Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...x...

Czy podczas okresu kobieta jest płodna?

Polecane posty

Gość ...x...

Witam.Chciałabym się dowiedzieć, ponieważ zdania są w tym temacie podzielone czy podczas okresu kobieta jest płodna. Jak to jest w końcu bo jedni mówią tak, a drudzy inaczej. Proszę niech mi ktoś odpisze na to pytanie.

Gość ...x...
Proszę o więcej opinii. I jeszcze jedno pytanie.Czy w ostatnim dniu miesiączki(6dzień) jest się płodnym. Proszę!!

Gość lol jakie pytanie=p
to zalezy od dlugosci cyklu..

Gość białamilka
niby nie powinno się byc, a ja jestem na świecie:)

Gość anii
Z tego co mi wiadomo, to raczej jesli się ma regularne i chyba długie cykle, to wtedy nie jest okres płody. Ale jak masz nieregularne okresy, to równie dobrze, moze to być czas płodny.

Gość baszkalina
jesli masz zregularne cykle to nie ma takiej mozliwosci..ale zawsze moze byc tak ze choroba,brane leki,zmiana klimatu itp mogą spowodowac jakies przesuniecia w dlugosci cyklu i wtedy klops..dlatego lepij sie zabezpieczac..

Gość anii
Tak jak osoba przede mną uważam, że lepiej się zabezpieczac zawsze. Chociaż skałaniam się ku stwierdzeniu, że jednak ciążę w czasie okresu są bardzo rzadko wystepujące.

Gość ...x...
A czy w 6 dniu cyklu (ostatni dzień miesiaczki) mogę być płodna jeśli ostatni mój cykl wynosił 2 dni?

Gość ...x...
poprawka - mój ostatni cykl wynosił 29 dni

Gość anii
Raczej niepłodny jak miałaś 29 dni, ja miewam takie cykle.

Gość ...x...
boję się. ja już w ten ostatni dzień miesiączki miałam kilka kropelek krwi tylko. Kochaliśmy sie z zabezpieczeniem ale się zsunęła.ja już mam schize

Gość anii
Spokojnie, biorąc pod uwage racjonalne argumenty na prawdę ciąża jest mało prawdopodobna. ile masz lat? no i zawsze możesz zrobić test.

Gość ...x...
18:( mój chłopak mówi, że nasienie nie mogło sie dostać do środka , ponieważ kochaliśmy sie na stojąco. Ona sie zsunęła i została we mnie ale całkiem nie weszła we mnie.i zaraz została wyciagnięta. sama nie wiem. strasznie się boję choć chce wierzyć że będzie dobrze.

Gość anii
a na postinor już za późno?

Gość ile juz takich topikow
😠 Pewnie ze podczas okresu jest plodna !!!W ciazy tez jest plodna !!!!Po menopauzie tez kobieta jest plodna !!!!A zachodzi w ciaze przez telefon ,przez majtki ,calujac sie , pijac z jednaj szklanki .Do kurwy nedzy poznajcie swoja fizjologie w koncu baby a nie zasmiecacie co rusz to forum!!!!A najbardziej polecam (jesli ktos niedouczony) i nie wie co to antykonepcja -szklanke wody zamiast sexu !!!!!!!Tyle .

Gość ...x...
juz 5 dzień po tym wydarzeniu.więc za późno:(

Gość anii
rozumiem. a masz regularne okresy? wiesz moja koleżanka mówiła mi, że kocha się w czasie teoretycznie niepłodnym w ogóle bez zapezpieczenia, no a ona ma nieregularne okresy, także to jest dopiero harcore, no ale w ciąże nie zaszła.

Gość ...x...
ehh ja tez mam nieregularne.ale ostatnie okresy są powyżej 27 dnia cyklu. Prezerwatywa była plemnikobójcza co mnie też jakoś pociesza ale czy powinno mnie to pocieszać?

Gość ...x...
teraz sprawdziłam to ostatnie 4 miesiące miałam cykle po 29 dni.

Gość anii
Hmm, jakimś ekspertem, to ja nie jestem. Ale tak biorąc pod uwagę to co wiem i na intuicję, to u Ciebie widzę bardzo małą możliwość ciąży. będzie dobrze :)

Gość ...x...
a czy fakt że prezerwatywa była plemnikobojcza moze mnie pocieszac? i moge byc bardziej spokojna?

Gość anii
Trochę na pewno tak, ale też nie tak bardzo, ten płyn plemnikobójczy nie jest taki niezawodny.

Gość ...x...
no właśnie:( dziękuję Ci Anii za wsparcie. i jeśli ktoś wie coś na ten temat niech napisze. to mi pomoże.

Gość anii
proszę. a na przyszłość radzę bardziej uważać.

Gość wez Ty laska nie sluchaj
:D:D:D Moze byc roznie .Idz do lekarza ,da Ci tabletki albo .......;) i bedziesz spala spokojnie .

Gość pączki z cukierni
Ludzie. Miesiączka rozpoczyna się 14 dni po jajeczkowaniu. Jeśli masz miesiączki 28-mio dniowe to nie tylko w czasie okresu ale też kilka dni po niej jesteś niepłodna. Jeśli 25-cio dniowe to odpowiednio ten czas niepłodności jest krótszy. Oczywiście jest to niepłodność warunkowa (plemniki potrafią w drogach rodnych kobiety przetrwać w sprzyjających warunkach 3 doby), dopiero po jajeczkowaniu można sobie używać bez obaw. Straszenie kobiet zachodzeniem w czasie okresu jest demagogią.

Gość kiwik11
koachana ....x.... nie masz sie czego obawiac.prezerwatywa ochronila cie przed ciaza... piszesz ze sie zsunla ale nie cala ci zostala w srodku, podobno wystawala...wiec wszystko zostalo w gumce. mysle ze nie powinnas sie dolowac. ja tez mam nieregularne ostatnio, po odstawieniu tabletek....a przed tem mialam jak w zegraku...i tez czekam, ale sie nie przejmuje. uzywalam prezerwatyw ipowinno byc ok:) 🌼

Gość kojot23
co w wszyscy jestescie poj... zanotowano tylko 1 przypadek na swiecie zajscia kobiety w ciaze!moze kturas z was bedzie nastepna..

Ja sie kochałam z moim narzeczonym 7 dnia cyklu 2 dni po okresie i okres spóznia mi sie już prawie tydzień...mam 29 dniowe cykle ,wiec nie wiem jak to jest,niedługo napisze czy jest możliwe czy nie...