Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milla_21

Mam juz instynkt!!!

Polecane posty

Dziewczyny czy to normalne ze w wieku 20 lat (teraz mam 21) obudzil sie we mnie instynkt macierzynski? Mam juz męża, oboje studiujemy, mamy gdzie mieszkaci wsparcie finansowe rodzicow i ogolnie jest ok ale to przeciez za wczesnie na dziecko! Moze przemawia przeze mnie egoizm i wygodnictwo ale chcialabym sie jeszcze troche \"poobijac\" pobawic, poimprezowac. Ale z dreugiej strony gdy widze te sliczne malenstwa.. Wy tez tak mialyscie?

Gość bassi77
jestem świeżo upieczoną mamą 3 mies. Agatki.Mam 29 lat ,mąż33 i nie wyobrażm sobie mieć dziecka w wieku 20 lat.Naprawdę nie jest to takie proste.Użyj sobie jeszcze wolności póki masz czas,a o dziecku pomyśl za parę lat.Wczesne macierzyństwo ma pewne plusy,bo będziesz miała odchowane dziecko kiedy twoje rówieśniczki będą zmieniać pampersy,ale mimo wszystko zaczekaj.Kiedy się nie ma jeszcze dziecka to wyobrażenie o nim, o wszystkich obowiązkach jest takie przyjemne,ale naprawdę to jest duży obowiązek.

Chyba wiesz doskonale, że dziecko, to nie \"sliczne maleństwo\", ale coś więcej, a przede wszystkim KTOŚ więcej?

No właśnie,sama piszesz że chętnie jeszcze byś pobalowała.Więc rób to teraz bo gdy będziesz miała dziecko to będziesz mocno ograniczona i możesz mieć niepotrzebnie żal do siebie że nie poczekałaś.

Ja zostałam matką wieku 22 lat ,a mężatka byłam jak miałam 20. I wiesz co też bardzo pragnełam dzoecka i w związku z tym zaczeliśmy działać ale się nie udawało.... Tylko że między nami jest taka różnica ze ja już nie chciałam balować,pić,przychodzić na ranem z imprezki chciałam być nie tylko żoną ale i mamą.Dlatego skoro jeszcze chcesz szumieć to szum bo później nie będizesz maiła tego,najwidoczniej chciałabyś ale jest własnie te ALE zwane imprezką.Poczekaj bo dziecko to mała istotka za która masz być odpowiedzialna.Obawiam się że nie tylko mozesz miec póxniej do siebie pretensje ale i do dizecka a to byłaby już tragedia