Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

szkoda tylko ze jedna osoba musi przebrnac przez ten stek bzdur zeby zrobic porzadek :( forum jest publiczne, ale sluzy do wymiany informacji a nie do obrazania!

Do \"o co chodzi\"- ja nie napisalam , ze w Polsce zylo mi sie wczesniej dobrze. Teraz jest mi lepiej jak mieszkam w UK a jeszcze lepiej jak te pieniadze wydaje w Polsce.To jest chyba roznica. Tym bardziej , ze ja juz nie wroce do Polski- to jest moj wybor. Mietowy nosorozec- zgadzam sie z toba co do zarobkow, ze tyle mozna dostac. Czasami nawet i wiecej Polak moze zarobic ale zalezy tez co robi.Mam kumpele co wyciaga 2tys miesiecznie i nie pracuje w nierzadzie tylko przy montowaniu filmow- i tak malo dostaje bo jest poczatkujaca. Widze , ze moderator wkroczyl na forum, suuuuuuper, w koncu bedzie czysciej:):):):):)

Wlasnie , forum nie jest po to aby obrazac innych. Jest dla wszystkich ale bez chamstwa i pogardy. A swoja opinie przeciez mozna przedstawic w bardziej kulturalny sposob. Modessa- jesli uwazasz, ze cos nie jest zgodne z regulaminem forum to to usun:):):):)

O.K .reszta zostaje . Nie moge skasowac pomaranczy z godz.23.18 bo i post Laboszek poleci :) wiec niech zostanie na pamiatke . Sa tam cenne rady dla mnie co mam robic ..:) Pozdrawiam majaca honor >> Forum publiczne ale trzeba miec wyczucie i nie pchac sie ze swoimi trzema groszami tam gdzie cie nie chcą . Taka zwykła posta zasada . Pozostale pytania kieruj w temacie \" Pytanie do moderatora\"

majaca honor pomaranczowa >> koniec dyskusji .Nie mam czasu odpowiadac na twoje infantylne pytania . Jesli rozkrecisz nastepna zadyme polece po calosci .W 90 % ludzie nie maja zaufania do pomaranczowych nickow . Laboszek > jednak musialam to skasowac.

Wydaje mi sie , ze zaden z moich postow nie obrazil nikogo- a mnie obrazono:(:(:(:( a inne ciezarne zostaly obrazone jeszcze bardziej.:(:(:(:(:(:( Do \" majaca honor\"-Jesli cos co napisalam bylo nie zgodne z regulaminem Modessa na pewno usunie :) :D :P

No to piękne to nasze forum teraz :) Mod_essa 🌼 dzięki! Camillee - wejdź i sama zobacz. http://www.ultramedica.pl/usg_4d_3d_ciazy_plodu.html?gclid=CPuGtcjpz4sCFSUUEAodyhHyDQ Niunia no mi sie bardzo podoba to łóżeczko i inne w tym stylu też. Zastanawiam się tylko czy to podwieszenie dla malucha to materac czy co i jak długo dzidzia może spać na tym podwieszeniu (do 7 kilo...ale nie mam pojęcia kiedy to mniej więcej następuje :) ) no i jak śpi potem. W ogóle łożeczko jest stabilne?? Bo wygląda delikatnie :) Niunia jeśli znajdziesz jeszcze troszkę cierpliwości to odpowiedz proszę :) 🌼 No i dziewczynki powiem Wam, że jestem już w 99% pewnam, że zamęt w moim brzuszku to mój maluszek bo dzisiaj \"stuku - puku\" się powtórzyło i to nawet kilka razy...i było wyraźne takie, że praktycznie pozbyłam się wątpliwości :D :D :D Aż się ze szczęścia popłakałam...to tak jakby na kilka chwilek maleńkie nóżki się o mnie opierały :) CUDOWNE!!!!!

Aneczka21- masz slicznego bobaska, zdjecia ze skanu naprawde wyszly super i bardzo wyrazne. Maly dobrze sie ulozyl do zdjecia:):):):):)

No i zapomniałąm oczywiście :? Skorpionka i Aneczka :D :D :D cudowne bobaski :) Spróbuję też dodać swoje zdjęcia to dam znać :) 😘

skorpionka - wlasanie widzialam twoje sloneczko, tez jest sliczniutkie.:):):):):):D Widze, ze bobaski sa bardzo fotogeniczne:):):):):)

kaska0110- to suuuper, ze juz czujesz kopniaczki dzidziusia. Teraz to juz z dnia na dzien beda silniejsze:D:D:D:D Moj synus to juz wyraznie daje znac, ze mieszka w brzuszku:D:D:D ale moge stwierdzic, ze jego siostrzyczka byla bardziej aktywna w kopaniu no i oczywiscie o wiele mocniej:):):):):):) Moze sie jeszcze rozbryka moj maluszek, zostalo mu jeszcze kilkanascie tygodni:D:D:D

Dziewczyny no ja pojęcia nie mam dlaczego spać mi się nie chce... A te ruchy.... :) To wspaniałe uczucie :) Jak będą silniejsze to będzie jeszcze fajniej, bo na razie mężuś ciut jakby zazdrosny, bo on nie czuje nic - za słabe te muśnięcia są. Mada fajnie, jak piszesz \"mój synuś\" :) Ja już też nie mogę się doczekać aż napiszę konkretnie...córeczka labo synek!!! No ale do maja to jeszcze trochę niestety. Co do zdjęcia to też próbowałam swoje dodać ale nie udało mi się...nie wiem czemu, bo kiedyś tam wkeiłam swój brzuszek...:) a raczej jego zdjęcie a dziś cały dzień próbuję i nie mogę 😠 No ale trudno. Laboszek...rowerek - jak fajnie. Na pewno dla Ciebie to była taka sama radocha jak dla Twojej malutkiej ;) albo i większa ;) Dziewczyny a jak to jest na połówkowym usg?? Możecie opisać jak ono tak mniej więcej wygląda? Czy lekarz zadaje pytania dotyczące ciązy lub dzidzi?? Jak możecie to napiszcie jak to u Was było.

AAAA zapomniałam znowu... ale gapa ze mnie!!! Zuzanna30 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ dziękujemy za odwiedziny ;) i zapraszamy kiedy tylko masz ochotę! Oczekuj nas na Matkach Polkach - prędzej czy później tam dotrzemy :) Buziaki dla Ciebie i dla Twojego maleństwa 🖐️

kaska0110- usg trwalo jakies 20-30 min- radiolog bardzo dokladnie ogladal kazda czesc ciala maluszka az w pewnym momencie pokazaly sie male\"klejnociki\":D:D:D pozniej po badaniu jeszcze pani analizowala zdjecia z lekarzem aby stwierdzic czy wszystko jest ok. nastepnie mailam spotkanie z midwife-nie ta co mam- i ona mowila, ze badanie wyszlo pozytywnie, ze z dzidzia wszystko ok. Pytala sie o to czy ma nas zapisac na zwiedzanie szpitala-tak- i w razie gdy do 9 wrzesnia ni urodze to na 10go na 13.30 mam sie stawic na wywolanie porodu. Loboszek- my tez niedawno kupilismy corci rowerek ale na 4 kolkach.Na razie ma problem z prowadzeniem prosto kierownicy ale do wakacji pewnie sie nauczy juz sama jezdzic. Niestety rowerek jest rozowy i pozniej trzeba bedzie kupic drugi :):):):):)

kaska0110- tak czasami bywa w ciazy, ze kobieta ma problem z bezsennoscia a pozniej spi do poludnia:D:D:D:D:D Ja tez ostatnio nie moge spac wiec nie jestes sama :):):):)

Mada ale to spotkanie z położną było tego samego dnia?? Wiesz bo dla mnie każda tego typu wizyta to stres bo ani ja ani mąż nie znamy dobrze języka :( A Wy to chyba dobrze sobie radzicie skoro wszystko tak pięknie skumałaś :) Co do bezsenności to zaczęła się niedawno i trochę mnie wkurza...ale na szczęście nie jestem sama :) 🌼

A tak na marginesie to sobie wyliczyłam, że termin masz równiutko trzy tygodnie przede mną...więc jeszcze trochę mi potowarzyszysz ;) heheheh :D

A te klejnociki to Ty sama widziałaś wyraźnie, czy tylko lekarz zasugerował i pokazał, że To jest TO ?? Ciekawe...

Spotkanie z midwife mialam po scanie - w szpitalu- tylko czekalam ok 15 min az przeanalizuja zdjecia. Jesli twoj jezyk nie jest super to idz do szpitala na oddzial Ante-natal i tam popros o tlumacza. Ja go dostalam juz z gory wiec wszystko wiem dokladnie co mowili. Wystarczy, ze powiesz, ze mozesz nie wszystko zrozumiec i powinni ci kogos zalatwic- ty za to nie placisz. Mi tez ta polozna powiedziala, ze moge miec indywidualna lekcje rodzenia ze swoja midwife tylko musze jej o tym powiedziec bo na normalnych zajeciach w duzej grupie moge nie wszystko zrozumiec:):):) Udaj sie jak najszybciej to zalatwic bo przeciez twoj scan juz niedlugo:D:D:D

\"klejnociki\" bylo widac bardzo wyraznie z malym siusiaczkiem na czele:D:D:D od razu rzucily sie w oczy:D:D:D tylko szkoda, ze pani nie zrobila mi ich zdjecia. Bo corci zdjecie mam jak sie pokazala , ze jest dziewczynka. Moze nastepnym razem sie uda:):)

A jak przenosze to bede rodzila prawie w tym samym terminie co ty :):):) ale mysle, ze urodzi sie w sierpniu bo za duzo czlonkow rodziny jest z wrzesnia- same swiateczne i noworoczne dzieciaczki:D;D

Dzięki za porady i odpowiedzi :) 🌼 Ale numer!!!!! :) No to bajera - widziałaś sama na własne oczy Swojego chłopczyka :) Już się doczekać nie mogę :D :D :D :D Ja już zmykam spać maleńka. Buziaki 😘 i do juterka!!!! papaapapa 🖐️

DZIEWCZYNY: Ja mam pytanie do tych dziewczyn w sprawie pierwszego oficjalnego USG, jakie robią w Anglii. Przypada ono zwykle na 13-15 tydzień. Otóż ja mialam kilka dni temu takie USG i chcialabym sie dowiedzieć, czy wyglądalo tak, jak wyglądalo u Was. Pytam, bo wg mnie bylo jakies takie.... liche. :-0 A więc babka pooglądala najpierw sama co widzi na ekranie. Odwrociła potem ekran w moją stronę; pokazała części ciała dziecka, narządy, które było akurat widać. Wszystko razem trwalo parę minut. Powiedziala ile dziecko ma centymentrów. Potem kazala sie ubrać i poczekać w poczekalni. Zawołała mnie potem inna babka do jakiegos innego gabinetu, popisala cos w swoich kartach, powiedziala, że wyniki \"na Downa\" będą w ciągu 2 tygodni. Pobrała mi krew. Powiedziala, że jak wyjdzie, że jestem z \"dużego ryzyka\", zaproponują mi amniopukncję i opowiedziala mi nieco o konsekwencjach tego badania. Dała mi moje papiery z powrotem, których w ogole nie objaśnila. A konkretnie - nie objasniła co to znaczy, że NT = 1,7. Ja sama wiem, że chodzi o przeziernosc karkową, bo czytam i szukam informacji w necie od dawna. Ale rownie dobrze moglabym tego nie wiedziec i powinna mi chyba to objaśnić, skoro mi to daje i to jest dla mnie. Pożegnala sie ze mną.. Zdziwilam sie, ze już po wszystkim, pytając czy z dzieckiem wszystko o.k. Myślałam, że zacznie cos opowiadac, analizować... a ona tylko, że wszystko jest dobrze. :( Myslalam ze więcej sie dowiem na tym badaniu, a w sumie wyszlo na to, że widzialam dziecko jedynie (!) i wiem ile ma centymentrow i jakie ma NT. Czy nie powinnam poznać wiecej szczegolow? Czy Wy też tak mialyscie?? :-0

skorpionka nie martw sie.... tak wlasnie wyglada 1szy skan... oni tylko sprawdzaja ile jest dzieci i wiek na podstawie wielkosci a co do oznaczen to wiem tylko tyle FH - serce plodu CRL - dlugosc wzrost dziecka (chyba od glowki do pupy) FL - dlugosc kosci udowej HC - obwod glowki