Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Iwitek trzymam kciuki zeby dzidziorowi sie podobalo w brzuszku i nie pakowal jeszcze walizek 🌼 🌼 dziewczyny no to pieknie, moze faktycznie dostane dopiero jak pojde na spotkanie z polozna-mam 4 czerwca po usg polowkowym, pierwsze takie spotkanie z polozna :D pozdrawiam niedzielnie :)

Hej!!! Jak wam mija dzionek?Moj zaczal sie malo ciekawie bo wizyta w szpitalu,ale na szczescie nie z mojego powodu tylko z powodu mojego mezusia.Otoz zachcialo mu sie wczoraj pograc w pilke i skrecil noge calkiem konkretnie,teraz biedny nie moze chodzic.Na wszelki wypadek pojechalismy do szpitala bo chcielismy miec pewnosc ze nie jednak to nie jest zlamanie.No i na szczescie jest tylko pozadnie skrecona a on ma tydzien wolnego. Ja za to mialam okazje przyjrzec sie ang sluzbie zdrowia w tym szpitalu(bo jest to szpital w ktorym mam rodzic)i musze przyznac ze zajeli sie nami dosyc szybko i byli sympatyczni,wiec moze nie bedzie zle . Kasiu0110-ja wybralam Royal Infirmary ale to tylko dlatego ze jest blizej mojego miejsca zamieszkania,ale kolezanka dwa dni temu tam rodzila wiec bede miala wiecej wiedomosci na temat tej opieki tam jak sie z nia spotkam. Ja juz sie nie moge doczekac swojego scanu a tu jeszcze 3 tyg.Jestem strasznie ciekawa co tam siedzi w moim brzuchu chlopiec czy dziewczynka?Ale trzeba byc cierpliwym a czas w sumie i tak szybko leci. Teraz musze sie skupic na znalezieniu nowego mieszkania i za niecaly miesiac trzeba bedzie sie przeprowadzac.Chcialam juz pomalu kupowac rzeczy dla dzidzidziusia ale jak mamy sie przenosic to po co teraz wozic dodatkowe rzeczy i tak sie ich troche nazbieralo przez ten czas jak tu jestesmy hahhahaha.chyba tirem bedziemy sie zabierac.A pakowac sie bede conajmniej tydzien wczesniej.......szok!!!

Dziewczyny mam do Was bardzo nietypowe pytania :) czy ktoras z was bedac tutaj w UK w ciazy miala infekcje pochwy ?jakies zapalenie lub grzybice objawiajace sie zolta wydzielina? jak je zdiagnozowano i jakie leki dostalyscie?czym to tu lecza i czy wogole lecza bo mnie juz nic nie zdziwi... chyba jutro rusze gdzies sie zbadac bo mam zolta wdzieline,,i tyle objawow ,ale jest mocno zolta,,:( dajcie znac co i jak:) pozdr

migotka: ja jak bylam w szpitalu kilka tyg temu bo mialam skurcze... to robili mi wymaz i na podstawie tego stwierdzili ze mialam jakies cos tam wpochwie i moja GP przepisala mi taki czopek dopochwowy z mascia... z tym ze ja nie mialam jakichs szczegolnych objawow nic mnie nie pieklo nie swedzialo.... ale jak pojdziesz do GP i powiesz o tym to napewno cos Ci przepisze (pewnie ten wlasnie czopek) a co do wydzieliny to ja mam bez przerwy chyba od 5 miesiaca ciazy... i wszystko jest w porzadku (dopuki nie powoduje podraznien) tak mi powiedzial polozna

migotk_bober- to typowa wydzielina w ciazy, moze byc intensywna ze wzgledu na burze hormonow. jesli nic nie swedzi i nie piecze to raczej nic ci nie pomoga w przychodni.Ja tez tak mialam, wiem , ze to nieprzyjemne:(- mowilam o tym midwife ale ona powiedziala, ze mam sie nie martwic bo to normalne- w 1szej ciazy tez tak mialam. Akutat mam globulki dopochwowe-gynalgin i clotrimazolum wiec sobie wzielam 1na i mi troche ograniczylo ta wydzieline. ale jesli masz podraznienie to ci polozna zrobi wymaz.Zapytaj tez o masc Canesten- to jest clotrimazol. Pomaga na podraznienia:)

dzieki dziewczyny za rady, mam z polski masc Clotrimazolum,ale ona jest na smarowania zewnetrzne... mialam biala delikatnie zoltawa wydzieline ale ta jest paskudna taka ciemna jakby zaraz miala zbezowiec i non stop jest,kurcze.. udam sie gdzies juro moze nie zbagatelizuja,,,moge podejsc do szpitala swojego i poprosic o sprawdzenie tego czy lepiej do GP?od poczatku nie mialam zadnych wymazow ...:( Pozdr

Juz jestem:D:D:D:D loboszek- Widzialam fotke, jaki maluszek jest slodziutki:D Imprezka byla suuper, wlasnie goscie poszli i zaraz ide polozyc Ole spac bo jest zmeczona :) Na prawde dziewczynki sie suuper wybawily i ja tez bardzo milo spedzilam czas:D:D:D:D:D

Witajcie dziewczyny,dawno mnie tu nie było,ale teraz mam prosbę poszukuję osób ktore maja dzieci w Anglii w wieku 17-16 lat otóż chodzi mi o szkołę,moje starsze córki zdecydowały do nas dołączyć z czego ogromnie sie cieszę i nie mogę sie ich doczekać,ale nie mam pojecia jak załatwic im tu szkołę z najmłodszą nie było problemu bo chodzi jeszcze do Primary School a jak to się ma z takimi pannicami? nie wiem czy to prawda ale ponoć dzieciaki kończące 16 lat maja juz maturę tak słyszałam,cholerka nie mam żadnych znajomych z takimi dzieciakami ... byłabym bardzo wdzieczna za jakiekolwiek informacje z góry bardzo dziekuję.

Gość okruch12
Czesc brzuszki! Na poczatek wielkie GRATULACJE dla Kohannah 🌼 🌼 🌼 Jak bedziesz miala chwilke wytchnienia, to napisz jak bylo, bo zaczynam byc strasznie ciekawa, czy to az tak bardzo boli i w ogole. Migotka, jak swedzi i jest bialawa wydzielina, to jest zapalenie i trzeba isc do GP, ktory przepisze Ci jedna globulke i masc do uzytku zewnetrznego. Jak jest ciemna wydzielina, to nie wiem... Iwitek, polez troche i nie zawracaj sobie glowy porzadkami, czy obiadem. Dobrze by bylo, zebys jeszcze troche wytrzymala ( z drugiej strony, jak dzidzius postanowi wyjsc, to nic na to sie nie poradzi). Jak co poniedzialek zmieniam tabelke (takze Kalcie). NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......39.....Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........37.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....34...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......30.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........22.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna ***niunia***....14/09......19......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........19........Leicester........... .?................? edziulka...........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .15........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...16.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...15...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......14....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....12....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....7.....Bristol..............? .......................? Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos

Hej dziewczyny. Widzę, że chyba nie wszystkie z nas tak samo wpisują dane do tabelki. Jak wpisujecie? Zaczęty kolejny tydzien, czy tygodnie zakończone? Bo np. laboszek widzę, że ma termin 5 dni przede mną, a w tygodniach - ona ma wpisany 16 a ja 14. :) Coś nie gra - pewnie inaczej wpisujemy. Ja wpisuję tygodnie zakończone. Teraz mam 14t3dc, więc 15 wpiszę dopiero gdy bedzie zakonczonych 15 tygodni. Za duża rozbieżność wyszla, jednym slowem. Jak więc robimy??

Gość iwtek29
WitNICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......39.....Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........37.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....34...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......31.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........22.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna ***niunia***....14/09......19......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........19........Leicester........... .?................? edziulka...........05/10...15.........Bristol.......?......Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .15........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...16.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...15...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......14....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....12....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....7.....Bristol..............? .......................? Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos Witam wszystkie brzuchatki.Okruszku moje malenstwo sie uparlo juz chyba wyjsc na ten swiat.Skurcze mam co raz,ale sa one delikatne.Najgorsze jest to,ze za dwa tygodnie czeka mnie przeprowadzka i nie wiem czy w nowym domu nie bede juz z moja kruszynka,a te stare mieszkanie tez musze doprowadzic do porzadku,zeby je zdac do agencji.Z jednej strony to juz bym chciala miec wszystko za soba,ale jestem w osmym miesiacu i dla mojej coreczki wyksztalcaja sie pluca i to jest najgorszy moment na porod dla dziecka,dlatego dostalam sterydy w szpitalu,zeby mojemu malenstwu sie lepiej oddychalo jak wczesnie sie urodzi.Zycze wam dziewczyny milego poczatku tygodnia i oby byl taki do konca.Bede was informowala na bierzaco co u mnie.pozdrawiam was wszystkie,trzymajcie sie!

Gość okruch12
Iwitek, nie przemeczaj sie, zagon kogos do roboty! Proponuje wpisywac zaczety tydzien (ja tak robie), bo to lepiej wyglada, a ja juz sie nie moge doczekac.

No to dobra, to ja zmieniam i wpisuję ten tydzien, który mi teraz leci, choc jak dla mnie to troche oszukaństwo jest :P NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......39.....Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........37.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....34...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......31.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........22.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna ***niunia***....14/09......19......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........19........Leicester........... .?................? edziulka...........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .15........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...16.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...15...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......15....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....12....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....7.....Bristol..............? .......................? Szczęśliwe Mamusie : 🌼 sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos

Oj kobitki to ja tez kopiuje tabelke: NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......39.....Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........37.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....34...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......31.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........22.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna ***niunia***....14/09......19......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........19........Leicester........... .?................? edziulka...........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .15........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...16.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...15...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......15....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....12....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....7.....Bristol..............? .......................? Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos Lece do GP ,mam nadzieje ze mnie nie zignoruje :D :D :D buziaki i milego poludnia 🌼 🌼 🌼

patrzcie jaki mam mozg bezmyslny !! skopiowalam tabelke a danych sobie w tygodniach nie poprawilam,,,jesssuuuuu NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......39.....Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........37.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....34...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......31.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........22.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna ***niunia***....14/09......19......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........19........Leicester........... .?................? edziulka...........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .15........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...16.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...16...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......15....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....12....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....7.....Bristol..............? .......................? Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos

ja tez zmieniam bo zaczqal mi sie wczoraj 8 tydzien :) to piszemy z konczacym czy rozpoczynajacym tygodniem?? NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......39.....Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........37.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....34...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......31.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........22.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna ***niunia***....14/09......19......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........19........Leicester........... .?................? edziulka...........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .15........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...16.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...16...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......15....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....12....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....8.....Bristol..............? .......................? Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos

Gość okruch12
Alez Skrpionko, zadne oszukanstwo!!!! Jak Ci sie zaczyna np 20 tydzien, to jestes w 20 tygodniu i basta. :D Po czterech tygodniach ide w koncu do midwife. Nie lubie jej, bo wszystko robi na odpieprz i bardzo sie ciesze, ze nie bedzie asystowala przy porodzie. Na pewno wroce z posiniaczonymi rekoma (jak ostatnio), bo ta pani opuscila chyba czesc zajec w szkole dla poloznych i totalnie nie potrafi sie wkuwac w zyle. Mam nadzieje, ze chociaz z dzidza wszystko jest ok. Nie sadzicie, ze to troche dziwne, ze w osmym miesiacu ciazy mam miesieczne odstepy pomiedzy wizytami ?

moja znajoma jest tearaz w 8 miesiacu a ostatnio widziala polozna ponad 2 miesiace temu... :( ale im mniej nerwow tym lepiej! okruch, moze przedzwon do niej wczesiej zamiast czekac na tel i sie sama umow? ciekawe jak mlode mamuski sie maja :)

Mnie się wydaje, że u nich po prostu tak jest. Oni wychodzą z założenia, że po co mają te spotkania być częściej, jeśli nic się nie dzieje? W Polsce jest inaczej, bo sie chucha na kobiete z kazdej strony i my sie do tego pzyzwyczailyśmy. Dla Anglików pewnie to co u nas jest nienormalne. W Stanach jest tak samo jak w Anglii - też tak rzadko i licho z badaniami, póki nie dzieje się nic złego. Ja z położną (to nawet nie byla położna, tylkop jakas babka na zastepstwie) spotkalam się 23 marca. Nastepne spotkanie (tym razem juz z położną) będzie 7 maja, więc to też jest szmat czasu. :-0 No nic - musimy sie do tego przyzwyczaić. Tu jest tak, że jak kobieta czuje sie dobrze, nic sie zlego nie dzieje, to po co ma latać po lekarzach. Lekarz jest jest do leczenia, a jesli nie ma choroby, ani żadnych oznak chorobowych - to po co chodzic na spotkania z lekarzem? Taka jest ich filozofia wlasnie.

Gość okruch12
Jestem juz tu dwa lata i wiekszosc rzeczy, ktora dziwila mnie jakis czas temu, nie robi na mnie wrazenia. Mam jednak nadzieje, ze teraz te wizyty beda czestsze. Zobaczymy, co dzisiaj powie "pani delikatna wkluwaczka w zyle". Jak mnie wkurzy to ja wyze na pojedynek na brzuchy (w sumie szanse mamy wyrownane, bo ona chociaz w ciazy nie jest, dysponuje sporymi partiami ciala, ale brzuch to teraz moj najwiekszy argument) :D Lece posluchac serduszka dzidzi, pa.

ja juz dzis zrobilam kariere :( no wlasnie wrocilam ,bylam u GP i poszlam sobie do sklepu z ciuchami...ocknelam sie na wykldzinie na srodku sklepu, zdarzylam tylko zaplacic ,,,, teraz sie martwie o maluszka bo nie wiem jak upadlam,obudzilam sie plecami na ziemi ale czy rablam mocno nie wiem :( pozdrawiam

Naprawde nie mam czasu na kafeterie. Mialam fatalny, ciezki porod, ale szybko sie o tym zapomina. Wszpitalu byla swietna obsluga, urodzilam w czwartek o 18.23 a w piatek wieczorem juz wyszlam do domu. Synek jest bardzo absorbujacy. Narazie sie poznajemy i probujemy stworzyc jakas rutyne dzialania. Ale i tak wszystko jest odwrocone o 100% Ciesze sie, ze juz jestem w domu. Potem dam linka do fotek.

Gość okruch12
migotka, zawroty glowy na poczatku ciazy, to normalka, ale uwazaj na siebie. Jak masz takie jazdy, to lepiej wychodz w asyscie kogos znajmego. To stan przejsciowy, ale na razie musisz uwazac, bo takie upadki moga byc niebezpieczne. Jak nie czujesz bolu i nie krwawisz, to pewnie jest OK. W Polsce, radzila bym na wszelki wypadek udac sie do ginekologa, a tutaj ewentualnie dla swietego spokoju mozesz zamowic wizyte u GP (lub poloznej) . Chyba, ze sie zle czujesz, to jedz na izbe przyjec do szpitala, ale bez paniki. Ja juz jestem po wizycie, dzieciaczek w pozadku, wazy 2300 i nie powinien byc zbyt duzy. Polozna mnie zaskoczyla, bo nie dosc, ze pobrala krew po ludzku, to jeszcze za dwa tygodnie przyjdzie do mnie do domu omowic plan porodu! A ja myslalam, ze do konca ciazy bede sie musiala turlac do przychodni... Coz za ulga, i zmotywuje mnie to do posprzatania domu :)

Gość okruch12
Flowerska, zycze cierpliwosci, no i fajnie, ze juz masz ciaze za soba. Pozdrawiam i pewnie do zobaczenia na Matkach Polkach. A propos dat i tabelek : wlasnie dowiedzialam sie, ze jestem w 34 tygodniu +4dni, a myslaam, ze to przelom 33 i 34 tyg. Wiecie, u mnie te cztery dni stanowia konkretna roznice.

Flowerska jeszcze raz gratulacje,juz czekam na zdjecia :D Okruch to nawet lepiej ze maluszek wiekszy, ciaza jest juz tuz tuz do donoszenia ,trzymam kciuki :) ps.a to cie ta polozna zaskoczylo,pewnie obskoczyla jakis kursik miedzy czasie o pobieraniu krwi :D ja caly czas sie obserwuje, boli mnie brzuch troche ,wzielam nospe,patrze w majty non stop, tymbardziej ze plamienia mi sie zdarzaly juz dwukrotnie,,,,to jeszcze tego mi bylo trzeba do szczescia,,,,:) Pozdrawiam

czesc dziewczyny.... az wstyd sie przyznac ale tak straszliwie sie nudze..... nie mam kompletnie co ze soba zrobic... bylam w revenue rozliczyc sie z podatku i tyle... czemu to ciaza trwa tak dlugo.....

Gość karina82
NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......39.....Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........37.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....33...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......30.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........21.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna ***niunia***....14/09......19......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........19........Leicester........... .?................? edziulka...........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .15........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...16.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...15...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......14....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....12....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....7.....Bristol..............? .......................? dodaje tydzien juz 13 BOżE ALE TO MIJA W OGOLE DZIEWCZYNY SZOK BYLAM DZIS NA USG TYM PRENATALNYM. BYLAM Z MEZEM .MAłY NA USG SKAKAł FIKAł NOGAMI TAK SIE SMIALISMY ZE AZ SIE POPLAKALAM ZE SZCZESCIA.A NA KONIEC SSAL SOBIE PALUSZEK BOZE TO TAKIE PIEKNE.PIERWSZY RAZ DOPIERO WIDZIALAM NASZEGO MALUSZKA Z RąCZKAMI NóżKAMI TO JEST PIęKNE.........

Gość karina82
OCZYWISCIE GRATULUJE NASZYM NOWYM MAMOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!