zależy od człowieka. Nie to nie jest normalne. Jezeli masz silne objawy mdłości nudności dreszcze, idź fo lekarz zmienić lek. Nie męcz sie nie warto. Uważam że organizm sam nam mówi co dla nas jest najlepsze, nie tolerujesz tego. Normalnymi objawami może byc senność, oznacza to że Twój organizm zaczyna odpoczywać, i po jakimś czasie to przechodzi gdy się już zregeneruje. Jesli czujesz silne mdłości znaczy to że lek nie jest dla Ciebie. nie jestem lekarzem ale juz klilkunaastoletnim praktykantem, wielel lekow probowalem, mam kiepskiego lekarza ale z czasem sam nauczylem sie zachowan mojego organizmu. Co prawda nie czuje sie wyleczony ale jakos daje rade:):). WIem tez jak te same leki dzialaj ana znajomych. Jednego nie rusza drugiego powala. NIektore objawy sa takie same. LEKKIE MDLOWSCI przetrzymaj troszke i zobaczysz, ale jak są bardzo silne nie męcz sie nie warto.

Gość anka44
doxepin,to świetny lek,brałam go przez 2 lata 15 lat temu,znowu biorę go od tygodnia i już czuję się lepiej,przez te wcześniejsze 2 lata nie przytyłam wcale mimo że brałam duże dawki. 15 lat względnego spokoju i znowu depresja,chyba to jednak wraca,ale teraz wiem przynajmniej,że kiedyś przechodzi,życzę wszystkim smutasom dużo optymizmu,mi go też ostatnio często brakuję

Gość Na szczescie mam
Doxepin nie jest lekiem,to otumaniach oszukiwacz,zreszta na depresje tylko psychoterapia,reszta chemi to tylko wspomagająco

Gość annwol
Ale chcialabym wiedziec, czy ktos, zazywajacy doxepine mimo wszystko probowal popelnic samobojstwo przez silne przedawkowanie. biore ten lek od 20/lat, teraz sa juz inne, lepsze leki ale sie uzaleznilam wlasnie od niej, a mimo wszystko poprzez zazycie duzej dawki po wielodniowym pijanstwie wyladowalam w szpitalu w ostatnie chwili, ledwo mnie odratowali ..... tylko nadal nie wiem po co? Biore tez nowsze leki jak reboxetina ale tesknie za doxepina. I nadal nie chce zyc ..... chociaz sa dni lepsze i gorsze.

Gość annwol
Jakos nikt nie chce mi odpowiedziec. Czemu??????

Gość ciekawska_zoska
a ja nie lubię doxepinu...miał działać nasennie a na mnie nie działa w żadem pozytywny sposób....same negatywy jak dla mnie....dobrze ,że poniedziałek już blisko i wizyta,bo padłabym bez normalnego spania chyba;/

Gość gość
witam.biore doxepin od jakiegos czasu i uwarzam ze to dobry lek.mam depresje po tym jak zostawila mnie dziewczyna i dzieki niemu moge w miare funkcjonowac.czasem jak jest mi bardzo zle to biore 6 tabletek po25g.niby duzo ale lepiej byc ospalym niz sie meczyc.

Gość gość
do annwol.czasami mialem ochote skonczyc ze soboa i wziac cale opakowanie.ale czy warto.kto wie moze nowy dzien przyniesie cos lepszego.a w koncu i tak wszyscy pujdziemy do piachu,wiec po co sie spieszyc.moze kiedys w koncu i dla nas zaswieci slonce

Gość pati574387329238493
tyje sie po nim strasznie!!!!!!! zatrzymala sie u mnie woda w organizmie, w 2 tyg z 42 kg przeszlam na 50, przy czym bylam az spuchnieta!!!! bralam 2 tabletki na dzien. 1tab/10mg - odstawilam

Gość gość
mysle ze kazdy lek tego rodzaju moze powodowac tycie bo zwieksza apetyt np Deprexolet wystarczy wziac pol tabletk,a po chwili pochlania s e wszystko co w reke wpadnie lepiej go zazywac wieczorem ale nie tuz przed snem bo powoduje jakis niepokoj w nogach