Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potabletkowa

ŻYCIE PO ODSTAWIENIU TABLETEK? - co myślicie mamy?

Polecane posty

Gość potabletkowa

mam do Was pytanie przyszłe i obecne mamuśki:-) Stosowałam przez 3 lata tabletki antykoncepcyjne - Harmonet- teraz je odstawiłam. Chcę zrobić prawie roczną przerwę i po tym czasie zajść w ciąże. Pomijam to, że tabletki działały na mnie źle - bole głowy, spadek libido...Interesuje mnie natomiast to: Czy tabletki antykoncepcyjne wpłynęły u którejś z Was na rozwój płodu? na zdrowie dziecka? na Was? Czy jest ryzyko powikłań, wad rozwojowych? Jeśli coś wiecie na ten temat to proszę uspokócie mnie!

Gość njjhjhk
ja też brałam 3 lata,potem brałam tylko kwas foliowy przez 3 miesiące i zaszłam w ciąże mam już ślicznego synka.sądze że tabletki nie wpływają na rozwój dziecka,ale nie mam pewności,mojemu synkowi napweno nie zaszkodziły.powodzenia

Więc masz podobną sytuację do mojej tzn ja przez 2 lata brałam Diane potem odstawiłam ją na rok i po tym czasie zaszłam w ciążę. Obecnie jestem w 8 m-cu i wszystko jest OK tzn dzidziuś rozwija się prawidłowo .

Hej!!! Myśle że jeżeli tak źle sie czułaś po tych tabletkach, to mogaś mieć źle dobrane. Ja brałam Cilest przez sześć lat baz przerwy. Byłam bardzo zadowolona i czułam się świenie:) Odstawiłam z myślą o ciąży i po pół roku sie udało:) Ciąża przebiega dobrze, moja córeczka jest dużą i zdrową kobitą z wielką niecierpliwością czekam na rozwiązanie. Myślę ze nie masz powodów do obaw. Powodzenia:)

Gość potabletkowa
ufff to dzięki Bogu! Gratuluje przyszłym mamom (koralik***) i obecnym (njjhjk):-) Jest tyle opinii co i lekarzy. Ale myślę, że najlepiej wiedzą mamy - z autopsji, no nie;)

Gość potabletkowa
hej grzywa, wiesz na początku tabletki były rewelacyjne, nie miałam skutków ubocznych, ale przez ostatnie miesiące sie to zmieniło. Lekarz chciał zmienić mi tabletki, ale postanowiłam odstawić całkowicie i za rok mieć z mężem dzieciaczka - tzn. zacząc się starać już bez zabezpieczeń;)

Brałam prawie 3 lata harmonet.Chciałam zajść w ciąże więc gin powiedział by zrobić miesięczną przerwe więc tak zrobiłam.Brałam w tym czasie przez 3 miechy folik.Zaszłam w ciąże po 9 miesiącach ,na pytanie gina dlaczego tak długo musiałam czekac na uopragnioną ciąże powiedział że to może być wpływ długiego brania pigułek.Mam synka który ma przesżło 7 miesięcy jest zdrowym chłopczykiem :)

Brałam logest przez 8 miesięcy. Odstawiłam i po 3 miesiącach zaszłam w ciążę. Urodziłam dużego, zdrowego chłopczyka, który ma obecnie 5 lat. Potem wróciłam do logestu. Zdecydowałam się na kolejną ciążę. Znowu po 3 miesiacach staran zaszłam w ciazę. Urodziłam dużą i zdrową dziewczynkę, która ma teraz prawie 9 miesięcy. Obie ciazy przebiegały bez powikłań.

Gość potabletkowa
to kamień z serca mamusie :-D dzięki za odpowiedzi!!! Gratuluję pociech kangurek i Kroma