Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Gość agnes 23
czesc dziewczyny. jeszcze raz z tym paszportem.... ja to myslalam i tak slyszlam ze na paszport to sie czeka pol roku!!! a tu takie wiesci ze tydzien.... jesli to prawda to byloby super. gorzej z zalatwianiem dojechaniem i takie tam.... najgorzej dla dzieciatka. i trzeba sie umawiac na spotkanie o danej godzieni tak?? to sie dzwoni pod jaki numer ktoras moze podac. dzieki

dzis mialam umowic sie z polozna bo juz koniec 36 tygodnia a tu pani w przychodni mowi ze moja polozna ma dzis ful pacjentek i nie moze mnie przyjac jak sie wkurzylam .boze dosc ze widzialam ja 2 razy bo nieraz byly inne.i nic nie wiem o porodzie co jak i gdzie to ona ma mnie gdzies!!!

BOZE DZIEWCZYNY TAK CZYTAM WAS MOJ TEZ CIAGLE NA CYCU WISI,JAK WY DAJECIE SE RADE Z DRUGIMI DZIECMI ODPROWADZACIE DO SZKOLY,ITP....BO MOJ JAK GO ODERWE TO RYCZY I NA DWORZU POTRAFI SIE WYDRZEC A OPROWADZIC STARSZE DZIECKO NIESTETY TRZEBA,MOJA MAMUSIA TEZ JUZ W PON.WRACA DO POLSKI JESTEM ZALAMANA,NIE WIEM JAK SE PORADZE??:((

Gość agnes 23
uroki Agnlii......... ja po tym jak laskawie wyslali mnie na USG bo mialam silne bole podbrzusza gdzie okazalo sie ze mam zagrozona ciaze i moge poronic chcialam sie umowic na wizyte to babka zapisala mnie na 2,5 tygodnia pozniej!!!!!! do tego czasu to ja juz moglam dziecko stracic. coz polecialam do Pl. teraz zmienilam przychodnie i mam szczescie bo midwife jest mila i tlumaczy mi wszystko. nie wiem oczywiscie czy to wystarczy ale zobaczymy. jeszcze mnie czeka pare wizyt. trzymaj sie jakos to przejdziesz. bedzie dobrze

NO WLASNIE NIE WIEM ,CZEMU MOJ MAZ MUSI TEZ BYC.ONA GO POPROSILA ZEBY TEZ SIE POSTARAL BYC W DOMKU ZE MNA,MA PRZYJSC PO 17.NA WSZELKI WYPADEK SPRZATNELAM HATKE ZEBY NIE BYLO ZE COS NIE TAK.DO GONII-nie chce cie straszyc kochana ale moje 2 znajome rodzily w tym szpitalu,i nie maja dobrego zdania na jego temat,1 prawie urodzila na poczekalni bo nie bylo wolnych lozek i musiala czekac,ale moze tobie sie trafi ze bedzie ok.:))

Gość agnes 23
niejasno sie wyrazilam. polecialam do Pl dali mi tabletki przeciwporonne i kazali lezec. wrocilam do Anglii i lezalam. w miedzyczasie chcialam sie umowic na ta wizyte. i nawet nie zareagowali na zagrozona ciaze. dodam tylko ze to bym drugi miesiac a tu ciaza nie zajmuja sie do trzeciego miesiaca. albo przejdzie albo nie. a jak przejdzie to wtedy ewentualnie moga cos poradzic. tak tu ciaze traktuja

anusia23 dzieki za odpowiedz , ale troche mnie przeraza ta wycieczka do Londynu .Ja spodziewam sie blizniat i niewyobrazam sobie jazdy z dwojka maluszkow plus starsza corka metrem. Ale maze tak jak pisze purpurowa rzeka jest gdzie zaparkowac a szczescie na miejsce sie do nas usmiechnie. Pozdrawiam i jak dziewczyny z Londynu cos wiedzana temat dojazdu wiecej to z gory dziekuje.

Dziewczyny ktoras z was mowila ze zatkany nosek mozna odetkac :) maslem :) ? To prawda? Mam problem z noskiem mojej malej ciezko oddycha polozna powiedziala ze to normalne :( ale dla mnie nie bardzo i chce malej jakos pomoc A moze macie inne sposoby na zatkany nos (oprocz gruszki) ? Piszcie.........:):):)

na kazdy temat. otoz bo mam dzieci, do wszystkiego dochodzilam sama z mezem to nazywa sie doswiadczenie, czytam fachowe porady, a nie ``a ta powiedziala tak``, obserwuje, jesli czegos nie wiem pytam u zrodla i umiem szukac - totez doswiadczenie. do tego pokora dla zycia i skromnosc ;-))). popytam meza o parkingi w okolicy konsulatu, jezdzil pare razy z ludzmi w tamte strony :-))

albo zeby bylo szybciej. wejsc na google paps pisac kod W1W 6LS, to kod konsulatu , pozniej w zakladcie Find businesses wpisac park lub car park i szukaj i znajdzie wszystkie najblizsze parkingi.

dziewczyny, ja mam w takim razie pytanie odnosnie konsulatu: slyszalam i czytalam w gazecie o tych kolejkach o ktorych pisalyscie. wiem ze papiery przesylaja listownie i jedzie sie w sumie po to zeby je zlozyc ale jesli np mam spotkanie na 10:30 a kolejka jest taka ze wiem ze sie nie dostane przed 11:00 czy przed 12:00 to co wtedy? stoje i cierpliwie czekam? jenyyy, nie wyobrazam sobie tej wycieczki :O

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny \'na wyjściu\' ;) ja już świruję, już bym chciala rodzić i sie zastanawiam co robic, by to przyspieszyc :classic_cool: Ide bloga pisać ;)

Gość ola 26
Witam wszystkie rozpakowane i nie rozpakowane mamuśki :) U nas wszystko wpożądku , wczoraj dostaliśmy certyfikat urodzeniowy MAKSYMILIAN ALEKSANDER..... Jutro jedeziemy do konsulatu , wypełnić dokumenty , czy któraś z was zna dokładny adres i ile kosztuje taki paszporcik dla dziecka???? Od wczoraj mam rodziców swoich przy sobie, więc pomocy mi nie brakuje... Klara myślała , że kupiliśmy Maksa w sklepie hihihhhih;) Cały czas jest przy nim , pomaga mi przebierać i nawet pomaga mi mleko ściągać z cyca... Czy któraś z was wie czym smarować oczko ropiejące , bo od wczoraj mu ropieje??? pozdrawiam was wszystkie ,odezwe się wieczorkiem...

Dzieki za wiadomosci o parkingach. Oli oczka ropiejace najlepiej przemywac letnim rumiankiem.

skorpionka bylam na twoim bloogu fajnie to opisujesz .ja mam troszke wiecej sily ale za to nie mam pomyslu co robic :-)

Gość dora23
hej mamuski!!! mam takie pytanko chodzi oto ze wyszlam za maz w czerwcu ale niezdazylam wymienic dowodu osobistego bo musialam wracac do uk i chcialam umowic sie na wizyte do konsulatu w sprawie paszportu dla mojego jeszcze nienarodzonego synusia i chcialam sie dowiedziec czy bedzie on mial moje nazwisko czy meza?chociaz posluguje sie jeszcze starym dowodem i czy bedzie potrzebny akt malzenstwa? a jeszcze jedno jak umawiasz sie na wizyte to podajesz swoje dane tak? czekam na szybka odpowiedz z gory dziekuje!!!

Purpurowa rzeko!!! mam pytanie,jak bedziesz zalatwiac ten dowod dla maluszka przez rodzine w Polsce???? jak masz zcas to prosze napisz pozdrawiam wszystkich

Anka Manchaster Aniu , ja zawsze odtykam masełkiem , dziecku nosek jak narazie to pomagało i przede wszystkim jest nieszkodliwe, masłao ma to do siebie , że się roztapia pod wpływem temperatury , wię c nic nie powinno się stać . Spróbuj kilka razy , dzieciaczek powinien wkońcu kichnąć i powinien się nosek oczyścić. Pozdrawiam dzięki dziewczynki za rade na temat oczka , spróbuje ...

Gość dora23
mam jeszcze jedno pytanie chodzi o to ze ja juz zglupialam kiedy wkoncu mam termin porodu? na poczatku pierwszy termin mialam wyznaczony na 21/10. wg ostatniej miesiaczki, a nastepny na 02/11. wg usg. chodzi o to ze jak spotkalam sie z polozna w tamtym tygodniu to powiedziala mi ze jestem w 35 tc. wg usg i takiego terminu mam sie trzymac!ale ja dla samej siebie z ciekawosci czy jest wszystko w porzadku umowilam sie na spotkanie z polskim gin. przebadal mnie i zrobil mi usg i wedlug niego prawdopodobnie bo na 95% urodze w 21/10 lub 2-4 dni po!!!powiedzial ze wszystko sie juz prawidlowo rozwinelo i ze lozysko jest juz na tyle rozwiniete ze tylko czekac na porod. dziewczyny wedlug jakich terminow rodzilyscie poprzez ostatni okres czy usg? bo juz sama niewiem ! pozdrawiam wszystkie mamuski! prosze odp jak najszybciej!!!dziekuje.

dowod - tak przez rodzine, wyslalam akt urodzenia do tlumaczenia , umiejscowia go w urzedzie po m-cu dostane pesel, w miedzy czasie przesla mi wniosek na dowod wypelnie, podpisze i odesle, zaniasa do urzedu i okolo m-ca dowodzik. potrzebne sa zdjecia malucha i oplaty cos chyba okolo 120-170 zl , niepamietam. dora wazny bedzie termin z usg, ja tak mialam polozne wyliczyly na 20,02, a usg na 28,02 , a urodzilam 02,03 hahahha. powodzenia.

Gość dora23
dzieki purpurowa rzeko tylko fakt jest taki ze wg usg anglikow termin mam na 02/11 a wg usg polskiego gin mam na 21/10 i wlasnie to mnie dziwi i jak to w racjonalny sposob wytlumaczyc?kiedy wkoncu urodze?

Gość Ola 26
Anka Manchester Aniu wkładaj male porcyjki kilka razy dziennie tzn. weż na palec troszeńke i delikatnie nie wpychając za głęboko wsadz do noska, najpierw w jedną dziurkę , a jak się rozpuści to w drugą. Mam nadzieje, że to pomoże Klarze pomaga cały czas a i teraz jak tylko Maks wyszedł ze szpitala i ma sucho w nosku , to mu nawilrzam , on kicha i wszystko naszczęście się oprórznia....powodzenia

Gość dora23
jeszcze mała zmianka w tabelce NICK............TERMIN....TC......MIEJSCE.............PŁ EĆ...........IMiĘ Gosia24Leicester.03/10....40....Leicester....córka.....M adzia Justyna M..........03/10....40....London..... synek......Adrian edziulka............05/10...15.........Bristol....?.......Wi ktoria/Oliwier lara27..............10/10....24...........Hull.......... ?.............?......... Izabela26.........12/10.....35....Kidderminster....córka .......OLIWIA jovka.............12/10......38.....Londyn.....córcia.. ...Maya/Hannah migotka_bober..15/10.....39...Londyn....syn...Maximilian lub Samuel Skorpionka81....19/10......38....Southampton.....córka.. ..........Iza MONDZI25........26/10.....36.....Banbury.......córka.... ..Aleksandra Kiki26..............31/10.....27.....Liverpool ......syn................Staś karina82..........28/10.....36....Chichester.....syn.... ....maks/julek? Dora23............02/11.....36....Croydon........synus.. ........Dorian? Ania Grimsby.....02/11......35....Grimsby.....synus.....Pawel,Ce zary czarna101........08/11.....34....Hereford............... ..?...............? anagro............15/11.....31.....Alcester..........?.. ........Maya/Alex camillee..........29/11.....32.....Bristol.........córk a ...........Noemi? yagoda13.........11/12.....24.....Windsor........córka.. ........nabela lorenka...........22/12......17.....Milton Keynes.......?.................... eulalia.............23/12.....18......Londyn............ ...................... SuleViae...........24/12....19?.....Grimsby..?...Joshua , Marie.Natalie? karinella...........05.01......26....Southend.....córka. ........Kornelia leeds1977aga.....8/01.......26... Leeds............synuś......Daniel.... asiulek27........15/01......24.....Preston.........?.... Judytka/Szymon fasolka.............28/01.....17.....Belfast.........?.. ............?.......... Jennny.............02.02.....22......Stratford on Avon........synek/Eric asiamaks..........14/02....15.......Londyn............?. ...................? Kagimka ...........15/02.....6.......Watford.......?......Julian/Ste fania juska27............26/02.....12......nottingham......... .....?............? mamunia2..........?....14......Wellingborough........... .......?............ Szczęśliwe Mamusie : purpurowa rzeka....02/03...3540..Wolverhampton..syn.....Szczepan sztefka......15/03....2,740g......Londyn.......chlopak.. .....Alexander asiek 392....22/03....3,740g......Londyn.........chlopak........P atryk katelka25...07/04....3200g....WalthamAbbey....chłopak... .....Jakub flowerska...19/04....3,880g....Londyn- Enfield...chłopak.......Tomasz Kohannah ...20/04... 3256 g ......Londyn .........chłopak.........Antos zeluchna.....26/04.......?........Hillingdon.......chło pak.........Kacper aneczka21...09/05...3400........Bedford........chłopak.. .....Mateusz sinia......... .29/05....3500 ......Coventry .....chłopak............Philip Okruch12....7/06......2700...Boldon/Tyne and Wear...dziew.....Maja duila..........14/06.....3755.........Londyn......chłopa k.............Filip iwtek29..... 16/06.....2275.....Cochester....dziewczynka ....Julia anusia23.... 17/06.....3200.....Manchester....dziewczynka.......Julia bebka_k......21/06.....?..........londyn.........chłopa k.............Ryan s_daga.......28/07.....3100....london/richmond...chłopak ......Victor ivonka79.... .05/08....3035.....tonbridge..... dziewczynka......Maya gosiaczek27..12/08... ?..........Croydon.......dziewczynka...Amellka mada744......01/09....4090.....Harrogate.....chłopak.... ........Julian Kalcia64......06/09....3590... ..Waltham Abbey....chlopak........Aleks anka Manchester......06/09.....3470...Manchester..dziew..Wiktoria ziarnko_piasku..10/09....3440.....Leicester....dziewczyn a.....Julka agata27.........../09.....?......Londyn........dziewczyn ka........Lania magdzior29.....13/09.....4400.......Enfield...........sy n............Alan kaska0110......23/09.....3680......Leicester.......synek .......Filipek ***niunia***......24/09....4540...Wolverhampton....synuś ..... Bartek Ola26............29/09.....3370....Essex Great Dunmow..syn.....Maks anka00 .........29/09.....3200.....Streatham......coreczka.....NIko la

purpurowa wielkie dzieki, tak tez zrobie.pytalam,bo my mamy teraz troche latania z zarejestrowaniem slubu w Polsce, trzeba wysylac mojej mamie upowaznienie podpisane przez nas oboje u notariusza, i myslalam ze z dowodem dla dzidzi trzeba bedzie tam byc osobiscie lub tez zalatwiac przez upowaznienia z tym maslem do noska to juz zapisalam i bede pamietac dziewczyny chce kupic ksiazke tracy hogg po polsku ma tytul \"jezyk niemowlecia\", czy naprawde jest taka dobra???

Dora, wlasnie caly problem w tym ze trzeba miec ten akt i oswiadczenie czyje nazwisko beda nosic dzieci.nie wiem jaka jest sytuacja u Ciebie, ale my bralismy slub tutaj w sierpniu i nie mamprawa uzywac nazwiska meza bez rejestracji slubu w polsce, tak wiec jak nie zarejestrujemy do urodzenia sie malej to potem polatamy sobie po sadach w naszej kochanej ojczyznie z najbardziej nielogiczna biurokracja na swiecie. wlasnie zabukowalam wizyte w konsulacie na poczatek marca.przeciez to parodia,zeby 5 miesiecy do przodu wszystkie terminy byly zajete i jeszcze z tego co piszecie to tam sie niezly meksyk dzieje

purpurowa rzeko- o jaki dowod chcesz skladac wniosek w Polsce??????? Jesli chodzi ci o dowod tymczasowy dla dziecka to taki wydaja w Polsce dopiero od 16 roku zycia i wniosek sklada sam zainteresowany. Jedynym wczesniejszym takim dokumentem to jest paszport ktory jedynie moga wyrobic rodzice. Nawet chcac umiejscowic dziecko i wpisac do ksiag wieczystych oraz zameldowac w kraju to musi byc jeden z rodzicow- nikt inny tego zrobic nie moze- wiem to bo juz moja mama pytala sie w UM. Wiec najpierw trzeba wybrac sie tutaj do konsulatu i wyrobic dziecku paszport tymczasowy a pozniej wybrac sie do Polski i zameldowac dzidzie , wpisac do ksiag i nastepnie wyrobic normalny paszport.

Mada nie wiem wlasnie jak z dowodem, jutro wysle mame do urzedu ale zameldowac to chyba mozna -przez upowaznienie.ale nie jestem pewna,