Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martunia18

Lekarz kazał zdją biustonosz

Polecane posty

Gość Klaudia000101
Wypisałam chyba wszystkie badania co miałam do prawka. Była rozebrana do samych majtek podczas wszystkich tych wymienionych badań.

Jak miałem operacje usunięcia kawałka kostki po złamaniu obójczyka to mnie kazano w szpitalu rozebrać się do naga, bo taki przepis

Gość Moja odpowiedź brzmi
A co to jest palpacja?

A juz widzę, ze obmacywanie. Gdybys faktycznie miala te wszystkie badania, to nie sadze zebys tak dokladnie zapamiętała kolejność. To nie jest dobry temat do żartów, bo jeszcze Cie cos takiego spotka, albo gorszego bo los jest przekorny.

A jak miałem badania wysokościowe, to też musiałem się rozebrać do naga, i nie widzę w tym nic dziwnego.

Gość Klaudia000101
Nie chcesz wierz. Ja byłam mega zestresowana i stąd zapamiętałam. To naprawdę nie żarty.

Grzeslaw--- moze spodobłales sie pielęgniarce, pani doktor... albo lekarzowi:) moze po prostu do zabiegów maja takie wymogi, ale przeciez rozbieranie sie do badania wzroku to absurd, widocznie niektorzy maja wybujala fantazję

Dla mnie to poprostu dziwne dlatego nie wierzę, ja bym w zyciu a takie cos nie pozwoliła. A lekarz, ktory tak przeprowadzal badania to albo zbok, albo cham bo choćby ciało ludzkie bylo mu calkowicie obojetne to powinien pomyslec o Twoim komforcie psychcznym

Post powyzej jest do Klaudii

Gość Klaudia000101
Tak jak pisałam. Nie chcesz nie wierz Twoja sprawa. Lekarz był moim zdaniem normalny, nie zachowywał się jak zbok. Wyczuć z niego można było formalistę.

Czyli po prostu cham, bo mogl pomyslec ze mozesz sie zle czuć latając w samych majtkach po gabinecie

Dlaczego sie śmiejesz?

Gość Klaudia000101
Tak. Jego kompletnie to nie obchodziło. On widział tylko swoją pracę. Tak też się zwracał do mnie bezosobowo: rozebrać się do samych majtek, zdjąć stanik, stanąć prosto, oddychać, nie oddychać itd.

Jak pójdziesz do ginekologa to też się nie pozbierzerz bo będziesz miała dyskomfort psychiczny:-D trochę powagi dziewczyno!

Dlaczego? Ja u ginekologa wlasnie odczuwam komfort psychiczny bo jestem rozebrana tylko tyle ile to konieczne, a nawet jesli ma mi wykonywać badanie piersi i np cytologie to nie karze mi sie calkowicie rozbierać tylko najpierw wykonuje jedno badanie, pozniej kolejne.

Każe*

A dyskomfort bylby wtedy gdyby lekarz kazał sie pozbierać lub tak pozostawać bez realnej konieczności

W dalszym ciągu nierozumiem cię dziewczyno, dlaczego to nie rozebrać u lekarza, on więcej widział nagich ciał jak tobie się śniło, i napewno się nie podnieci.

Gość hyyyeeyeyeyey
bzdury kurwa, tylko w polsce do wszystkiego trzeba zdejmowac stanik. Ekg jak powiedzila mi pani je robiaca, nie da rady zrobic w staniku. Ost mialam okazje robic je w uk i nie musialam go zdejmowac, sama zadeklarowalam ze odepne zeby bylo latwiej, ale tu nikt nigdy nie kaze zdjac ci bielizny!

Grzeslaw, Ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nie ma niczego dziwnego w rozbieraniu przed lekarzem jesli to konieczne, ale jesli nie ma takiej potrzeby to niby po co to robic? To byloby chore, jak juz pisalam po co sie rozbierać do badania wzroku, jesli lekarz chce sobie popatrzeć to niech idzie do burdelu, albo znajdzie sobie kobiete. Moze Ty jestes ekshibicjonista, ale nie kazdy czuje potrzebę obnażania sie.

Uważasz, ze lekarze to impotenci bo "naoglądali sie ciał"? No chyba zartujesz:O. Jesli zawsze dla wszystkich lekarzy pacjentki sa aseksualne, to skad przypadki molestowan, a nawet "leczenia" seksem? Rozumiem ze Ty zawsze rozbierasz sie do rosółu będąc u lekarki, nawet stomatologa?

Gość staż oddział kardiologiczny
EKG robi się przy pomocy 3 rodzajów elektrod : Na pasie Przyssawkowe i elektrody jednorazowe samoprzylepne (najdroższy chyba sposób robienia EKG) do 1 i 2 rodzaju elektrod należy ściągnąć biustonosz do tego ostatniego nie potrzeba a w innych krajach UE raczej stosuje się już EKG z tymi przylepkami tak że tu może jest odpowiedź dlaczego

O, to moze pan stażysta oceni kolejnosc czynności przy badaniu opisanym gdzies powyzej przez użytkownika Klaudia(...)

?

No tak, szukanie informacji w sieci zajmuje przeciez troche czasu.

do Moja odpowiedź brzmi - zgryźliwa jak zawsze. ja najpierw sprawdziłbym wzrok, równowagę, słuch. obwód klatki przy wdechu i wydechu?? ciekawe dopiero później przeprowadziłbym badanie w którym pacjentka musiała by się rozebrać aby ten czas kiedy sytuacja jest dla niej dyskomfortowa był jak najkrótszy. opukanie płuc u pacjenta bez urazu?? opukanie brzucha?? raczej jak coś to tylko badanie palpacyjne brzucha no i osłuchanie w celu stwierdzenia prawidłowej perystaltyki jelit. Moje badanie do prawa jazdy wyglądało tak: 1. Rozmowa 2. Rozebranie się do samych majtek (łącznie ze stanikiem) 3. Wzrost 4. Waga 5. Obwód klatki piersiowej (wydech - wdech) 6. Wzrok - ostrość 7. Wzrok - kolory 8. Wzrok - głębia 9. Słuch 10. Równowaga (różne pozycje ciała) 11. Puls 12. Ciśnienie krwi 13. Osłuchiwanie serca 14. Osłuchiwanie płuc 15. Opukiwanie płuc 16. Obmacanie brzucha 17. Osłuchiwanie brzucha 18. Opukiwanie brzucha 19. Palpacja kręgosłupa 20. Palpacja stóp Ubrać się i dziękują

Gość Klaudia000101
Czyli Panie Doktorze? Źle - znaczy że ten lekarz przekroczył swoje uprawnienia jednak?

Trudne pytanie, myślę że nie przekroczył swoich uprawnień, po prostu zbadał za dużo. pytanie czy u innych dziewczyn też to badanie tak wyglądało?? bo jeżeli tak to znaczy że lekarz ma taki dokładny nawyk badania