Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niezdecydowana mama

Które z tych imion jest najładniejsze.

Polecane posty

Oliwia jest ładne ale co z tego, skoro co druga dziewczynka w przedziale od 0 do 6 ma tak na imię.

Gość bassi77
ja mam małą Agatkę,ale myślałam też o Hani

Gość wszystkie sa brzydkie
Sandra to kompletne wiesniactwo, a Aldona jest malo subtelne. Powinno sie ladnie komponowac z nazwiskiem, np. Antonina Kot;)

Gość pycha17
a jak ci sie podoba - SIMONA?

Myślę, że to są bardziej nowoczesne imiona. Znam wiele kobiet, które mają na imię: Hanna, Agata, Karolina, Marta, Magda, Asia. Chciałabym coś orginalnego, co nie brzmiałoby śmiesznie. Dla mnie Oliwia, czy Klaudia nie są śmieszne i na pewno nikt nie będzie wyśmiewał mojej sórki wołając na nią Oliwia, skoro wiele dziewczynek nosi takie imię.

Gość fajne są Klaudia
Martyna i Oliwia,chociaz teraz faktycznie co druga dziewczynka urodzona w przeciagu osttanich kilku lat i kilku osttanich miesiecy ma tak na imię:-oMoja kumple 3 tygodnie temu urodziłą córeczkę i też nazwął ją Oliwia;)Ale nie przejmuj sie moda,nazwij dzieckoi jak chcesz,mnie Oliwia bardzo sie podoba,Klaudia i Martyna też.Aldona i Sandra nie za bardzo:-oJa stawiam na Oliwie i Klaudię:-)

Gość dziewczyna_19
jest jeszcze daria, weronika, patrycja, sylwia, roksana, dżesika, wioleTTa, no napaawde, wszystkie kojarza mi sie z paniami lekkich obyczajow (wystarczy przejrzec ogloszenia towarzyskie w prasie...) zenada i tyle

Gość Patrycja mi się podoba

Gość pycha17
ja jestem za tym zeby dzieci mialy oryginalne/nie popularne imiona. zeby nie bylo tak jak za moich czasow: same agnieszki i anie... siedzisz w klasie i na 30 osob masz 7 agnieszek! no ale z tych wszystkich wybranych przez ciebie imion wg mnie KLAUDIA jest najladniejsze

Gość klmnł
klaudia i oliwia bardzo ładnie, ale może lepiej naj, albo pani domu, albo przyjaciólka... ;)

Gość Patrycja mi się podoba
ale Rokasana,Dzesika juz nie:-o

Gość Wanka
A ja mam na imię Aldona i wszyscy skracają Ala.....

Gość ja sama mam Martyna
w moim roczniku, a jestem już trochę dorosła to imię było mało popularne, więc fajne. Nigdy w klasie nie miałam żadnej Martyny, przez podstawówkę i liceum, nawet na studiach w grupie można było ze świecą szukać Martyn. Podobało mi się. Ale ostatnio jakoś jak się słyszy za plecami Martynka i Martynka to może lepiej się zastanowić, to już nie jest bardzo oryginalne. Imię nadaje również pewien charakter osobie, Martyna to imię kobiety dynamicznej, odważnej, to żeńska forma imienia Marcin, którego patronem jest Mars, planeta Boga wojny. Może pod tym kątem poszukasz imienia dla swojej córki. Pod kątem znaczenia. Chcesz mieć małą wojowniczkę wybierz Martyna, a może znajdziesz o wiele ładniejsze, polskie imię, którego znaczenie będzie Ci odpowiadać bardziej. Nie radź się ludzi tylko samej siebie. Jesteś mamą i wiesz najlepiej;)

Gość co myślicie o imieniu Joanna
????

Gość maja73
Oliwia jest już tak oklepane...Wyobraź sobie sytuację gdy w przedszkolu w grupie jest 5 Oliwii...Martynka brzmi ładnie. Ale tak naprawdę to ty jesteś mamusią i wybierzesz imię jakie tobie się podoba. życzę powodzenia!

Gość zadne z nich mi sie nie podoba
pretensjonalne, oklepane w zestawieniu z prostym nazwiskiem nie do przyjecia

Gość nie do przyjęcia
to są takie komentarze!!!!!!!!!!!

Oliwia,Martyna,Klaudia oklepane.Aldona,Sandra nieladne.Ale jeśli miałabym wybrać właśnie z tych imion wybrałabym Oliwię

Gość omamionanamaksa
martyna tylko nie Aldona u nas w podstawowce była aldona i wszyscy za nia krzyczeli : Aldona z peknietego kondona,poza tym to mała subtelne imie

Gość Kingasek
Mi najbardziej podoba się imie Kinga i jak bede miała córeczkę to tak ją nazwe :)

martyna!!! jest super z tych ktore wymienilas do wyboru oliwia miala miec na imie moja pierwsza corka ale jakos tak za duzo bylo juz tych oliwii a jak ci sie podoba np julia , wioletta , weronika?

Gość jkalad
zdecydowanie Martyna najBadniejsze , najbrzydsze Klaudia fe:D

Gość Oliwia 82_
Zdecydowanie Oliwka :D Ja sama mam tak na imię, zdrobniale mówią do mnie: Oliwka, Oliwcia. Bardzo podoba mi sie także imię Liwia- może je bys wzięła pod uwagę; jest mniej popularne, a brzmi podobnie. Akurat w moim przedziale wiekowym nie ma duzo Oliwii; więc mogę powiedzieć, że lepiej jest mieć rzadziej spotykane imię niz oklepane- u mnie w grupie na studiach było 8 dziewczyn o imieniu Ania :D

Gość lozkawoku
mi sie podoba michalina

Zawsze, kiedy słyszę imię Oliwia, myślę, że równie dobrze można nazwać dziecko Karczoch. Dajemy się amerykanizować, nadajemy dzieciom imiona takie, do jakich przywykliśmy po obejrzeniu kolejnego filmu czy serialu. Jeszcze zupełnie niedawno bylyśmy państwem zupełnie podległym Wschodowi, ale to powiedzy, można nam wybaczyć, byliśmy wszak do tego zmuszeni. Teraz całujemy w tyłek Zachów, mimo że nikt nam nie każe. Ludzie, przecież Amrykanie to najdurniejszy naród na świecie! Już przecież nie mówimy do nadepniętego przez nas w tramwaju rówieśnika \"przepraszam\". lecz \"sorki\" czy \"sory\". Niedługo zupełnie zapomnimy własnego, przecież tak pięknego, języka w gębie. I do tego zmierzamy nadając dzieciom tak obco brzmiące imiona. I choć wiem, że mój narzeczony nie będzie zachwycony moim wyborem, to na pewno, kiedy urodzę syna, to tylko Stasia albo Kubusia.

Gość Madziutek
Njaładniejsze imię dla dziewczynki to PATRYCJA!!!!!!!!!!!!!!!