Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia.a

jakie tabletki antykoncepcyjne powodują powiększenie piersi?

Polecane posty

Gość zummi
Witam!!! Chciałam sie dowiedziec czy sa na tym forum dziewczyny ,ktore brała albo biorą Microgynon i zauwazyły ze po tych tabletkach powiekszył im sie biust??? Zawsze miałam czym "oddychac" ,po porodzie tez piersi mi urosły ale teraz to poprostu masakra ,z miseczki D na chyba G bo miska F jest mi za mała.Biore Microgynon 4 miesiace i zastanawiam sie czy nie odstawic.Moja ginekolog nic nie wspominała o tym ze po tych tabletkach moga mi sie powiekszyc piersi, dlatego jestem ciekawa czy sa dziewczyny ,ktore tez maja takie doswiadczenia z Microgynonem.

Gość maruda54356432
Ja biore Yasminelle. Piersi mi urosły a nie nabrzmiały, oczywiście nie znowu tak dużo. W moje biustonosze się mieszczą, ale widzę znaczną różnicę. Przy okazji urósł mi brzuch, więc teraz w końcu mam czym oddychac, ale i posiadłam oponkę na brzuchu. To juz wole być płaska, ale szczupła

Gość brałam w życiu bardzo różne
tabletki przez długie lata - i nic mi nie urosło - pewnie to też zależy od konkretnej osoby

Gość olcia20
maruda54356432 a jak dlugo bralas yasminelle?? bo ja tez to teraz biore...

Gość missana
ja nie bralam zadnych ale chce zaczac... troche sie boje ale moze przelamie sie wkoncu^^ a i czy jak sie idzie do tego ginekologa to on tylko mowi ci jakie tabletki mozna brac i wystawia recepte czy musisz sie przed nim rozebrac??bo ja to troche wstydliwa jestem ;) i czy mniejwiecej wszytskie te tabletki to w granicach 30-40 zl kosztują???z gory dzieki za odpowiedz ;)

są tacy co przepisują tabletki po głębokim spojrzeniu w oczy - ale od takich konowałów to ja bym uciekała szybciutko.... nie rozumiem: chcesz się bzykać a wtydzisz się lekarza??? dobry lekarz nie przepisze Ci tabletek bez odpowiednich badań, tak więc przygotuj się, że jednak będziesz musiała się rozebrać - naprawdę nie chcesz wiedzieć czy wszystko z Twoim organizmem ok, czy nic złego się nie dzieje??? ja też nie należę do tych co chętnie chodzą do ginekologa i lubią się przed nim obnażać ale zawsze powtarzam sobie, że to dla mojego dobra, zdrowia i że ten lekarz widuje tyle kobiet dziennie że ja jedna więcej nie jestem dla niego jakimś szczególnym przeżyciem a jedynie kolejnym \"zadaniem/etapem\" w pracy...

Gość MAMA 2 DZIECI
1,5 roku temu bralam cilest zaraz po skonczeniu karmienia corci cycem :) przed jej urodzeniem nosilam duze C 75 teraz po zaprzestaniu w jej karmieniu biust zmniejszyl mi sie do B 75 i ani drgnol przy stosowaniu cilestu a bralam go rok i wogule nie mialam zadnych skutkow ubocznych,zrobilam przerwe i po tym urodzilam synka tez karmilam go cycem przez rok i tak z B 75 mam teraz biust rozmiaru A 65 sama tez duzo schudlam bo 10 kg i jak wazylam kiedys 52kg teraz waze w za okrogleniu 42kg,powrocilam do cilestu znow...zaczynam brac je nie pelny tydzien ale zauwazylam ze w kolko jestem glodna srednio co 0,5-1,5 godziny cos jej i ze boli mnie w okolicach pachwin i nie wiem czy to biust czy cos mi jest......wczesniej tak nie mialam bo co do glodu to sie nawet ciesze moze wrescie powroci moje ukochane 10 kg a wraz z nimi moje ukochane utesknione duuuuuuuuuze C 75 ........czy ktoras z was tak miala i przytyla przy takich napadach glodu czy z czasem wam przeszly?????????????

Gość aga...n
to prawda co pisze dziewczyna,ze po diane rosna piersi...mi takze urosly i to o badzo duzo,prawda jest tez ze cera sie poprawia,ogulnie dziewczyna staje sie ładniejsza,uwiezcie mi mialam 3 lata przerwy i spowrotem zaczełam je brac,bo chce wygladac ładniej..pa

Gość Gosica07
Czesc dziewczyny :) ja sie wypowiem tylko tyle ze byłam dzis u ginekologa(bardzo Go lubie zawsze mi dobrze doradzi i pomoze) z moim problemem tzn. z małymi piersiami ! Chce miec wieksze piersi bo sa małe i mam z tego powody doły :( brałam kiedys mercilon przez 1 rok i troche przytyłam,nie było tak zle ale brzuch to miałąm jak w 5 miesiacu ciąży :| i straszny cellulit na udach i na pupie :( natomiast piersni miałam wieksze czy tez nabrzmiałe (jak zwał tak zwał) ale widoczna była różnica :) potem przestalam brac merciln i moje piersi sa okropnieeeee małe :( jeszcze mniejsze niz przed braniem tabletek ! Byłam dzis u ginekologa i przepisał mi Cilest-y powiedział ze jak naprawde chce miec róznice w wielkosci piersi to przez piersze 3 miesiace brania tebletek mam nie robic tygodniowej przerwy na okres tylko poczekac 3 miechy i zrobic przerwe.. Ale na każda z Was działa cos innego.. podrawiam

Gość Joanitka
Ja byłam prawie płaska. Brałam tabletki antykoncepcyjne jakieś 3 miesiące z rzędu (yasminella) i urosły mi o 5 cm w obwodzie !! to całkiem całkiem. Nie biore tabletek od ponad pół roku i nie zmalały. Co za głupota z tym, że to niby zatrzymuje wodę w organizmie. To po prostu reakcja na hormony. Nie każdej kobiecie urośnie biust. Zaznaczam też, że waga mojego ciała praktycznie się nie zmieniła.

Gość foczkaszu
Brałam cilest rok czasu a piersi chyba nawet sie pomnijeszyły, schudlam przez to może dlatego. Teraz biorę cyprest narazie zaczynam wiec nie moge nic powiedzieć chodz biorę go na cerę bardziej ale słyszalam ze po nim piersi się powiększają tzn robią krąglejsze :)

Gość big boobs
Witam wszystkie forumowiczki. Miło wiedzieć że nie jest się w swoim problemie osamotnioną...jak czytam o powiększaniu się Waszych piersi po antykoncepcji to widzę że jedne z Was są z tego zadowolone, inne trochę mniej. Oczywiście zależy to od tego jaki był Wasz wyjściowy rozmiar biustu przed rozpoczęciem zażywania tabletek. Niestety mnie to również spotkało i w moim przypadku to naprawdę DUŻY PROBLEM...Brałam Yaz tylko przez miesiąc ale efekty są zastraszające!!! Wcześniej miałam dosyć duży biust 80 D teraz sama nie wiem ...bo aż boję się sprawdzać. Oczywiście nie mieszczę się w żadne moje staniki.Piersi są ogromne i obrzmiałe...przed okresem przeżywam koszmar ...nie chcę wręcz wychodzić z domu bo widok moich monstrualnych piersi mnie przeraża...jestem zupełnie załamana i zastanawiam się jak to możliwe że w wieku 32 lat nabawiłam się nagle kompleksu na punkcie swojego biustu. Wcześniej w ogóle mi nie przeszkadzał, był dość duży owszem ale do mojej budowy pasował w sam raz. teraz wyglądam jak potwór...nie dopinam się w żadnej mojej ulubionej bluzeczce, a piersi są bardzo ciężkie i przeszkadzają mi niesamowicie. Próbowałam siłowni w nadziei że biust powróci do swoich rozmiarów- niestety...schudłam wszędzie ale nie w biuście...ciągle mam nadzieję że jeszcze wrócą do swojego dawnego rozmiaru ale powoli ją tracę...proszę powiedzcie mi że jeszcze się zmniejszą...od odstawienia tabletek minęły 2 miesiące...pozdrawiam Was wszystkie

Gość jajko z niespodzianka
aspiryna musujaca powieksza piersi

Gość LolQ
od 3 miesięcy biorę tabletki micogynon i moje piersi są nadal małe...;/ predzej brałam yasminalle przez 2 miesiące i na poczatku może ciut mi urosły, ale później wróciły do normalnego rozmiaru... jak sądzicie czy po microgynonie powiększą mi się czy zmienić tabletki...? mam strasznego doła z tego powodu, bo moje piersi są małe a chciałabym mieć większe...;/ czy to też może zalezy od tego żebym więcej płynów piła, bo nie pije za dużo...a skoro woda zatrzymuje się w organizmie, a jest jej za mało to może taka jest przyczyna?? już 3 raz zmieniam tabletki i nic...;/

Gość Maaaaaaaaaaaagdaaaaaaaaaaaaaaa
Witam. Polecam tabletki Yasminelle głównie dla młodych kobiet :) Są one bardzo delikatne :) Osobiście podczas przyjmowania zauważyłam poprawę cery i większy biust, natomiast kiedy przestałam ich używać wszystko wróciło do normy :) Zresztą tak, jak z każdymi innymi tabletkami antykoncepcyjnymi :) Oczywiście tak, jak wyżej dziewczyny wspomniały wszystko zależy od organizmu człowieka. Natomiast jeśli ktoś obawia się o efekty uboczne, to według mojego ginekologa Yasminelle dla młodej kobiety jest najlepszym rozwiązaniem :) Proszę nie wierzyć w to, że tabletki antykoncepcyjne powiększają biust "na stałe", a jeśli ktoś tak myśli i chce tu - na forum coś takiego napisać, to niech najpierw przejrzy książki z biologii.. ;) Najlepiej umówić się na wizytę z ginekologiem, który ma pojęcie na ten temat i nie zrobi takiego prania mózgu, jak tutaj :) Pozdrawiam :)

Gość marhewka1
Witam. Ja wcześniej brałam Mycrogynon przez pół roku. Większych zmian nie zaobserwowałam z moim ciałem: nie przytyłąm a waże 45kg wiec troche sie by przydało, cera mi sie nie poprawiłą ale mam troche stresujaca prace wiec moze to przez to, piersi mi tez sie nie zmieniły za to zrobiłam sie jakas taka bardziej płaczliwa i drażliwa po nich. Wkońcu zmieniłam je na Diane. W uk sa za darmo, lekarz mówił tu o skudkach ubocznych takich jak zatory żylne itp. ale to akurat można mieć po każdych tabletkach anty. Na mnie Diane działa dobrze: narazie nie przytyłam ale piersi są wieksze czy nabrzmiale, zwal jak zwał, chłopak nawet to zauważył, mialam miseczki A a teraz wygladaja jakby miseczki B. Cera mi sie poprawiła a nadal mam ta sama stresujaca prace wiec jestem prawie pewna ze to dzieki tabletką. Jeszcze nie przytyłam ale biore dopiero pierwsze opakowanie wiec zobaczymy. Jesli chodzi o libido to nadal mam ochote na seks tylko ze jestem sucha ale to jest bardzo powszechne wsrod kobiet co biora tabletki anty. Co jeszcze: a mam teraz mniejsza tolerancje na soczewki kontaktowe. Pamietam jak moja przyjaciółka, co mi doradzala Diane, mówiła ze je najdłużej należy brac pół roku a potem przerwa bo sa silne. Na ulotce tez jest napisane ze sa silne i trzeba na nie uważac. To tyle o Diane i moich indywidualnych obserwajach, na każda z nas moga podzialac inaczej bo każda z nas jest inna. Najlepiej udac sie do ginekologa i szczerze z nim porozmawiac. Ja jestem zadowolona bo zaspakajaja moje 3 podstawowe potrzeby: antykoncepcja, lepsza cera i ku mojemu zaskoczeniu ladniejsze piersi, jescze jakbym troche przytyła byłabym zadowolona w 100%. Skutki uboczne: może trudniej dochodze teraz do orgazmu no i mniejsza tolerancja na soczewki kontaktowe, czasem obolale piersi. Jak odstawie i bede chciala zajsc w ciaze to tez napisze czy mialam jakies problemy czy nie. Pozdrawiam Ewelina 29lat.

Gość marhewka1
A tak naprawde to skonczylam pierwsze opakowanie i mam teraz 7 dniowa przerwe zeby byc dokladnym.

Gość marhewka1
Juz wiem o czym zapomnialam napisac. Wczesniej zanim zaczelam brac tabletki anty prawie nigdy nie mialam bolów głowy ani migren, teraz mam z raz na tydzien.

Gość tak naprawde
kazdy organizm reaguje inaczej na kazde tabletki. ja biore od dwoch i pol roku yasmin - piersi mi sie w ogole nei powiekszyly. cera mi sie troche poprawila, bo mialam krosty na plecach a teraz nie mam:) no i to tyle

Gość megan1
tak dla jasności....cilesty nie powiekszaja piersi...przynajmniej w moim przypadku tak bylo. niby mialy pomoc na cere i jakos nie mam z nia problemow. plus jest taki ze sa naprawde tanie:P biore je juz 1,5 roku:P myslalam zeby zmienic na jakies ktore niby powieksza mi piersi ale czytajac wasze teksty stwierdzialam ze to jedna wielka sciema, moga sie powiekszyc ale nie musza i napewno to nie jest trwale. niektore z was sa naprawde zalosne! zamiast brac tabletki na powiekszenie biustu kupcie sobie jakis fajny stanik ktory je uwydatni i je pokochajcie.

Gość A******
mam pytanko dziewczyny: ma ktoś może odsprzedać jedno opakowanie Microgynonu? nie zdążyłam pójść po recepte... :(

Gość naataliaa
Ja przytyłam przy yasminelle - 4 kg a teraz biorę jeanine i mam prawie cały czas napuchnięte cycki i brzuch. A waga twardo stoi w miejscu:( i nie moge nawet 1 kg zrzucić.

Gość hmn...
mam dylemat pomóżcie! Otóż jak biore tabletki Stediril i nie uprawiam seksu to mam normalne jak zawsze ( czyli takie jak nie brałam wcale tabletek) czasem mam przerwe 2 tygodnie jak mój jest w trasie. Jak uprawiam seks to automatycznie skaczą o jeden rozmiar większe rano się budzę a tu wow, czy to normalne może ja jestem jakaś nienormalna??? pzdr

Gość marta2580
Jakby ktoś się uczył w szkole biologi a nie siedział na necie, albo zamiast wchodzic na fora po informacje sięgnąłby do odpowiednich książek to by wiedział, że tabletki antykoncepcyjne MOGA? ALE NIE MUSZA! powiekszyć piersi. Jest to tylko i wylacznie efekt uboczny ich działania. Takim samym efektem ubocznym moze być przybranie na wadze. To wszystko moi drodzyjest napisane na ulotkach dolaczonych do wszelkich lekow, jednak nikomu niestety nigdy sie chce sie tego czytac. I nie powiekszaja się poprzez nagromadzenie wody tylko przez powiększenie gruczołu! -biust sklada sie z gruczołow i tluszczu.

Gość Sandrula
Witajcie Dziewczyny ;) Ja mam takie małe pytanko ... czy przytyłyście po tych tabletkach ??? ja mam 22 lata i brałam tylko raz ale ze lekarka mi zle przepisała wiec przestałam . Chciałabym znów zacząć ale boje się że przytyje ... Jestem szczupła warze nie cale 46 kg przy 171 cm ale jednak sie boje ... Pomóżcie proszę . Z góry serdecznie dziękuje.

Gość Mercilon
Biorę Mercilon od 2 miesięcy. Wcześniej żadnych innych tabletek nie brałam. Piersi powiększyły mi się o 1,5 rozmiaru. Są wieksze, pełne i jędrne! :) To takie calkiem fajne skutki brania tabletek. ;)

Gość Mercilon
Ja nie przytyłam, ani nie schudlam. Cera też bez zmian, czyli wszystko ok. :)

Gość dodo111
To zalezy od organizmu mi wcale nie sluzyl "yasmin" przytylam ale biust nie drgnal. Uzywalam "yasminelle" i piersi moze nie tyle powiekszyly sie ale "wypelnily" przy czym nie zauwazylam zadnych dodatkowych skutkow ubocznych. Dlatego chyba nie ma recepty na to ze na sto procent dany srodek je "zwiekszy" badz nie. Trzeba tabletki dobrac indywidualnie. Najlepiej jak nie ma zadnych skutkow ubocznych, a jesli juz sa to chyba lepszy wiekszy cyc niz wiekszy brzuch hehehe. Buziaki kochane cycolinki ;)