Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

megig

Druga żona

Polecane posty

Gość powszechnie wiadomo
do Magdalena----popieram w 100////%

Gość wiesz...nie wiadomo co
tam sie stało, być może ktoś tam namieszał jakoś przeciwko Tobie powiem Ci co tu tak naprawdę najbardziej niepokojąco brzmi "Aha i w domu chce mieć święty spokój -tzn żeby do niego sie niepotrzebnie nie odzywać i on tez sie nie odzywa. Bawi sie tylko z córką." To jest paranoja Jak chce byc "dobrym człowiekiem" to niech i Ciebie nie rani- chyba że chce zostawić kolejną córkę bez ojaca:O

Gość Ta PROWOKACJA
TOBIE NIE WYSZŁA :-D Mąż i jego pierwsza żona mają po 40 lat, a ich córka 25 ? :-D

Gość powszechnie wiadomo
np w pierwszych dwóch postach pretensje o to ze w ogole poszedl Po 8 latach darcia kotów ze swoja ex mój mąz spedził właśnie z nią i swymi ex teściami urodziny swej starszej latorośli - oczywiście u ex w domu , którego progów nie przestepował od 8 lat a córka miała dla niego czas ostatnio 8 miesięcy temu!! Imprezka miała być godzinna a zrobiła się 3 godzinna Po powrocie dowiedziałam sie że było fajnie i on zamierza tam bywać jeśli zajdzie potrzeba bo "zmienia swój styl życia i staje sie lepszym człowiekiem " a gdzie mial spędzić --na dworcu? i zdanie drugie Nad poprawnymi kontaktami z córka to ja pracowałam bo on się na nia obraził. No wiesz-wspólne zakupy , basen sylwester itpKartki na święta, prezenty na urodziny.

No właśnie o to chodzi - te jego wypowiedzi sa conajmniej dziwne o ile nie niepokojące! Bo co to znaczy, że chce miec spokój w domu, więc w ogole z własną żona nie rozmawia?

DO POWSZECHNIE WIADOMO 9 lat nie da ująć się w kilku postach.Może takolejność coś wyjaśni 1.BDB stosunki z córą męża przed naszym ślubem i po9miała 5 lat ) 2.Po ok roku matka zabrania kontaktów (w tym czasie ciasteczka itp) 3sąd i przyznanie widywań - matka zgdza się sporadycznie 4Rodzi sie nasza córka -raz podczas wizyty u nas proszę o ciszę ( mała ma miesiąc)-córa męża się obraża 5przyjeżdża jeszcze raz a potem w ogóle bo \"tatuś ma nową córeczkę ^ 6Namawiam męża do kontaktów z nią ale matka broni a w końcu tatuś obraża sie na córkę ze niechce sie z nią spotykac Gdzie tu moja wina ???

Gość powszechnie wiadomo
ja mu sie nie dziwie dla mnie podejscie autorki topiku jest tak niskich lotów ze też nie chcialo by mi sie gadac nie ma sensu gadac jak ona nie widzi tak oczywistych rzeczy o czym on ma mówić przeciez ten topik jest najlepszym przykładem tego ze nie dociera!!! facet ma juz dość i ja sie mu nie dziwie i wspieram go duchowo dziekibogu nie jest pantoflarzem i ma swoje zdanie

To chyba logiczne że zrobiłam błąd na klawiaturze oczywiście nie 25 a 15 .Niestety z pierwszego postu nie dało się wykasować.

Gość powszechnie wiadomo
twoja wina lezy w tym ze nie zmobilizowalas go do tego zeby utrzymywal kontakt z córką bo myślę ze było ci tak wygodniej i to dawalo ci wieksze poczucie bezpieczeństwa pamiętaj ze nigdy nie jest tak ze winna jest tylko jedna strona, naprawde nie masz sobie nic do zarzucenia?

POWSZECHNIE WIADOMO mOŻE I NISKICH LOTÓW ALE NIE OBRAŻAJĄCE UCZESTNIKÓW.

Gość powszechnie wiadomo
no mi ręce opadają jak to czytam stąd emocje widzisz nigdzie nie jest idealnie ja być może obrażam ale umiem pogodzić w swojej rodzinie to co dla ciebie stanowi problem nie wiem co lepsze

Do \"powszechnie wiadomo\" - a propos niskich lotów i niechęci do dyskusji to niestety to samo musze powiedziec o tobie :O \"Nad poprawnymi kontaktami z córka to ja pracowałam bo on się na nia obraził.\" a Ty nadal udajesz, że nie rozumiesz, wymyslasz jakies bzdury, żeby czyms podeprzec swoją \"teorię\" :O To się zrobiło już zbyt żenujące :O PS.nie, nie jestem ani pierwsza ani drugą żona, nie mam dziecka z poprzedniego związku, ani takim dzieckiem nie jestem, a mój partner jest bezdzietnym kawalerem :P

Gość wiesz...nie wiadomo co
wrzuć na luz...on przechodzi teraz pewnie jakiś krysys 40-to latka albo coś w tym stylu zajmij się sobą, swoimi dziećmi, swoim synem- tak żeby nie czuł się przez ojczyma odrzucony, w końcu on tej całej sytuacji też nie zawinił wątpie żeby Twój mąż po tylu latach chciał wracać do ex, może znalazł sobie jakąs małolatę?

Dzięki Katarina za słowa wsparcia-mam wrażenie że nie wiadomo co jest facetem A jeśli już kobieta której tak się udaje to może jakąś radę?

Gość powszechnie wiadomo
Katarina Witt no widzisz a ja jestem taką córką i żoną faceta który ma dziecko z pierwszego małżeństwa więc temat jest mi bliski

Gość problem jest w tym
że autorka straciła kontrolę nad mężem i całą sytuacja było dobrze gdy jego córka przychodziła do jej domu, odwiedzała ojca ale gdy ojciec chce przebywac z córka u niej w domu, bez obecności i kontroli autorki to zrobił sie problem moze twój mąz autorko czuł ta kontrolę i miał jej dosyć drugie zony maja to do siebie, ze nie ufaja do końca swoim mężom ciągle nad nimi wisi to widmo pierwszej zony i dlatego nie potrafią powstrzymać się od wiecznej kontroli to po prostu strach, że tym razem one zostana same mąż juz raz przecież zostawił zone i dzieci

Gość powszechnie wiadomo
megig mi się udalo i powiem ci ze to nie jest trudne po prostu pamiętaj o tym że jak bierzesz faceta z "przeszłością" to taki facet tą przeszłość zawsze bedzie mial w sobie i to jest jego i nie wolno nie mamy prawa nikomu jej zabierac trzeba umieć to pogodzić córka to córka i będzie nią zawsze

WIESZ NIE WIADOMO CO To nie w jego stylu-jest na to za honorowy.Ex-i owszem , bo kościelna w końcu jest.Ja po prostu chcę żeby było jak kiedyś , żeby jego córka do nas przyjeżdżała i żebyśmy ze soba rozmawiali. A co powiesz na to ,że on sie nie zgadza żeby ojciec mego syna był u niego na urodzinach tak jak on u swojej córki bo twierdzi , \"że to nie to samo \"?

Gość może do grobu się szykuje
stary pryk i zapragnął "odkupienia" grzechów...tak to jest jak się bierze przechodzony towar. A może już mu się znudziłaś i zapragnął odmiany w postaci byłej żonki. Jak mawiają górale "na pocontku gwiazda a potem jak kazda"...może żałuje tego co było w przeszłości.

Gość powszechnie wiadomo
widocznie mąż pierwszej żony jest bardziej jej pewny:P

Ależ ja broń boże nie mam nic przeciwko córce!!!!!!!!!!!!To bardzo miła dziewczynka i wszyscy ja u nas lubią.Niech ją weżmie z okazji urodzin na tydzień w góry a nie spędza je przy stole z kobieta na którą \"ponoć \" nie mógł patrzeć przez ostatnie lata !

\"Powszechnie wiadomo\" podejrzewam, że patrzysz na ta sytuację przez pryzmat własnych, pewnie nieciekawych, doświadczeń. A to jest zupełnie inna rodzina...

Jak na moje oko to z Twoim mezem cos nie tak jest, popieprzylo mu sie w glowie chyba :o Sorry, ze tak ostro, ale zeby on sie w domu nie odzywal, bo \"chce miec swiety spokoj\"... 😠

Gość powszechnie wiadomo
ale córka ma swój dom i tam wyprawiala urodziny wiec myślę ze bylo by mu przykro gdyby nie zaprosila go myślę że przede wszystkim wypadalo jej zaprosić swojego ojca na urodziny

Gość powszechnie wiadomo
z tym pewny to taki żart a dlaczego on nie chce widziec u siebie w domu twojego exa?

Gość powszechnie wiadomo
ja myślę ze w wypowiedzi "problem jest w tym" jest napisane wszystko nic dodać nic ująć

Gość BRONXUS
a jaki facet wytrzyma z taką zawistna i zazdrosna babą nie dziwie mu sie, ze sie nie odzywa to jego dziecko i jego zona coprawda była ale jak zaznaczyła autorka KOŚCIELNA

Tak sobie myślę czy faktycznie nie wrzucić na luz jak przeczytałam?I jak mówi moje starsze dziecko \"dać se siana \"? Może on ma faktycznie kryzys 40 latka?(ostatnio zrobił prawo jazdy NA MOTOR). Może mu samo przejdzie ?